Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Intian siviili-ilmailuteollisuus – Kuka johtaa markkinoita?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Intian siviili-ilmailuteollisuus – Kuka johtaa markkinoita?

Intian lentoteollisuus on kansainvälisen lentoliikenneliiton (IATA) mukaan maailman nopeimmin kasvava ala. Intian ilmailun tuotantokeskus sijaitsee Bangaloressa, ja hallituksen UDAN-järjestelmä ohjaa kasvavaa siviili-ilmailun ja ilmailuinfrastruktuurin kasvua maassa.

Intian siviili-ilmailuala luokitellaan laajasti reittilentoliikenteeseen, joka sisältää kotimaiset ja kansainväliset lentoyhtiöt, ei-säännölliseen lentoliikenteeseen, joka sisältää tilauslentoyhtiöt ja lentotaksit, sekä lentorahtikuljetukseen, joka sisältää rahdin ja postin lentokuljetukset. Kuten kaikessa kaupallisessa toiminnassa, Intian siviili-ilmailuala kärsi vakavasti covid-19-pandemiasta. Toimiala ei kuitenkaan ole vain toipunut, vaan se on nähnyt vahvan 104,24 prosentin kasvun yhdessä vuodessa. Tämä käy ilmi lentoliikenteen luvuista, jotka olivat 613 566 tilikauden 2022-2023 ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna 300 405 liikenteeseen tilikauden 2021-2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Tällä hetkellä sijalla 7 maailmanlaajuisilla siviili-ilmailumarkkinoillaIntian siviili-ilmailun odotetaan olevan kolmanneksi suurin seuraavan kymmenen vuoden aikana. Se on jo nyt maailman kolmanneksi suurimmat kotimaan lentoliikennemarkkinat, ja sen odotetaan nousevan kolmanneksi suurimmaksi lentomatkustajamarkkinaksi vuoteen 2024 mennessä, ohittaen Yhdistyneen kuningaskunnan.

Historia
Siviili-ilmailualan kasvu ja sen haasteet
Nykyiset johtajat siviili-ilmailumarkkinoilla
Johtopäätös

Historia

Intian siviili-ilmailuteollisuus voidaan jäljittää 17. helmikuuta 1911, jolloin ensimmäinen kaupallinen lento nousi taivaalle Allahabadista Nainiin – lyhyt matka, vain 6 mailia, joka kulki noin 15 minuutissa. Tämä oli maailman ensimmäinen virallinen lentopostipalvelu, sillä Humber-kaksitaso kuljetti 6500 postia, jota ohjasi Henri Pequet. Ensimmäinen kaupallinen lentoyhtiö oli Handley Page Indo-Burmese Transport, jonka JRD Tata lensi 15. lokakuuta 1932 Karachista Juhun lentokentälle. Tästä lentoyhtiöstä tuli myöhemmin Air India.

Vuoteen 1953 mennessä maassa oli kahdeksan itsenäistä kotimaista lentoyhtiötä. He olivat Deccan Airways, Airways India, Bharat Airways, Himalayan Aviation, Kalinga Airlines, Indian National Airways, Air India ja Air Services of India. Saman vuoden maaliskuussa Intian parlamentti hyväksyi Air Corporations Actin, joka johti kaikkien kahdeksan lentoyhtiön fuusion kansallistamiseen kahdeksi valtion omistamaksi kokonaisuudeksi – kotimaan reiteille keskittyväksi Indian Airlinesiksi ja kansainvälisiin palveluihin keskittyväksi Air India Internationaliksi.

🔥 Empfohlen:  Paras Intian välityspalvelin: Ilmainen ja maksullinen Intian verkkovälityspalvelinluettelo (2023)

Vuonna 1972 perustettiin Intian kansainvälinen lentoasemaviranomainen (IAAI), jota seurasi kansallinen lentoasemaviranomainen vuonna 1986 ja Bureau of Civil Aviation vuonna 1987. Intian hallitus puri siviili-ilmailun säännöstelyn vuonna 1991, mikä johti ensimmäisen kansallisen tason yksityinen lentoyhtiö – East-West Airlines, jota seurasi Jet Airways, joka aloitti toimintansa huhtikuussa 1992. Vuoteen 1994 mennessä Air Corporation Act -laki kumottiin, mikä salli yksityisten lentoyhtiöiden harjoittaa reittiliikennettä. Tämä sai useita pelaajia pitämään Air Sahara, Modiluft, Damania Airways ja NEPC Lentoyhtiöt aloittavat toimintansa Intian taivaalla.

Siviili-ilmailualan kasvu ja sen haasteet

Vuosina 2004–2005 Intian markkinoille tuli monia halpalentoyhtiöitä. Heidän joukossaan oli huomattavia toimijoita Air Deccan, Indigo, Air Sahara, Kingfisher Airlines, SpiceJet, GoAir ja Paramount Airways. Pian ala kuitenkin täytti ongelmia, kun se kamppaili nousevien polttoaine- ja käyttökustannusten sekä talouden hidastumisen kanssa. Markkinatoimijoiden sisällä tapahtui fuusioiden, yritysostojen ja palvelujen lopettamista. Paramount Airways lopetti toimintansa vuonna 2010, kun taas Jet Airways osti Air Saharan ja Kingfisher Airlines osti Air Deccanin vuonna 2007. Kingfisher Airlines lopetti toimintansa vuonna 2012. Air Asian ja Tata Sonsin yhteisyritys johti AirAsia Indian käynnistämiseen vuonna 2014. – toinen halpalentoyhtiö. Toinen operaattori, Vistara, lanseerattiin myös a Tata Sonsin ja Singapore Airlinesin yhteisyritys. Vuoteen 2013 ja 2014 mennessä vain kaksi halpalentoyhtiötä, GoAir ja Indigo tuottivat toiminnallaan voittoa.

Nykyiset johtajat siviili-ilmailumarkkinoilla

Intian siviili-ilmailusektorilla oli paljon lentoyhtiöitä, joten Indigo ja Jet Airways toimivat kaulasta päähän vuonna 2018. Jälkimmäisellä oli kuitenkin taloudellisia vaikeuksia, jotka johtivat toiminnan keskeyttämiseen huhtikuuhun 2019 mennessä. Tämä jätti kentän. Avoin Indigolle, ja muut pelaajat kilpailevat vähän tai ei ollenkaan. Vuoteen 2022 mennessä Indigo hallitsi Intian lentoyhtiöitä lähes 55 prosentin markkinaosuudella.

🔥 Empfohlen:  Kuinka nähdä, kuka katseli TikTok-profiiliasi vuonna 2023

Mikä on johtanut Indigon markkinadominointiin, on sen yksinkertainen lähestymistapa ja edullinen kotimaan lentäminen. Tilivuoden 2022 aikana Indigo kuljetti yli 46,6 miljoonaa matkustajaa Siviili-ilmailun pääosasto. Lentoyhtiö on rekisteröinyt vähiten asiakasvalituksia ja on sijoittunut sijalle 4 maan täsmällisimpien lentoyhtiöiden joukossa rekisteröiden lähes 84 % ajoissa saapuvista lentoyhtiöistä. Indigo on korkealla kotimaisessa suosiossa, mikä on osoitus huimasta kasvusta tulevaisuudessa.

Johtopäätös

Intian siviili-ilmailuteollisuus on saanut vahvaa tukea hallitukselta, ja se on nousemassa yhä enemmän nopeasti kasvavaksi sektoriksi. Ala on vakiinnuttanut asemansa uskottavana vaihtoehtona maantie- tai junamatkoille. Alan kasvukaari tällä hetkellä viittaa siihen, että vuoteen 2034 mennessä siitä voi hyvinkin tulla yksi maailman suurimmista ilmailumarkkinoista.

UKK

Ketkä ovat Intian siviili-ilmailuteollisuuden tärkeimmät toimijat?

Intian siviili-ilmailuteollisuuden tärkeimpiä toimijoita ovat:

  1. Indigo
  2. SpiceJet
  3. Air India
  4. Vistara
  5. GoAir
  6. AirAsia Intia
  7. Air India Express

Mikä on Intian siviili-ilmailuteollisuuden osuus maan BKT:sta?

Siviili-ilmailuministeriön raportin mukaan Intian siviili-ilmailuteollisuuden osuus maan bruttokansantuotteesta oli noin 0,5 % tilikaudella 2019-20. Teollisuus työllistää suoraan ja välillisesti miljoonia ihmisiä ja sillä on merkittävä vaikutus talouteen.

Mitkä ovat Intian siviili-ilmailuteollisuuden tärkeimmät haasteet?

Intian siviili-ilmailuteollisuus kohtaa useita haasteita, joista tärkeimpiä ovat:

  1. Korkeat käyttökustannukset: Toimialalla on korkeat käyttökustannukset, jotka sisältävät polttoaineen hinnat, lentokenttämaksut ja verot.
  2. Infrastruktuurin rajoitukset
  3. Kilpailu: Ala on erittäin kilpailukykyinen, ja useat toimijat kilpailevat markkinaosuudesta. Tämä on johtanut hintasotiin ja kustannusleikkauksiin, jotka vaikuttavat tarjottavien palvelujen laatuun.