Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kayla Schilthuis-Ihrig Kuinka ottaa lomaa: 7 vinkkiä terveyden ja liiketoiminnan priorisoimiseksi Lue artikkeli

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kayla Schilthuis-Ihrig Kuinka ottaa lomaa: 7 vinkkiä terveyden ja liiketoiminnan priorisoimiseksi Lue artikkeli

Mietitkö kuinka ottaa lomaa? Et kuvittele sitä – sen tekeminen on todellakin tullut yhä vaikeammaksi. Oli syy mikä tahansa (ja tulemme siihen), tiedot viittaavat siihen, että tilanne on vakava.

Pinnalla katsottuna vapaa-ajan oppiminen ei ole salaperäistä tai liian monimutkaista. Silti toiminta ja todellinen muutos jäävät monille meistä vaikeaksi. Sukella suoraan näihin 7 vinkkiin, joiden avulla voit ottaa enemmän aikaa pois töistä, tai jatka lukemista saadaksesi tietoa konkreettisista tuloksista, jotka odottavat sinua, kun teet sen.

  1. Rakenna järjestelmiä, jotka vaativat vähemmän työtä.
  2. Varaa jotain.
  3. Odotan todella innolla vapaa-aikaasi.
  4. Tee siitä rutiini.
  5. Ota muut ihmiset mukaan.
  6. Tunnista ongelma-alueet.
  7. Aseta realistiset (istiset) rajat

Millainen vapaa-aika auttaa?

Tuottavalla vapaa-ajalla on erilaisia ​​ilmentymiä. Tässä on joitain skenaarioita, jotka sisältyvät tähän luetteloon:

 • Sairauspäivät tai sairasloma
 • Perhevapaa
 • Moniajoa ollessaan fyysisesti jossain muualla

Lepo ei ole vain työn poissaoloa. Se vaatii vaihdon, ja tehokkain vaihto on sellainen, joka luo kontrastia. Vaikka se aluksi olisikin epämiellyttävää, työssä käytetty aika tulisi lopulta korvata jollain, joka täyttää muut tarpeet.

Päätöksen ottaa enemmän vapaa-aikaa ei aina tarvitse olla suurenmoista.

Tässä keskustelussa lasketaan tarkoituksellinen töistä keskeytys vapaa-ajaksi. Mikrotauoista lomiin asti meitä odottaa koko joukko etuja.

Mutta ennen kuin tutkimme, kuinka pitää lomaa ja mitä todellisia palkintoja työstä irtautumisen myötä saa, selvitetään, missä työn ja muun elämän tasapaino törmää räjähdysmäisesti.

Miksi pidämme enemmän vapaa-aikaa?

Onko se pakkomiellemme olla kiireinen? Onko järjestelmien puute käytössä? Vai viivyttelemmekö vain vapaan ottamista?

Ehkä emme ole syyllisiä ollenkaan. Loppujen lopuksi vuoden 2020 kotityön räjähdys johti paljon pidempiin työpäiviin ja tuhosi monien ihmisten työn ja yksityiselämän tasapainon.

Vuodelta 2000 peräisin olevia tietoja tarkasteltaessa Forbes kuitenkin huomauttaa, että “ylityö on pitkäaikainen ongelma”. Ja se ei ole koskaan selvempää kuin loma-ajan ottamista tarkasteltaessa. Saadaksemme muuttumattomia tilastoja Yhdysvaltain työvoiman suhteesta lomapäivien lunastamiseen, meidän on palattava aikaan, jolloin keskivertoihminen ei ollut koskaan kuullut koronaviruksesta.

US Travel Association raportoi vuonna 2019, että 55 % amerikkalaisista työntekijöistä jätti lomapäiviä käyttämättä.

Yrittäjien ja heidän vapaa-ajansa tilastojen valtameri on paljon matalampi, mutta emme tarvitse Gallopia kertomaan meille, että yrittäjillä on vaikeuksia saada edes vapaata töistä. Useimmilla meistä on mahdollisuus oppia pitämään vapaata. Ehkä edut vaikuttavat meitä.

Ota enemmän vapaata terveydellesi

Ironia näkyy tässä:

Tarkoitan, olemme jo täällä – voisimme yhtä hyvin nojata siihen ja olla yllättyneitä terveyshyödyistä, etkö ole samaa mieltä?

Olemme kaikki kuulleet, että töistä puuttuminen raivostuttaa stressiä ja stressin sivuvaikutukset vaihtelevat päänsärystä sydänsairauksiin. Pitkäaikainen stressi vaikuttaa haitallisesti henkiseen ja fyysiseen terveyteemme.

Tämä tieto ei ole uusi useimmille meistä, mutta ylityön ongelmana on se, että monille ihmisille se on jatkuvaa olemisen tilaa.

Iltapäivävapaan pitäminen mielenterveytesi parantamiseksi ylivoimaisen stressin tilassa on kuin käyttäisit kauhaa tulvivan kylpyammeen pelastamiseen hanan ollessa vielä käynnissä.

🔥 Empfohlen:  Web Asset Builders -arvostelu: Kuinka tämä sisältöpalvelu vastaa muihin?

Jos sen on tarkoitus tarjota pysyviä terveyshyötyjä, kykymme pitää enemmän vapaa-aikaa täytyy olla institutionaalista elämässämme, eikä sitä saa käyttää välineenä yksinkertaisesti pumppaamaan taukoja juuri ennen romahtamista. Sen sijaan onnistunut vapaa-aika johtaa johonkin ns ennakoiva elpyminen.

Vapaan ottaminen: Ennakoivan toipumisen syy

Se on tyylikkään yksinkertaista: täytä säiliö ennen kuin se tyhjenee. Teemme näin monilla muilla elämämme alueilla. Me kaikki vaihdamme mieluummin autojemme renkaat, kun ne ajavat ohuiksi ja tyhjenevät. Olisi naurettavaa odottaa onteloa hampaiden harjaamiseksi.

Kykymme pitää enemmän vapaata töistä, proaktiivinen toipuminen on prosessi, jossa saamme itsemme kiinni siitä kohdasta, jossa suorituskykymme laskee, sen sijaan, että odotettaisiin radikaalia tuottavuuden menetystä.

Suuren kuvan sisäänosto on helppoa, mutta zoomataan makroon ja etsitään tapoja toteuttaa vapaa-aika tänään.

Kuinka ottaa lomaa 7 tavalla

Sinun ei maksa senttiäkään, jos aloitat nämä käytännölliset vinkit, joilla voit ottaa enemmän vapaa-aikaa.

1. Rakenna järjestelmiä, jotka vaativat vähemmän työtä

Järjestelmät voivat olla , kuten ajastimia ja automaatioita. Ne voivat olla myös esim. valmiiksi kirjoitettuja sähköpostiviestejä tai usein kysyttyjen kysymysten malleja tai avustajan tai virtuaaliassistentin (VA) palkkaamista käsittelemään toistuvia tehtäviä.

Keskity kolmeen -ION:iin: automatisointi, delegointi ja eliminointi.

Muutamia yksinkertaisia ​​järjestelmiä, joihin kannattaa tutustua:

 • Poissa tietokoneesta poistuva sähköposti (näin määrität sellaisen Outlookissa ja Googlessa), joka sisältää ratkaisut yleisimpiin pyyntöihisi (jos sovellettavissa yrityksellesi).
 • Voit myös määrittää automaattiset vastaukset Instagramiin ja Facebookiin, jos saat siellä usein viestejä.
 • Käytä automaattisia sähköpostisarjoja kasvattaaksesi viittauksia välittömästi.
 • Hyödynnä laajan kuvan strategioita, kuten hakukoneoptimointia, houkutellaksesi potentiaalisia asiakkaita ja viittauksia jatkuvasti.
 • Tutustu automaattiseen kalenterivarausjärjestelmään, jossa asiakkaat ja tiimin jäsenet voivat varata ajan kanssasi milloin tahansa. Lisää tämä ominaisuus verkkosivustosi yhteystietosivulle tai automaattiseen poissa-postilaatikosta -viestiisi ja pidät tapaamisiasi vaivattomasti yllä.

Toimittajan huomautus: Jos loit yrityksesi verkkosivuston GoDaddyn Websites + Marketingin avulla, voit muokata verkkosivustoasi nopeasti ja helposti varaamaan tapaamisia, kokouksia, tapahtumia, kursseja ja koulutustilaisuuksia verkossa.

Oikeiden työkalujen löytäminen on valtava harppaus kohti älykkäämpää työskentelyä, ei kovempaa. Milon Mia, Milsalesin toimitusjohtaja, kuvaili, kuinka tämä prosessi muutti hänen kykynsä ottaa enemmän vapaata:

”Työskentelin aluksi 12-18 tuntia päivässä oman yritykseni parissa, ja se vaikutti erittäin paljon sosiaaliseen, emotionaaliseen ja fyysiseen elämääni. Suosittelen, että muut eivät yritä selvittää kaikkea itse.”

Sen sijaan hän työskentelee vain noin 2-4 tuntia päivässä. ”Pystyin tekemään tämän, koska rakensin tiimin hyödyntäen muiden asiantuntemusta ja resursseja viedäkseni minua eteenpäin. Hauskinta nyt on, että voin saavuttaa paljon enemmän tekemällä vähemmän töitä.”

Se on unelma, eikö?

2. Varaa jotain

Lento, hieronta, kävely korttelissa naapurin kanssa – iso tai pieni, ajan lykkääminen kalenteriin tekee siitä totta. Siitä tulee myös tapahtuma, johon voit valmistautua. Jos vapaa-aikasi kestää päiviä tai viikkoja, ilmoita siitä tiimillesi tai asiakkaille etukäteen.

Esitä nämä tiedot kohteliaisuusilmoituksena heidän siunauksensa pyytämisen sijaan.

Ole luja ja luottavainen esityksessäsi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda Magento 2 -autolaskuja ja -lähetyksiä

Jos tämä aika poissa työstä kestää useita päiviä ja sisältää matkustamista, osoita, että et leiki, jättämällä kannettavan tietokoneen kotiin! Saat psykologisia bonuspisteitä, jos käytät rahaa varatessasi vapaa-aikaa. Kun käytämme rahaa, emme todennäköisesti peruuta tai haaveile sitoumusta. Sen myös (pitäisi) luoda endorfiinien kertymistä, joka johtaa suoraan numeroon 3.

3. Odotan aidosti vapaa-aikaasi

On helppo tulkita vapaa-aika väärin onnistuneena, mutta se ei ole hyväksyntä-hylätty -valintaruutu. Siinä on vaaka. Toisaalta se vie aikaa työltäsi, mutta silti ajattelet sitä. Toisessa päässä on jotain iloista, rentouttavaa, etäisyyttä ja luovuutta herättävää.

Kuka haluaa ajatella postilaatikkoaan koko matkan läpi iltapäiväelokuvan ystävän kanssa? Se ei ole menestystä. Menestys on, että syöt itseäsi pahoin voin popcornilla ja käydään intensiivistä, kuluttavaa keskustelua siitä, mitkä Marvelin supervoimat ovat käytännöllisimpiä jokapäiväisessä elämässä.

Mutta henkinen moniajo voi olla ensimmäinen askel sinulle, ja se on ok. Tekemistä on todennäköisesti paljon ehdoitta. Jos tavaramerkkireaktiosi töistä jäämiseen on ahdistusta määräajoista, tuottavuudesta tai menettäneestä edistymisestä, on todella tärkeää ohjata henkinen reaktio uudelleen. Saada endorfiinit virtaamaan heti, kun sitoudut.

Vapaa-ajan oppimisen todellinen voitto tuo enemmän iloa elämääsi.

Huuhtele sitten ja toista.

4. Tee siitä rutiini

Miesten yö on jokaisen kuukauden ensimmäinen lauantai. Coworking-istunnot, jotka muuttuvat viinin happy houriksi joka toinen perjantai. Pysyvä vaellustreffi ystävän kanssa.

Nämä tauot töistä voivat olla suuria tai pieniä, mutta sinun tulee sisällyttää ne kalenteriisi ja elämääsi.

Ehkä molempien yhdistelmä on ihanteellinen. Yhteinen menestyslanka on, että tämä vapaa-ajan mahdollisuus koskee muita ihmisiä, mikä vierii suoraan kärkeen nro 5.

5. Ota muut ihmiset mukaan

Kun esitin kysymyksen, “mikä motivoi sinua pitämään enemmän vapaata?” minun online-verkostossani, vastaus nro 1 oli saada muut ihmiset investoimaan.

Kun näet lapsesi, ystäväsi tai kumppanisi odottavan innolla jotain yhdessä tekemistä, et todennäköisesti viivyttele tai epäonnistuisi sitoutumisessasi pitämään enemmän vapaa-aikaa.

Toinen näkemys samasta vinkistä tuli Aaron Graylta, Practice Makes Perfect Music Studion osaomistajalta ja opettajalta, joka havaitsi, että luotettavan ydintiimin rakentaminen oli olennaista hänen kyvylleen pitää enemmän vapaa-aikaa.

“Vaikka kaikilla ei voi olla osaomistajaa, rohkaisen pienyritysten omistajia nimittämään “toisen komentajan”. Tämän pienen luotettavien työntekijöiden tiimin ansiosta liiketoiminta voi edetä, kun en ole paikalla, vaan se auttaa minua rentoutumaan, kun tiedän, että yritykseni sujuu hyvin.

Tämä on tehokasta vain, jos tiedät, mitä delegoida, joten sinun on ensin tunnistettava ongelma-alueet.

6. Tunnista ongelma-alueet

Jos vapaa-ajan oppiminen on liian suuri tehtävä kerralla ratkaistavaksi, luokittele yrityksesi ja etsi ongelma-alueita, joista voit hyödyntää mahdollisuuksia. Kun olet tunnistanut ongelma-alueen, mieti, mitä kolmesta -ION-sanasta kannattaa käyttää: automatisointi, delegointi vai eliminointi.

Suurimmat kipupisteesi tarjoavat suuria mahdollisuuksiasi.

Laurel Carpenter, Pearl Consulting NYC:n perustaja, jakoi näkemyksensä, joka johti yhden aikaavievimmän liiketoimintatehtävän, sosiaalisen median, poistamiseen. “Kumpikaan meistä ei ole työnarkomaaneja”, hän sanoi itsestään ja kumppanistaan. “Päätimme lopettaa sosiaalisen median hallinnan, koska se ei lopu koskaan.”

🔥 Empfohlen:  Sean Chaudhary Strategiat Black Friday & Cyber ​​Monday -liikenne verkkokauppaan Lue artikkeli

7. Aseta realistiset rajat

Vapaa-ajan oppimisen ytimessä ovat rajat ja seuranta.

Kuten Nadalie Bardo sanoi, meidän on ”omaksuttava seisokkien voima palauttaaksemme, täydentääksemme, elvyttääksemme ja nuorentaaksemme kehoa, mieltä ja henkeä”.

Kuitutaiteilija Emily McKenzie, Euca Designin omistaja, huomaa, että saavutettavissa olevien rajojen luominen ja työstä, jopa työn luovasta puolelta irrottautuminen, johtaa tuottavampaan “on”-aikaan. ”Työni luonne on luova ja jos en sitä vaali, se näkyy. Taukojen pitäminen kannattaa monella tapaa.”

American Psychological Association viittaa tähän “henkisen polttoaineen loppuunkulumisena”.

Mutta mitä voit tehdä, jos et todellakaan voi pitää paljon tai yhtään merkittävää vapaa-aikaa juuri nyt?

3 asiaa, jos et voi pitää vapaata *vielä*

Nyökkäätkö enemmän vapaa-ajan eduille, mutta se ei todellakaan ole työkuormasi kannalta juuri nyt? Näin voit ottaa osa eduista joka tapauksessa.

Yhdistä työt vapaalla. Yksinkertainen ilmentymä tästä on työloma eli työskentely, jossa työskentelet etänä stimuloivasta ja kontrastisesta ympäristöstä normaaliin ympäristöön.

Institutionalisoi mikrokatkot. Suosikkityökaluni tähän taktiikkaan on Stretch Clock Google Chrome -laajennus. 25 minuutin välein (tai mikä tahansa muu asettamasi intervalli) ilmestyy ohjattu venytysharjoitus.

Jos venyttely ei ole tyylisi, Pomodoro-tekniikka on seuraavaksi paras vaihtoehtosi. Kokeile myös Chrome-laajennusta, jotta et joutuisi puhelimesi mustaan ​​aukkoon.

Pienennä hustle-kulttuurin äänenvoimakkuutta. Tämä voi ilmetä seuraamina Instagram-tileinä, podcasteina, joihin virität, tai minkä tahansa usein käyttämäsi digitaalisena vesijäähdyttimenä.

Take Charge Credit Consultingin omistaja Tierra Bonds sanoi, että tajuamalla olevansa jumissa “pomo beibe, hustle hard” -kulttuurissa auttoi häntä saamaan aikaan muutoksen elämässään. ”Tajusin, etten saa kultamitalia 16 tunnin työpäivistä. Oli tärkeämpiäkin tapoja viettää aikaani, kuten parantaminen, itsestä huolehtiminen, perheen kanssa viettäminen ja vain OLEMINEN.

Se on oivallus, joka voi hyödyttää meitä kaikkia.

Seuraavat vaiheet

Kuinka tärkeä henkinen polttoainesi on asteikolla yhdestä 10:een?

Kiireemme ei ole kunniamerkki. Pystymme kontrolloimaan, kuinka paljon aikaa työssämme kuluu.

Erään US Bureau of Labor Statisticsin tutkimuksen mukaan 79 prosentilla yksityisen teollisuuden amerikkalaisista työntekijöistä oli mahdollisuus saada palkallista lomaa (prepandemia). Emme ehkä olisi palkanneet vapaa-aikaa samalla tavalla kuin työntekijät, mutta yrittäjät voivat ottaa tästä opikseen. On aika alkaa pitää lomaa henkilökohtaisista syistä, itsehoidosta, lomasta ja viime kädessä tuottavuudesta.

Ilmeisesti se on meidän vahingoksi, ettei se ole.

Tai kuten venyvä Google Chrome -laajennukseni laittoi sen yhteen tämän päivän tauoista: “Muista, se ei auta mennä liian pitkälle.”

Luulen, että tällä on merkitystä tunnetilallesi yhtä paljon kuin niskalihaksille.

Table of Contents