Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Katso, ajattele, tee, huolehdi: uusi tapa viestiä SEO-strategiastasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Katso, ajattele, tee, huolehdi: uusi tapa viestiä SEO-strategiastasi

Kun keskustelet SEO-strategiasta C-Suiten kanssa, koetko koskaan yleisösi silmien kiiltävän?

Toki voit yrittää selittää verkkosivuston optimoinnin suppilon yläosan, kanavan keskikohdan ja suppilon alaosan perusteella. jokaisella CMO:lla on siitä jonkinlainen käsitys. Mutta se ei silti kuvaa tehokkaasti sitä, mitä orgaanisen haun optimoinnin pitäisi olla nykyään.

Mitä jos kertoisin sinulle, että on parempi tapa keskustella hakukoneoptimoinnista yritysten sidosryhmien kanssa kielellä, jota he ymmärtävät?

Viittaan suunnittelemaan markkinointimalliin Avinash KaushikGooglen digitaalisen markkinoinnin evankelista, nimeltään “Katso, ajattele, tee.” Hänen viitekehyksensä pätee kaikentyyppisiin markkinointistrategioihin kanavasta riippumatta.

Näin voit soveltaa “Katso, ajattele, tee, välitä” -kehystä keskusteluissa, jotka koskevat verkkosivuston optimointia orgaanista hakua varten.

“Katso, ajattele, tee” ymmärtäminen

Keskustelemme hänen kehyksestään Acronym CMO:n haastattelussa Mike GrehanKaushik hylkäsi ikivanhan AIDA-mallin (Attention-Interest-Desire-Action) sekä perinteisen kuluttajien tietoisuuden, harkinnan, oston ja uskollisuuden ostosyklin.

Sen sijaan hän kannattaa asiakaslähtöistä lähestymistapaa, joka perustuu kuluttajan matkan ymmärtämiseen. Grehanin keskustelut “tarkoitukseen perustuvasta digitaalisesta markkinoinnista” sopivat hyvin tähän käsitykseen.

Grehanin mukaan:

”Uskon, että kun kehität sisältöä aikomusten ympärille ja ajattelet fokusoidummin ”vaadittua kokemusta” asiakaspolulla, alat muuttaa myös ääntä ja tapaa kommunikoida. Alat ajatella enemmän yksilöä ja puhua yksi-yhteen sävyllä toisin kuin usein kopioitu “joukkomediayleisön” ääni. Tosiasia on, että kukaan ei katso Internetiä. Et voi verrata sitä yleisön suunnittelemaan lähetysvälineeseen. Lyhyesti sanottuna: Puhu “minulle” – ei minun väestörakenteeni.”

(Puhun tarkoituksesta lyhyesti myös tässä Search Engine Journal -viestissä, jossa kerron avainsanojen takana olevasta tarkoituksesta.)

Videolla Kaushik sanoi:

”En ajattele tietoisuutta, huomioimista, ostouskollisuutta – näitä vakiomarkkinointimalleja, vihaan niitä. Joten loin uuden. Kutsun sitä “Katso, Ajattele, Tee”. Ja se sanoo, että sen sijaan, että ajattelet itsekkäästi yrityksenä, sinun tulee ajatella kuluttajan näkökulmasta. … Jokainen ihminen maailmassa on jossakin näistä neljästä kauhasta [See, Think, Do, Care].”

🔥 Empfohlen:  Kuinka Bitcoin kuluttaa enemmän sähköä kuin koko maa, kuten Argentiina?

Kaushikin mainitsemat harkinnan kauhat tapahtuvat, kun yleisö on ostomatkallaan.

  • Katso: Tämä vaihe koostuu suurimmasta, pätevästä ja kohdennettavasta yleisöstä.
  • Ajatella: Tämä vaihe on se osa yleisöstä, joka todella ajattelee tai harkitsee tiettyä asiaa.
  • Tehdä: Tämä vaihe koostuu siitä yleisön osajoukosta, joka haluaa ostaa.

Alla on kuvitus Kaushikista, joka näyttää Katso, ajattele, tee -kehys kullekin harkintavaiheelle kuuluvien yleisötyyppien kanssa (vakiintuneille asiakkaille on lisätty “Huomio”):

Tässä mallissa “yleisön tahto” määritellään käytöksellä, ei demografialla tai psykografialla, Kaushik sanoi.

Joten miten tämä malli liittyy SEO-strategiaan?

Yhdistämällä sen perinteiseen tapaan, jolla ajattelemme ihmisten hakuja, Grehan vertasi Katso, ajattele, tee hakukyselyihin, jotka ovat joko informatiivisia, navigointia tai tapahtumaan liittyviä artikla.

Erona tässä on se, että eilinen hakukoneoptimointi saattaa keskittyä yksinkertaisesti verkkosivujen optimointiin näiden kolmen ryhmän tietyillä avainsanoilla (informaatio, navigointi, tapahtuma).

Nykyään See, Think, Do yhdistettynä tarkoitukseen perustuvaan optimointiin keskittyy siihen, mitä yleisö yrittää saada aikaan, ja eri elementtien tuomiseen verkkosivulle auttaakseen heitä saavuttamaan tavoitteensa.

Katso, ajattele, tee -kehyksen soveltaminen verkkosivuston optimointiin

Katsotaanpa tarkemmin, kuinka voit soveltaa Katso, ajattele, tee -kehystä, kun keskustelet ja toteutat verkkosivuston optimointia orgaanisen haun, tulosten ja tulojen lisäämiseksi.

Muista, että kun puhumme optimoinnista, emme vain sijoita avainsanoja. luomme kokemuksen verkkosivun sisällön ja eri elementtien kautta.

  • Katso: Tämä sisältää suuremman yleisön verkossa olevista ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneita jostain, ja liittyy yleisempiin hakukyselyihin, joita näemme (esim. “ovenkahvat”). Tässä vaiheessa, jos olet ovenkahvojen myyntimarkkinoilla, saatat luoda verkkosivustollesi eri muodoissa tiedotussisältöä ovenkahvoista. lajikkeet, käyttötarkoitukset, ominaisuudet ja edut, asennukset jne. Ajattelemme jälleen yleisön tarkoitusta.
  • Ajatella: Yleisösi ajattelee lähinnä ostoa. Verkkosivustosi tehtävänä on helpottaa tätä päätöstä. Tässä vaiheessa voit luoda osto-oppaita ovenkahveille. Tuotesivuillasi voi olla myös toimintoja, joiden avulla henkilö voi verrata erilaisia ​​ovenkappeja.
  • Tehdä: Tämä mahdollistaa konversion verkkosivulla, olipa kyseessä sitten tuotteen ostaminen tai rekisteröityminen saadaksesi lisätietoja brändistäsi tai mikä tahansa muu tärkeä konversio, jota pidät tärkeänä. Tätä helpottavat yleensä verkkosivun elementit (esim. näkyvä “lisää ostoskoriin” -painike, helppo löytää tapa pyytää lisätietoja tai keskustella asiakaspalvelun kanssa chatin kautta jne.).
🔥 Empfohlen:  Github-arkistot, jotka muuttavat tapaa, jolla opit Web3:n ja Blockchainin

Muistetaan, että perinteinen matka suppilon huipulta pohjaan ei ole enää lineaarinen. Kyllä, yleisösi käy todennäköisesti läpi kaikki kolme vaihetta päästäkseen konversioon, mutta se ei tarkoita, että heidän toimintansa olisivat siilossa.

“Katso”-vaiheessa ja informatiivisella verkkosivulla yleisösi voi hyötyä valinnoista matkan muissa vaiheissa, jotta he etenevät valitsemaansa tahtiin.

Kuten tässä McKinsey & Companyn esityksessä hahmotellaan, kuluttajien päätöksentekopolku on nykyään paljon enemmän pyöreä kuin lineaarinen:

Katso, ajattele, tee: Esimerkki

Kaushik jakaa havainnollistavan esimerkin siitä, kuinka ModCloth käyttää useita See, Think, Do -elementtejä millä tahansa sivustonsa verkkosivulla:

Miksi sinulla ei ole varaa sivuuttaa uutta lähestymistapaa

Ilman ymmärrystä siitä, mitä yleisösi yrittää tehdä, hakukoneoptimointistrategiat voivat nykyään epäonnistua, olla liian ohjaavia ja liian taktisia.

Kun käytät väärää taktiikkaa, päädyt myös mittaamaan vääriä asioita. Kuten Kaushik huomauttaa tässä:

“Ilman upeaa sisältöä ja yhtä arvokasta markkinointistrategiaa See-Think-Do-Care -alueella data on lähes täysin hyödytöntä. Raaputa se. Se on täysin hyödytöntä.”

Aikakaudella, jolloin hakukoneet ovat tulossa älykkäämpiä tunnistamaan verkkosivut, jotka vastaavat yleisösi aikomuksiin, sinulla ei ole varaa olla ottamatta huomioon sellaisia ​​malleja kuin tarkoitukseen perustuva optimointi ja Katso, ajattele, tee. Ilman sitä mahdollisuutesi näkyä verkossa ovat pienemmät.

Lisäksi C-Suiten kanssa käytävien keskustelujen lähestyminen strategisemmalla tavalla SEO-keskustelussa puhuu kieltä, jota he ymmärtävät, ja esittelet etenemissuunnitelman, jonka he voivat perääntyä.Suositeltu kuva: Paulo Bobita
Kuva 1: Kaushik.net / Katso, ajattele, tee, huolehdi Voittajayhdistelmä: Sisältö +Markkinointi +Mittaus!
Kuva 2: Kaushik.net / See-Think-Do: Sisältö, markkinointi, mittausliiketoimintakehys