Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Jayson DeMers Onko WordPress edelleen paras sisällönhallintajärjestelmä? Lue artikkeli

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Jayson DeMers Onko WordPress edelleen paras sisällönhallintajärjestelmä? Lue artikkeli

WordPress oli monien vuosien ajan kiistaton sisällönhallintajärjestelmien (CMS) “kultastandardi”. Se oli yksi ainoista ilmaisista sisällönhallintajärjestelmistä markkinoilla ja se tarjosi kaiken mitä tarvitsit erinomaisen verkkosivuston luomiseen tyhjästä. Mutta onko näin edelleen? Kannattaako WordPressiä käyttää, jos etsit uutta verkkosivustoa? Vai onko muita tutkimisen arvoisia vaihtoehtoja WordPress CMS:lle?

Lyhyt WordPressin historia

WordPressin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2003. Se suunniteltiin suhteellisen yksinkertaiseksi tavaksi ihmisille luoda omia verkkosivustoja ja se toimi aika hyvin aikajaksoon nähden.

Kuvan lähde: WPBeginner

Vuosien varrella se on käynyt läpi useita muutoksia: WordPress 2.0 julkaistiin vuonna 2005, ja siinä oli järjestelmänvalvojan hallintapaneeli, joka helpottaa verkkovastaavien sivustojen hallintaa. Vuonna 2006 Automattic (joka perusti WordPressin toinen perustaja Matt Mullenweg) jätti WordPressin tavaramerkin rekisteröinnin, ja vuonna 2008 järjestelmänvalvojan käyttöliittymä suunniteltiin uudelleen.

2010-luvun aikana WordPress kasvatti räjähdysmäisesti suosiota tarjoten uusia työkaluja ja lisäosia, laajentaen teema- ja mallikokoelmaansa ja tehden viime kädessä käyttökokemuksesta helpompaa ja aloittelijaystävällisempää.

Nykyään on arvioitu, että maailmanlaajuisesti on yli 455 miljoonaa WordPress-sivustoa, mikä edustaa noin 37 % kaikista verkkosivustoista.

WordPress CMS:n tärkeimmät ominaisuudet

Mikä sitten on WordPressin viehätys? Mikä on tehnyt siitä niin hallitsevan voiman verkkosivustojen rakentajien markkinoilla?

Kuten näet, kun pääsemme vertailuosaan, WordPress tarjoaa monia samoja ominaisuuksia kuin muut CMS-ratkaisut.

Kuka tahansa, riippumatta siitä, kuinka paljon teknistä kokemusta heillä on tai kuinka taitava he ovat koodaamassa, voivat käyttää työkalua kootakseen verkkosivuston nopeasti ja helposti.

Käyttäjille käydään läpi useita vaiheita, jotta voit muutaman tunnin kuluessa siirtyä yksinkertaisesta ideasta täysin isännöityyn ja toimivaan verkkosivustoon.

Nämä ovat joitakin avainominaisuuksia, jotka tekevät WordPressistä niin suositun:

  • Ammattimaiset teemat. Yksi WordPressin suurimmista eduista on, että se tarjoaa kymmeniä tuhansia ammattimaisia ​​teemoja ja malleja, joiden avulla voit tehdä verkkosivustostasi ammattimaiselta näyttävän. Voit etsiä juuri oikeaa teemaa toimialallesi ja kohdeyleisöllesi ja muokata sitten teemaa täydellisesti brändillesi sopivaksi.

Koska vaihtoehtosi ovat käytännössä rajattomat, on luultavasti jokin teema, joka sopii täydellisesti näkemyksesi kanssa.

Tämä yksinkertaistaa verkkosivuston suunnitteluprosessia, jolloin voit hyödyntää jo luotuja ammattimaisia ​​malleja. Monet näistä malleista ovat täysin ilmaisia, eivätkä maksulliset mallit ole kovin kalliita, joten jopa pienyritysten omistajat, joilla on tiukat budjetit, voivat saada juuri tarvitsemansa.

  • WYSIWYG-muokkaustyyli. WordPress hyötyy myös sisällönhallintajärjestelmästään (CMS), joka perustuu WYSIWYG-muokkaukseen (“mitä näet, mitä saat”). Kuten nimestä voi päätellä, tämän verkkoeditorin tyylin avulla voit luottaa verkkosivustosi alusta alkaen käyttäjien perusvuorovaikutuksiin, kuten vetämällä ja pudottamalla. Sinun ei tarvitse ymmärtää, miten ohjelmointi toimii, etkä aio perehtyä sivustosi taustakoodiin. Sen sijaan aiot sijoittaa ja suunnitella elementtejä uudelleen oman harkintasi mukaan, ja valmis verkkosivustosi näyttää juuri siltä, ​​miltä haluat sen näyttävän.
  • Hakukoneoptimointi. WordPress-sivustojen taustakoodaus on jo optimoitu hakukoneille. Tämä tarkoittaa, että Googlen kaltaiset hakukoneet voivat helposti indeksoida sivustosi, mikä maksimoi mahdollisuutesi näkyä hakutuloksissa, kun käyttäjät hakevat verkkosivustollesi osuvia termejä. Yksi asia, joka on pidettävä mielessä tässä, on, että tarvitset täydellisen hakukoneoptimointistrategian, jos haluat sijoittua korkeammalle ja ansaita enemmän orgaanista liikennettä. WordPress ei tee kaikkea työtä puolestasi; se vain luo perustan.
  • Mahdolliset myymäläpäivitykset. Jos olet kiinnostunut rakentamaan verkkokaupan, jossa voit myydä tuotteitasi ja palveluitasi suoraan ihmisille, voit tehdä sen WordPressin avulla. Tarvitset erityisten lisäosien apua sivustosi rakenteen muokkaamiseen, mutta se on silti suhteellisen helppoa jopa uudelle tulokkaalle.
  • Runsaasti lisäosia. Lisäosista puheen ollen, WordPressille on saatavilla runsaasti lisäosia, koska kehittäjät keksivät jatkuvasti uusia ja jakavat niitä. Jokainen moduuli voi muuttaa tapaa, jolla verkkosivustosi toimii, jolloin pääset käyttämään uusia ulkoasuja, uusia toimintoja ja uusia käyttökokemuksen parannuksia, kun hallitset oman sivustosi sisältöä.
  • Hälytykset ja mittarit. WordPress antaa sinulle myös pääsyn verkkosivustosi suorituskykyyn liittyviin mittareihin, joten voit seurata kuinka monta ihmistä vierailee verkkosivustollasi, kuinka he käyttäytyvät sivustollasi ja paljon muuta. Saat myös erityisiä hälytyksiä ja ilmoituksia tietyistä vuorovaikutuksista verkkosivustollasi, kuten kun ihmiset kommentoivat blogiviestejäsi.
🔥 Empfohlen:  Onko ChatGPT Plus sen arvoinen?

Tietysti on muutamia huonoja puolia, jotka sinun on pidettävä mielessä.

  • Maksulliset päivitykset (mukaan lukien hosting). Vaikka WordPressiä mainostetaan yleisesti ilmaisena, se ei ole kaiken kattava paketti. Esimerkiksi isännöinti ei sisälly hintaan. Jos haluat riittävän isännöinnin verkkosivustollesi, tarvitset tuotteen, kuten GoDaddy WordPress -isännöinnin. Sinun on myös maksettava tietyistä päivityksistä, kuten pääsystä tiettyihin malleihin, turvallisuuden parantamiseen tai maksullisten lisäosien sisällyttämiseen.
  • Räätälöintirajoitukset. Vaikka voit mukauttaa WordPress-suunnitteluasi jossain määrin, on joitain kovia rajoituksia sen suhteen, mitä voit muokata. Sinua rajoitetaan siihen, mitä voit muokata teemasi ja WordPress-suunnitelmasi perusteella.
  • Plugin bloat ongelma. WordPressin laajennukset ja lisäosat voivat olla erittäin arvokkaita ja parantavat sivustosi suorituskykyä ja ominaisuuksia. Mutta kun lisäät lisää ja lisää, ne alkavat paljastaa tiettyjä haittoja. Nimittäin sivustosi nopeus ja toimivuus voivat heiketä laajennuksen paisumisen vuoksi.
  • Turvallisuusongelmat. WordPress tarjoaa perussuojausta alustalla luomillesi verkkosivustoille, mutta se ei ole tehokkain tarjous. Saattaa olla edun mukaista hakea kolmannen osapuolen tukea lisätietoturvapäivityksiin tai valita toinen alusta, jos turvallisuus on tärkeä huolenaihe.

WordPress CMS -vaihtoehdot: plussat ja miinukset

Nykyään on olemassa kymmeniä vaihtoehtoja WordPress-verkkosivustojen rakentajille, joiden avulla voit rakentaa sivuston ilmaiseksi. Monissa näistä vaihtoehdoista on lähes identtiset ominaisuudet kuin WordPressissä, mikä antaa sinulle pääsyn tuhansiin malleihin, jolloin voit muokata verkkosivustoasi ilman koodauskokemusta ja jopa tarjota parannuksia lisäosien muodossa.

Vertailun vuoksi tarkastelemme muutamaa suosituinta CMS-vaihtoehtoa WordPressille. Koska nämä alustat ovat niin samankaltaisia, emme aio tutkia kaikkia niitä yhteisiä asioita. Sen sijaan keskitymme erottaviin ominaisuuksiin.

Drupal

Ensinnäkin on Drupal, avoimen lähdekoodin vaihtoehto, jolla on yli miljoona verkkosivustoa.

  • Hieman vaikeampi käyttää. Drupalin kanssa tarvitset ainakin jonkin verran teknistä tietämystä. Alustan fanit puhuvat erittäin paljon sen ominaisuuksista ja ominaisuuksista, mutta oppimiskäyrä on jyrkkä. Jos sinulla ei ole paljon kokemusta verkkosivustojen rakentamisesta, sinulla on todennäköisesti vaikeuksia päästä liikkeelle.
  • Suurempi joustavuus. Suurimmaksi osaksi Drupal on joustavampi kuin WordPress. On enemmän asioita, joita voit muokata, ja vähemmän rajoituksia sille, mitä voit saavuttaa alustalla.
  • Korkeampi turvallisuus. Osittain siksi, että WordPressistä puuttuu tietoturva, Drupal voittaa turvallisuustaistelun. Löydät paljon tehokkaampia suojauksia tällä alustalla.
🔥 Empfohlen:  Häiriöstä oppimistyökaluun: Älypuhelimien voima koulutuksessa

Joomla

Yli 2,8 miljoonalla verkkosivustolla Joomla on toinen harkitsemisen arvoinen haastaja.

  • Korkeampi vaikeusaste. Joomlan suurin haittapuoli on sen korkeampi vaikeus. Se on vähemmän intuitiivinen alusta kuin WordPress, joten sen käytön oppiminen ja aloittaminen vie enemmän aikaa. Koodaustaitoa kannattaa myös hankkia, jos aiot osallistua tähän.
  • Runsaasti laajennuksia. Mitä tahansa haluatkin saavuttaa Joomla-verkkosivustolla, siellä on laajennus, joka voi auttaa sinua tekemään sen. Joomlalla on yksi vahvimmista laajennuksista tämän luettelon alustalla.
  • Myymälän joustavuus. Lisäosien ja käytännössä rajattoman muokkausmahdollisuuden ansiosta Joomla helpottaa toimivan verkkokaupan rakentamista.

Verkkosivuston luominen tyhjästä

WordPressin tai muiden CMS-alustojen kaltaiset ratkaisut eivät ole ainoa tapasi luoda verkkosivustoa; ne vain sattuvat olemaan yksi suosituimmista ja saavutettavimmista vaihtoehdoista.

Voit aina palkata verkkosivustosuunnittelutoimiston tai verkkosivustosuunnittelijoiden ja -kehittäjien ryhmän auttamaan tekemään verkkosivustostasi totta.

Seuraavassa on erottuvia ominaisuuksia, jotka sinun on pidettävä mielessä, jos harkitset tätä vaihtoehtoa:

  • Paljon kalliimpaa. Verkkosivuston suunnittelu ja kehittäminen toimiston avulla on paljon kalliimpaa kuin verkkosivuston rakentajan käyttäminen. Tämän pitäisi olla ilmeistä, koska monet verkkosivustojen rakentajat ovat täysin ilmaisia.
  • Teknisesti monimutkaista. Verkkosivuston koodaaminen tyhjästä on paljon vaikeampaa kuin luottaa olemassa olevaan malliin. Jos teet työn itse, joudut opiskelemaan paljon, jotta ponnistelusi onnistuisi. Jos työskentelet toimiston kanssa ja projektisi on monimutkainen, odota muutamia esteitä matkan varrella.
  • Rajoittamaton joustavuus. Suuri etu tässä on, että sinulla on todella rajoittamaton joustavuus. Vedä ja pudota -editorit tai olemassa olevat mallit eivät rajoita sinua. sen sijaan, jos voit haaveilla siitä, voit tehdä sen.
  • Suora ohjaus. Jotkut yrittäjät pitävät ajatuksesta luoda verkkosivusto tyhjästä, koska he saavat suorempaa hallintaa prosessiin. Sen sijaan, että valitsisit rajatusta valikoimasta valmiita vaihtoehtoja, voit rakentaa kaiken alusta alkaen.
🔥 Empfohlen:  Kuinka muuttaa ikäsi TikTokissa? (Onko se mahdollista?)

Joskus on ilmeistä, että verkkosivusto on luotu käyttämällä olemassa olevaa mallia. Tämä johtuu siitä, että se näyttää samalta kuin kaikki muut verkkosivustot. Jos haluat erottua joukosta alkuperäisellä, ylikylläisistä malleista erottuvalla muotoilulla, suunnittelu alusta alkaen on käytännöllinen vaatimus.

Johtopäätös

Joten mikä tässä on perimmäinen asia?

Jollain tapaa WordPress on edelleen “kultastandardi” verkkosivustojen rakentajille. Se on ylivoimaisesti suosituin verkkosivustojen rakentaja, siinä on kaikki mitä tarvitset verkkosivuston rakentamiseen (vaikka sinulla ei olisi teknistä tietämystä), se on ilmainen (tai edullinen) ja se lisää jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja uusia laajennuksia.

Mutta jopa tämä mielessä, sinun pitäisi tietää, että vaihtoehtoisia vaihtoehtoja on paljon, ja jokaisella on oma kokoelma ainutlaatuisia vahvuuksia ja heikkouksia. Ennen kuin teet mitään päätöksiä, on hyvä idea arvioida omat tavoitteesi, mukaan lukien budjettisi, tekniset taitosi ja verkkosivustosi toiminnalliset tarpeet.

Kun ymmärrät prioriteettisi paremmin, sinun pitäisi olla paljon helpompi valita oikea alusta verkkosivustosi rakentamisen tarpeisiin.