Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Jobs to Be Done Framework (JTBD) ja ostajapersoonat

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Jobs to Be Done Framework (JTBD) ja ostajapersoonat

Mikä on tehtävät tehtävät -kehys?

Jobs To Be Done (JTBD) -kehys on hyödyllinen työkalu keskittyä tuloksiin ominaisuuksien sijaan.

Tehtävä työ on pohjimmiltaan vallankumouksellinen konsepti, jonka tarkoituksena on ohjata sinua kohti innovaatioita ja tarjota sinulle keinot siirtyä pidemmälle kuin nykyisten ratkaisujen parantaminen. Pohjimmiltaan JTBD on teoria, joka edistää innovatiivista, asiakkaiden tarpeet ja toiveet huomioivaa käyttäjäsuunnittelua.

Ajattele sitä näin: ostajapersoonat ovat markkinoinnin kuka, kun taas Jobs to be Done on markkinoinnin miksi ja mitä.

Zenkitin mukaan “”

Ja näin Christensen-instituutti erittelee JTBD:n: “”

Mitä Jobs to be Done -ohjelmalla ei kuitenkaan ole, on osa sitä, mikä tekee ostajapersoonoista välttämättömiä erinomaiselle markkinointille. Se ei sisällä yksittäisiä ominaisuuksia, jotka vetoavat ratkaisun suunnittelijoihin.

Joten periaatteessa se yleistää kaikkien käyttäjien emotionaalisen ja sosiaalisen kontekstin. Lopputulos? Se kaipaa kontekstia ja empatiaa, jota tarvitset loistavan ratkaisun kehittämisessä.

Älä ajattele, että kyse on tuotteesta. Se ei ole. Asiakkaat eivät välitä tuotteistasi tai palveluistasi. Heitä kiinnostaa vain saada työnsä tehtyä.

Alarivi: Henkilöiden luominen ja validointi ovat yhtä tärkeitä. Yhdessä ne muodostavat yhdistetyn toiminnan, joka tuo selvyyttä siitä, kuka tuotettasi tai palveluasi käyttää ja mitä he yrittävät saavuttaa.

Ero ostajapersoonien, suoritettavien töiden ja asiakasmatkakarttojen välillä

Nyt kun tiedämme, mikä JTBD on ja miten se toimii, katsotaanpa eroja ostajapersoonien, JTBD:n ja asiakkaan matkakarttojen välillä.

  • Ostajan persoonat – Tarjoa inhimillistävä konteksti, kuvaile emotionaalisia kokemuksia, joita yksilö haluaa ja tarvitsee, ja kuvaile demografisia, sosiaalisia ja fyysisiä ympäristöjä, kipukohtia, haasteita ja unelmia.
  • Tehtäviä töitä – Tarjoaa toiminnalliset vaiheet, jotka johtavat haluttuun lopputulokseen ja näkemyksen siitä, ovatko käyttäjät saavuttaneet halutun tavoitteensa.
  • Asiakkaan matkakartta – Tarjoaa puitteet, jotka pitävät kaiken koossa ja voit tarkastella ihmisen kontekstia ja toiminnallisia toiveita ja tarpeita valitsemallasi aikajanalla.
🔥 Empfohlen:  Williams-Sonoma Work From Home Jobs -katsaus

Huomautus: Kaikkien näiden työkalujen tulee perustua vahvasti kvalitatiiviseen tutkimukseen.

Jos nyt mietit, tarvitsetko kaikkia kolmea, se riippuu.

  • Ilman ostajapersoonia työpaikat kätkevät emotionaaliset ja sosiaaliset tarpeet paksun toiminnallisen analyysin alle. Tämä tarkoittaa, että Jobs To Be Done -tehtävistä puuttuu sellaista inhimillisyyttä, joka todella inspiroi luovuuteen.
  • Ilman ankkuria työpaikkojen toivottuihin tuloksiin, ostajapersoonat voivat muuttua joksikin, joka voi olla epärealistisen spesifinen, liian epämääräinen … puolueellinen.

Ilman asiakasmatkoja on liian helppoa eksyä yksityiskohtiin ja unohtaa sekä kokemustavoitteesi, johon keskityt, että kokemuksen tavoite, jonka olet mahdollisesti jättänyt syrjään.

Ei ole oikeaa vastausta. Varmista siis, että valitset viisaasti.

Kuinka JTBD Framework sopii ostajapersoonaan

Jotkut sanovat, että JTBD-kehys on täydellinen korvaaja käyttäjä/ostaja-persoonalle.

Mutta onko todella? Ei, se ei ole.

Ja tässä on syy, miksi et voi korvata persoonia työtehtävillä:

  • Sen ei ole aivan mahdollista suunnitella UX-strategiaa kun sinulla on vain JTBD. Ilman henkilöiden tuntemusta ja ymmärtämättä heidän motiivejaan, haasteitaan, tarpeitaan ja kipupisteitään et voi luoda jatkuvaa kokemusta.
  • Hyvä tuote tai palvelu saattaa hoitaa työn parhaalla mahdollisella tavalla, mutta sillä ei todellakaan ole merkitystä, ei jos kukaan ei tiedä tästä tuotteesta tai palvelusta. Siksi sinun on keskityttävä tuotteesi markkinointiin. Ja selvästi, et voi markkinoida tuotettasi tietämättä ja ymmärtämättä kohdeyleisöä todella hyvin.
  • Ole tietoinen siitä yhdellä tuotteella voidaan suorittaa useita tehtäviä. Mitä sitten? Ajattele esimerkiksi kannettavaa tietokonetta. Sinulla voi olla ostajapersoona, joka haluaa kannettavan tietokoneen valokuvien ja videoiden editointiin, toinen, joka haluaa käyttää kannettavaa tietokonetta etätyövideopeleihin ja toinen bloggaamiseen ja kirjoittamiseen. Ja niin edelleen.

Johtopäätös

Ostajapersoonat ovat erittäin tärkeitä, eivätkä ne ole korvattavissa. Jos otat ostajan persoonaa pois yhtälöstä, sinulle jää JTBD, joka johtaa sinut järkevään ja kylmään analyysiin.

🔥 Empfohlen:  Kotityöt, joista maksetaan päivittäin

Samaan aikaan ilman työpaikkoja vaarana on, että unohdat tuotteesi päätavoitteen. Siksi ehkä paras tapa on käyttää molempia menetelmiä yhdessä.

Table of Contents