Seuraava artikkeli auttaa sinua: Joten haluat olla SEO-analyytikko: taidot, palkat ja työmahdollisuudet
Kaikista digitaalisen markkinoinnin maailmassa tarjolla olevista rooleista SEO-analyytikko on yksi vaativimmista.
Kun olet SEO-analyytikko, yrityksesi tai asiakkaasi odottavat sinua kerääessään ja järjestäessään tietoja verkkosivustojensa tehokkuudesta, tulkitseessaan, mitä se kaikki merkitsee heille heidän markkinarakoissaan ja suositteleessaan strategioita, jotka auttavat heitä. saavuttaa liiketoimintatavoitteita.
Se on valtava hanke, ja siksi SEO-analyytikoilla on oltava täysin kehittyneet taidot useilla alueilla menestyäkseen.
Onneksi työn teknisestä luonteesta ja sen suorittamiseen vaadittavista taidoista johtuen SEO-analyytikkoroolit ovat Yhdysvalloissa yleensä hyvin kompensoituja, ja niiden tarve vuonna 2022 on varsin vahva.
Mikä on SEO-analyytikko?
Kun tutkit SEO:n eri rooleja, huomaat, että ihmiset näyttävät usein sekoittavan SEO-asiantuntijan ja SEO-analyytikon asemat.
Vaikka nämä kaksi liittyvät toisiinsa ja ovat itse asiassa melko lähellä toisiaan, ajattele SEO-analyytikkoroolia sellaisena, joka ylittää asiantuntijan ja vie asiat korkeammalle tasolle.
SEO-asiantuntijan ollessa rikkaruohoissa – niin sanotusti tekemässä työtä, toteuttamassa otsikkotunnisteita ja H1:itä, lisäämässä strukturoitua dataa tuotesivuille ja lataamassa uutta sisältöä – SEO-analyytikko katsoo isompaa kuvaa.
Analyytikot tutkivat lukuja – kovaa dataa – ja tulkitsevat, mitä ne merkitsevät verkkosivuston toimivuudelle ja missä parannusta tarvitaan.
On reilua sanoa, että analyytikkona sinun tehtäväsi on tehdä juuri sitä, mitä otsikkosi sanoo: analysoida verkkosivustojen hakukoneoptimoinnin laatua.
Analyytikot tarkastelevat ensin verkkosivustoa kokonaisuutena ja katsovat, onko siinä jotain näkyvää UX-näkökulmasta, mikä heidän mielestään voisi hyödyttää parannuksia.
Se voi olla tehoton tai puuttuva toimintakehotus, menetetyt sisäiset linkitysmahdollisuudet, mutkikas päänavigointi tai optimoimattomat otsikkotunnisteet.
SEO-analyytikot haluavat myös nähdä, onko sivustolla uusia sivuja tai osioita, joista verkkosivusto voisi hyötyä, mukaan lukien palvelu-, sijainti-, tuote-, blogi-, UKK- tai suosittelusivut.
Ehkä tärkeintä on, että SEO-analyytikot indeksoivat koko sivuston etsiäkseen teknisiä ongelmia, joita ei voida tehokkaasti nähdä silmällä.
He käyttävät lukuisia hakukoneoptimointityökaluja – mukaan lukien Screaming Frog, Semrush ja Google Search Console – etsiäkseen rikkinäisiin sivuihin, uudelleenohjauksiin, metatietoihin, latausaikaan ja strukturoituihin tietoihin liittyviä ongelmia jne.
Google PageSpeed Insightsia ja GTmetrixiä käytetään sitten sivun nopeusongelmien tarkasteluun, ja sitten Ahrefsia tutkimaan rikkinäisiä käänteisiä mahdollisuuksia.
Vaikka SEO-analyytikko tekee kaiken tämän, he ovat myös vahvasti mukana avainsanojen ja kilpailijoiden tutkimuksessa nähdäkseen, mitä avainsanoja verkkosivusto voisi joko hioa tai aloittaa kohdistamisen lisätäkseen sen mahdollisuuksia näkyä relevanteissa kyselyissä kilpailijoidensa yläpuolella.
Yhtä tärkeä kuin työn analysointiosuus on, mutta suositusosassa asiat etenevät.
SEO-analyytikoiden on kyettävä ottamaan kaikki nämä tiedot – kaikki nuo avainsanamäärät ja tarkoitukset, kaikki ne SEO-elementit, joita he ovat tutkineet päivien tai viikkojen ajan – ja muuntaa ne tosielämän suosituksiksi ja strategioiksi työnantajalleen tai heidän työnantajalleen. asiakasportfolio.
Kun se on kuitenkin tehty, asiakas toteuttaa SEO-analyytikon strategiat ja ihannetapauksessa alkaa saada palkkioita seuraavien kuukausien aikana.
SEO-analyytikon keskeiset taidot
En todellakaan yritä olla hauska tässä, mutta ollaksesi SEO-analyytikko, sinulla on oltava mieli, joka nojaa… analyyttiseen.
Ei riitä, että opit ja ymmärrät, mikä tekee hyvästä verkkosivustosta, ja käytät erilaisia SEO-työkaluja tutkimuksen suorittamiseen.
Tehokkaan SEO-analyytikon on kyettävä lähestymään verkkosivustoa loogisella, huolellisesti tutkivalla ajattelutavalla.
Pehmeitä taitoja voidaan aina opettaa, mutta pehmeän taidon oppiminen on enemmän henkilökohtaisen kasvun toimintaa, josta puuttuu määriteltäviä virstanpylväitä.
Tämän seurauksena ei-analyyttisen henkilön voi olla vaikea kääntyä ja tulla analyyttiseksi SEO-analyytikon vaatimalla tasolla.
Kaikesta huolimatta tässä on SEO-analyytikon olennaiset taidot, jotka on jaettu koviin ja pehmeisiin taitoihin:
Kovia taitoja
- Edistynyt tieto SEO:n parhaista käytännöistä.
- Teknisen SEO:n perusteellinen tuntemus.
- Kyky suorittaa avainsanatutkimusta ja kilpailuanalyysiä.
- Tietoa useista SEO-työkaluista, mukaan lukien Google Analytics, Google Search Console, Semrush, Ahrefs, SpyFu, GTmetrix, PageSpeed Insights ja Screaming Frog.
- Tunnet yleisimmät sisällönhallintajärjestelmät, mukaan lukien WordPress, Squarespace, Shopify, Drupal, Wix, HubSpot ja Magento.
- Sisältömarkkinoinnin, aihetutkimuksen ja sisällön auditoinnin tuntemus.
- Linkkien rakentamisen, käänteisten linkkien ja näihin alueisiin liittyvien ongelmien ymmärtäminen.
- Kyky pysyä ajan tasalla hakukoneoptimoinnin parhaista käytännöistä.
Pehmeitä taitoja
- Kyky käyttää logiikkaa.
- Uteliaisuutta ja ajattelua.
- Kriittinen ajattelu.
- Luovaa ongelmanratkaisua.
- Organisaatio.
- Ajanhallinta.
- Tehokas suullinen ja kirjallinen viestintä.
- Ihmissuhdetaidot.
Mitä kokemusta tai sertifikaatteja vaaditaan/apua?
Glassdoor on tarjonnut perusmallin SEO-analyytikon työnkuva.
Työ- ja työnantajaarviointisivuston mukaan SEO-analyytikkotyöt edellyttävät tyypillisesti hakijoilta tutkinnon liittyvää alaa, kuten tietojenkäsittelytieteitä tai tietotekniikkaa.
Muut SEO-analyytikkotyöt edellyttävät markkinoinnin tai liiketoiminnan kandidaatin tutkintoa.
Saman Glassdoor-katsauksen mukaan useimmilla SEO-analyytikoilla – 60 %:lla – on kahdesta neljään vuoden kokemus työstään.
Voi olla vaikeaa tulla heti sisään ja ryhtyä SEO-analyytikkoksi. Työn hyvin suorittamiseen tarvittavia taitoja on hiottava ajan myötä kovien kokemuksen oppituntien kautta.
Kahdesta neljään vuoteen kyseisellä paikalla, kun kuitenkin näen kaikenlaisia verkkosivustoja hakevan SEO-auditointeja, sanoisin, että SEO-analyytikko on lähellä olla asiantuntija.
Mitä tulee sertifikaatteihin, joita suosittelen kaikille, jotka haluavat tulla SEO-analyytikkoiksi, et voi mennä pieleen seuraavilla kursseilla:
1. Google Analytics Academyn kurssit
- Google Analytics aloittelijoille.
- Edistynyt Google Analytics.
- Google Analytics tehokäyttäjille.
- Data Studion esittely.
- Google Tag Managerin perusteet.
2. Hubspot SEO -sertifiointikurssi
3. SEO-kurssit Semrush Academysta
- Semrush SEO Toolkit.
- Tarkkaile verkkonäkyvyyttäsi Semrushin avulla.
- Kilpailukykyinen analyysi ja avainsanatutkimus.
- On-Page ja tekninen SEO.
- Linkin rakentaminen.
- Sijoituksen seuranta.
- Semrushin sivustotarkastus Ross Tavendalen kanssa.
- Tekninen SEO Bastian Grimmin kanssa.
- Hakukoneoptimoinnin perusteet, avainsanatutkimus, käänteisten linkkien hallinta, mobiilihakukoneoptimointi ja paikallinen hakukoneoptimointi – kaikki Greg Giffordin avulla.
- Sisältövetoinen hakukoneoptimointi Brian Deanin kanssa.
4. Ahrefs Academyn kurssit
- Ahrefs Sertifiointikurssi.
- SEO koulutuskurssi.
Miltä SEO-analyytikon palkka näyttää?
Niille, jotka haluavat tulla SEO-analyytikoiksi, olet onnekas, koska Yhdysvaltain keskipalkka on melko terve 63 058 dollariaZipRecruiterin mukaan.
Glassdoor alentaa tätä lukua selvästi 62 987 dollaria.
Samaan aikaan Salary.com raportoi SEO-analyytikon keskimääräisen kansallisen palkan 71 101 dollariaja useimmat ihmiset tienaavat 64 301–77 601 dollaria.
Kuten missä tahansa työssä, voit kuitenkin odottaa, että palkka vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten työnantajan koosta, maantieteellisestä sijainnista ja kokemuksestasi.
SEO-analyytikon työnäkymät vuonna 2022
Tämän päivän SEO-analyytikon toisessa voitossa mahdollisuudet tähän rooliin näyttävät olevan melko vahvat.
Indeedissä tehty haku “SEO-analyytikko” paljasti 975 työpaikkaa.
Heistä 592 oli kokopäiväisiä, 566 maksoi yli 50 000 dollaria ja 291 oli etätyössä.
On syytä huomata, että suurin osa näistä ilmoituksista, 553, oli tarkoitettu keskitason rooleihin, kun taas useimmat yksittäiset viestit, joita katsoin, kun suodatin “keskitasoa”, totesivat, että hakijalla on oltava 2–4 vuoden kokemus hakukoneoptimoinnista. tai tutkimusta ja data-analyysiä.
Nämä Indeed-työpaikat tulivat sellaisilta yrityksiltä kuin Pearson, Deloitte, Angi, LendingTree ja Merkle.
Samanlainen haku LinkedInissä paljasti 966 SEO-analyytikkotyöpaikkaa. Heistä 866 oli kokopäiväisiä, 509 maksoi yli 40 000 dollaria ja 535 oli paikan päällä, minkä jälkeen seurasi 364 etätyötä.
Suurin osa LinkedInin 966 SEO-analyytikkotyöstä, 522, oli associate-tasolla.
Sen perusteella, mitä näin, kun tarkistin työpaikkailmoituksia, tämä tarkoittaa, että vaadittu kokemustaso oli vain nollan ja kahden vuoden kokemus.
LinkedIn-työpaikkailmoitukset tulivat useilta työnantajilta, mutta joihinkin kuuluivat The Home Depot, Thriveworks, Havas Media Group ja Vox Media.
Viimeinen Sana
Siitä ei ole epäilystäkään: SEO-analyytikoilla on kova työ.
Se vaatii paljon kriittistä ajattelua, ongelmanratkaisutaitoja ja hakukoneoptimointitaitoa, jotta voit selvittää, mikä niissä on vialla, tutkia tietoja sisältämään vastauksia ja raportoida havainnoistaan yrityksille helposti ymmärrettävillä tavoilla. ja asiakkaita.
Hakijat SEO-analyytikkotehtäviin tarvitsevat yleensä kandidaatin tutkinnon liittyvältä alalta, mutta sitä ei aina vaadita.
Ja työnantajasta ja sijainnista riippuen nämä ammattilaiset tienaavat yli 50 000 dollaria ahtailla markkinoilla taidoistaan.
Jos ammatilliset kiinnostuksesi kohtaavat data-analyysin ja hakukoneoptimoinnin, voit löytää itsellesi täydellisen roolin SEO-analyytikkona.
Lisää resursseja: