Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kaikki BSE Intian listautumisannin tilasta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kaikki BSE Intian listautumisannin tilasta

Listautumisannit ovat mahdollisuuksia sijoittajille, jotka haluavat osallistua kannattavien yritysten kasvuun. Maallikoiden voi kuitenkin olla vaikea ymmärtää IPO-jakoprosessia, jossa osakkeet jaetaan mahdollisten sijoittajien kesken. Tällä hetkellä listattujen listautumisten tilan tarkistaminen sekä lähitulevaisuudessa listautuvien listautumisannin seuraaminen on ratkaisevan tärkeää määritettäessä, onko niille allokoitu osakkeita ja kuinka paljon. Tässä artikkelissa tarkastellaan BSE Intian IPO-allokaatiostatuksen prosessia ja sen merkitystä sijoittajille hedelmällisen sijoituskokemuksen kannalta.

Kaikki BSE Intian listautumisannin tilasta

BSE (Bombayn pörssi) perusti Premchand Roychand vuonna 1875, ja Sethurathnam Ravi toimi puheenjohtajana. Bombay Stock Exchange on Intian ja Aasian vanhin pörssi. Lisäksi sillä on yhdenneksitoista suurin markkina-arvo a markkina-arvo on 2,2 biljoonaa dollaria.

BSE aloitettiin kolmella tavoitteella, jotka ovat:

 • Julkisen pääoman saatavuuden varmistaminen yrittäjille.
 • Turvatakseen sijoittajille korkeamman tuoton.
 • Luoda, edistää ja kehittää läpinäkyviä markkinoita eettiselle osakekaupalle.

Vuonna 1986, BSE esitteli osakeindeksinsä nimellä SENSEX. Sensexillä oli 100 osaketta, jotka on listattu viidellä suurella pörssillä Bombayssa, Kalkutassa, Delhissä, Ahmedabadissa ja Madrasissa. Myöhemmin National Index, BSE 200 ja Dollex 200. Se tarjoaa kaupankäyntiä useissa rahoituslaitoksissa, mukaan lukien sijoitusrahastot, velkainstrumentit, valuutat, osakkeet ja johdannaiset.

Kaupankäynti suoraan BSE-osakemarkkinoilla on sallittu vain etuoikeutetuille sijoittajille, jotka valitsevat suuria transaktiomääriä. Kaikki muut ihmiset voivat käydä kauppaa pörssivälittäjien kautta BSE:ssä tai NSE:ssä. BSE:tä säätelee SEBI.

Mitä IPO Siirtolapuutarha Tarkoittaa?

Allokaatiolla tarkoitetaan tyypillisesti oman pääoman jakoprosessia, erityisesti listautumisannissa (IPO) osallistuvalle vakuutusyhtiölle myönnettyjen osakkeiden allokointia. Erilaisia ​​jakomuotoja esiintyy, kun uusia osakkeita lasketaan liikkeeseen ja luovutetaan joko uusille tai olemassa oleville osakkeenomistajille. Yritykset toteuttavat osakkeiden ja muiden resurssien allokointia, kun kysyntä ylittää käytettävissä olevan tarjonnan.

Jotta voimme oppia termin todellisen merkityksen, ymmärrämme ensin listautumisprosessin.

BSE Intian listautumisannin vaatimukset

 • Demat-tili: Demat-tili on välttämätön listautumisiin sijoittamiseen, koska se toimii varastona allokoiduille osakkeillesi.
 • Kaupankäyntitili: Ennen listautumisannin hakemista verkossa on oltava kaupankäyntitili, joka voidaan avata minkä tahansa SEBI-sertifioidun Talletusyhteisön jäsenen kanssa.
 • UPI-tunnus: Voit käyttää olemassa olevaa pankkitiliisi yhdistettyä UPI-tunnusta tai luoda uuden UPI-tunnuksen BHIM-sovelluksen kautta.
 • Pankkitili ja ASBA: Listautumisannissa käytettyjen osakkeiden maksujen suorittamiseen vaaditaan pankkitili. Toteutuksen kanssa ASBA (suljetuilla määrillä tuettu sovellus) SEBI:n toimesta pankkitilillesi on jäädytetty tietty summa tarjoamiesi osakkeiden lukumäärän perusteella. Jaon jälkeen rahat veloitetaan pankkitililtäsi ja käyttämättä jäänyt summa vapautetaan, jos saat vähemmän osakkeita kuin alun perin tarjosit.

BSE India IPO:n kelpoisuus

 • SEBI-ohjeiden noudattaminen: Sinun on oltava hyväksytty sijoittaja SEBI:n asettamien sääntöjen mukaisesti. Tällä hetkellä neljä sijoittajatyyppiä ovat oikeutettuja osallistumaan listautumiseen: Qualified Institutional Buyer (QIB), Non-Institutional Buyer (NII), Retail Individual Investor ja Employees.
 • Demat ja kaupankäyntitili: Sinulla on oltava Demat-tili ja kaupankäyntitili tunnustetulla talletusosallistujalla Intiassa, kuten 5paisa. Nämä tilit mahdollistavat arvopapereiden hallussapidon ja kaupankäynnin sähköisessä muodossa.
 • Pysyvä tilinumero (PAN): PAN on Intian tuloveroministeriön myöntämä yksilöllinen tunnistenumero, ja se on pakollinen rahoitustapahtumissa, mukaan lukien IPO-sijoitukset.
 • Pankkitilin linkitys: Pankkisäästösi tai käyttötilisi tulee liittää Demat-tiliisi. Tämä linkitys mahdollistaa saumattoman varojen siirron listautumisannin hakuprosessin aikana.
 • Riittävä luottosaldo: Pankkitililläsi on oltava riittävä saldo IPO-hakemuksen rahoittamiseksi. Vaikka hakemussummaa ei veloiteta välittömästi, se pysyy lukittuna jakopäivään asti. Jos sinulle jaetaan osakkeita, vaadittu määrä siirretään pankkitililtäsi yhtiön tilille.
🔥 Empfohlen:  Miksi kaikki pelkäävät vääriä negatiivisia asioita?

Lue myös: Glenmark Life Sciences IPO-jako, osakekurssi, listautumispäivä

Kuinka hakea IPO:ta

Vaihe 1. Aloita kirjautumalla välittäjän verkkotilillesi. Jos sinulla ei ole tiliä, sinun on rekisteröidyttävä käyttämällä sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa. Otamme esimerkkiä Zerodhan leija.

Kuva: zerodha.com

Vaihe 2. Kun olet kirjautunut sisään, siirry IPO-välilehdelle ja siirry nykyiseen IPO-osioon. Sieltä, cnuolla kohtaa Hae listautumista.

Kuva: zerodha.com

Vaihe 3. Määritä erän koko tai osakkeiden lukumäärä, joista haluat tehdä tarjouksen. Lisäksi, valitse tarjoushinta. Suuremman IPO-jaon mahdollisuuden saamiseksi on suositeltavaa tehdä tarjous katkaisuhinnalla tai hintakaistan yläpäällä.

Vaihe 4. Anna UPI-tunnuksesi ja napsauta Lähetä-painiketta. Sinun on hyväksyttävä tapahtuma UPI-sovelluksessasi, ja pörssi vahvistaa tarjouksesi.

Vaihe 5. Lähetyksen jälkeen odota valtuutusilmoitusta UPI-sovelluksessasi. Hakemusrahat säilytetään IPO-jakopäivään asti.

Voit hakea myös verkkopankkisovelluksen kautta:

Vaihe 1. Pääset verkkopankkitilillesi osoitteessa syöttämällä kirjautumistunnus ja salasana.

Kuva YONO-sovelluksesta

Vaihe 2. Navigoi kohtaan ASBA (Application Supported by Blocked Amount) -osio ja napauta sitä.

Vaihe 3. Valitse Käytä IPO-vaihtoehtoa ja valitse haluamasi IPO käytettävissä olevasta luettelosta.

Vaihe 4. Ilmoita sitten hakijan nimi, PAN (pysyvä tilinumero), tarjousmäärä ja hinta napauta lähetyspainiketta. Jos jätät tarjouksen arkipäivänä ennen klo 14, se hyväksytään samana päivänä. Jos kuitenkin teet tarjouksesi klo 14 jälkeen, se ajoitetaan seuraavalle päivälle.

Voitko hakea IPO:ta offline-tilan kautta?

Jos et ole tyytyväinen listautumisavun hakemiseen verkossa, vaihtoehtoinen vaihtoehto on käydä lähimmässä välitysyrityksen tai pankin konttorissa ja lähettää listautumishakemuksesi sinne. Sinun on täytettävä ASBA-hakemuslomake ja annettava tarvittavat KYC-tiedot. Myöhemmin rahasi estetään ja sijoitettu summa veloitetaan pankkitililtäsi, kun osakkeet on jaettu. Jos esimerkiksi sijoitat 3 lakh rupiaa ja sait osakkeita 1 lakh rupiaa, pankkitililtäsi vähennetään vain 1 lakh rupiaa.

Jakopäivänä saat joko kaikki hakemasi osakkeet tai saat osamäärän yrityksen määrittämän jaon perusteella. On myös mahdollista, että hakemuksesi hylätään kokonaan. Jos hakemuksesi hylätään tai hyväksytään osittain, estetty summa poistetaan tililtäsi vastaavasti. Täydellisen hyväksynnän tapauksessa jaetut osakkeet vähennetään automaattisesti tililtäsi.

Tämä tilanne syntyy, kun yrityksen listautumisanti on ylimerkitty, eli osakkeilla on korkeampi kysyntä kuin tarjonta. Tällaisissa tapauksissa yhtiöt luovat perusteen jakamiselle ja allokoivat osakkeita sen mukaisesti. Esimerkiksi LIC (Life Insurance Corporation of India) otti käyttöön tämän menetelmän, jossa monille yksityisille yksityissijoittajille, jotka hakivat kahta erää, jaettiin vain yksi erä, ja jotkut eivät saaneet lainkaan allokaatiota.

Asiat, jotka tulee tietää ennen listautumisannin hakemista

Vaikka listautumisiin sijoittaminen on suosittu trendi, on tärkeää lähestyä sitä varoen eikä vain seurata yleisöä. Esimerkit, kuten Paytm ja LIC, ovat osoittaneet, että jopa erittäin odotetut listautumisannit voivat pettää sijoittajia. Siksi on erittäin tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät ennen hakemuksen jättämistä:

 • Lue esite huolellisesti: Jokainen listautumisannin liikkeeseen laskeva yritys tarjoaa esitteen, joka sisältää olennaiset tiedot listautumisesta ja yrityksestä itsestään. Aivan kuten kun liitymme uuteen kouluun tai korkeakouluun ja tarkistamme esitteen ymmärtääksemme oppilaitosta, on tärkeää tutustua listautumisesitteeseen. Tutustu tärkeisiin päivämääriin ja tärkeimpiin yksityiskohtiin.
 • Tutki yritystä: Ennen sijoittamista tutustu yrityksestä, sen viimeaikaisista päätöksistä ja sen kokonaisportfoliosta. Jos esimerkiksi harkitset sijoittamista Tata Motorsiin, tutustu myös muihin Tata-konsernin merkittäviin segmentteihin. Yrityksen kokonaisuuden ja sen tulevaisuuden suunnitelmien ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää arvioitaessa sen potentiaalista suorituskykyä seuraavan viiden vuoden aikana.
 • Arvioi riski: Arvioi listautumisamiseen liittyvä riski ja sovita se riskinhaluasi mukaan. Älä anna horjuttaa pelkästään suosittuja trendejä, sillä monet hyped-organisaatiot eivät ole pystyneet täyttämään pitkän aikavälin odotuksia osakemarkkinoilla. Harkitse sekä tunnettuja että vähemmän tunnettuja yrityksiä keskittyen niiden vahvuuksiin pelkän maineen sijaan.
 • Pyydä asiantuntijalausuntoja: Jos olet uusi sijoittaja tai sinulla ei ole riittävästi tietoa, on hyödyllistä lukea asiantuntijoiden kommentit ja analyysit sinua kiinnostavasta listautumisannista. Tämä voi tarjota oivalluksia, jotka eivät välttämättä näy maallikon näkökulmasta.
 • Opi kokemuksista: Jos kadut sijoittamistasi tiettyyn listautumiseen tai menetät sellaisen, johon sinun olisi pitänyt sijoittaa, älä mieti sitä. Sen sijaan pidä sitä oppimiskokemuksena. Rahoitusmarkkinat käyvät läpi syklejä, mukaan lukien taantumat ja kriisit, joten on välttämätöntä sopeutua ja kasvaa näistä kokemuksista.
🔥 Empfohlen:  Miksi ConnectBud Online Learning Platform on Intian Edtech-vallankumouksen liikkeellepaneva voima?

BSE Intian listautumisannin tilan tarkistaminen

Listautumisannin allokaatiolla tarkoitetaan menettelyä, jossa tarjouksen rekisterinpitäjä luovuttaa listautumisannin osakkeita merkintää hakeneille henkilöille tai yhteisöille. Tämä allokointiprosessi tapahtuu yleensä viikon sisällä listautumisannin julkaisupäivästä suurten yhtiöiden listautumisannissa. Pienen pääoman listautumisannissa jakoprosessi voi kuitenkin kestää kauemmin, jos merkintätaso ei täytä tiettyä kynnysarvoa. Voit tarkistaa BSE India IPO -jaon tilan seuraamalla alla olevia ohjeita:

Vaihe 1. Vieraile BSE:n verkkosivusto.

Vaihe 2. Tarkista pääoma -vaihtoehto ongelmatyypissä.

Kuva: bseindia.com

Vaihe 3. Valitse IPO:n nimi haluat tarkistaa.

Vaihe 4. Syötä sinun hakemuksen numero ja PAN-numero annetuissa kentissä.

Vaihe 5. Klikkaa Haku-painike.

Kuva: bseindia.com

Vaihe 6. Näytöllä näkyy listautumisannin tiedot. Ota kuvakaappaus tai kirjoita ne muistiin tulevaa käyttöä varten.

Muita IPO-tilan tarkistuksen tapoja

On olemassa vaihtoehtoisia tapoja pysyä ajan tasalla listautumisannin tilasta BSE Intian tarkistamisen lisäksi.

1. Sähköpostin kautta

Yksi tällainen menetelmä on seurata sähköpostisi postilaatikkoa, koska saat ilmoituksen, jos sinulle on jaettu osakkeita. On tärkeää tarkistaa säännöllisesti sekä ensisijainen postilaatikkosi että roskapostikansiosi, jotta et menetä tärkeitä IPO-jakoa koskevia viestejä.

2. Rekisterinpitäjän verkkosivuston kautta

Vaihe 1. Siirry rekisterinpitäjän verkkosivustolle, kuten Link Intime tai KFintech.

Vaihe 2. Etsi ja napsauta IPO-jakolinkkiä.

Vaihe 3. avattavassa valikkopalkissa valitse listautumisannin nimi olet kiinnostunut.

Kuva: kfintech.com

Vaihe 4. Valita jokin seuraavista vaihtoehdoista: PAN-numero, sovellusnumero tai demat-tili.

Vaihe 5. Syötä vastaava tili/kortti määrä valintasi perusteella.

Vaihe 6. Kirjoita Captcha kuten näytöllä näkyy.

Vaihe 7. Napsauta Lähetä-painiketta aloittaaksesi haun.

Kuva: kfintech.com

Vaihe 8. Näytöllä näkyvät listautumisannin tiedot, jotka voit merkitä muistiin.

3. Demat-tilin kautta

Ota yhteyttä välittäjääsi tai käytä Demat-tiliäsi/kauppatiliäsi varmistaaksesi, onko osakkeet hyvitetty tilillesi. Jos olet vastaanottanut jaon, hyvitetyt osakkeet näkyvät Demat-tililläsi.

4. Internet-pankkitilin kautta

Vaihe 1. Kirjaudu sisään pankkitilillesi jota olet aiemmin hakenut listautumisannista.

🔥 Empfohlen:  8 parasta yritystason SEO-työkalua sisällön optimointiin
Kuva YONO-sovelluksesta

Vaihe 2. Siirry Saldo-välilehteen tai -osioon.

Vaihe 3. Tarkista, onko summa veloitettu tililtäsi.

Jos sinulle on jaettu osakkeita listautumisannissa:

 • Tililtäsi veloitetaan tietty summa.
 • Saat tekstiviesti-ilmoituksen, jossa lukee:

Jos sinulle ei ole jaettu yhtään osaketta:

 • Summa palautetaan tilillesi.
 • Tilisi saldo pysyy ennallaan.

Listautumisannin osakkeiden jakoa ei määrätä pelkästään hakemuksen jättöjärjestyksen perusteella. Siihen vaikuttaa sijoittajien kiinnostus listautumiseen. Jos listautumisanti ei houkuttele riittävästi kysyntää ja se on alimerkitty, saatat saada täyden määrän hakemiasi eriä. Ylimerkinnässä, jossa kysyntä on suurempi kuin saatavilla olevilla osakkeilla, lasketaan kuitenkin allokaatio yksityissijoittajille jakamalla vähittäiskategorian osakkeiden lukumäärä vähimmäiserän koolla.

Lue myös: Rainbow IPO -tilauksen tila

IPO-jaon plussat

 • Varhainen osallistuminen: Listautumisannin avulla voit päästä yritykseen sen alkuvaiheessa, mikä tarjoaa mahdollisuuden nopeaan voittoon ja pitkän aikavälin varallisuuden kasvuun.
 • Pitkän aikavälin tavoitteet: Listautumisannissa, koska ne ovat osakesijoituksia, on mahdollisuus tuottaa merkittävää tuottoa ajan mittaan, mikä auttaa saavuttamaan pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita, kuten eläkkeelle siirtymistä tai asunnon ostamista.
 • Hintojen läpinäkyvyys: Listautumistilausasiakirjoissa on selkeästi ilmoitettu arvopaperin hinta, jolloin yksittäiset sijoittajat saavat samat tiedot kuin suuremmat sijoittajat.
 • Edullinen mahdollisuus: Listautumishinnat ovat usein alhaisemmat, etenkin pienille yrityksille, joilla on merkittävää kasvupotentiaalia, koska ne voivat tarjota alennettuja korkoja. IPO-ikkunan puuttuminen voi tehdä haastavaksi sijoittaa tällaisiin lupaaviin yrityksiin myöhemmin, kun osakekurssi voi nousta merkittävästi.

IPO-jaon haitat

 • Ensimmäinen julkinen tarjous aiheuttaa merkittäviä kulujamukaan lukien maksut vakuutuksenantajille, lakipalkkiot, kirjanpitomaksut ja listautumismaksut.
 • Juridisen due diligence -tarkastuksen suorittaminen ja esitteessä mainittujen yrityksen tietojen tutkiminen vaativat aikaa ja vaivaa.
 • Tuolla on riski, ettei potentiaalisia ostajia löydy markkinoilla, kun sijoittajat haluavat myydä osakkeensa pian listautumisen jälkeen.
 • Listautumisannin jälkeen perustajilla voi olla vähemmän valvontaa yli yhtiön organisaation, koska osakkeenomistajien äänet ja kielteinen yleinen mielipide voivat johtaa muutoksiin johtajuudessa.
 • Asiakastyytyväisyys pörssinoteeratun yrityksen kannalta ratkaiseva merkitys, koska yleinen mielipide voi vaikuttaa sen toimintaan ja päätöksentekoon.

Lue myös: GR Infra IPO Listautumispäivä, tila, hinta

Yritysten listautumisannin tilan tarkistaminen on tarpeen niiden osakeallokaatioiden määrittämiseksi. Seuraamalla tällaista allokaatiotilaa sijoittajat voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja spekulaatioita sijoituksista ja tulevaisuuden strategioista.

Table of Contents