Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

KDDI ja Wind River ottavat käyttöön uutta O-RAN 5G -tekniikkaa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: KDDI ja Wind River ottavat käyttöön uutta O-RAN 5G -tekniikkaa

Wind River, johtava 5G-mobiiliinfrastruktuuria tukevien ohjelmistojen kehittäjä, on ilmoittanut uudesta kumppanuudesta japanilaisen teleoperaattorin KDDI:n kanssa avoimien 5G-standardien käyttöönottamiseksi kaupallisille asiakkailleen.

Tässä uudessa järjestelyssä KDDI käyttää Wind River Studiota 5G-verkkonsa virtalähteenä ja tarjoaa virtualisoidun tukiaseman, joka on yhteensopiva Open RAN (O-RAN) -standardin kanssa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että KDDI:llä on enemmän joustavuutta toimittaa 5G:tä kaupallisille asiakkailleen ilman, että sen tarvitsee käsitellä monimutkaisia ​​tekijöitä, jotka liittyvät erilaisten 5G-laitteiden yhteentoimivuuteen.

O-RAN-liitto

”Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että olemme kehittäneet O-RAN-standardin mukaisen virtualisoidun 5G-tukiaseman, joka on julkaistu kaupallisessa verkossamme. KDDI pyrkii tarjoamaan asiakkaille kehittyneitä viestintäpalveluita joustavilla ja nopeuksilla, jotka vastaavat käyttötarpeita avoimilla ja virtualisoivilla tukiasemilla”, sanoi Kazuyuki Yoshimura, KDDI Corporationin teknologiajohtaja.

Mikä on Open RAN?

Aivan kuten voit ajaa autoa tietämättä moottorin toimintaa tai huolehtimatta itsestäsi työkaluista, joita mekaanikkosi käyttää sen huoltoon, useimpien käyttäjien ei tarvitse huolehtia 5G-verkkotoiminnon tekemisen yksityiskohdista. Riittää, kun sanotaan, että taustalla on monia laitteistoja ja ohjelmistoja, joiden on toimittava yhdessä 5G-palvelun toimittamiseksi älypuhelimeesi tai tablet-laitteeseen.

Kaikki nämä laitteet muodostavat yhdessä niin kutsutun radioliityntäverkon (RAN). Yksi haasteista, joita teleoperaattorit ovat kohdanneet rakentaessaan 5G-verkkoja, on varmistaa, että kaikki nämä laitteet toimivat saumattomasti yhdessä.

Aiemmin tämä tarkoitti yleensä sitä, että palveluntarjoajien oli ostettava kaikki yhdeltä myyjältä. Tämä ei vain lukitsinut heidät yhteen tuoteperheeseen, vaan myös esti heitä käyttämästä parasta työkalua työhönsä.

Esimerkiksi vaikka yksi toimittaja saattaa valmistaa loistavan 5G-kantataajuusyksikön ali-6 GHz:n 5G:n käsittelemiseen, toiselta toimittajalta voisi olla parempi vaihtoehto käsitellä korkeamman alueen mmWave-taajuuksia ja niiden mobiiliverkolle asettamia lisävaatimuksia.

Verkkolaitteita valmistavan Ciscon mukaan “suljetut rajapinnat ja monoliittiset laitteistopohjaiset ratkaisut rajoittavat edistymistä ja kykyä [for carriers] monipuolistaakseen toimitusketjuaan. Tämä on merkittävä haaste, joka on ratkaistava, varsinkin kun arviolta 70 prosenttia verkon käyttöomaisuusinvestoinneista on [capital expenditures] ja OPEX [operating expenses] liittyvät RAN:n rakentamiseen ja hallintaan.”

🔥 Empfohlen:  Courtney Robertson Mitä uutta WordPress 6.1:ssä: Misha Lue artikkeli

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi suuri joukko matkapuhelinoperaattoreita, toimittajia ja muita ryhmittyi yhteen luodakseen O-RAN Alliancen tavoitteenaan luoda standardi yhteentoimiville 5G-verkkolaitteistoille useiden toimittajien kesken.

O-RAN-liitto

Keskeinen näkökohta tämän saavuttamisessa on ohjelmisto- ja laitteistokerrosten erottaminen toisistaan, ja tässä Wind Riverin kaltaiset yritykset tulevat mukaan. Wind River Studio on “virtualisoitu tukiasema”, joka tarjoaa taustalla olevan älykkyyden, jonka avulla operaattorit voivat rakentaa lisää laitteistoa. agnostiset 5G-järjestelmät.

Kuten Paul Miller, Wind Riverin teknologiajohtaja, huomauttaa, “5G avaa uusia mahdollisuuksia, kun enemmän älyä ja laskentaa siirtyy verkon reunoja kohti. Suuri osa tulevaisuudestamme ajetaan virtualisoidussa, hajautetussa pilvessä, jossa on matala latenssi, etäpilviarkkitehtuuri, joka tukee uusia käyttötapauksia uudessa älykkään konetaloudessa. Pystymme tarjoamaan ratkaisuja, jotka auttavat valmistautumaan pilvipohjaiseen tulevaisuuteen ja toimittamaan korkean luotettavuuden, erittäin alhaisen latenssin ja erittäin tehokkaita ratkaisuja seuraavan sukupolven verkkoihin.”

Tämän seurauksena televiestintäpalveluntarjoajat voivat alentaa laitteitaan ja käyttökustannuksiaan, mikä tarkoittaa viime kädessä edullisempaa 5G:tä kuluttajille, samalla kun he voivat käyttää taustalla luokkansa parhaita laitteita parhaan 5G-suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Table of Contents