Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

IPhone 15 saattaa poistaa virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet… tavallaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: IPhone 15 saattaa poistaa virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet… tavallaan

Apple valmistaa ilmeisesti muutamia yllätyksiä iPhone 15 -mallistoon ensi vuonna, mukaan lukien sellainen, joka merkitsee haptisen tekniikan paluuta puhelimiensa fyysisiin ohjaimiin. TF Interntional Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan Apple aikoo laittaa Pro-malleihin “solid-state” -painikkeet ensi vuonna korvaamalla sivuilla napsauttavat virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet.

Kuo lisää, että Apple sijoittaa Taptic Engine -sarjan puhelimen pystyreunan viereen sekä vasemmalle että oikealle puolelle; Applen nykyinen puhelinvalikoima on varustettu yhdellä Taptic Enginellä. Yksinkertaisesti sanottuna klikkaavat virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet ovat poissa.

Joe Maring / Digitaalitrendit

Tietämättömille tämä on sama järjestelmä, joka simuloi Apple-laitteiston fyysisen napsautuksen tunnetta. Paras esimerkki on MacBookien lasipäällysteinen ohjauslevy, joka antaa tyydyttävän värinäpalautteen, kun kosketat ohjauslevyä, toistaen fyysisen napsautuksen vakuuttavan palautteen.

Apple integroi samanlaisen tekniikan Touch ID -kotipainikkeen sisään iPhone 7:ssä ja sen seuraajassa. Painikkeen sijaan, joka voisi painaa fyysisesti alaspäin, kun sitä painetaan, käyttäjien piti vain napauttaa painiketta ja antaa Taptic Enginen tuottaa värinäpalautetta simuloidakseen painikkeen painalluksen tunnetta.

Huawei käytti samanlaista ratkaisua Mate 30 Prossa, jossa oli dramaattisesti kaareva vesiputousnäyttö, joka ei jättänyt tilaa fyysiselle äänenvoimakkuuden säädölle. Korvatakseen sen kiinalainen älypuhelinvalmistaja valitsi näytön äänenvoimakkuuden säätämiseen.

On epäselvää, valitseeko Apple tavallisen metallisen tasareunaisen muotoilun kanssa vai näemmekö iPhone 15 Prossa vihdoin kaarevan näytön. Toteutus on kuitenkin todennäköisesti hyvä, pääasiassa siksi, että Taptic Engine on siellä sekä vasemmalla että oikealla puolella.

Innovatiivisuuden ante lisää

Joe Maring / Digitaalitrendit

Mielenkiintoista on, että Taptic Enginen asettaminen kummallekin puolelle saattaa vain ratkaista kätevyysongelman. iPhonen fyysinen virtapainike sijaitsee oikealla, kun taas äänenvoimakkuuden säädin on vasemmalla. Painikkeettomalla lähestymistavalla, joka perustuu tärinämoottorimekanismiin, Apple saattaa sallia käyttäjien vaihtaa äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeiden sijaintia vasemman ja oikean reunan rinnalla.

🔥 Empfohlen:  10 vinkkiä malliesi prototyyppien tekemiseen

Applen kerrotaan myös aikovansa päivittää RAM-kapasiteetin iPhone 14 -sarjan 6 Gt:sta seuraajansa 8 gigatavuun. Huomattavin päivitys tapahtuu kuulemma kameraosastolla. Applen oletetaan suunnittelevan periskooppityyppistä telekameraa iPhone 15 Pro -malleille, mikä lisää merkittävästi häviötöntä optista zoomausaluetta.

Applen paras tällä hetkellä maksimoi 3x optisen zoomin alueella 1 000 dollarin aloitushinnasta huolimatta. Toisaalta Android-kilpailijat, kuten Galaxy S22 Ultra, ovat hyötyneet periskooppi (eli taitettu linssi) telekamerajärjestelmästä, joka tarjoaa 10x optisen ja 30x hybridizoomauksen, jopa 100x digitaalisen zoomin.

Lopuksi on mehukas USB-C-huhu, jonka Apple vahvisti vasta aiemmin tällä viikolla. Apple ei kerro, milloin sen puhelimet tarkalleen siirtyvät pois Lightning-portista, mutta jos EU:n asettama määräaika 2024 on jotain ohi, Apple saattaa haluta aloittaa ajoissa asettamalla puhelimiinsa USB-C-portin. alkaen ensi vuonna iPhone 15 -perheestä.

Table of Contents