Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Jaettu Web Hosting: Ruma totuus ja miksi se on ikävää yrityksellesi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Jaettu Web Hosting: Ruma totuus ja miksi se on ikävää yrityksellesi

On maanantaiaamu ja heräät uusimman Facebook-mainosviestisi viraalisuuteen. Ennen kuin alat hypätä ilosta, tartu puhelimeen ja huomaa, että viestisi napsauttaminen johtaa rikkinäiselle verkkosivustolle.

Sydämesi tippuu, kun ajattelet menetettyä liikennettä, tuloksia ja tuloja. Kuinka moni kohautti olkapäitään ja siirtyi jonkun muun postaukseen!?

Ennen kuin paniikki iskee, siirryt verkkosivustosi järjestelmänvalvojasivulle saadaksesi selville, mitä tapahtuu. Kaikki näyttää normaalilta. Siis mitä antaa?!

Täysi paniikkitilassa soitat isännöintipalveluntarjoajallesi. Kuten käy ilmi, tämä virusperäinen Facebook-viesti johti siihen, että verkkosivustosi ylikuormitti jaetun isännöintipalvelimen, jolla sivustosi toimii. Viraliteettisi imee resurssit, jotka oli varattu kaikille saman palvelimen sivustoille.

Tämän vuoksi sivustosi (ja muut) kokevat massiivisen hidastumisen tai kaatumisen kokonaan. Vaikka saatat ajatella, että tämä ei ole reilua, näin voi tapahtua, jos valitset “taloudellisen” webhotellin.

Onko muutaman dollarin säästäminen kuukaudessa todella vaivan, seisokkien, sydänsurujen ja menetettyjen tulojen arvoinen? Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja siitä, miksi jaettu verkkopalvelu on perseestä – ja mitä sinun pitäisi käyttää sen sijaan.

Joten mikä on jaettu webhotelli?

Jaettu hosting on web-hosting-tyyppi, jossa yksi palvelin isännöi useita verkkosivustoja. Palvelimen resurssit jaetaan kunkin sen isännöimän verkkosivuston kesken. Jokaisella palvelimen sivustolla on allokaationsa:

 • CPU (keskusyksikkö)
 • RAM (hakumuisti)
 • FTP-tilit (tiedostonsiirtoprotokolla)
 • Levytila
 • Liikenne
 • Ja enemmän

Tämä auttaa vähentämään kuukausittaisia ​​isännöintikuluja (kuten asunnon vuokraaminen), mutta aiheuttaa usein kalliita ongelmia monille kasvaville yrityksille.

Vaihtoehtoisesti voit ajatella jakamani esimerkin käänteistä. SINUN verkkosivustosi voi kaatua, koska jonkun muun verkkosivusto on käyttänyt palvelimen resursseja.

Ei kiitos!

Isännöintipalveluiden jakamisen haitat

Siellä on satoja erilaisia ​​​​verkkosivustoja. Jos haluat jakaa ajatuksesi ja blogin harrastuksena, jaettu web-hosting voi olla kunnossa. Mutta sinun tulee välttää, jos olet kiinnostunut:

 • Verkkokurssien myynti tai digitaalista sisältöä
 • Kasvata niche-affiliate-markkinointisivustoa
 • Rakennamme kannattavaa tuotearviointiliiketoimintaa
 • Blogin perustaminen, joka tuottaa tuloja
 • Tarjoaa konsultaatioita ja muita palveluita
 • Verkkokauppayrityksen perustaminen
 • Tai minkä tahansa yrityksen perustaminen verkossa

Riippumatta siitä, minkä tyyppistä digitaalista sinulla on (tai haluat olla), jaetun web-hotellin rajoitukset painavat taloudelliset hintalaput. Asettaaksemme asiat perspektiiviin, puhutaan näistä haitoista ja siitä, mitä ne todellisuudessa tarkoittavat.

🔥 Empfohlen:  W3C Validator: mikä se on ja miksi sillä on merkitystä hakukoneoptimoinnissa

1. Saat mitä maksat

Ovatko jaetut web-hosting-palvelut halpoja? . Ovatko ne syystä halpoja? .

Palvelimet voivat isännöidä satoja (ellei tuhansia) verkkosivustoja sinun omasi lisäksi. Jokainen saa prosenttiosuuden palvelimen resursseista. Maksat siis jostakin pienen osan jakamisesta sen sijaan, että ostaisit koko asian.

Se on kuin asuisi kerrostalossa. Et todennäköisesti tunne useimpia (jos yhtään) naapureistasi, mutta heidän toimintansa vaikuttavat elämänlaatuasi. Jaetun isännöinnin avulla jokainen palvelimellasi oleva verkkosivusto voi vaikuttaa verkkosivustosi turvallisuuteen, käytettävyyteen ja nopeuteen.

Mikä tärkeintä, sinulla ei ole aavistustakaan, kenen kanssa jaat.

2. Jaat samat resurssit

Tavallisena päivänä kaikille voi olla runsaasti resursseja jaettavaksi. Olet kuitenkin nähnyt, mitä voi tapahtua, jos sinulla (tai jollakin muulla palvelimellasi) on ei-tavallinen päivä.

Palatakseni kerrostaloasumiseen, sinun on odotettava jonossa käyttääksesi pesukonetta ja kuivausrumpua. Edessäsi olevalla henkilöllä on kuitenkin 12 kuormaa tehtävänä. Joten sinun on odotettava.

Lisäksi jaat käytävät, seinät, kuntosalin ja parkkipaikat kaikkien muiden kanssa. Mutta sinulle ei taata parkkipaikkaa tai tarpeeksi hiljaista aikaa hiipiä kahden tunnin uneen.

Jaetun isännöinnin yhteydessä näiden resurssien jakaminen voi jopa normaaleina päivinä saada sivustosi toimimaan etanan vauhdilla tai kärsiä ajoittain käyttökatkoksista. Lisäksi sinun on luotettava palvelimesi muihin sivustoihin säästääksesi resursseja kaikille muille.

3. Sinun täytyy luottaa muiden verkkosivustojen tietoturvaan

Suurin osa verkkosivustojen hakkeroista (41 %) tapahtuu, koska web-hosting-turvallisuus ei ole tasoa. Koska jaetut hosting-palvelut eivät tuota paljon rahaa, niiden ohjelmistoja ei päivitetä säännöllisesti.

Tai verkkosivustosi voi vaarantua, koska palvelimesi toinen verkkosivusto käyttää vaarallista tai vanhentunutta WordPress-teemaa. Koska et tiedä keitä he ovat, et voi tietää kuinka haavoittuvainen verkkosivustosi todellisuudessa on.

Kun asut kerrostalossa, sinun täytyy luottaa siihen, että naapurit eivät tuo pahoja ihmisiä ympärilleen. Tai saatat joutua luottamaan niihin pitääksesi ulko-oven suljettuna ja lukittuna.

Molemmissa tapauksissa turvallisuutesi riippuu ympärilläsi olevien toimista.

4. Muokkausvaihtoehdot ja joustavuus ovat rajalliset

Olitpa perustamassa blogia tai kasvattamassa Amazonin kokoista verkkokauppaa, on tärkeää pohtia tarvitsemasi verkkopalvelun tasoa tänään ja viiden vuoden kuluttua.

🔥 Empfohlen:  Miksi Zaran emoyhtiö sulkee myymälänsä Venezuelassa?

Koska jaetut isännöintipalvelut ovat pienibudjetteja, ne eivät usein sisällä joustavuutta, jota tarvitset resurssien käytön optimointiin. Koska jaat lukuisten muiden sivustojen kanssa, sinun on noudatettava samoja sääntöjä.

Jotkut näistä vanhentuneista ja jäykistä alueista ovat:

 • PHP – Jotkut isännät tarjoavat PHP 7.4:n (uusin), kun taas monet muut eivät
 • Muisti ja välimuisti – Välimuistit auttavat parantamaan sivuston suorituskykyä, mutta jotkut isännät rajoittavat tätä, koska se kuluttaa liikaa resursseja
 • Apache-moduulit – Jotkin laajennukset vaativat erikoismoduuleja, ja monet jaetut isännöintipalveluntarjoajat eivät tarjoa tätä mukauttamistasoa

Jos mennään pidemmälle, sinulla ei ole joustavuutta laajentaa hosting-resursseja yrityksesi kasvaessa. Et voi lisätä huoneita tai vaihtaa mattoa vuokra-asunnossasi. Jokaisen yksikön on noudatettava samoja sääntöjä.

Molemmissa tilanteissa sinua rajoittaa joukko sääntöjä, jotka koskevat suurta ryhmää ihmisiä pitämään kaikki tyytyväisinä.

5. Uhraat verkkosivuston nopeuden ja suorituskyvyn

Jos haluat esiintyä Googlen ensimmäinen sivu, olet todennäköisesti tutkinut teknistä ja sivun hakukoneoptimointia. Ja kuten tiedät, sivuston nopeus on yksi yli 200 mittarista, joita Google käyttää sivustojen sijoittumiseen tuloksissaan.

Koska jaettu web-hosting edellyttää resurssien jakamista, sivustosi nopeus voi heiketä. Ja jos yksi verkkosivusto kuluttaa suurimman osan näistä resursseista, kärsit vielä enemmän.

Asunnossa asuminen tarkoittaa, että käveleminen autoon kestää kauemmin. Parkkipaikalta poistuminen kestää ruuhka-aikoina kauemmin. Pyykinpesu kestää kauemmin ja parkkipaikan löytäminen kestää kauemmin.

Molemmissa tilanteissa nopeus riippuu samoja resursseja samanaikaisesti käyttävien ihmisten määrästä.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: Yli 10 verkkosivuston sivun latausaikatilastot, jotka sinun on tiedettävä.

6. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin “rajaton”

Yrityksen omistajana sinulla on viisisataa asiaa mielessäsi milloin tahansa. Asioita kuten: sähköpostimarkkinointiahakukoneoptimointi, tekstinkirjoitus ja sen selvittäminen, kuinka saada muutaman tunnin unta.

Sinulla ei ole aikaa murehtia siitä, ylittääkö verkkosivustosi hosting-resurssit. Tämän vuoksi monet hosting-yritykset alkoivat markkinoida “rajoittamatonta” tai “mittausta” suunnitelmaa.

Resurssien jakaminen rajoitetulla fyysisellä palvelimella tarkoittaa, että “rajatonta” ei ole olemassa. Käytettävissä olevien resurssien määrällä kulloinkin on aina rajoitettu määrä.

🔥 Empfohlen:  Avainsanojen taajuus: mikä se on hakukoneoptimoinnissa? (Ja miksi sillä on merkitystä)

Monet yritykset yrittävät salata nämä rajoitukset pienellä tekstillä huolimatta siitä, että ne markkinoivat mittaamatonta/rajoittamatonta isännöintisuunnitelmaa. Ota HostGator esimerkiksi:

Osana heidän “mittauttamatonta” suunnitelmaansa et saa käyttää enempää kuin 25 % heidän järjestelmäresursseistaan. Jos päädyt tekemään niin, heillä on oikeus rajoittaa käyttöäsi, veloittaa sinua tai poistaa tilisi.

7. Se voi tulla kalliimmaksi ajan myötä

Useimmat jaettua hosting-palveluita tarjoavat yritykset ansaitsevat oikeaa rahaa myymällä asiakkaita korkeampiin paketteihin. Vaikka heidän matalan tason palvelut saattavat toimia sinulle alussa, tarvitset myöhemmin jotain parempaa.

Ja sieltä he alkavat tienata isoja summia. Jonkin aikaa tämä päivitetty suunnitelma toimii hyvin sinulle. Kunnes ei käy. Ja sitten he tarjoavat sinulle vielä paremman paketin korkeammalla hinnalla tarpeisiisi sopivaksi.

He luottavat siihen, että kasvat nykyisestä isännöintisuunnitelmastasi enemmän.

Lisäksi maksat uskomattoman alhaisia ​​hintoja ensimmäiseltä sopimuskaudelta. Mutta sen jälkeen hinta nousee pilviin ilman lisäetuja, palveluita tai resursseja.

Monet isännöintiyritykset toivovat, että imetät sen ja maksat korkeamman hinnan välttääksesi vaihtamisen vaivan.

Hallitut web-hosting-palvelut – parempi isännöintiratkaisu

Uudenveroiselle yritykset siirtyvät verkkoon, jaettu verkkopalvelu näyttää liian hyvältä ollakseen totta. Ja tämä johtuu siitä, että se yleensä on. Kun aloitat, jaettu suunnitelma toimii hyvin. Mutta kun verkkosivustosi kasvaa jatkuvasti, tarvitset joustavuutta johonkin parempaan.

Täysin hallinnoitu isännöinti antaa sinulle suoran pääsyn omaan isännöintipalvelimeesi, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse jakaa tai luottaa kenenkään muun noudattamaan sääntöjä. Voit käyttää sitä haluamallasi tavalla murehtimatta turvallisuudesta, sivuston nopeudesta tai käyttösi ylittämisestä.

Tutustu suosikki WordPress-hallittuihin hosting-yrityksiimme löytääksesi oikean suunnitelman sinulle ja yrityksellesi jo tänään!