Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kokeilin Adoben uusia tekoälytyökaluja: Firefly and Generative Fill. Tässä on joitain mielenkiintoisia havaintoja

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kokeilin Adoben uusia tekoälytyökaluja: Firefly and Generative Fill. Tässä on joitain mielenkiintoisia havaintoja

Olemme lähestymässä vuoden 2023 puoliväliä, ja yksi ajankohtaisimmista aiheista markkinointi- ja teknologiakeskusteluissa on varmasti alle vuosi sitten saataville tulleiden tekoälytyökalujen nousu.

Asiat ovat tapahtuneet niin nopeasti, että on vaikea edes valita joitain adjektiiveja tämän hetken määrittelemiseksi, mutta olen melko varma, että “jännittävä” ja “pelottava” kuuluisivat niihin.

Suunnittelijana ja kuvittajana pysyminen ajan tasalla alueen viimeaikaisista parannuksista on osa työtä, joten kokeilin Midjourneya pari kuukautta sitten.

En ole koskaan käyttänyt sitä (tai mitään muuta generatiivista kuvaohjelmistoa, kuten DALL-E 2 jne.) prosessissani tähän mennessä, varsinkin sen jälkeen kun taiteilijayhteisö on käsitellyt tekijänoikeusongelmia näiden työkalujen tietokannassa ja sen sallimassa epäeettisessä käytössä. valaisemaan kuvia, jotka eivät ole vain kopioita jostain ihmistaiteilijatyylistä, vaan itse asiassa käyttivät näiden ihmistaiteilijoiden kuvia tekoälykuvan sukupolven perustana.

Maaliskuun lopussa Adobe otti suuren askeleen ja astui peliin lanseeraamalla oman tekoälymallinsa: Adobe Firefly. Pohjimmiltaan Firefly on generatiivinen tekoälymalli, joka keskittyy kuviin ja teksteihin, jotka toimivat täydentäen olemassa olevia ohjelmistoja (ja mahdollisesti uusia) Creative Cloudissa.

Tuolla on erillinen versio helppokäyttöinen käyttöliittymä, jotta ihmiset voivat tutkia joitain mahdollisuuksia. Ja tässä löydät live-shown, jossa Eric Snowden, Adoben suunnittelujohtaja, esittelee joitakin Fireflyn taustalla olevia konsepteja ja näyttää esittelyjä siitä, mitä työkaluja meillä on jo käytössämme ja mitä on tulossa.

Snowdenin mukaan yksi Fireflyn päätavoitteista on, että se toimii suoraan tehostaen kuvien luomista ja käsittelyä Adobe-ohjelmistoissa, kuten Photoshopissa ja Illustratorissa.

Toisin sanoen Firefly edustaa keinoja saavuttaa päämäärä ja optimoida tuotannon työnkulkua toteuttamalla tehtäviä, joiden suorittaminen luovalta suunnittelijalta nykyään kestää kauan. Edellisellä askeleella tähän suuntaan Adobe julkaisi viime viikolla 23. toukokuuta “Generative Fill” -sovelluksen Photoshopin beta-päivityksen sisällä.

🔥 Empfohlen:  Google julkisti syyskuun 2023 ydinalgoritmipäivityksen

Seuraavaksi kerron tästä Fireflyn “ensimmäistreffeistä” mielenkiintoisia löydöksiä, ylä- ja alamäkiä ja tärkeimpiä huomioita.

Tämä oli ehkä tärkein aihe, joka kiinnitti huomioni Adoben lähestymistavasta tekoälytyökaluihin. Yritys näyttää olevan erittäin huolissaan tekoälykuvien eettisestä luomisesta, ja yksi tällainen todiste tästä on lisensoitujen Adobe Stock -kuvien ja tekijänoikeuksilla suojattujen vanhentuneiden kuvien käyttö mallin kouluttamiseen. Snowden huomauttaa, että:

“”

Tämä paikannus tuo vastapainon tekoälystä käytävään polemiikkaan, joka on koulutettu käyttämällä tietokantoja, joissa on omat kuvat ilman tekijöiden tietämystä tai nimenomaista suostumusta, kuten Midjourneyn ja DALLE-2:n kaltaisten työkalujen tapauksessa. Snowden puhuu edelleen läpinäkyvyydestä:

“”

Toinen tärkeä aihe, jossa sisällön aitous voi auttaa, on väärennettyjen kuvien tunnistaminen, kunhan kaikki Fireflyllä luodut visuaalit merkitään tekoälyn tuottamaksi omaisuudeksi.

Tämä on tärkeä lähestymistapa, koska tekoälytyökalut kehittyvät kovaa vauhtia, ja joissain tapauksissa on jo vaikea sanoa, onko valokuva totta vai onko siinä manipuloitu. Siksi on välttämätöntä tehdä selväksi, oliko tekoäly mukana vai ei, ja välttää valeuutisia tai muuta näiden työkalujen epäeettistä käyttöä.

Itse generatiivinen täyttötyökalu

Ensinnäkin halusin vain huomauttaa, että Photoshopin tekoäly ei ole jotain uutta. Olemme nähneet sen työkaluissa, kuten “Content Aware” ja “Puppet Warp”. Tietenkin Generatiivisen täytön avulla huiput saavuttavat toisen tason. Joten katsotaanpa hieman itse työkalusta.

Katsottuani joitain työkalun demoja oli aika testata sitä. Latasin siis Photoshop Betan Creative Cloud -sovelluksesta ja aloin siellä kokeilla joitain kuvia, jotka otin joidenkin matkojen aikana. Käyttääksesi sitä, sinun on avattava kuva ja tehtävä valinta (voit käyttää lassoa, taikasauvaa, kynätyökalua, mitä tahansa sinulle sopivaa). Sitten näkyviin tulee kontekstivalikko, jossa on vaihtoehto “Generatiivinen täyttö”.

Toin työstämäni kuvan 4 kehyksessä. Ensimmäinen on alkuperäinen kuva sellaisena kuin se on otettu kameralla. Toisessa pyysin Generatiivista täyttöä poistamaan ihmiset ja auton siitä (ja parantamaan joitain ominaisuuksia Lightroomilla).

🔥 Empfohlen:  Onko Youtube sosiaalisen median alusta? Tässä on miksi se on tärkeää

Kolmannessa kuvassa pyysin työkalua luomaan vesilätäkkö, joka heijastuu maahan. Ja neljännessä kuvassa työnsin rajoja ja pyysin tekoälyä laittamaan kuvaan lentävän hevosen. Kuten alta näet, joissain tapauksissa asiat toimi hienosti, mutta toisissa se vain tuli oudolta, kuten hevonen siivekäs kaveri selässä ja kelluva naishahmo, joka tuli tyhjästä.

Toinen Generative Fillin tuoma mahdollisuus on laajentaa kuvaa osilla, joita ei aiemmin ollut olemassa. Tämä on todella mielenkiintoinen varsinkin silloin, kun sinulla on todella hyvä kuva, mutta toivoisit sen paremman kehystyksen tai tarvitset sitä esimerkiksi leveämmäksi.

Alla näemme tämän resurssin toiminnassa: 01 on alkuperäinen matkapuhelimen kameralla otettu kuva ja 02 on Generative Fillin avulla luotu maisemakuva. 03 näyttää tarkalleen missä laajennuspisteet ovat.

Tehdään vielä yksi testi, jotta emme viivytä tätä artikkelia liikaa. Otin kuvituksen ainutlaatuisella tyylillä, jota käytämme täällä Rock Contentissa. Joten olen laittanut kuvan tyhjälle kankaalle ja pyytänyt tekoälyä luomaan . Ja se antoi minulle seuraavat muunnelmat:

Työkalulla on edelleen huono aika kopioida kuvitustyyliä hyvillä tuloksilla. Jotkut muunnelmat voivat toimia vertailukohtana, mutta vielä ei ole aika luoda parhaita tuloksia yhdellä napsautuksella. Mutta Fireflyn tulevaisuus lupaa mielenkiintoisia asioita, kuten kuvien yhdistämisen, 3D-mallinnusobjektin ottamista ja minkä tahansa tekstuurin luomista siihen sekä vektorikuvien luomista kehotteista.

Ymmärsin näillä testeillä, että tällä hetkellä Generative Fill teki kuvien muokkaamisesta ja käsittelystä paljon helpompaa ja nopeampaa. Taustan poistaminen, elementtien lisääminen, poistaminen tai korvaaminen kuvasta hyvillä tuloksilla olivat tehtäviä, jotka veivät aiemmin pitkään, joskus tunteja.

Ne voidaan nyt suorittaa muutamassa sekunnissa, jos osaat kysyä etkä vaadi työkalulta liikaa. Arvoinen muistutus on, että tämä työkalu ja kaikki muut tekoälyratkaisut kehittyvät jatkuvasti. Joten tämän päivän huonot tulokset ovat olleet vain “kasvukipuja” huomenna (ehkä kirjaimellisesti huomenna).

🔥 Empfohlen:  Maksimoi affiliate-markkinointipotentiaalisi oikeilla työkaluilla

Hypoteesi huonoista tuloksista on, että vain Adobe Stockiin ja vanhentuneeseen tekijänoikeuskuvaan perustuva oppimistietokanta on paljon pienempi kuin yleinen. Mutta jos näin on. Haluaisin silti tehdä asiat oikealla tavalla ja kunnioittaa tekijänoikeuksilla suojattuja kuvia.

Joka tapauksessa tällä hetkellä luovan yhteisön arviointi auttaa parantamaan Generatiivista täyttöä. On mahdollista antaa positiivista tai negatiivista palautetta jokaiselle Photoshop Betassa luodulle kuvalle.

Sillä välin aion käyttää joitain resursseja, jotka voivat todella säästää paljon aikaa ja antaa inhimillisen kosketukseni laatustandardien ylläpitämiseksi. Se oli keskimääräinen “ensimmäinen treffi”. Joitakin ristiriitoja, mutta myös hyviä yllätyksiä.

Tietenkin minun on “mentävä ulos” noilla tekoälytyökaluilla useammin nähdäkseni mihin tämä “suhde” voi mennä. Toistaiseksi on turvallista sanoa, että Adobe toi pöytään joitain pelin mullistavia mahdollisuuksia. Kokeillaan ja katsotaan tarkasti, mitä seuraavaksi tapahtuu.