Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

JetBrains esittelee Fleetin ohjelmointimaailman VSCodeihin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: JetBrains esittelee Fleetin ohjelmointimaailman VSCodeihin

Fleet, JetBrains-tuote, kutsuu itseään tehokkaaksi IDE:ksi, jolla on nopeat latausajat, reagoiva suorituskyky ja kevyt tekstieditori. Kokoonpanon tarkoituksena on esitellä itsensä Visual Studio Coden (VSCoden) kilpailijana.

JetBrains on suuri toimija IDE-markkinoilla. IntelliJ IDEA ja WebStorm olivat tähän asti sen tärkeimmät kilpailijat VSCodessa. Mutta IntelliJ IDEAlla ja WebStormilla oli useita haittoja – ei ilmaisia, lisenssi vaaditaan, korkeat käynnistysajat, epäintuitiiviset aloittelijoille ja eivät pystyneet toimimaan selaimissa mm. – jotka eivät voineet antaa todellista haastetta VSCodelle.

Fleet IDE on täysin uusittu. Käyttöliittymäkomponentteja ei ole menneisyydestä. Yhtiö väittää, että he käyttävät uudelleen koodinkäsittelymoottoriaan, joka erotti heidät aiemmin ja erottaa heidät muista vielä nytkin. Koodinkäsittelymoottori, jota yritys käyttää koodin uudelleenmuodostamiseen, on yksi syistä, miksi kehittäjät käyttävät IntelliJ Ideaa tai Webstormia VSCoden yli.

Fleet tukee tällä hetkellä Javaa, Kotlinia, Pythonia, Goa, Javascriptiä, Typescriptiä, Rustia ja Jsonia. Tämän lisäksi PHP ja C++, monet muut tulevat saataville myöhemmin. Työkalu tunnistaa automaattisesti kielen ja tarjoaa tukea maksimoiden arvon asettamalla koodinkäsittelymoottorin saataville kaikissa.

Fleet-editori mahdollistaa myös yhteyden muodostamisen etätyöasemaan, johon koodi on tallennettu. Se on JetBrainsin näkemys GitHubin kooditiloista.

JetBrains-tiimi menee vielä askeleen pidemmälle. Se aikoo suorittaa joitakin IDE-taustaprosesseja pilvessä tulevaisuudessa. Tämä muuttaa minkä tahansa hitaan koneen salamannopeaksi ohjelmointikoneeksi. Kehittäjien ei enää tarvitse luottaa kehitystietokoneensa suorituskykyyn muuttaakseen tai suorittaakseen koodia. Heidän koneensa ovat vain asiakkaita.

“Se, mitä aiomme tarjota Fleetillä, on erilainen kokemus niille, jotka joskus haluavat vain editorin, mutta haluavat myös täydellisen IDE:n. Alusta on tarkoitettu niille, jotka haluavat käyttää yhtä työkalua erikoistuneiden työkalujen sijaan. Ja tietysti niille tietyille skenaarioille, joita jotkin olemassa olevista IDE-laitteistamme eivät välttämättä vastaa hajautetun kehityksen suhteen”, JetBrains sanoi lausunnossaan.

🔥 Empfohlen:  Kasvumarkkinointi Muuta podcastisi transkriptio blogiksi ChatGPT:n avulla

Samaan aikaan VSCode on segmentin suurin toimija, jolla ei ole tällä hetkellä kilpailijoita.

VSCode: kehittäjien ensimmäinen valinta

Vuonna 2015 lanseerattu VSCode nousi nopeasti suosioon ja nousi 15 parhaan kehitystyökalun joukkoon vuodessa. Vuonna 2016 se sijoittui 13. sijalle Stackoverflow:n suosituimpien kehitystyökalujen joukossa. 2019 Developers Survey osoitti, että VS Code -editori nousi nopeasti kärkeen, ja 50 % 87 317 osallistujasta käytti sitä.

Editorin suosio perustuu useisiin tekijöihin – ilmaiseen, avoimeen lähdekoodiin ja monialustaiseen. Lisäksi se tarjoaa erilaisia ​​ominaisuuksia, joita sen kilpailijat eivät tarjoa.

Toisin kuin monissa muissa koodieditoreissa, VSCodessa on sisäänrakennettu debuggeri, joka tekee kehityskulusta vähemmän “napsautettavaa” ja pitää koodin ja debuggerin yhdessä näkymässä. Tämä tekee ongelmien seurannasta ja koodin läpikäynnistä helpompaa ja nopeampaa. Et tarvitse useita näyttöjä eri konsolien käyttämiseen ja niiden uudelleenjärjestelyyn aina, kun haluat minimoida jotain. Se on sisällytetty ihanteellisen työasemasi suunnitteluun ja ulkoasuun.

Koodieditorissa on sisäänrakennettu intelliSense. Se on ennakoivan koodauksen muoto. Kehyksen, kirjaston ja kielilaajennusten ohella kehittäjät voivat hyödyntää ennakoivaa koodausta valmiilla pohjakoodeilla.

Samalla kun keskustelu siitä, saako Fleet valtaistuimen VSCodelta, kiihtyy, käyttäjillä on myös täysin erilainen näkemys asiasta. Vuonna 2021, kun JetBrains ilmoitti käynnistävänsä Fleetin alkuperäisen version rajoitetulla pääsyllä, verkkosivustolla oli paljon kommentteja.

Kommentti tiivisti osuvasti käyttäjien tarpeet. “Erittäin mielenkiintoista”, lue yksi kommentti. “Aiotteko tehdä siitä ilmaisen (kuten vapauden) ohjelmiston? Minun mielestäni oma editori ei kilpaile VSCoden kanssa, riippumatta siitä, kuinka hyvä se on. Mutta jos Fleet tulee olemaan ilmainen, se saattaa tehdä siitä VSCode-tappajan minulle, varsinkin jos niputat ilmaisen C#-virheenkorjaajan.