Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kaikki mitä sinun tulee tietää Facebook Marketplace -maksuista

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kaikki mitä sinun tulee tietää Facebook Marketplace -maksuista

Haluatko aloittaa myynnin Facebook Marketplacessa, mutta Facebook Marketplacen maksut pelkäävät sinua? Ei huolia! Facebook-markkinapaikka on loistava paikka päästä eroon ei-toivotusta sotkusta kotisi ympärillä tai hitaasti liikkuvasta varastosta. Mutta ennen kuin alat listata tuotteitasi myyntiin, mietit todennäköisesti: periikö Facebook Marketplace maksuja? Ja jos on, kuinka paljon Facebook Marketplacessa myyminen maksaa?

Jatka lukemista saadaksesi selville kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Facebook Marketplacen maksuista, toimituksista ja siellä myymisen eduista ja haitoista.

Kuinka Facebook Marketplace toimii?

Facebook Marketplace on Facebook-sovelluksen ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa ja myydä tuotteita lähialueensa ihmisten kanssa. Voit käyttää Marketplacea avaamalla Facebook-sovelluksen ja napauttamalla Marketplace-kuvaketta (se on julkisivukuvake). Sieltä voit selata ilmoituksia tai lähettää omia. Yksittäiselle myyjälle on kaksi tapaa myydä Facebook Marketplacessa: paikallinen nouto tai valtakunnallinen toimitus.

Kuinka lähettää

Paikallista noutoa varten potentiaalinen asiakas lähettää vain viestin myyjälle maksun ja noudon/toimituksen järjestämiseksi. Suosittuja maksutapoja ovat käteinen, Cashapp, Venmo tai Zelle. Yleensä maksutapahtuma suoritetaan sen jälkeen, kun ostaja on tarkastanut tuotteen. On parasta tavata ruuhkaisella alueella, kuten ruokakaupan parkkipaikalla.

Maanlaajuisessa toimituksessa asiakas voi maksaa Facebookin sisäänrakennetun maksujärjestelmän kautta, joka sisältää mahdollisuuden maksaa pankki- tai luottokortilla tai PayPalilla. Tämän jälkeen myyjä pakkaa ja lähettää tuotteen ostajalle 3 arkipäivän kuluessa. Huomaa, että voit ostaa ennakkoon maksettuja lähetystarroja USPS First Class- ja Priority- tai UPS Ground -laitteille Facebookin kautta. Tai voit ostaa lähetystarrat itse.

Mitä voit myydä

Kun luot yritystietoja Facebook Marketplacessa, on kolme luokkaa:

 1. Myytävät kohteet

 2. Ajoneuvot myytävänä

 3. Asuntoja myytävänä tai vuokrattavana.

Kun myyt tuotetta Marketplacessa, sinun tulee liittää mukaan vähintään 1 kuva (voit lisätä enintään 20 kuvaa) tuotteesta ja kuvaus. Kuvauksen tulee sisältää tiedot, kuten tuotteen nimi, kunto (uusi, vähän käytetty jne.), hinta ja sijainti.

Myytävät kohteet

Täällä voit listata melkein kaiken, mitä voidaan lähettää tai noutaa. Voit myös käsitellä tätä “luokitelltuna mainoksena”, jossa julkaiset minkä tahansa tulevan autotallin alennusmyynnin, kirkon kaivaustapahtuman tai palvelut, kuten maisemointi, roska-/muuttokuljetukset, automaattinen sävytys ja paljon muuta.

Myytävät tuotteet -kategoriassa on alaluokkia, jotka sisältävät:

 • Kodinkoneet

 • Elektroniikka

 • Huonekalut

 • Muoti

 • Lapset & vauva

 • Kodin tavarat

 • Musiikki & elokuvat

 • Urheilu ja ulkoilu ja paljon muuta.

Saatat pitää myös: 10 kauppapaikkaa, jotka jokaisen jälleenmyyjän tulisi harkita

Ajoneuvot myytävänä

Täällä omistaja tai autoliike voi luetella ajoneuvonsa. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Yhdysvalloissa, Ranskassa, Saksassa ja Indonesiassa. Myynnissä olevia ajoneuvoja ovat autot, moottoripyörät, matkailuautot ja asuntovaunut, perävaunut, veneet ja mönkijät.

Kun listaat ajoneuvoa markkinoille, sinun on sisällytettävä:

 • vuosi

 • Merkki ja malli

 • Kilometrimäärä

 • Ajoneuvon ulkonäkö ja ominaisuudet

 • Kunto

 • Polttoainetyyppi

 • Vaihteiston tyyppi

Huomaa, että tässä osiossa ei ole “kassalle” -vaihtoehtoa, mutta voit lähettää kysymyksesi suoraan myyjälle. Ostotapahtuma tulee tehdä henkilökohtaisesti.

🔥 Empfohlen:  6 parasta PR-strategiaa yrityksellesi

Asuntoja Myytävänä Tai Vuokrattavana

Täällä asunnonomistajat, kiinteistönvälittäjät tai isännöitsijät voivat luetella kiinteistöluettelonsa. Kun listaat omaisuutta, sinun on ilmoitettava, onko se vuokrattavana vai myytävänä, minkä tyyppinen kiinteistö, makuuhuoneiden ja kylpyhuoneiden lukumäärä, hinta ja kiinteistön osoite. Sinulla on myös mahdollisuus sisällyttää kiinteistön neliöjalat, pesulatyyppi, pysäköintityyppi, ilmastointi ja lämmitystyyppi. Tämä ominaisuus on saatavilla vain Yhdysvalloissa. Ajoneuvoluettelon tapaan ei myöskään ole “kassalle” -vaihtoehtoa.

Veloittaako Facebook Marketplace maksuja?

Vastaus on, se riippuu. Yksi Facebook-myynnin suurimmista eduista on, että Facebook antaa myyjille mahdollisuuden listata tuotteitaan markkinoille ilmaiseksi. Tämän seurauksena, jos myyt tuotteitasi paikallisesti ja keräät maksun itse, sinun ei tarvitse maksaa myyntimaksuja Facebook Marketplacessa. Jos kuitenkin myyt tuotteitasi valtakunnallisesti, jossa asiakkaat voivat maksaa kassalla Facebookin sisäänrakennetun maksujärjestelmän kautta, Facebook veloittaa sinulta myyntimaksun joka kerta, kun teet myynnin.

Myyntikulut

Myyntimaksu sisältää toimituskulut ja verot, ja tämä maksu vähennetään automaattisesti heti, kun saat maksun. Myyntimaksua ei palauteta, jos ostaja jättää takaisinperinnän, josta keskustellaan myöhemmin.

Näet “Maksun käsittelymaksun” (valtakunnallisesti myydyille tuotteille), kun asiakas ostaa sinulta tuotteen ja maksaa Facebookin kautta.

8 dollarin tai vähemmän myynti: 0,40 dollaria on vähimmäismyyntipalkkio

Myynti yli 8 dollaria: 5% on myyntipalkkio

Tässä on esimerkkejä:

Ei ilmaista toimitusta:

Tuotteen hinta 9,00 dollaria

Ostajan toimituskulut 4,00 dollaria

———-

Ostajan maksama yhteensä 13,00 dollaria

Myyntikulut – 0,65 dollaria

——

Maksusi 12,35 dollaria

Ilmainen toimitus:

Tuotteen hinta 9,00 dollaria

Ostajan toimituskulut 0,00 dollaria

———-

Ostajan maksama yhteensä 9,00 dollaria

Myyntikulut – 0,45 dollaria

——

Maksusi 8,55 dollaria

Myyntipalkkio on sama kaikille myyjille, olitpa sitten yksityishenkilö tai yritys. Ainoa poikkeus on, jos olet oikeutettu Facebookin vapautuneiden myyntimaksujen ohjelmaan, josta keskustelemme myöhemmin.

Prepaid USPS- ja UPS-lähetystarrat

Huomaa, että alla olevat hinnat voivat nousta lomakauden aikana tai aina, kun USPS tai UPS muuttaa toimitushintojaan. Toimitusmaksua ei palauteta.

Et voi ostaa lähetysvakuutusta Facebookin kautta.

Mukaan Facebookin toimitusehdot:

Facebook ei takaa pakettien ja pakettien toimitusta. Facebook ei ole vastuussa sinulle, jos esine katoaa, vahingoittuu, varastetaan tai saapuu odotettua myöhemmin.”

Facebook kuitenkin tarjoaa Ostosuojaus ostajalle. Ostosuojan käynnistämiseksi ostajan on ensin otettava yhteyttä myyjään ongelman ratkaisemiseksi. Myyjällä on kaksi arkipäivää aikaa vastata ja yrittää ratkaista ongelma. Jos myyjä ei vastaa, ostaja voi ottaa yhteyttä Facebook-tukeen ja tehdä reklamaation. Ostajalla on 45 päivää toimituspäivästä tai 60 päivän kuluessa luvattomasta veloituksesta tehdä reklamaatio.

Facebook hyvittää ostajalle hinnan, jos hän ei ole saanut tuotetta, tuote ei ole kuvauksen mukainen tai vaurioitunut ja jos osto on luvaton. Hyvitys vähennetään myyjän tuloista.

🔥 Empfohlen:  Mitä Discord-palvelinten omistajat voivat nähdä?

Lyhyesti sanottuna, jos olet myyjä ja tuote on kadonnut tai vahingoittunut, Facebook ei hyvitä sinulle tuotteen tai toimituskuluja. Voit kuitenkin yrittää tehdä vakuutuskorvauksen USPS prioriteettipostille tai UPS. Valitettavasti USPS First Class -postilla ei ole vakuutusta. Jos haluat tarjota ostajillesi toimitusvakuutuksen, sinun on ostettava se kolmannen osapuolen kautta ja sisällytettävä kustannukset tuotteen hintaan.

Takaisinperintämaksu

Valitettavasti ostaja voi milloin tahansa hakea takaisinperintöä, yksinkertaisemmin sanottuna, hyvitystä. Ostaja voi tehdä takaisinperinnön useita kuukausia tapahtuman suorittamisen ja toimituksen jälkeen, ja jotkut myyjät ilmoittavat siitä jopa kolme kuukautta myöhemmin!

Kun ostaja ottaa yhteyttä pankki- tai luottokorttinsa myöntäjään kiistauttaakseen tapahtuman, kortin myöntäjä (hänen pankkinsa, Visa, Mastercard jne.) päättää, hyväksyykö se ostajan kiistan. Jos se hyväksytään, Facebook pidättää 20 dollaria (takaisinveloitusmaksu) ja tuotteen hinnan tuloistasi. Kortinmyöntäjät voivat tarvita jopa 75 päivää (melkein 3 kuukautta) tehdäkseen takaisinperintävaatimuksen.

Tässä on mahdollisia syitä, miksi ostaja pyytää takaisinperintää:

 • Asiakas ei saanut tuotetta.

 • Maksu oli luvaton.

 • Tuote ei ollut merkittävästi kuvauksen mukainen.

 • Asiakkaalta veloitettiin samasta tuotteesta useita kertoja.

 • Ostajan katumus.

 • Huijari.

Jos et hyväksy päätöstä, sinulla on 10 päivää aikaa valittaa takaisinperinnästä, jolloin voit toimittaa tiedot tai todisteet, jotka osoittavat, että olet täyttänyt tilauksen. Asiakirjat, kuten seurantatiedot ja toimitustodistus, kuvakaappaus tapahtumalaskusta ja kirjeenvaihto asiakkaan kanssa, joka tukee tapaustasi.

Jos voitat valituksen, 20 dollaria ja Facebookin hallussa olevan tuotteen hinta vapautetaan ja hyvitetään tuloihisi. Jos häviät kotelon, 20 dollaria ja tuotteen hinta vähennetään tuloistasi.

Jos et vastaa takaisinveloituspyyntöön 10 päivän kuluessa, menetät asian automaattisesti. Veteraanimyyjät suosittelevat pitämään tiliäsi tarkasti silmällä lomien jälkeen, koska silloin ostajat hakevat takaisinperintää useimmiten ostajan katumusten vuoksi.

Facebookin luovutusmaksut

Joskus Facebook ilmoittaa luopuvansa vakiomaksuistaan ​​tai tarjoaa ilmaisen toimituksen tietyille luokille tai dollarimäärille. He ovat tehneet tämän äitienpäivänä, muistopäivänä ja mustana perjantaina aiemmin. He ilmoittavat kaikille myyjille ennen maksuista luopumista tai ilmaisia ​​toimitustapahtumia. Jos sinulla on kysyttävää heidän nykyisestä ohjelmastaan, voit ottaa yhteyttä Facebook-tukeen tai liittyä heidän Facebook-ryhmään.

Kuinka Facebook Marketplace -maksu toimii?

Joten nyt kun olemme vastanneet kysymykseen “veloittaako Facebook Marketplace maksuja?”, siirrytään Facebook Marketplace -maksun toimintaan. Kun teet myynnin markkinapaikan kautta, ostajalla on mahdollisuus maksaa PayPalin kautta tai luotto- tai pankkikortilla. Jos ostaja päättää maksaa luotto- tai pankkikortilla, häntä pyydetään antamaan laskutustietonsa uloskirjautumisen yhteydessä.

Saadakseen maksun myyjän on ensin linkitettävä PayPal- tai pankkitilinsä. Ja jos myyt Facebookissa yli 599 dollaria vuodessa, sinun on annettava myös sosiaaliturvatunnuksesi tai työnantajan tunnusnumero (EIN).

Kun tuote myydään, myyjän on merkittävä tuote lähetetyksi ja syötettävä seurantanumero. Jos lähetystarra ostetaan Facebook Marketplacen kautta, seurantanumero luodaan automaattisesti, kun myyjä napsauttaa “tulosta lähetystarra”. Myyjällä on 3 päivää aikaa merkitä tilaus lähetetyksi, muuten Facebook peruuttaa tilauksen automaattisesti riippumatta ostajan kanssa tehdystä sopimuksesta.

🔥 Empfohlen:  Käyttäjien luomat sisältötilastot jokaisen markkinoijan tulisi tietää

Maksu aloitetaan 15 päivää sen jälkeen, kun tuote on merkitty lähetetyksi, tai 5 päivää sen jälkeen, kun seurantanäytöt on toimitettu. Voi kestää jopa 5 päivää, ennen kuin pankkitililläsi tai Paypalillasi näkyvät varat. Yhteensä voi kulua 20 päivää siitä, kun merkitsit tuotteen lähetetyksi, ennen kuin rahat näkyvät tililläsi.

Voiko myyjä tarjota osittaisen tai täyden hyvityksen tai hyväksyä palautukset?

Kyllä, on mahdollisuus palauttaa (koko tai osittainen), vaikka olisit jo vastaanottanut maksun. Mitä tulee osittaiseen hyvityssummaan, sinun on keskusteltava siitä suoraan ostajan kanssa sopivan summan löytämiseksi. Jos vaadit tuotteen lähetettävän takaisin sinulle ennen täyden hyvityksen myöntämistä, olet vastuussa palautuslähetysetiketistä. Valitettavasti et voi ostaa palautuslähetystarraa Facebook Marketplacen kautta, vaan sinun on ostettava se itse.

Siinä se on – kaikki, mitä sinun tulee tietää Facebook Marketplacessa myytävistä maksuista ja maksuista. Olitpa suuri myyjä tai vasta aloittava, on tärkeää olla tietoinen kaikista mahdollisista maksuista, jotta yllätyksiä ei tule tiellä. Vaikka Facebookin myyntimaksut ovat halvempia kuin mihin tahansa myyntialustaan, markkinoilla myymisessä on hyvät ja huonot puolensa. Kunnollisen palautuskäytännön puuttumisen vuoksi on erittäin suositeltavaa olla myymättä arvokkaita tuotteita Facebook Marketplacessa.

Älä anna Facebook Marketplace -maksujen estää sinua käyttämästä tätä hämmästyttävää myyntialustaa! Oletko myynyt aiemmin mitään Facebook Marketplacessa? Millainen oli kokemuksesi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!