Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kaavamerkintöjen purkaminen: Kattava opas parannettua hakukoneoptimointia

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kaavamerkintöjen purkaminen: Kattava opas parannettua hakukoneoptimointia

SEO:ssa ei ole sellaista asiaa kuin liian perusteellinen. Mitä enemmän voit auttaa Googlen indeksointirobotteja ymmärtämään, luokittelemaan ja luokittelemaan verkkosivustosi, sitä helpompi on tavoittaa kohdeyleisösi.

Kaavion merkintä on yksi alihyödytty tekijä, joka voi todella auttaa siirtämään neulaa sivustosi eduksi vankan hakukoneoptimoinnin avulla. Käymme läpi kaiken, mitä sinun tulee tietää, jotta voit käyttää sitä oikein ja saavuttaa halutut tulokset.

Mikä on Schema Markup?

Schema Markup on erikoiskieli tai koodi, joka lisätään verkkosivun sisältöön antamaan selkeää tietoa hakukoneille, kuten Googlelle.

Nämä jäsennellyt tiedot auttavat hakukoneita ymmärtämään sisällön kontekstin, merkityksen ja suhteet, mikä helpottaa osuvien ja monipuolisten tulosten näyttämistä käyttäjille.

Pohjimmiltaan skeeman merkintä toimii kääntäjänä ihmisen luettavan sisällön ja koneellisesti luettavan tiedon välilläjonka avulla hakukoneet voivat paremmin ymmärtää ja esittää tiedot hakutuloksissa.

Mihin Schema Markupia käytetään?

Kaavamerkintöjen käyttäminen sivulla antaa sinulle tehokkaan hakukoneoptimoinnin tehosteen useilla tasoilla. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että Google voi näyttää katseenvangitsijaa Rich Snippet -katkelmia osana SERP-tulosta. Rich Snippet -katkelmat tuottavat uskomattomia napsautussuhteita tavallisiin listauksiin verrattuna, mikä luonnollisesti lisää liikennettä.

Kuitenkin myös skeeman merkintä toimii Googlen Knowledge Graph-tietokanta, joka auttaa Googlea yhdistämään pisteet toisiinsa liittyvien aiheiden välillä. Tietograafiin sisällyttäminen voi johtaa moniin arvokkaisiin hakukoneoptimointimahdollisuuksiin – kuten mahdollisuus näkyä tietopaneelissa, kun käyttäjä hakee brändiäsi.

Toisin sanoen Google ymmärtää skeeman merkinnät syvemmällä tasolla kuin se ymmärtää vakiotekstiä. Ja mitä paremmin se ymmärtää sivusi, sitä tarkemmin se voi tarjota sisältöäsi oikeille käyttäjille.

Schema Markupin avainkomponenttien ymmärtäminen

Ennen kuin voit ottaa tehokkaan mallimerkinnän käyttöön sivustossasi, on tärkeää ymmärtää se ensin täysin. Käydään läpi joitakin keskeisiä osia, jotka on hyvä tietää ennen sukellusta.

Schema.org ja sen skeematyypit

Ensimmäinen työjärjestys on tutustua Schema.org, skeeman kotikanta ja sen kaksitasoinen hierarkiajärjestelmä. Ylätaso koostuu skeematyypeistä, kun taas alimmalla tasolla on kyse määritellyistä ominaisuuksista.

Suosittuja skeematyyppejä ovat (mutta eivät rajoitu):

 • Artikla
 • Miten
 • Leipämuru
 • FAQ
 • Karuselli
 • Työpaikkailmoitus
 • Tapahtuma
 • Resepti
 • Paikallinen yritys
 • Video
 • Kirja
🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita digitaalisia merkkejä? Täysi opas

Google tunnistaa tällä hetkellä monia erilaisia ​​skeematyyppejä, joista jokaisella on oma kykynsä esitellä kyseistä sisältötyyppiä ainutlaatuisilla, houkuttelevilla tavoilla SERP:issä.

Esimerkiksi arvostelumerkintä voi luoda hakutuloksen, jossa on tähtiluokitus. Samaan aikaan reseptimerkintä voi auttaa kakun tai possun reseptiä loistamaan tulossivuilla valokuvien ja ainesosaluetteloiden avulla.

Kaavion merkintäsanasto

Kun tutkit skeeman merkintöjä tarkemmin, tarvitset toimivan käsityksen joistakin keskeisistä sanaston termeistä, joihin törmäät matkan varrella. Muutamia heti tiedossa olevia asioita ovat:

 • Tyypit: Jokainen skeematyyppi, kuten yllä luetellut esimerkit, korreloi eri ominaisuusjoukkoon. Yhdessä näillä tyypeillä on suurempi hierarkia.
 • Ominaisuudet: Jokaisesta skeematyypistä löytyy lisätietoja, jotka kuvaavat tietyn aiheen attribuutteja ja sen suhteita muihin aiheisiin. Näitä kutsutaan ominaisuuksiksi.
 • Tuotteet: Kohteet ovat yksittäisiä objekteja luettelossa tai syötteessä – esimerkiksi tietty muusikko käynnissä olevassa muusikoiden luettelossa.

Yhdessä nämä komponentit järjestävät, määrittelevät ja esittävät tietojoukkoja ja tietoja Googlen helposti ymmärrettävällä tavalla.

Mikrodata, RDFa ja JSON-LD

Kun on kyse skeeman merkinnän toteuttamisesta, on tiedettävä kolme erityistä muotoa. Tässä niitä lähemmin.

 • Mikrodata: Tämä muoto koostuu HTML5-tageista, jotka on suunniteltu tekemään eri HTML-elementeistä luettavampia indeksointirobottien ja -koneiden toimesta. Se saavuttaa tämän merkintöjen avulla.
 • RDFa: Lyhenne sanoista “Resource Description Framework in Attributes”, RDFa edustaa HTML5:n laajennusta.
 • JSON-LD: Lyhenne sanoista “JavaScript Object Notation for Linked Data”, JSON-LD hyödyntää JSON:ia linkitetyn datan koodaamiseen.

Sinulle paras muoto riippuu suurelta osin kokemuksesi tasosta ja siitä, mitä aiot saavuttaa skeeman merkinnöillä. Esimerkiksi mikrodataa arvostetaan helppokäyttöisyydestään ja se on loistava valinta aloittelijoille.

Samaan aikaan RDFa on verkkostandardi, joka sopii erinomaisesti strukturoidun tiedon toteuttamiseen enemmän kuin pelkällä schema.orgilla. Se on hyvä valinta esimerkiksi, kun haluat yhdistää useita sanastoja.

JSON-LD on toinen verkkostandardi, joka lisättiin ensimmäisen kerran suositelluksi muodoksi vuonna 2013. Jotkut skeeman käyttäjät pitävät tätä muotoa parempana, koska se pitää koodisi puhtaana, helppolukuisena ja ilman ylimääräisiä tageja. On myös syytä huomata, että Google suosii tätä tyyppiä.

🔥 Empfohlen:  Mobiiliponnahdusikkunoiden luominen & Tehosta hakukoneoptimointia – 4 hyödyllistä käytäntöä

Schema Markupin käyttöönotto sivustossasi

Jos ajatus skeeman merkinnöistä on mielestäsi hieman ylivoimainen, et ole yksin. Monet markkinoijat ja SEO-ammattilaiset pelkäävät aluksi, mutta älä huoli. Kaaviomerkintöjen käyttäminen on helpompaa kuin uskotkaan. Tässä on katsaus muutaman vaihtoehdon aloittamiseen.

Manuaalinen toteutus

Vaikka sivustosi HTML-koodiin lisätään skeemamerkintöjä, on olemassa työkaluja, mutta se on ehdottomasti mahdollista tehdä manuaalisesti. Ja koska Google pitää parempana JSON-LD-muotoa, käytämme sitä seuraavissa vaiheissa.

Valitse oikea mallityyppi

Luonnollisesti sisältömarkkinointistrategiasi sisältää todennäköisesti useita sisältötyyppejä (esim. videoita tai artikkeleita). Aloita valitsemalla sisältökohdellesi parhaiten sopiva mallityyppi.

Aseta merkintäsi rakenne ja lisää tietosi

Tavallinen JSON-LD-merkintä koostuu periaatteessa alla olevan kaltaisesta komentosarjatunnisteesta. Kuten näet, mukana on objekti, joka lopulta sisältää yksilölliset tietosi.

Tässä lyhyemmässä JSON-LD-merkinnässä kuvataan elokuvaa Schema.org-sivustolla. @context ja @type osoittavat sisällön kontekstin ja tyypin (elokuva).

Esimerkki sisältää ominaisuuksia, kuten nimi, ohjaaja, julkaisupäivämäärä, kuvaus, genre, kesto ja kuvan URL-osoite.

Nämä jäsennellyt tiedot auttavat hakukoneita tarjoamaan osuvampaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa elokuvasta hakutuloksissa.

Lisää skripti HTML-koodiisi

Kun merkintä on valmis, on aika lisätä se sivusi HTML-koodiin. Kaaviomerkintä todella tekee tehtävänsä riippumatta siitä, mihin liität sen. Useimmat verkkojärjestelmänvalvojat kuitenkin haluavat sijoittaa omansa asiakirjan -osaan.

Hyödyntämällä skeeman merkintägeneraattoreita

Jos et ole tekninen tyyppi, joka on mukava toteuttaa koodisi manuaalisesti, se on OK. Monet verkkojärjestelmänvalvojat ja SEO-ammattilaiset haluavat yksinkertaistaa prosessia skeeman merkintägeneraattorin avulla.

Jos käytät WordPressiä, saatavilla on monia erilaisia ​​skeeman luontilaajennuksia, mukaan lukien Merkle ja Schema Builder. Voit myös tehdä sen, mitä monet sivustojen omistajat tekevät, ja siirtyä suoraan Googleen Jäsenneltyjen tietojen merkintäapuri.

Kaavan käyttöönottoprosessi on hyvin samanlainen kuin yllä lueteltu manuaalinen prosessi. Generaattori opastaa sinut eri vaiheiden läpi. Tältä se näyttäisi Googlen Structured Data Helperin avulla.

Valitse tietotyyppi

Kun aloitat, näet luettelon yleisimmistä tietotyypeistä, mukaan lukien artikkelit, tuotteet ja paikalliset yritykset. Valitse vain se, jonka kanssa haluat työskennellä.

Anna URL-osoitteesi

Liitä seuraavaksi verkkosivusi URL-osoite sille varattuun kenttään. Työkalu lataa sen automaattisesti jaetulle näytölle, joka näyttää sivusi toisella puolella ja tietokohteet toisella.

🔥 Empfohlen:  Parhaat lahjatavaraliikkeet liikeideat | Vinkkejä lahjatavarakaupoille

Merkitse sivusi

Jatka yksinkertaisesti korostamalla osiot, jotka haluat merkitä, ja valitsemalla vastaavan tietokohteen. Näet myös vaihtoehdon lisätä manuaalisesti kohteet, jotka eivät luonnollisesti näy sivullasi.

Luo ja lisää HTML-koodisi

Kun kaikki tuotteesi ovat saatavilla ja ne on otettu huomioon, luo koodisi yhden napsautuspainikkeen avulla. Voit valita muotoa varten JSON-LD:n ja mikrodatan.

Voit myös joko kopioida ja liittää valmiin koodin sivusi HTML-koodiin tai ladata uuden HTML-tiedoston ladataksesi sen kokonaisuudessaan.

Skemamerkintöjen testaus ja validointi

Kuten kaikki muutkin käynnissä olevan SEO-tarkistusluettelosi kohteet, testaus on olennainen osa prosessia skeeman merkinnöissä. Itse asiassa sinun ei pitäisi koskaan ottaa käyttöön uutta mallimerkintää testaamatta sitä ensin perusteellisesti.

Luonnollisesti Google tarjoaa erittäin käyttäjäystävällisiä työkaluja, jotka yksinkertaistavat tätä prosessia. Voit käyttää Googlen yleistä Strukturoidun tiedon testaustyökalu. Siellä on myös a Rich Results -testi työkalu, jonka avulla voit määrittää, onko sivusi rich-tulosten valmis.

Viimeiset huomiot: Schema Markupin merkitys nykyaikaisessa SEO:ssa

Kaaviomerkintä on asia, jonka monet markkinoijat jättävät väliin, koska se pelkää heitä. Mutta he myös heittävät pois arvokkaan mahdollisuuden saada parempi haun näkyvyys, houkuttelevammat SERP-listaukset ja huomattavasti korkeammat napsautussuhteet.

Kaavamerkintöjen käyttöönotto auttaa myös pitämään sivustosi yhteensopivana tulevien hakutrendien, kuten puhehaun, muuttuvien hakualgoritmien ja muiden kanssa. Joten, älä nuku kaavassa!

Muista myös tutustua kattavaan sivulla olevaan SEO-oppaaseemme saadaksesi lisää upeita optimointivinkkejä. Voit ladata sivulta löytyvän SEO-tarkistusluettelomme varmistaaksesi, että et menetä hetkeäkään oman strategiasi kehittämisessä.

Table of Contents