Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Käänteisten linkkien ohjaaminen hakukoneoptimointia varten (ja PageRank tallentaminen)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Käänteisten linkkien ohjaaminen hakukoneoptimointia varten (ja PageRank tallentaminen)

Tässä artikkelissa opit ohjaamaan käänteisiä linkkejä.

Oikeiden 301-uudelleenohjausten määrittämisen ymmärtäminen verkkosivustosi PageRank-arvon ja orgaanisen liikenteen lisäämiseksi on välttämätöntä sivuston siirtämiseksi ja ansaittujen käänteisten linkkien virran hallitsemiseksi, kun sisältö siirtää paikkoja.

Nyt on kaksi pääasiallista syytä käänteisten linkkien uudelleenohjaamiseen:

  • Web-sivulle johtavien saapuvien linkkien uudelleenohjaus saman verkkotunnuksen toiseen URL-osoitteeseen (esim. sisältö siirrettiin tai alkuperäinen sivu on poistettu).
  • Vanhaan verkkotunnukseen johtavien saapuvien linkkien uudelleenohjaaminen uuteen verkkotunnukseen, jotta linkkiosuus saadaan SEO-arvon saamiseksi.

Käsittelemme nämä molemmat uudelleenohjausstrategiat alla, jotta tiedät, kuinka voit määrittää oikeat 301-uudelleenohjaukset säästääksesi koko PageRank-arvon saapuvilta käänteisiltä linkeiltä.

Ensimmäinen ohjesarja koskee käänteisten linkkien uudelleenohjausten määrittämistä sivulta sivulta, ja toinen ohjesarja näyttää, kuinka suuri linkkijoukko voidaan ohjata vanhasta verkkotunnuksesta uuteen verkkotunnukseen.

Kuinka ohjata käänteisiä linkkejä

1. Tunnista Web-sivu käänteislinkeillä

Ensimmäinen askel käänteisten linkkien uudelleenohjauksessa on tunnistaa sen verkkosivun URL-osoite, jolla on siihen osoittavia käänteisiä linkkejä. Tämä URL-osoite voi olla nykyisessä verkkotunnuksessasi tai erillisessä verkkotunnuksessa, jonka jo omistat tai ostat.

Kun tiedät URL-polun, voit siirtyä vaiheeseen 2.

Tässä opetusohjelmassa käytämme tätä esimerkki-URL-osoitetta uudelleenohjauslähteenä: http://example.com/vanhasivu.html

2. Valitse Uusi sivu, jolle käänteiset linkit uudelleenohjataan

Seuraava vaihe on päättää, mihin uuden verkkotunnuksen URL-osoitteeseen haluat ohjata vanhan URL-osoitteen ja siihen liittyvät käänteiset linkit. Tämä uusi URL-osoite voi olla kotisivu, tietty verkkosivu tai sivuston hakemisto.

Tässä opetusohjelmassa käytämme tätä esimerkki-URL-osoitetta uudelleenohjauksen määränpäänä (tai kohteena): http://example.com/uusisivu.html

3. Määritä uudelleenohjaus .htaccess- tai laajennuksella

On kaksi tapaa ohjata käänteisiä linkkejä vanhasta verkkotunnuksesta uuteen verkkotunnukseen sekä sisäisesti saman verkkotunnuksen sisällä.

  • Käytä uudelleenohjauslaajennusta.
  • Käytä verkkopalvelimen .htaccess-tiedostoa.

Uudelleenohjauslaajennus

Helpoin tapa määrittää 301-uudelleenohjaukset ilman verkkopalvelimen tiedostojen muokkaamista on käyttää uudelleenohjauslaajennusta.

WordPress-käyttäjille tämä uudelleenohjauslaajennus on suosituin valinta ilman Apache- tai Ngnix-tietoa. Lisäksi se on ilmainen käyttää.

Voit määrittää uudelleenohjauslaajennuksen vanhalle tai uudelle verkkotunnukselle sen mukaan, kuinka haluat uudelleenohjata käänteisiä linkkejä. Jos linkkejä uudelleenohjataan vanhan sivuston URL-osoitteesta uuden sivuston URL-osoitteeseen, asenna laajennus vanhaan verkkotunnukseen. Mutta jos linkkejä uudelleenohjataan sisäisesti saman verkkosivuston sisällä, asenna laajennus kyseiseen verkkotunnukseen.

🔥 Empfohlen:  8 askelta tehokkaan LinkedIn-sisältöstrategian käynnistämiseen

Alla on kuvakaappaus, joka näyttää uudelleenohjauksen, joka on määritetty vanhasta verkkotunnuksesta uuteen verkkotunnukseen. “Lähde-URL” vaatii vain vinoviivan (/), jota seuraa sivun nimi. Kohde-URL-osoitteen on kuitenkin sisällettävä myös verkkotunnus ja sen protokolla (http tai https), koska se on eri verkkopalvelimella.

Huomautus: Jos verkkosivusi eivät käytä .html- tai .php-laajennuksia, voit jättää ne pois.

Alla on nyt kuvakaappaus, jossa näkyy sisäinen uudelleenohjausasetus samassa verkkotunnuksessa. Sekä “Lähde-URL” että “Kohde-URL” edellyttävät vain vinoviivaa (/), jota seuraa sivun nimi, koska ne sijaitsevat samassa verkkopalvelimessa.

Huomautus: Jos uudelleenohjaat hakemistossa olevan verkkosivun, muista sisällyttää koko hakemistopolku. Esimerkiksi, /hakemisto/uusisivu.html.

.htaccess uudelleenohjaukset

Jos olet tyytyväinen verkkopalvelimesi .htaccess-tiedoston muokkaamiseen, voit suorittaa uudelleenohjausprosessin ilman laajennusta. Sinun tarvitsee vain lisätä koodirivi kyseiseen tiedostoon jokaiselle URL-osoitteelle, jonka haluat ohjata uudelle verkkosivulle.

Alla oleva esimerkki koskee vain Apache-verkkopalvelimia. Katso tästä oppaasta Nginx-uudelleenkirjoitussäännöt ja tästä oppaasta Windows/IIS-uudelleenkirjoitussäännöistä.

Uudelleenohjaus 301 /vanhasivu.html http://www.example.com/uusisivu.html

Huomautus: Jos verkkosivusi eivät käytä .html- tai .php-laajennuksia, voit jättää ne pois.

Yllä oleva 301-uudelleenohjaussääntö voidaan lisätä .htaccess-tiedostoon joko vanhassa tai uudessa verkkotunnuksessa riippuen siitä, kuinka haluat uudelleenohjata käänteisiä linkkejä.

Jos ohjaat käänteisiä linkkejä yhdestä toimialueesta toiseen, sijoita tämä koodi lähdeverkkotunnuksen (eli vanhan verkkotunnuksen) .htaccess-tiedostoon. Jos uudelleenohjaat käänteisiä linkkejä verkkosivuston sisällä, sijoita tämä koodi samaan verkkotunnukseen.

Jos et ole varma kuinka muokata .htaccess-tiedostoa verkkopalvelimellasi ja käytät cPanelia, tämä Hostgator .htaccess -opastus voi auttaa sinua prosessissa.

5. Tallenna uudelleenohjaus

Kun olet muokannut .htaccess-tiedostoa tai määrittänyt 301-uudelleenohjauksen laajennuksen avulla, seuraava vaihe on tallentaa työsi, jotta muutokset tulevat voimaan.

6. Varmista, että uudelleenohjaus toimii

Kun uudelleenohjaus on tallennettu, sinun on varmistettava, että uudelleenohjaus toimii. Voit tehdä sen siirtymällä selaimeesi ja kirjoittamalla vanhan URL-osoitteen koko merkkijono, mukaan lukien protokolla ja verkkotunnus.

Jos uudelleenohjaus on määritetty oikein, verkkoselaimesi pitäisi automaattisesti ohjata uuteen URL-osoitteeseen. Ja kaikki vanhaan URL-osoitteeseen osoittavat käänteiset linkit välitetään uudelle web-sivulle yhdessä niiden SEO-arvon kanssa.

7. Toista uudelleenohjausprosessi kaikille Web-sivuille

Tiedät nyt, kuinka määrität oikean 301-uudelleenohjauksen SEO-tarkoituksiin ja varmistat, että se toimii. Nyt sinun tarvitsee vain toistaa tämä sama prosessi jokaiselle uudelleenohjattavalle verkkosivulle, jotta käänteiset linkit virtaavat oikeaan paikkaan.

🔥 Empfohlen:  Canva Offline -vaihtoehdot

Käänteisten linkkien uudelleenohjaus koko verkkotunnuksesta

Jos haluat ohjata käänteiset linkit koko verkkotunnuksesta uuteen verkkotunnukseen, voit valita useista vaihtoehdoista riippuen siitä, mihin haluat PageRank-arvon virtaavan.

Valitse vain tarvitsemasi uudelleenohjaustyyppi alta ja liitä sopiva 301-uudelleenohjauskoodi .htaccess-tiedostoon tai käytä suositeltuja ohjeita WordPress-uudelleenohjauslaajennukselle.

Uudelleenohjaa koko verkkotunnus URL-osoitteen mukaan

Tämä menetelmä ohjaa kaikki vanhan verkkotunnuksen sivut uuteen verkkotunnukseen, jolla on samat URL-polut. Jos sivun URL-osoitetta ei ole uudella verkkosivustolla, saat 404-virheilmoituksen. Varmista siis, että uudet URL-osoitteet on määritetty uudessa verkkotunnuksessa, ennen kuin asetat tämän 301-uudelleenohjauksen paikalleen.

Jos muokkaat .htaccess-tiedostoa Apache-palvelimella, lisää tämä koodirivi:

Uudelleenohjaus 301 / http://example.com/

Jos käytät aiemmin tässä oppaassa mainittua WordPress-uudelleenohjauslaajennusta, käytä tätä asetuksia alla olevassa kuvassa ja varmista samalla, että otat käyttöön Regex-toiminnon (korostettu keltaisella):

Ohjaa koko verkkotunnus yhteen URL-osoitteeseen

Tämän menetelmän avulla voit ohjata jokaisen vanhan verkkotunnuksen URL-osoitteen yhteen URL-osoitteeseen uudessa verkkotunnuksessa. Tämä tiivistää kaiken SEO-arvon jokaisesta vanhaan verkkotunnukseen osoittavasta käänteislinkistä yhdelle uuden verkkotunnuksen Web-sivulle sen PageRank-arvon nostamiseksi.

Jos muokkaat .htaccess-tiedostoa Apache-palvelimella, lisää tämä koodirivi:

RewriteEngine on RewriteRule ^.*$ http://www.example.com/uusisivu.html [L,R=301]

Jos käytät WordPressin uudelleenohjauslaajennusta, käytä tätä alla olevan kuvan asennusta ja varmista, että otat Regex-toiminnon käyttöön (korostettu keltaisella):

Ohjaa hakemisto ja kaikki sen sisältö yhteen URL-osoitteeseen

Tämän menetelmän avulla voit ohjata tietyn hakemiston ja kaikki sen vanhan toimialueen tiedostot ja alihakemistot yhteen URL-osoitteeseen uudessa toimialueella.

Jos muokkaat .htaccess-tiedostoa Apache-palvelimella, lisää tämä koodirivi:

Uudelleenohjaus 301 /vanha hakemisto/ https://example.com/uusisivu.html

Jos käytät WordPressin uudelleenohjauslaajennusta, käytä tätä alla olevan kuvan asennusta ja varmista, että otat Regex-toiminnon käyttöön (korostettu keltaisella):

Uudelleenohjaa yksittäinen URL-osoite hakemistoon

Tämän menetelmän avulla voit uudelleenohjata yhden vanhan verkkotunnuksen URL-osoitteen uuden toimialueen hakemistoon. Tämä 301-uudelleenohjaus on hyvä vaihtoehto, kun sinulla ei ole uudella sivustolla aiheeseen liittyvää sivua oikeaa uudelleenohjausta varten, mutta haluat silti säilyttää käänteisten linkkien SEO-arvon. Pohjimmiltaan tämä uudelleenohjaus lisää hakemiston PageRank-arvoa.

Jos muokkaat .htaccess-tiedostoa Apache-palvelimella, lisää tämä koodirivi:

Uudelleenohjaus 301 /vanha sivu.html http://example.com/uusi hakemisto/

Jos käytät WordPress-uudelleenohjauslaajennusta, käytä tätä alla olevan kuvan asennusta:

🔥 Empfohlen:  Kuinka kirjoittaa ostajapersoona markkinointirakoasi varten

Jos sinulla on muita uudelleenohjaustarpeita, joita ei käsitellä tässä oppaassa WordPress-uudelleenohjauslaajennuksella, lue tämä opas säännöllisten lausekkeiden käyttämisestä uudelleenohjauslaajennuksen kanssa.

Lasketaanko uudelleenohjaukset käänteislinkeiksi?

Uudelleenohjaukset lasketaan käänteislinkeiksi, koska 301-uudelleenohjaukset siirtävät PageRank uuteen verkkotunnukseen. Kaikki verkkotunnuksen URL-osoitteet, jotka ohjataan toiseen verkkotunnukseen, lasketaan käänteislinkiksi kyseiselle verkkosivustolle SEO-suorituskyvyn parantamiseksi.

Ovatko uudelleenohjaukset haitallisia hakukoneoptimoijalle?

Uudelleenohjaukset eivät ole haitallisia hakukoneoptimoijalle, ja ne ohjaavat linkkipääomaa SEO:n avuksi. Vain liialliset tai epäjärjestyneet uudelleenohjausjoukot voivat vaikuttaa negatiivisesti sivun tehokkuuteen, koska ne vaikuttavat siihen, miten hakukoneiden robotit indeksoivat verkkosivustoasi.

Yksi asia, joka sinun on kuitenkin pidettävä mielessä, on se, että uudelleenohjaukset menettävät SEO-arvon aina, kun alkuperäisen ja kohde-URL-osoitteen välillä on lisälinkki. Tällainen uudelleenohjausketju syntyy, kun alkuperäisen URL-osoitteen (lähde) ja lopullisen kohde-URL-osoitteen (kohde) välillä on useita uudelleenohjauksia, mikä aiheuttaa hakukoneoptimoinnin PageRank-arvon menetyksen.

Paras käytäntö uudelleenohjausten käyttämiseen hakukoneoptimoinnissa ja PageRankin välittämiseen käänteisten linkkien kautta on käyttää lyhintä linkkiä alkuperäisen ja kohde-URL-osoitteen välillä. Tätä varten haluat ohjata lähde-URL-osoitteen suoraan kohde-URL-osoitteeseen.

Uudelleenohjauksen käänteisten linkkien yhteenveto

Toivottavasti pidit tästä käänteisten linkkien uudelleenohjauksen oppaasta.

Kuten huomasit, käänteisen linkin uudelleenohjaukseen on monia tapoja riippuen siitä, oletko määrittämässä 301-uudelleenohjauksia verkkotunnuksesta toiseen vai sisäisesti saman verkkotunnuksen sisällä.

ilmoita tästä ilmoituksesta

Voit myös ohjata Web-sivuja URL-osoitekohtaisesti koko verkkotunnuksesta yhteen URL-osoitteeseen ja kaikkea siltä väliltä. Joten valitse vain paras vaihtoehto, jota tarvitset verkkosivustosi siirtoon tai sisällön yhdistämiseen.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.