Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Joulun 2022 suurimmat kuluttajien ostotrendit

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Joulun 2022 suurimmat kuluttajien ostotrendit

Joulu on ajan viettämistä rakkaiden kanssa paikassa, jossa kaikki tuoksuu kanelilta. Taustalla räiskyvä tuli (takkassa tai televisiossa – kyllä, se on asia). Lunta ulkona. Keksien leivonta. Pirteät jouluelokuvat. Eikä unohdeta lahjoja.

Olitpa strategi ja olet jo tehnyt kaikki lahjaostoksesi tai olet enemmän 22. joulukuuta-on-vielä-paljon aikaa tehdä ostoksia -tyyppinen ihminen, jouluostoksilla on yleensä suuri osa joulukokemuksesta.

Miten ihmiset aikovat käyttää rahansa lahjoihin tänä vuonna? Ja miten heidän ostokäyttäytymisensä on muuttunut viime vuoteen verrattuna?

Katsotaanpa, mitä online-kuluttajakeskustelut voivat kertoa meille.

Odottavatko ihmiset joulua?

Äskettäisessä Brandwatch Bulletinissa tarkastelimme, välittävätkö ihmiset tämän vuoden joulusta. Vertasimme verkkokeskusteluja viime vuosien keskusteluihin.

Vaikka aloitimme hitaasti marraskuun alussa, näyttää siltä, ​​että kiinnostus joulua kohtaan on piristymässä. Vaikka emme ole lähelläkään vuoden 2020 tasoa, näyttää siltä, ​​että ihmiset puhuvat edelleen joulusta. Mutta miten he kokevat sen?

Kuluttajatutkimuksen avulla analysoimme kuluttajien verkkokeskusteluissa ilmaistuja tunteita jouluostosten ympärillä 1.6.–20.11.2022. Tunneluokitelluista maininnoista peräti 44 % on iloisia.

Joten, kausi on edelleen hauska.

Ihmiset näissä keskusteluissa joko ilmaisevat rakkautensa joulukauteen yleensä tai he ovat iloisia siitä, että he ovat löytäneet täydellisen lahjan läheisilleen.

Mutta asiat ovat edelleen iloisia kuin viime vuonna. Iloiset keskustelut vähenivät kaksi prosenttiyksikköä vuoteen 2021 verrattuna. Tänä vuonna ihmiset ilmaisevat hieman enemmän surua ja jopa inhoa. Tämä johtuu pääasiassa inflaatiosta. Ihmiset stressaavat rahasta ja jotkut ovat huolissaan siitä, etteivät he pysty ostamaan lapsilleen joululahjaa.

Miten tämä vaikuttaa heidän ostokäyttäytymiseen?

Inflaatio on saanut ihmiset etsimään kauppaa

Kuluttajat näyttävät muuttuneen hintaherkemmiksi ja etsivät houkuttelevia tarjouksia säästääkseen rahaa. Tarjoukset ovat suuria tänä jouluna ostoskaudella. Yritykset tarjoavat alennuksia houkutellakseen hintaherkempiä asiakkaita ja tyhjentääkseen täyden varastonsa. Se, että Black Friday ja Cyper Monday ovat ohi, ei tarkoita sitä, etteikö vielä suurempia alennuksia olisi tulossa lähempänä lomia.

🔥 Empfohlen:  PureVPN Review 2023 – Onko tämä paras VPN-palveluntarjoaja?

Brandwatch Consumer Researchin avulla kävimme läpi 40 000 mainintaa jouluostosten ja -tarjousten ympärillä 1.6.–20.11.2022. Se on 9 % enemmän mainintoja kuin viime vuonna (1.6.–20.11.2021).

Lomien lähestyessä keskustelut vilkastuvat, ja lokakuussa 2022 tarjouksista ja alennuksista keskusteltiin 20 % enemmän kuin lokakuussa 2021. Black Friday on näiden keskustelujen pääaihe. Ihmiset näyttävät kiinnittävän enemmän huomiota siihen, mitä merkkejä tänä vuonna myydään. Amazon reagoi kysyntään varhain ja piti Amazon Prime Day -päivänsä 11. lokakuuta 2022, mikä johti verkkokeskustelujen huippuhuippuun lokakuussa, kuten yllä olevasta kaaviosta näkyy.

Tuki paikallisille myymälöille ja pienyrityksille

Pandemia ja lukitukset lisäsivät verkkokauppaa huomattavasti, kun taas pienyritykset ja kivijalkakaupat kohtasivat valtavia haasteita. Tuolloin ihmiset lisäsivät tietoisuutta pienistä ja paikallisista brändeistä. Onko lähikaupasta ja pienliikkeistä ostaminen edelleen relevanttia tämän vuoden jouluostoskaudella?

Verkkokeskustelujen tarkastelu osoittaa, että ostosten tekeminen paikallisesti ja pienyritysten tukeminen on tänä vuonna vieläkin tärkeämpää kuin vuonna 2021. Verkkokeskustelut ovat yli 20 % korkeammat vuonna 2022 (1.6.-20.11.2022) viime vuoteen verrattuna (1.6. 20.11.2021). Käsintehty ja sisustus ovat kaksi eniten mainittua tuoteryhmää näissä keskusteluissa. Näyttää siltä, ​​​​että kuluttajat kääntyvät pienempien merkkien puoleen saadakseen ainutlaatuisia lahjoja. Eniten mainittu verkkokauppapaikka on Etsy.

Vähemmän koruja ja leluja, enemmän kokemuksia

Mitä joulukuusen alla makaa tänä vuonna? Ostoslistalla on klassikoita. Useimmat ihmiset mainitsevat joululahjakeskusteluissa esimerkiksi vaatteet, kirjat ja kuluttajatekniikka. He hallitsevat myös kolmea kärkipaikkaa jouluostoskeskusteluissa vuosina 2021, 2020 ja 2019. Silti ei voi mennä vikaan mukavan sukkaparin, viihdyttävän kirjan tai uusimman, kiiltävän vempaimen kanssa.

Mitä eroja kuluttajien verkkokeskusteluissa on viime kauteen verrattuna?

Monet maat ovat poistaneet COVID-rajoituksiaan vuonna 2022: ihmiset ovat palanneet toimistolle ja käyvät konserteissa ja muissa tapahtumissa suurella yleisöllä. Mutta kaiken kotona vietetyn ajan jälki on nähtävissä vielä vuonna 2022. Kun sulkuaikana ostimme itsellemme mukavia asioita kodin viihtyisyyden lisäämiseksi, vuonna 2022 on erilainen painopiste: seurustelemme jälleen ja koemme maailmaa.

🔥 Empfohlen:  Toivotko OLED MacBook Prota? Meillä on huonoja uutisia

Tämä elämysten ja toimintojen nälkä neljän seinämme ulkopuolella näkyy myös verkkokeskusteluissa jouluostosten ympärillä. Keskustelu elämyksen antamisesta on lisääntynyt 11 % vuoteen 2021 verrattuna. Muita suosittuja lahjaideoita ovat matkat, musiikkitapahtumat sekä kylpylä- ja hyvinvointielämykset.

Lahjat, joista ihmiset eivät tänä vuonna puhu niin paljon, ovat koruja ja leluja. Verkkokeskustelut koruista ja jouluostoksista ovat vähentyneet 30 % ja maininnat leluista 17 % vähemmän kuin viime vuonna. Tämä voi tarkoittaa, että kuluttajat eivät todennäköisesti osta näitä tuotteita. NPD:n mukaan lelujen myynti Isossa-Britanniassa laski 5 % vuoden 2022 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana, ja tämä lasku saattaa jatkua lomien aikana.

Kuluttajateknologiaa ja pelituotteita koskevissa keskusteluissa on eniten negatiivisia mainintoja, 51 % ja 50 %. Näistä negatiivisista maininnoista tunne, jonka näemme eniten, on viha. Raha ja korkeat hinnat ovat hallitsevia aiheita noissa vihaisissa kuluttajien teknologiakeskusteluissa. Mitä tulee vihaisiin pelikeskusteluihin, ne koskevat enimmäkseen seuraavan sukupolven videopelikonsoleita ja kuinka turhauttavaa on, että ne ovat loppuunmyyty kaikkialla.

Hyvää joulua koiralleni

Pandemian aikana monet ihmiset hankkivat itselleen lemmikin. Pelkästään Yhdysvalloissa kotitaloudet hankkivat 9 miljoonaa koiraa vuosina 2020 ja 2021. Ja nämä lemmikit pilaantuvat tänä jouluna. OnePollin kyselyssä 39 prosenttia vastaajista sanoo ostavansa aina joululahjoja lemmikkilleen ja aikovat kuluttaa keskimäärin 50 dollaria tänä vuonna.

Sosiaalinen data näyttää meille, kenelle ihmiset mainitsevat ostavansa lahjoja. Suurimman osan maininnoista muodostavat lapset, joita seuraa ihmisten vanhemmat ja sitten heidän ystävänsä. Mutta 8 % puhuu joululahjojen ostamisesta lemmikkilleen.

Itse asiassa maininnat joululahjojen ostamisesta pörröisille ystävillemme ovat lisääntyneet 70 % verrattuna pandemiaa edeltävään tilanteeseen, eli vajaasta 13 000 mainitsemisesta vuonna 2019 22 000 mainintaan vuonna 2022. Tässä tulee Joulupukin tassut.

Joululahjojen ostaminen lemmikkieläimille näyttää antavan ihmisille enemmän lämmintä ja sumeaa tunnetta kuin silloin, kun he ostavat muita rakkaansa: 48 % tunneluokitelluista maininnoista on positiivisia. Ainoastaan ​​keskusteluissa ystävien lahjojen ostamisesta on suurempi positiivisten mainintojen prosenttiosuus (54 %). Suosituimpia lemmikkilahjoja ovat lelut, vaatteet ja herkut.

🔥 Empfohlen:  Kuinka moni käyttää Steamia vuonna 2023? (Kuukausittaiset aktiiviset käyttäjät)

Yhteenveto

Tehdäänpä yhteenveto tärkeimmistä havainnoista, eikö niin?

Vaikka aloitus on hidas, keskustelut joulusta ovat piristymässä. Mutta se on vähemmän iloista kuin vuonna 2021. Nousevat hinnat ja inflaatio rasittavat kuluttajia. Tarjouksilla on paljon suurempi rooli tällä kaudella, ja tulemme todennäköisesti näkemään enemmän myyntiä jopa jouluostoskauden ruuhka-aikoina. Vaatteet, kirjat ja kuluttajateknologiatuotteet ovat suosituimpia lahjoja. Koruista ja leluista puhutaan kuitenkin vähemmän. Elämysten, kuten kylpyläpäivien tai konserttilippujen, antaminen on tänä vuonna suositumpaa. Ja lopuksi, keskustelut lemmikkien lahjojen ostamisesta ovat lisääntyneet 70 % pandemiaa edeltäneestä ajasta.

Lue lisää kuluttajatrendeistä

Haluatko lukea lisää viimeisimmistä kuluttajatrendeistä? Teimme yhteistyötä HubSpotin kanssa ja tarkastelimme, mitä kuluttajat odottavat brändeiltä. Yhdysvaltain kuluttajatrendejä koskevassa raportissa käsitellään:

  • Miten ostotottumukset ovat muuttuneet
  • Mikä bränditoiminta vaikuttaa ostopäätöksiin
  • Yhteisöjen merkitys brändiuskollisuudelle
  • Miksi kuluttajat ostavat NFT:itä
  • Ja paljon enemmän

Voit lukea kuluttajatrendiraportin ilmaiseksi täältä.