Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kansainvälisen hakukoneoptimoinnin aloittaminen: Pikaopas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kansainvälisen hakukoneoptimoinnin aloittaminen: Pikaopas

Monille yrityksille globaali verkkosivusto on yksi parhaista tavoista tavoittaa laajempi yleisö liiketoiminnan kasvattamiseksi.

Kun lisää nopeita ja helppoja verkkosivujen suunnittelupalveluita tulee saataville, myös yksityishenkilö voi aloittaa yrityksen kohdistamalla ulkomaille maailmanlaajuisen verkkosivuston kautta.

Asia on kuitenkin niin, että globaali verkkosivusto ei tee sinusta menestystä muissa maissa.

Standardien SEO parhaiden käytäntöjen noudattaminen ei myöskään tee maailmanlaajuisesta verkkosivustostasi kilpailukykyistä kaikissa kohdemaissa. Vaikka kansainvälisestä hakukoneoptimoinnista näyttää olevan rajattomasti tietoa, on tosiasia, että monet niistä ovat joko vanhentuneita tai virheellisiä.

Tässä viestissä käsittelen joitain kansainvälisen hakukoneoptimoinnin avainalueita.

Mitä eroja on kansainvälisen ja tavallisen hakukoneoptimoinnin välillä?

Tavalliset SEO parhaat käytännöt ovat varmasti kansainvälisen hakukoneoptimoinnin perusta, sillä hakukoneiden algoritmit ovat hyvin samankaltaisia, elleivät samat, maittain.

Sanoisin, että kansainvälinen hakukoneoptimointi perustuu SEO-standardien tietoihin ja taitoihin.

Joten mikä tekee kansainvälisestä hakukoneoptimoinnista erilaisen? Tärkeimmät syyt ovat:

 • Kieli (kielet.
 • Useita verkkosivustoja.
 • Suositut hakukoneet.
 • Paikallinen yleisö.
 • Paikalliset kilpailijat.

Kun kiinnität huomiota jokaiseen sivustoon, sinun on pidettävä silmällä yleistä suorituskykyä, kun sinulla on maailmanlaajuisia verkkosivustoja. Muuten paikallisten markkinoiden verkkosivustosi voivat kilpailla keskenään tai pahimmassa tapauksessa niitä ei ehkä ole indeksoitu ollenkaan.

Esimerkiksi Meksikolle suunniteltu verkkosivustosi ei saa sijoittua etusijalle tai näkyä hakutuloksissa Espanjassa, jos sinulla on toinen Espanjalle suunniteltu sivusto.

Jos käytät väärin ensisijaista tunnistetta tai hreflang-tunnistetta, hakukoneet eivät välttämättä indeksoi tiettyjä sivustoja tai luo päällekkäistä indeksointia.

Pitäisikö minun mennä globaaliksi? Ja missä on minun markkinani?

Ennen kuin aloitat kansainvälisen hakukoneoptimoinnin, on aina hyvä idea käydä läpi joitakin markkinaraportteja, tilastoja ja jopa omia verkkosivustosi tietoja päätöksenteon helpottamiseksi.

Tämä on erityisen tärkeää, jos et ole varma eri maiden mahdollisuuksista tai jos sinulla on vakuuttavaa tekemistä esimiestesi kanssa.

Tässä on joitain tietolähteitä, joiden avulla voit päättää tai priorisoida maat/markkinat, joita seurataan:

 • Hallituksen ja kauppajärjestöjen verkkosivutkuten Trade.gov ja WTO.org tarjota uusimmat kansainväliset liike- ja kauppauutiset ja tilastot.
 • monet yritykset tarjoavat Internetiin liittyviä raportteja ja tilastoja, kuten Internetin maailmantilastot, Konsultointija McKinsey & Company. On olemassa lukuisia sivustoja, jotka tarjoavat tietoa myös tietyistä maista.
 • Omat analytiikkatietosi. Näetkö jonkun vierailevan sivustollasi muista maista? Lähettääkö jokin maa enemmän liikennettä sivustollesi kuin toinen maa? Näihin markkinoihin kannattaa kiinnittää huomiota, varsinkin jos jokin niistä on jo konvertoitumassa.
🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda White Label -verkkosivusto

Yksi maailmanlaajuinen sivusto tai useita verkkosivustoja?

Jos markkinat ovat tarpeeksi suuret, jotta voit sijoittaa, valitse ehdottomasti erillinen sivusto jokaiselle kohdemaalle.

Ei vain hakukoneoptimointisyistä, vaan myös paremman käyttökokemuksen tarjoamiseksi paikallisille vierailijoille, on aina parempi olla oma sivusto jokaiselle kohdemaalle. Sen avulla voit myös tarvittaessa käyttää erilaisia ​​malleja ja sisältöä kullakin sivustolla.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole toteuttamiskelpoinen vaihtoehto sinulle, ainakaan alussa. Siinä tapauksessa sinulla on sivusto jokaiselle kohdemaassasi puhuttavalle kielelle.

On okei tehdä tämä, koska saatat haluta testata vedet ensin ennen kuin sukellat liian syvälle.

Onneksi voimme käyttää hreflang-tageja kertomaan Googlelle, mille kielelle ja maalle kukin sivusto on luotu.

Mikä verkkotunnus pitää olla: ccTLD vai gTLD?

Jos kysyit minulta tämän kysymyksen vuonna 2008, vastaukseni oli aina valita ccTLD. Tosiasia on, että kaikilla ei ole tätä vaihtoehtoa eri syistä.

Onneksi sillä ei ole niin paljon vaikutusta hakukoneoptimointiisi, koska hakukoneet ovat edenneet pitkälle. Meillä on nyt muita vaihtoehtoja sivustojen maantieteelliseen kohdistamiseen, erityisesti Googlen avulla.

Huomaa, että jotkut hakukoneet, kuten Baidu, suosivat edelleen verkkosivustoja, joissa on paikallinen ccTLD.

Myös Yhdysvaltojen ulkopuolisilla ihmisillä on tapana napsauttaa verkkosivustoja, joissa on paikallinen TLD, .com- tai muiden yleisten aluetunnusten sijaan.

Onko isännöintipaikalla väliä?

Verkkosivuston isäntä oli yksi tärkeimmistä maantieteelliseen kohdistamiseen liittyvän kansainvälisen hakukoneoptimoinnin signaaleista.

Nyt ei kuitenkaan ole niin tärkeää, että meillä on muita tapoja ilmoittaa sivustosi kohdemarkkinat oikein hakukoneille ja alueellisesti hallinnoiduille CDN:ille.

Isännän sijainnilla on kuitenkin suuri vaikutus sivun nopeuteen. Varmista, että sivustollesi pääsee nopeasti kohdemaissa.

Kuinka minun pitäisi edetä vaihtoehtoisessa maantieteellisessä kohdistamisessa?

Ehkä maantieteellinen kohdistaminen on yksi yksinkertaisimmista käytännöistä, jossa monet verkkosivustot tekevät virheitä, kun sivustojen omistajat siirtyvät pois ccTLD:stä ja paikallisista markkinoiden isännöinnistä.

On olemassa useita tapoja kohdistaa sivustosi ja sivusi maantieteellisesti. Tässä on joitain suosittuja menetelmiä:

 • Maantieteellisen sijainnin määritys Google Search Consolessa.
 • Hreflang-tunniste Googlelle.
 • Bingin kielen sisällönkuvauskenttätiedot.

Sivuhuomautus: Google luo nyt hakutulokset hakijan sijainnin perusteella riippumatta siitä, mitä paikallista Google-versiota hakija käyttää.

🔥 Empfohlen:  Freelance-kirjoittajien hinnat: kuinka paljon sinun pitäisi maksaa vuonna 2023?

Sait esimerkiksi aiemmin erilaisia ​​hakutuloksia osoitteesta Google.com kuin Google UK:sta (google.co.uk) tai Google Australiasta (google.com.au), vaikka etsit samalla avainsanalla.

Mutta nyt saat samat tulokset kaikissa kolmessa Google-haussa, ellet tee hakua kolmessa eri maassa.

Google vai ei Google?

Vaikka Google on ylivoimaisesti suosituin hakukone ympäri maailmaa, joissakin maissa on paikallisesti kasvatettuja hakukoneita, jotka ovat paljon suositumpia kuin Google.

Jos kohdemaasi on jokin alla olevista, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota näiden paikallisten sivustojen seurantaan ja lisäoptimointityöhön.

 • Kiina (Manner, yksinkertaistettu kiinan kieli).
 • Venäjä ja Itä-Euroopan maat.
 • Etelä-Korea.

Pitääkö minun välittää muista hakukoneista?

Vaikka Google on ylivoimaisesti suosituin hakukone ympäri maailmaa, joissakin maissa on paikallisesti kasvatettuja hakukoneita, jotka ovat erittäin suosittuja.

Jättämällä huomiotta nämä hakukoneet jätät huomioimatta valtavia liiketoimintamahdollisuuksia näissä maissa.

Jos kohdemaasi on jokin alla olevista, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota näiden paikallisten sivustojen seurantaan ja lisäoptimointityöhön.

 • Kiina (Manner, yksinkertaistettu kiinan kieli) – Baidu.
 • Venäjä ja Itä-Euroopan maat – Yandex.
 • Etelä-Korea – Naver.

Tietysti myös maissa, joissa Google on suosituin, muiden suosituiden hakukoneiden, kuten Bingin, huomiotta jättäminen rajoittaa liiketoimintasi potentiaalia.

Käännös ja lokalisointi

Maailmanlaajuiset sivustosi eivät saa olla kopioituja ja liitettyjä versioita kotimaasi verkkosivustosta eri kielillä, vaikka näin tapahtuukin monille verkkosivustoille.

Kyllä, verkkosivuston sisällön kääntäminen ja lokalisointi ovat yksi ensimmäisistä vaiheista. Mutta sitten sinun on optimoitava sivustot kunkin maan paikalliselle yleisölle viesteistä ja tarjouksista sivuston yleiseen käyttökokemukseen.

Sivusto, jolla on suosittua ja hyvin toimivaa sisältöä Yhdysvaltain markkinoilla, ei välttämättä menesty yhtä hyvin Aasiassa tai Etelä-Amerikassa, ja se saattaa vaatia lisämuokkauksia ja optimointia.

Näistä syistä on tärkeää tehdä avainsanatutkimus kussakin kohdemaassa paikallisten etujen ja niiden käyttämien sanojen ymmärtämisen kannalta.

Muista, että vaikka kääntäjät tai käännöstoimistot tarjoavat oikein käännetyn asiakirjan, he eivät välttämättä käytä samoja sanoja, joita ihmiset käyttävät tiedonhakuun.

Pitääkö minun rakentaa linkkejä jokaiselle verkkosivustolle?

Se on vaikea “Kyllä”.

Vaikka sinulla olisi yksi maailmanlaajuinen sivusto, jossa kaikki maa- tai kielisivustot ovat samassa verkkotunnuksessa, haluat silti luoda linkkejä jokaiseen sivustoon, vaikka sinulla olisi jo useita verkkotunnukseesi osoittavia linkkejä.

Tämä johtuu siitä, että kotimaasi verkkosivustolla on todennäköisesti linkkejä ulkopuolisista sivustoista, jotka ovat samassa kotimaassa.

🔥 Empfohlen:  9 parasta markkinapaikkaa, joista voi löytää ja ostaa vanhentuneita verkkotunnuksia vuonna 2023

Jotta globaalit verkkosivustosi olisivat kilpailukykyisiä kussakin maassa, tarvitset maakohtaisia ​​linkkejä verkkosivustolle.

Haluat esimerkiksi saada linkkejä Intiassa olevilta verkkosivustoilta tai kohdistaa Intiaan intialaiselle verkkosivustollesi. Linkit paikallisilta verkkosivustoilta on hyvä osoitus hakukoneille siitä, että verkkosivustosi on suunniteltu ja soveltuva kyseiseen maahan.

Mitä muuta minun pitäisi ottaa huomioon ennen kuin lähden maailmanlaajuiseksi?

Yksi suurimmista haasteista, jonka useimmat globaaleja verkkosivustoja käyttävät yritykset kohtaavat, jopa monikansalliset Fortune 100 -yritykset, ovat paikalliset resurssit.

Kenelläkään ei ole sitä ylellisyyttä, että kussakin kohdemaassa on rajattomasti resursseja, ja tästä voi muodostua suuri pullonkaula, varsinkin kun SEO ei ole kertaluonteinen projekti, vaan vaatii jatkuvaa ponnistelua.

Tärkeintä on suunnitella tehtävien ja vastuun jako pääkonttorin ja paikallistoimistojen välillä, kuten:

Nyt sinulla ei ehkä ole toimistoja tai edustajia muissa maissa tai resursseja ei ole saatavilla paikallisissa toimistoissa.

Näissä tapauksissa sinun on harkittava, haluatko palkata yhden vai useita ulkopuolisia resursseja.

Johtopäätös ja takeaway

Kansainvälinen hakukoneoptimointi on rakennettu tavallisten hakukoneoptimoinnin parhaiden käytäntöjen päälle.

Optimoitu verkkosivusto ei aina tuota optimoitua maailmanlaajuista verkkosivustoa edes käännösten jälkeen, ja niin teknisessä kuin sisällön optimoinnissa on useita keskeisiä kohtia, jotka on otettava huomioon.

Itse asiassa kielten ja sisällön lisääminen lisää työtä päällekkäisen sisällön ja maantieteellisen kohdistamisen sekä linkkien rakentamisen vuoksi.

Maailmanlaajuinen verkkosivusto on loistava tapa laajentaa markkinoiden kattavuutta, mutta se vaatii myös ylimääräisiä resursseja ja budjettia kansainvälisen hakukoneoptimoinnin tekemiseen oikein.

Sinun ei tarvitse kohdistaa useisiin kieliin ja maihin.

Tutki liiketoimintamahdollisuuksiasi käyttämällä omia tietojasi sekä luotettavien viranomaisten markkinaraportteja päättääksesi missä haluat näkyä hakutuloksissa.

Lisää resursseja: