Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kilpailu SEO-työmarkkinoilla ja kuinka menestyä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kilpailu SEO-työmarkkinoilla ja kuinka menestyä

SEO on yhtä tärkeä kuin koskaan tehokkaan markkinointistrategian rakentamisessa.

Ja kun ala kehittyy edelleen, kilpailu SEO-työpaikoista kuumenee.

Mitä enemmän uusia tulokkaita tulee SEO-alalle – ja kun ala muuttuu jatkuvasti uusien teknologioiden myötä – työpaikkoja on vaikeampi löytää.

State Of SEO (SOS) -raporttimme havaitsi, että SEO-ammattilaiset, joilla on alle viiden vuoden kokemus, ovat tällä hetkellä eniten huolissaan kilpailusta kyvyistä.

Raportin havainnot viittaavat kovaan kilpailuun organisaatioiden tulo- ja junioritason rooleista, mikä pakottaa uudemmat SEO-ammattilaiset eroon omillaan.

Tässä artikkelissa tutkimme, miltä hakukoneoptimoinnin uramaisema näyttää nykyään, haasteita, joita sekä uudet että kokeneet SEO-ammattilaiset kohtaavat näillä markkinoilla, ja tarjoamme strategioita, joilla erotut kilpailijoista.

SEO-uramaisema

SEO-teollisuus kasvaa ja muuttuu jatkuvasti, minkä vuoksi todennäköisesti niin monet markkinoijat valitsevat sen edelleen erikoisalakseen.

Mutta tämä tarkoittaa, että kilpailu työmahdollisuuksista on kovaa – ja SEO-ammattilaiset tietävät sen.

Kysyimme State Of SEO -raporttimme vastaajilta, mistä heidän mielestään SEO-alan suurimmat muutokset tulisivat.

Nämä kolme huolenaihetta sidottuvat tehokkaasti kärkipaikkaan, ja kilpailu kyvyistä on johtamassa hieman:

  • Kilpailu kyvyistä.
  • Generatiivinen tekoäly ja tekoäly.
  • Googlen päivitykset.

Erityisesti kilpailu kyvyistä on suurin huolenaihe niille, jotka ovat vakiinnutuneet alalle, joilla on 2–4 vuoden kokemus.

Ja uusien teknologioiden, kuten generatiivisen tekoälyn, joka muokkaa SEO-maisemaa, myötä nouseminen paketin yläpuolelle ei tule helpommaksi.

Uran kynnys: Viiden vuoden kokemus

State Of SEO -raporttimme tulosten mukaan viiden vuoden kokemus on kriittinen kynnys SEO-ammattilaisille – ja juuri tätä vähemmän kokeneet ihmiset saattavat kohdata merkittävimmät esteet.

Suurin osa SOS-tutkimuksemme vastaajista (51,6 %) kuuluu tähän kokemusryhmään, mikä osoittaa, että työmarkkinat ovat tällä tasolla tiheästi täynnä.

Vaikka lähes kahdella kolmasosalla johtajista ja yli 80 prosentilla johtajista on yli viiden vuoden kokemus, tiedot osoittavat, että 49,8 prosentilla johtajista ja 56 prosentilla johtajista on 5–10 vuoden kokemus.

🔥 Empfohlen:  Neuvoja verkkosivustojen turvallisuuden lisäämiseksi Venäjän hyökkäyksen jälkeen

Tämä viittaa siihen, että eteneminen korkeampiin tehtäviin riippuu usein tästä ratkaisevasta virstanpylvästä.

Silti on huomionarvoista, että huomattavalla osalla johtajista (27,5 %) on vain kahdesta neljään vuotta kokemusta, mikä osoittaa alan potentiaalin varhaiseen etenemiseen.

Vastaavasti merkittävällä osalla omistaja-operaattoreita (53,7 %) on kahdesta neljään vuotta kokemusta, mikä viittaa uusien SEO-alan ammattilaisten yrittäjähenkeen.

Mielenkiintoista on, että tutkimuksessa havaittiin myös, että kokemusten jakautuminen on hämmästyttävän samankaltaista sisäisten ja toimistotehtävien välillä, mikä osoittaa johdonmukaista haastetta työympäristöstä riippumatta.

Tämä korostaa, että SEO-osaamisen kysyntä on korkea, mutta ammattilaisten tarjonta on yhtä vahvaa.

Freelancerit SEO-ekosysteemissä

Huomattavalla osalla (77,9 %) kyselyyn osallistuneista freelancereista on alle viiden vuoden kokemus – ja lähes seitsemän kymmenestä etsii uutta työpaikkaa tänä vuonna.

Tämä viittaa siihen, että freelancerit ovat usein uusia tulokkaita alalle, jotka etsivät mahdollisuuksia saada näkyvyyttä ja kokemusta.

Ehkä ei ole yllättävää, että toimistot ovat freelancerien halutuimpia asematyyppejä, mikä osoittaa halun vakauteen ja monipuoliseen projektiin.

Erotuksesi kilpailluilla markkinoilla

Tuloksena on, että SEO-ammattilaiset kohtaavat erittäin kilpaillun työmarkkinan.

Olitpa uusi tulokas tai kokenut ammattilainen, unelmiesi rooliin pääseminen riippuu erottumisesta joukosta.

Tässä on viisi tapaa erottua nykypäivän SEO-markkinoilla.

1. Omaksu tekoäly ja automaatio

Kuten yllä korostimme, tekoälyllä on suuri vaikutus SEO-teollisuuteen yleensä – ja mielipide sen mahdollisista vaikutuksista on myönteinen.

Suurin osa State Of SEO -tutkimuksemme vastaajista (72,4 %) suhtautuu myönteisesti tekoälyn vaikutukseen. Lisäksi monet yritykset, varsinkin suuret, etsivät tapoja integroida tekoälyohjelmistoja.

Tiedät mitä se tarkoittaa; on aika ottaa tekoäly käyttöön.

Pääset kollegoidesi edelle omaksumalla generatiivisen tekoälyn ja keskity hiomaan taitojasi, jotta voit hyödyntää niitä loistavien hakukoneoptimointitulosten saavuttamiseksi.

Osallistu kursseille, opi muilta asiantuntijoilta ja harjoittele tekoälyn käyttöä työnkulkusi tehostamiseksi tai lisäarvon lisäämiseksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lyhentää sivun latausaikaa ilman teknisiä taitoja

Sen sijaan, että antaisit generatiivisen tekoälyn tehdä kaiken työn, etsi innovatiivisia tapoja työskennellä sen kanssa älykkäämmin. Voiko se tehostaa sisältöprosessiasi? Voisiko se auttaa sinua suorittamaan auditointeja, avainsanatutkimusta tai kilpailijoiden arviointia? Näistä taidoista tulee vain entistä tärkeämpiä.

2. Verkostoi ja tee yhteistyötä

Toimialastasi riippumatta tämä on aina oikea tapa toimia, varsinkin jos etsit työtä. Eikä SEO ole erilainen.

Rakentamalla vahvan ammatillisen verkoston et vain tapaa alasi muita ja opi heidän asiantuntemuksestaan, vaan löydät usein johdatuksista uusiin töihin.

Kun työmarkkinoilla on valtava kilpailu, rooliin liittyvän henkilön suositteleminen voi vaikuttaa ratkaisevasti.

Joten mitkä ovat parhaat tavat verkostoitua ja tehdä yhteistyötä muiden SEO-ammattilaisten kanssa?

Liity hakukoneoptimointiin keskittyviin yhteisöihin verkossa tai sosiaalisen median ryhmiin, osallistu konferensseihin ja ole vuorovaikutuksessa muiden osallistujien kanssa ja pyri yhteisesti osallistumaan hakukoneoptimointia koskeviin keskusteluihin siellä, missä heidät löytyy.

Riippumatta siitä, johtaako verkostosi sinut työhön, se auttaa sinua kehittymään urallasi.

3. Perusta henkilöbrändi

Aivan kuten verkostoituminen, tämä on avainasemassa SEO-asiantuntijoille.

Olitpa uusi pelin parissa tai sinulla on vuosien kokemus takataskussasi, vahvan ja tunnistettavan henkilökohtaisen brändin luominen voi todella auttaa erottamaan sinut muista.

Tässä on vain muutamia esimerkkejä tavoista, joilla voit tehdä tämän:

  • Rakenna läsnäoloasi sosiaalisessa mediassa jakamalla omia näkemyksiäsi, vinkkejäsi ja neuvojasi; liittyminen trendikeskusteluihin; mielipiteesi jakaminen alan keskusteluissa; ja luoda tasaista arvokasta sisältöä. LinkedIn on loistava paikka tähän, samoin kuin alustat, kuten Reddit ja X (entinen Twitter).
  • Luo oma SEO-aiheinen blogi ja päivitä se tavallisella sisällöllä.
  • Osallistu SEO-konferensseihinwebinaareja ja podcasteja jakaaksesi oman tarinasi ja näkökulmasi.

4. Osallistu jatkuvaan oppimiseen

SEO voi muuttua hetkessä – ja siksi kokeneimmat SEO-asiantuntijat ovat omistautuneet elinikäiselle oppimiselle. On välttämätöntä pysyä mukana.

🔥 Empfohlen:  OptinChat-videokatsaus: Kuinka keräsin yli 10 000 sähköpostilistan [Proof Attached]

Pysymällä alan viimeisimpien asioiden kärjessä annat palkkaaville esimiehille merkin, että välität siitä, että olet paras alallasi.

Tutustu uusimpiin trendeihin, työkaluihin, strategioihin ja algoritmien muutoksiin.

Tämän lisäksi varaa aikaa jatkaaksesi oppimistasi hankkimalla sertifikaatteja, osallistumalla työpajoihin ja osallistumalla verkkokursseille parantaaksesi taitojasi.

Bonuksena voit lisätä sertifiointimerkit LinkedIn-profiiliisi ja ansioluettelosi esitelläksesi laajaa tietämyksesi ja kykysi.

5. Rakenna vahva portfolio

Olet kuullut sanasta “näytä, älä kerro” – portfolio on hyvä esimerkki.

Jos haluat tehdä vaikutuksen rekrytoinnista vastaavaan johtajaan, portfoliot ja tapaustutkimukset kulkevat pitkälle.

Ne tarjoavat yksityiskohtaisen katsauksen siitä, miten olet rakentanut SEO-strategioita aiemmin ja kuinka ne ovat suoraan vaikuttaneet yrityksesi tai asiakkaidesi menestykseen – samoin kuin konkreettisiin tuloksiin ja oppimaasi.

Käytä portfoliotasi esitelläksesi menestyneimmät SEO-projektisi ja sisällytä erityisiä tietopisteitä ja mittareita korostaaksesi asiantuntemustasi. Ennen ja jälkeen vertailut voivat olla erittäin hyödyllisiä täällä.

Tiivistettynä

SEO-teollisuus jatkaa nousuaan, ja työmarkkinat ovat yhtä kilpailukykyisiä kuin koskaan – ellei enemmänkin.

Kilpailu on kovaa alan uusista tuloksista ja kokeneista veteraaneista – ja kamppailu on erityisen kovaa alle viiden vuoden kokemuksella.

Tämän lisäksi työkalut, kuten AI, jatkavat SEO-ympäristön mullistamista tulevina vuosina. State Of SEO -tutkimuksemme osoitti, että 68 % vastaajista haluaa investoida tekoälypohjaisiin ohjelmistoihin tai palveluihin tänä vuonna.

Hyvä uutinen on, että SEO-tehtäviin palkkaa paljon organisaatioita.

Ja hyödyntämällä joitain edellä mainituista taktiikoista voit nousta kilpailijoiden yläpuolelle ja saavuttaa täydellisen roolisi.

Onnea!

Jos haluat sukeltaa syvemmälle kaikkiin ensimmäisen osapuolen tietoihin ja saada enemmän tietoa, hanki kopio kolmannesta vuosittaisesta SEO-raporttistamme.