Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Karma sosiaalisen vuorovaikutuksen suunnittelumallina verkkosivustoilla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Karma sosiaalisen vuorovaikutuksen suunnittelumallina verkkosivustoilla

Karman periaatteet ymmärretään maailmanlaajuisesti. Me kaikki haluamme uskoa, että tekemämme hyvät teot ja teot palautetaan meille tavalla tai toisella. Karma ytimessä rohkaisee meitä auttamaan muita.

Useimmat meistä tutustuivat hyvää käyttäytymistä edistäviin järjestelmiin jo peruskoulussa. Huonosti käyttäytyneet lapset kärsivät rangaistuksia, kuten rajoitettuja peliaikoja ja pidätyksiä, kun taas ne, jotka menestyivät ja käyttäytyivät oikein, saivat palkintoja ja ylimääräisiä tunnustuksia, vaikka kyseessä olisi vain kultainen tähtitarra. Kuluttajuudessa uskollinen asiakassuhde palkitaan huoltoasemilla, lentoyhtiöillä, ruokakaupoissa ja niin edelleen kanta-asiakaskorteilla, joissa asiakkaat saavat erityisiä alennuksia ja etuja kerättyään tarpeeksi pisteitä.

Karmajärjestelmien tehokkuus sosiaalisissa verkkosivustoissa

Karma pelimekaanikkona toimii loistavasti sosiaalisissa järjestelmissä. Näemme karmapelimekaniikan toiminnassa useimmiten käyttäjien osallistuessa sellaisilla sivustoilla kuin Reddit, Hacker News (HN), Stack Overflow ja Foursquare. Vaikka jokainen näistä sivustoista (sekä monet muut, joilla on samanlaisia ​​ominaisuuksia) käyttävät omia algoritmejaan käyttäjän karman aseman määrittämiseen, yleinen ajatus on yleensä melko johdonmukainen: Hyvät toimet (kuten hyvien linkkien lähettäminen tai linkkien roskapostin ilmoittaminen) lisääntyvät. karmaasi, kun taas huonot teot (kuten roskapostin lähettäminen tai uistelu) vähentävät karmaa.

Sosiaalisessa verkossa karma mahdollistaa yhteisön itsesäätelyn, mikä auttaa valtavasti skaalautuvuutta. Esimerkiksi Reddit – yksi maailman suurimmista verkkosivustoista, joka kerää lähes puoli miljardia sivun katselukertaa kuukaudessa – pystyy toimimaan vain kuudella henkilökunnalla, epäilemättä miljoonien sivustoa käyttävien ihmisten avulla. ja karmajärjestelmä Reddit on kehittänyt.

Karma System -suunnittelukuvio

Karmapisteitä kutsutaan usein mainepisteiksi. Käyttäjät keräävät karma-/mainepisteitä, kun he käyttävät ja ovat vuorovaikutuksessa sivuston ja sen käyttäjien kanssa. Nämä pisteet voivat kerätä arvovaltaa yhteisössä sekä erikoisominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä vain tietyn pistemäärän saavuttamisen jälkeen.

Stack Overflow Users -sivulla näkyvät parhaat käyttäjät, joilla on eniten mainepisteitä. Pisteitä ansaitaan suorittamalla erilaisia ​​sivustotehtäviä, kuten lähettämällä hyvää sisältöä, jättämällä hyvän kommentin tai suorittamalla kannustavia sivustotoimintoja, kuten täyttämällä käyttäjäprofiilisi. Karma-pisteitä palkitsevat muut käyttäjät (kutsutaan usein “hyväksyksiksi”) ja sivusto. Karma/mainepisteitä ansaitaan lähettämällä hyviä linkkejä ja kirjoittamalla hyviä kommentteja Redditiin. Foursquare ja Gowalla ovat hyviä esimerkkejä järjestelmistä, jotka palkitsevat käyttäjiä palvelun hyödyntämisestä ja tiedon jakamisesta ystävilleen.

Tunnusmerkit, jotka käyttäjät avaavat kirjautuessaan sisään uusiin paikkoihin, tarjoavat palkintoja, jotka voidaan jakaa ystävien kanssa verkossa. Foursquare-merkit näkyvät käyttäjäprofiileissa. Jotkut järjestelmät vapauttavat verkkosivuston ominaisuuksia, kun käyttäjä saa tietyn määrän karmapisteitä. Yleensä nämä ominaisuudet antavat käyttäjille – jotka ovat osoittaneet omistautumisensa ja jotka ovat läheisesti perehtyneet yhteisön sääntöihin, kuten heidän suuri määrä karmapisteitään osoittaa – joukon erityisiä yhteisön hallintakykyjä, kuten sisällön valvontaa ja mahdollisuuden merkitä sisältö roskapostiksi. .

🔥 Empfohlen:  Linkkien rakentaminen vuonna 2023: 14 tapaa luoda omia käänteisiä mahdollisuuksia

Esimerkiksi Hacker Newsissa voit merkitä lähetykset ja tehdä käyttöliittymän mukautuksia (itsellesi), kun saavutat tietyn pistemäärän. Hacker Newsin käyttäjät arvioivat, että noin 250 karmapisteessä he pystyvät muuttamaan sivuston yläpalkin väriä.

Miksi karmajärjestelmiä on olemassa?

Joten mitä järkeä on karmajärjestelmällä verkkosivustoilla? Onko näiden verkkosivustojen todella liitettävä käyttäjilleen sijoitus, jotta ne menestyisivät (tai säilyisivät)?

Todellinen karmapohjaisen pelimekaniikka on se, että ne saavat käyttäjät palaamaan. Minkä tahansa verkkosivuston tapauksessa nopeus, jolla voit säilyttää käyttäjiä, on onnistuneen verkkosivuston avaintekijä. Vaikka on ehdottomasti tärkeää tavoittaa jatkuvasti uusia käyttäjiä, palaavien käyttäjien tulisi olla etusijalla.

Nykyisten käyttäjien palkitseminen heidän teoistaan ​​(ja myös pistemäärän pitäminen näistä teoista heidän puolestaan) on valtava työkalu uskollisuuden rohkaisemiseen. Jos saat käyttäjiä käyttämään aikaa sivustosi maineen rakentamiseen, he eivät todennäköisesti eksy muualle.

Karma-järjestelmän käyttäjäedut

Ymmärrämme, miksi sosiaalisesti suuntautunut verkkosivusto haluaisi hyödyntää mainepistejärjestelmän tarjoamia etuja.

Mahdollinen kolhu vierailijoiden uskollisuuteen ja osallistumiseen houkuttelee varmasti sivustojen omistajia ja verkkokehittäjiä, mutta palkinnot eivät rajoitu ohjelman johtajiin. Mitä hyötyä siitä on sivuston käyttäjille?

Tietojen suodatus

Hyvin toimiva sivusto, joka luokittelee käyttäjät ja sisällön tiedon julkaisejien ja mainostajien uskottavuuden perusteella, on loistava työkalu sivuston yleisölle.

Internet on helppo paikka eksyä tietotulvaan. Erinomainen tapa selata tietoa löytääksemme, mikä meitä kiinnostaa, on käyttää Diggin ja Redditin kaltaisia ​​sivustoja, joiden esitelty sisältö on saavuttanut menestystä tutkivan (ja usein julman) yleisön keskuudessa. Ihmiset on johdettu luottamaan muihin ihmisiin – tämä käsite tunnetaan sosiaalisena todisteena.

Kun meillä on työkalu, joka asettaa sisällön paremmuusjärjestykseen tuhansien ihmisten palautteen perusteella, säästämme aikaa roskapostin kahlaamisesta, jolloin voimme löytää sisältöä, jonka ihmisyhteisö on tarkistanut.

Mahdollisuuksia huippukäyttäjille

Yksilöllisemmällä tasolla, kun voimme nähdä, että sivuston käyttäjä on kokenut ja luotettava, heidän kanssamme jakamansa tieto näyttää olevan enemmän painoarvoa. Näin ollen mainepisteiden keräämisen hyöty on sen mukanaan tuoma vaikutus.

Käyttäjälle, joka täyttää sosiaalisen median sivustolla avustajan/kuraattorin roolin, on tarjolla muitakin palkintoja. On vaikea haaste rakentaa mainetta tuhansien (jopa miljoonien) verkkoyhteisössä, ja siitä voi olla valtavasti hyötyä henkilökohtaisesti. Niille, jotka haluavat mainostaa omaa työtään, esimerkiksi hyvä karmapistemäärä lisää välittömästi oman sisältösi näkyvyyttä.

🔥 Empfohlen:  Ajankohtaisen osuvuuden määritelmä & Merkitys

Ulkopuoliset uramahdollisuudet syntyvät, kun ihmiset osoittavat taitonsa näillä kilpailukykyisillä sosiaalisilla sivustoilla, kuten esimerkkinä ohjelmistokehittäjä, joka pääsi Google-haastatteluun olemalla Stack Overflow -sivuston suurin avustaja.

Karma Systemsin huonot puolet

Järjestelmissä on useita ongelmia, jotka kannustavat osallistumaan.

Järjestelmän pelaaminen

Yksi ensisijainen ongelma on se, että koska mainepisteiden saavuttaminen tuo mukanaan etuja, jotka lisäävät käyttäjän menestystä oman työnsä edistämisessä, on aina muutamia käyttäjiä, jotka etsivät tapoja hyödyntää järjestelmää omaksi edukseen.

Tätä kutsutaan usein pelijärjestelmäksi. Esimerkiksi Diggissä jotkin ryhmät ovat ryhtyneet pelaamaan järjestelmää hyödykseen, koska sivusto voi saada liikennettä, kun sen sisältö tulee suosituksi sivustolla. Teoriassa järjestelmän, joka luottaa mainepisteisiin käyttäjien lisäämän sisällön luokittelussa, pitäisi luonnollisesti kyetä itsesäätelemään itseään. mutta käytännössä karmaan perustuvat järjestelmät epäonnistuvat säännöllisesti tällä alueella, koska järjestelmää pelaavilla käyttäjillä voi olla suurempia kannustimia (kuten taloudellista hyötyä) kuin käyttäjillä, jotka osallistuvat järjestelmään oikeudenmukaisesti ja ilman ulkoisia vaikutteita sivustonsa käyttäytymisessä.

Huolimatta siitä, kuinka kehittyneitä järjestelmän roskapostin tunnistusalgoritmit ovat ja kuinka suuri sivuston moderaattorihenkilökunta on, aina löytyy käyttäjiä, jotka pyrkivät selvittämään tavan hyödyntää järjestelmää henkilökohtaisen ja taloudellisen hyödyn saamiseksi. Aina kun sivusto tai verkkopalvelu verkossa rakentaa korkeaa menestystä, kilpajuoksu käydään hyödyntää ja väärinkäyttääkseen muita käyttäjiä. Usein seurauksena on käyttäjien tekemiä järjettömiä lahjoituksia ihmisiltä, ​​jotka haluavat saada enemmän sivujen näyttökertoja sivustoillaan.

Ironista kyllä, karmajärjestelmät edistävät tilannetta, joka on täysin päinvastainen kuin sen takana oleva ydintarkoitus; sen sijaan, että se rohkaisisi käyttäjiensä hyvään käytökseen ja avuliaisuuteen, se houkuttelee joitain käyttäytymään häikäilemättömillä tavoilla päästäkseen muiden edelle.

Uusien käyttäjien hukkuminen

Toinen karmajärjestelmien romahdus on se, että kun yhteisö vanhenee ja kasvaa, uusien tulokkaiden on vaikea saada äänensä kuuluviin vanhan kaartin keskellä. Sosiaaliset luokat alkavat muodostua (esim. huippukäyttäjät vs. “noob”-käyttäjät).

Tämän seurauksena näemme sosioekonomisen luokkailmiön kanssa analogisia vaikutuksia. Vaikka kenellä tahansa on varmasti mahdollisuus voittaa todennäköisyydet, siitä tulee vaikeaa, kun vanhemmat, huippukäyttäjät juurtuvat yhä enemmän yhteisöön – tilanne ei ole toisin kuin vaikeus päästä eroon poliittisesta johtajasta.

Karmajärjestelmien käyttöönotto verkkosivustoilla: esimerkkejä ja työkaluja

Toistaiseksi yksi asia, joka vallitsee karmajärjestelmissä, on se, että ne toimivat parhaiten suurilla sivustoilla, joilla on tällä hetkellä (tai odotetaan saavan) paljon käyttäjien panosta ja vuorovaikutusta.

Yllä käytetyt esimerkit ovat kaikki räätälöityjä sivustoja, jotka on rakennettu alusta alkaen nimenomaan käyttäjän mainejärjestelmän mukauttamiseksi. Tämä herättää siis kysymyksen: Voiko karmajärjestelmä toimia tavallisilla verkkosivustoilla, kuten portfoliosivustolla tai blogissa? Esimerkiksi, aivan kuten suuret sosiaalisen median sivustot, blogit kamppailevat roskapostin kanssa, joka tukkii kommenttijärjestelmän.

🔥 Empfohlen:  Sosiaalisen median linkkien rakentamisopas (32 käänteistä linkkiä, joita voit tehdä)

Tällä hetkellä yleisin tapa kerätä kommenttiroskapostia on käyttää ohjelmistoa, joka sieppaa automaattisesti roskapostin ja/tai sivuston ylläpitäjien manuaalista valvontaa. Eikö olisi kuitenkin mukavaa, jos käyttäjät itse auttaisivat haluamaansa sivustoa antamalla hyviä kommentteja, ilmoittamalla kommenttiroskapostista ja arvioimalla sisältöä? Katsotaanpa nopeasti muutamia työkaluja karmajärjestelmien sisällyttämiseen verkkosivustoihisi.

Laajennukset ja laajennukset

Jos käytät sisällönhallintajärjestelmää, kuten WordPress tai Drupal, käytettävissäsi pitäisi olla laajennuksia, joiden avulla voit toteuttaa karmapohjaisia ​​vuorovaikutusominaisuuksia. Tässä on lyhyt luettelo WordPressin ja Drupalin laajennuksista:

  • BuddyPress: Lisää sosiaalisen verkostoitumisen ominaisuudet WordPress-asennukseesi
  • Disqus-kommenttijärjestelmä: Korvaa WordPressin ydinkommenttijärjestelmän vanhemmalla järjestelmällä, jossa on käyttäjävaihtoehdot roskapostin ilmoittamiseen ja kommenttien puoltamiseen
  • GD-tähtiluokitus: Antaa käyttäjien arvioida ja arvostella WordPress-sivuston sisältöä
  • Kommenttien luokitus: WordPress-laajennus, jonka avulla käyttäjät voivat arvioida kommentteja “tykkää” tai “en pidä”
  • Comment Rating Widget: Laajentaa yllä olevaa Comment Rating -laajennusta lisäominaisuuksilla
  • Äänestyssovellusliittymä: Tehokas Drupal-moduuli kestävien sivustoäänestysjärjestelmien luomiseen
  • Fivestar: Muokattava Drupal-moduuli luokitus-widgetin lisäämistä varten
  • Lippu: Voi lisätä erittäin muokattavia merkintäominaisuuksia Drupal-sivustolle (lue siitä lisää 20 parhaan Drupal-moduulin luettelosta)

Kolmannen osapuolen sosiaalisen verkostoitumisen sovellusliittymät

Sosiaalisen verkostoitumisen sivustoilla, kuten Facebookilla ja Twitterillä, on sovellusliittymiä, joita sivustojen rakentajat voivat käyttää verkkosisällön tietojen hankkimiseen. Sosiaalisen verkostoitumisen sovellusliittymän avulla sivuston käyttäjät voivat arvioida, jakaa ja äänestää sisältöä uudelleentwiitaamalla tai tykkäämällä. Sisältö, jossa on enemmän uudelleentwiittejä tai Facebook-tykkäyksiä, voi sitten tarjota sosiaalisen todisteen sisällön laadusta.

Smashing Network näyttää Facebook-tykkäyksen verkoston sisällössä. Ideana kommenttien karmajärjestelmästä voisi olla esimerkiksi “Tykkää”-painikkeen tarjoaminen kommentteihin Facebookissa; muut käyttäjät voivat sitten käyttää ominaisuutta äänestääkseen kommentin, josta he pitävät. Voi olla olemassa porrastettu järjestelmä, jossa mitä enemmän uudelleentwiittauksia kommenttisi saa, sitä näkyvämmäksi se tulee. Se nousee kommenttipinon yläosaan ja tarjoaa erityisetuja, kuten mahdollisuuden jättää linkin omalle sivustollesi. Tässä on linkkejä suosittuihin sosiaalisen median sovellusliittymiin:

Keskustelupisteet

Asiaan liittyvä sisältö