Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Käsityöyrityksen perustaminen: Vaiheittainen opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Käsityöyrityksen perustaminen: Vaiheittainen opas

Tuntuuko ovelalta? On aika opetella perustamaan käsityöyritys.

Maailma on täynnä taiteellisia ihmisiä, jotka ompelevat, maalaavat ja painavat tiensä läpi elämän. Askartelu on erinomainen tapa rentoutua ja päästää luovan puolen esiin.

Mitä jos kertoisimme sinulle, että askartelu voi olla muutakin kuin pelkkä harrastus?

Statistan mukaan maailman käsityömarkkinoiden pitäisi saavuttaa arvo noin 50,9 miljardia dollaria vuoteen 2024 mennessä. Verkkomaailman ansiosta askartelukaupan avaaminen on nyt helpompaa kuin koskaan, mikään ei estä sinua viemästä askartelutaitojasi uudelle tasolle.

Verkkokäsityöyrityksen rakentamisen avulla voit hyödyntää intohimoasi ja muuttaa siitä jotain, joka tuottaa rahaa. Myöhemmin voit päättää, haluatko työskennellä sen parissa kokopäiväisesti vai käsitellä sitä sivutoimina, joka tuottaa sinulle lisätuloja.

Joten miten aloitat? Tässä on 9-vaiheinen tarkistuslista, joka auttaa sinua perustamaan oman käsityöyrityksesi.

Mitä tarvitsen käsityöyrityksen perustamiseen?

1. Tunnista aukko markkinoilla

Ensimmäinen askel käsityöyrityksen perustamisessa on päättää, mitä aiot myydä. Päätöksesi mitä “käsitellä” riippuu osittain siitä, mitä rakastat tehdä. On kuitenkin myös tärkeää tutkia markkinoita ja selvittää, mitä yrityksesi voisi myydä.

Tutki toimialaasi ja kysy itseltäsi, millaisia ​​tuotteita voisit tarjota brändisi kautta, jotta asiakkaat ostavat sinulta todennäköisemmin. Saatat esimerkiksi olla taitava valmistamaan omaa saippuaasi, mutta kaltaisiasi sisällöntuottajia on paljon. Miten aiot erottua joukosta? Ehkä voisit luvata saippuaa, joka on täysin luomua ja valmistettu erityisistä ainesosista?

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Varaa jälkimarkkinatutkimusta esimerkiksi ryhmiltä MarketResearch.com, Nielsen, ja NPD saadaksesi käsityksen trendikkäistä asioista. Joitakin vaihtoehtoja voivat olla:

 • Mukautettu taide: Ihmiset rakastavat erityisesti heidän tarpeisiinsa räätälöityjen kappaleiden tilaamista. Voit myydä muotokuvia asiakkaistasi tai heidän lemmikkiistään tai suunnitella taidetta asiakkaidesi rakastamien ainutlaatuisten asioiden, kuten tietyn kirjan tai videopelin, perusteella.
 • Lahjakorit: Monet ihmiset kamppailevat löytääkseen täydellisen lahjan jollekulle, josta he välittävät. Mikset poistaisi yleisösi stressiä antamalla heille valmiita lahjakoreja, jotka on suunniteltu erityisesti tiettyyn tilaisuuteen?
 • Ihonhoito ja kauneus: Tämä on iso toimiala sinänsä. Voit yhdistää rakkautesi kauneutta kohtaan intohimoasi luomiseen myymällä hajuvesiä, saippuoita, kylpypommeja ja muita suosittuja hemmottelutuotteita.
 • Korut: Tee itse kaksinkertaiset helmikorvakorut. Tai kokeile tee-se-itse-kaulakoruideaa. Korut ovat aina yksiselitteisiä, kun on kyse helpoista, myyvistä käsitöistä. Jos huomaat ihmisten rakastavan mallejasi, voit ehkä perustaa koruyrityksen muuttaaksesi intohimosi voitoksi.

Saat lisäinspiraatiota Google Trendsin avulla selvittääksesi, mistä ihmiset puhuvat alallasi. Vaihtoehtoisesti voit yrittää kysyä ystäviltäsi, mitä he haluaisivat ostaa.

Monet ihmiset etsivät nykyään hattulaatikkoa, joten voit tarjota sitä askartelukaupassasi.

2. Opi tuntemaan yleisösi paremmin

Niille, jotka oppivat perustamaan käsityöyrityksen, on hyviä uutisia: käsityöala on melko monipuolinen paikka. Tällä alalla myyminen tarkoittaa, että voit kohdistaa eri väestö- ja kuluttajasegmentteihin myymiesi tuotteiden perusteella.

Jos myyt kodin tarvikkeita, kuten avainkoukkuja ja peitonpäällisiä, voit keskittyä iäkkäisiin kuluttajiin, joilla on varaa ostaa tavaroita koteihinsa. Jos myyt käsintehtyjä ystävyysrannerenkaita ja kylpypommeja, voit todennäköisesti kohdistaa mainoksesi hieman nuoremmalle yleisölle.

Tunnista kohdeyleisösi miettimällä, ketkä ihmiset todennäköisimmin rakastuvat tuotteisiisi. Jos olet perustamassa pientä käsityöyritystä, joka myy vauvanpeittoja, ensisijainen asiakkaasi voivat olla uudet vanhemmat. Voit kuitenkin vedota myös sukulaisiin, jotka haluavat ostaa vauvajuhlien lahjoja.

🔥 Empfohlen:  Vaikuttaako sosiaalinen media SEO:lle? (vastattu)

Kun tutkit yleisöäsi, ajattele heidän:

 • Tuotteen ostamisen ensisijaiset tavoitteet
 • Painavat kipupisteet
 • Mieltymyksiään
 • Ikä, sukupuoli ja sijainti
 • Käyttäytyminen (missä he selaavat verkkoa)

Voit löytää lisätietoa asiakkaista mm US Census Bureaun verkkosivusto, Nielsenja jopa tarkistamalla Facebook Audience Insights työkaluja parempaan sosiaalisen median kohdistamiseen.

yleisötutkimus facebook

3. Luo liiketoimintasuunnitelma

Kun opit aloittamaan käsitöiden myynnin verkossa, innostut todennäköisesti esimerkiksi myymiesi tuotteiden suunnittelusta ja kohdeyleisösi löytämisestä. Pumppaa taukoja kuitenkin hetkeksi – on tärkeää tehdä suunnittelu ensin.

Käsityön liiketoimintasuunnitelman laatiminen on välttämätöntä. Ajattele sitä yrityksesi kompassina, joka pitää sinut liikkeessä oikeaan suuntaan riippumatta siitä, mitä alallasi tapahtuu.

Liiketoimintasuunnitelmat muistuttavat sinua tehtävästäsi ja visiostasi. Nämä asiakirjat ovat myös erittäin hyödyllisiä, kun yrität saada yritysrahoitusta pankilta tai sijoittajalta. Tässä on joitain kohtia, jotka suunnitelmasi tulisi sisältää:

 • Toiminnan yhteenveto
 • Kuvaus käsityöyrityksesi toiminnasta
 • Kilpailu- ja markkina-analyysi
 • SWOT-analyysi
 • Markkinointi- ja myyntisuunnitelma
 • Yrityksen johtoryhmä
 • Taloudelliset ennusteet

Jos olet edelleen epävarma liiketoimintasuunnitelmista opiskellessasi käsityöyrityksen perustamista, voit löytää niitä kätevät video-opetusohjelmat verkossa jotka voivat auttaa sinua kirjoittamaan liiketoimintasuunnitelmasi. Tai käytä vain liiketoimintasuunnitelmamallia aloittaaksesi. Voit muokata siellä olevia tietoja vastaamaan yrityksesi luonnetta ja visiota.

4. Hanki käsityö

Nyt on aika pitää hauskaa!

Tässä vaiheessa aiot kehittää suunnitelman siitä, miten aiot tehdä käsitöitä. On monia tapoja hypätä tähän prosessiin. Voit esimerkiksi tutkia joitakin oppitunteja tai webinaareja verkossa opettaaksesi sinulle, kuinka voit hioa jo olemassa olevia taitojasi. Jos esimerkiksi pidät korujen tekemisestä, voit oppia tekemään ketjuja tai suunnittelemaan omat korvakorusi. Yrittää:

 • Verkkotyöpajat: Siellä on erilaisia ​​sivustoja, kuten CreativeBug, jossa voit oppia neulomisesta, virkkaamisesta, ompelemisesta, tikkauksesta ja paljon muusta. Saatat jopa löytää videoita YouTubesta ja Facebookista, jotka auttavat sinua.
 • Ideoiden kokeilu: Tee luettelo askartelutöistä, joista pidät eniten, ja aloita siitä. Saatat pitää ajatuksesta tehdä oma saippua, jolloin kannattaa tutkia, millaisia ​​ainesosia voit ostaa verkosta. Jos aiot perustaa keramiikkayrityksen, sijoita työkaluihin, joita tarvitset upeiden keramiikan valmistamiseen.
 • Luo oikea tila kotiin: Jos opettelet perustamaan käsityöyritystä kotona, sinun on varmistettava, että olet valmistautunut asianmukaisesti. Luo tilaa, jossa voit työskennellä esimerkiksi huonekalujen kierrättämisen tai huopien neulomisen parissa asiakkaillesi. Varmista, että sinulla on kaikki tarvitsemasi työkalut ja runsaasti säilytystilaa.

5. Etsi valmistaja tai toimittaja

Yrityksen laajentaminen on vaikeaa, kun olet ainoa henkilö, joka työskentelee luomuksesi luomisessa. Yrityksesi kasvaessa tarvitset todennäköisesti apua työn ja yksityiselämän tasapainon saavuttamiseen. Jos löydät valmistajan, joka voi tehdä suunnittelusi puolestasi, voit helpottaa yrityksesi johtamista.

Sinun on luultavasti myös etsittävä toimittaja, joka voi tarjota sinulle raaka-aineet, joita tarvitset tuotteiden valmistukseen. Tämä voi sisältää erikoisvillan tai langan maksamisen kirjontayrityksellesi. Ajatella:

 • Käsitöiden laatu: Vaikka käsityöt, joissa on käsintehty olemus, voivat olla erittäin ihastuttavia, et halua luomuksesi näyttävän halvoilta. Investoimalla oikeisiin tarvikkeisiin varmistat, että sinulla on suuri vaikutus yleisöösi.
 • Näytteet: Jos aiot työskennellä toimittajan kanssa pitkällä aikavälillä, hanki ensin näytteitä materiaaleista varmistaaksesi, että ne sopivat liiketoimintasuunnitelmaasi. Kun löydät haluamasi tarvikkeet, harkitse sopimusehtojen laatimista, jotka pitävät sinut täysin varastossa ympäri vuoden.
 • Sijainti: On hyvä idea löytää joku mahdollisimman läheltäsi toimittamaan ja valmistamaan tavaroitasi. Ulkomainen valmistaja saattaa tuntua hyvältä tavalta säästää rahaa, mutta tämä voi myös jättää sinut odottamaan pitkään saadaksesi tarvitsemasi tuotteet. Yhteistyö paikallisen myyjän kanssa voi johtaa nopeampaan toimitukseen ja parempaan tuotteiden laatuun.
🔥 Empfohlen:  Syitä siihen, miksi Google saattaa rahoittaa Airtelissa

Aloittelijoille, jotka opettelevat käsityöyrityksen perustamista, voi olla syytä valita edullisempi liiketoimintamalli, kuten dropshipping. Näin voit perustaa askartelukaupan ja listata tuotteita sivustollasi. Kun joku ostaa tuotteen verkkokaupastasi, kolmannen osapuolen toimittaja hoitaa toimitusprosessin – pakkaamisesta sen toimittamiseen asiakkaan ovelle. Et pidä varastoa, joten säästät varastokustannuksissa… ja aikaa. Dropshipping on ihanteellinen liiketoimintamalli aloitteleville käsityöyrittäjille, jotka haluavat keskittyä yrityksensä markkinointiin sen sijaan, että olisivat huolissaan varastonhallinta.

6. Kehitä brändiäsi

Brändäys on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä käsityöyrityksen hyväksi. Koska ihmiset ostavat yrityksiltä, ​​jotka he tuntevat, joista he pitävät ja joihin he luottavat, sinun on esitettävä heille tuotemerkki, joka jättää suuren pysyvän vaikutelman. Hyvä brändäys sisältää kaiken mieleenpainuvasta yrityksen nimestä houkuttelevaan logoon, merkitykselliseen väripalettiin ja jopa ainutlaatuiseen äänensävyyn.

Brändin luominen on helpompaa kuin uskotkaan mahtavien verkkotyökalujen ansiosta. Esimerkiksi Shopify tarjoaa:

Nämä työkalut tekevät ikimuistoisen yrityksen rakentamisesta mahdollisimman helppoa. Esimerkiksi sinun tarvitsee vain lisätä osuvia avainsanoja, kuten “keramiikka” tai “neulonta”, iskulauseiden luomiseen, ja se luo joukon upeita iskulauseita, joita voit harkita.

Shopify sloganin valmistaja

Jos sinulla on vaikeuksia suunnitella kaikkea itse, voit myös työskennellä ammattilaisten kanssa esimerkiksi Fiverristä, Upworkista ja DesignCrowdista.

Käsityöyrityksen aloittamisen tarkistuslistaan ​​tulee kuulua sen varmistaminen, että kaikki yrityksessäsi on asetettu oikein juridisesta ja logistiikasta. Se, että sinulla on yksinkertainen yritys, joka myy käsintehtyjä huiveja, ei tarkoita, että sinun ei esimerkiksi tarvitse rekisteröidä yritystäsi.

Jos olet epävarma käsityöyrityksen laillisesta perustamisesta, voit löytää paljon tietoa verkosta tai keskustella veroasiantuntijan kanssa. Joitakin huomioitavia kohtia ovat:

 • Yritysten rekisteröinti, luvat ja lisenssit
 • Tuotelinjasi SKU:t
 • Toimituskulut ja paino
 • Tuotteidesi toimitusrajoitukset
 • Tuotantokustannukset ja -kustannukset
 • Myynti- ja yritysverot
 • Tekijänoikeus-, tavaramerkki- ja patenttipyynnöt

Jos olet huolissasi siitä, että sinulla ei ehkä ole tarvitsemaasi paperityötä tai et tiedä mitä tietyt asiakirjat tarkoittavat, sinun on ehkä keskusteltava ammattilaisen kanssa mielenrauhan vuoksi.

8. Rakenna verkkokäsityökauppasi

Kuten rakkaiden käsitöiden luominen, verkkokaupan suunnittelu on hauskaa.

Mahdollisuutesi yhdistää eri näkökohtia, kuten valitsemasi brändin värit, logot ja tuotesivut, niin että sinulla on kokonainen myymälä verkossa. Verkkokauppa-alustalla, kuten Shopifyammattimaisen näköisen verkkosivuston luominen on helppoa – voit rakentaa verkkokauppasivuston alle 30 minuutissa.

Jos haluat hyödyntää dropshippingin aikaa ja rahaa säästäviä etuja, voit myös käyttää DSers – joka on AliExpress-tuontisovellus Shopifylle.

Voit työskennellä verkkosivustosi asiantuntijan tai suunnittelijan kanssa saadaksesi lisäapua.

🔥 Empfohlen:  WordPress-sivuluokkien opas [2023]

Joitakin tärkeimpiä huomioitavia kohtia ovat:

 • Inspiroivia ja mukaansatempaavia tuotekuvauksia käsitöihisi
 • Upeita kuvia valmistamistasi esineistä
 • Aloitussivut, jotka kannustavat ihmisiä rakentamaan suhdetta yritykseesi
 • Tietosuojakäytännöt, ehdot, palautuspolitiikka ja toimituskäytännöt
 • Toimitushinnat ja -alueet
 • Kassasivut ja maksuyhdyskäytävät.

Shopifyn hieno asia on, että voit muokata erilaisia ​​elementtejä malleistasi ja teemoistasi resursseihin ja muihin työkaluihin, jotka voivat auttaa sinua tekemään myymälästäsi ainutlaatuisen.

9. Aloita käsitöiden markkinointi

Yksi haastavimmista puolista käsityöyrityksen perustamisen oppimisessa on selvittää, kuinka houkutella asiakkaita kauppaasi. Markkinointi on tärkeä osa käsitöiden myyntiä. Promootioon käyttämäsi summa riippuu suuresti budjetistasi ja käyttämistäsi strategioista.

Esimerkiksi:

 • Sähköpostimarkkinointi on erinomainen tapa kehittää suhteita asiakkaisiisi ja kannustaa heitä jatkamaan ostamista brändistäsi pitkällä aikavälillä. Varmista, että ryhmittelet yleisösi niiden käsitöiden perusteella, joista he pitävät, jotta viestit pysyvät ajan tasalla.
 • Sosiaalisen median markkinointi on loistava tapa olla yhteydessä asiakkaisiisi joka päivä. Voit näyttää asiakkaille, kuinka teet tuotteitasi YouTube-oppituntien avulla, nappaa kuvia Instagramiin ja suunnittele tauluja Pinterestissä.
 • Vaikuttajamarkkinointi on loistava tapa vahvistaa uudelle brändillesi mainetta. Voit työskennellä tilasi tunnettujen ammattilaisten kanssa parantaaksesi mahdollisuuksiasi löytää oikeat asiakkaat. Vaikuttajia on kaikilla alustoilla TikTokista Clubhouseen ja Facebookiin.

Esimerkkejä askartelukaupoista verkossa

Tarvitsetko vielä ideoita käsityöyrityksen perustamiseen? Tässä on joitain esimerkkejä onnistuneista käsityöbrändeistä inspiroimaan sinua.

1. Artisaire

paras askarteluverkkokauppa

Upea esimerkki käsityöyrityksestä, Artisaire-brändi tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman vahaleimoja ja -tarvikkeita. Täältä saat kaikkea räätälöidyistä postimerkeistä upeisiin vahoihin. Tämä on loistava esimerkki siitä, kuinka käsityöyritykset voivat mennä tuotevalinnassaan markkinaraon ja houkutella samalla suurta yleisöä.

Artisaire valmistaa kaikki omat tuotteensa Kanadassa sijaitsevassa tehtaassa; yritys on Thomsenien perheomistuksessa.

2. Honeybunchin kauppa

Honeybunchin kauppa

Lisa Jollyn luoma Honeybunch-kauppa on täysin intohimolle rakennettu yritys. Perustaja Lisa uskoo upeiden saippuoiden ja kylpytuotteiden rakentamiseen luonnollisista ainesosista. Lisa aloitti uransa vähittäiskaupassa ja on käynnistänyt muita yrityksiä ennen Honeybunch Shopin perustamista.

Jollyn mukaan hän ei tiennyt saippuoiden valmistuksesta mitään, kun hän keksi idean verkkokauppaansa, mutta hänestä tuli nopeasti asiantuntija.

3. Cedar and Sail

Cedar and Sail

Cedar and Sail -tarina todistaa, että kuka tahansa voi oppia perustamaan käsityöyrityksen ja harjoittamaan intohimojaan vapaa-ajallaan. Yritys syntyi ideasta luoda ainutlaatuisia malleja ja asusteita koteihin 3D-tulostimilla ja muilla moderneilla tekniikoilla. Brändillä on nykyään tarjolla laaja valikoima pieniä mutta houkuttelevia tuotteita, mukaan lukien kynttilät, istutuslautaset ja lasinaluset.

Cedar and Sail aloitti yksinkertaisena projektina henkilölle, joka halusi tehdä vapaa-ajallaan enemmän sitä, mitä he rakastivat. Tänä päivänä yritys on menestys.

Aika kekseliäiksi!