Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kokeilin “No Spend Month” -haastetta. Näin se meni

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kokeilin “No Spend Month” -haastetta. Näin se meni

Jos olet maksamassa velkaa, ei kestä kauan tajuta, kuinka elämää muuttava se voi olla. Olipa kyseessä noutoruokailusta luopuminen tai viikonloppumatkan väliin jättäminen, näillä pienillä asioilla on valtava vaikutus, kun ryhdymme luopumaan niistä.

Sitä minun oli vaikea käsittää. Kun mieheni ja minä aloimme maksaa 78 000 dollaria velkaa, en halunnut luopua pienistä ylellisyyksistäni. Ajattelin, että jos saisin muutaman sivuhusturin, voisin maksaa velkani nopeammin pois muuttamatta kulujani.

Muutaman kuukauden työskenneltyäni 12 tunnin työpäivinä tajusin, etten voinut ansaita turhia kulujani. Olin käyttänyt maksimaalisen ajan, jonka voin fyysisesti työskennellä, emmekä siltikään nähneet sellaista edistystä, jota meidän pitäisi olla. Se ei ollut kestävää, eikä se koskaan saanut meitä velanvapauteen.

Vaikka en halunnutkaan, tiesin, että minun oli tehtävä budjetti ja saatava menoni hallintaan, jotta pysyisin siinä.

Mutta kulutukseni hallinta oli helpommin sanottu kuin tehty. En ole koskaan ollut hyvä maltillisuudessa, joten jopa pienen hauskan rahan antaminen itselle tarkoitti, että kulutin liikaa. Tarvitsin täydellisen detoxin debit-kortiltani.

Joten lopetin rahan kulutuksen kokonaan 30 päiväksi.

Mikä on No-Spend Challenge?

Aloitin sen, joka tunnetaan yleisesti nimellä nopea kuluttaminen tai ei-kuluta -haaste. Se on sitoumus olla käyttämättä rahaa tiettyihin tuotteisiin tietyn ajanjakson aikana.

No-kuluhaasteen aikana maksat laskujasi ja muita välttämättömiä kulujasi, kuten polttoainetta ja päivittäistavaroita, samalla kun vähennät osan tai kaikki harkinnanvaraiset kulut, kuten kaapeli- tai Spotify-tilauksesi.

Vilkaisin tiliotteitani ja tajusin, että kulutukseni oli kaikkialla. En muistanut tehneeni puolta katselemistani ostoksista. Joten päätin leikata pois kaikki menot, jotka eivät olleet välttämättömiä, ja sijoittaa säästämäni rahat velkaani.

Päätin tehdä sen kuukauden, koska halusin nähdä, kuinka merkittävä muutos olisi kuukausibudjetissani. Se oli vaikeaa, mutta onnistui muutaman viikon ajan.

Aiheeseen liittyvä: Rahan säästäminen: 74 rahansäästövinkkiä, joita voit käyttää joka kuukausi

Mitä ostin jatkuvasti

Harkinnanvaraiseksi kulutukseksi katsottu kulutus riippuu tilanteestasi. Kun tämä pitää mielessä, jatkoin maksamista ei-kuluhaasteeni aikana muutamista asioista, joista muut ovat saattaneet leikata.

  • Tuoreet tuotteet: Halusin välttää päivittäistavaroiden ostamista mahdollisimman paljon kuluttaakseni jo ruokakomerossani ollut ruokaa, mutta lisäsin niihin tuoreita tuotteita terveydellisistä syistä ja monipuolisuuden vuoksi.
  • Netflix: Odotin viettäväni paljon enemmän aikaa kotona viettämättömänä aikana. Ajan jakamiseksi säilytin Netflix-tilaukseni.
  • Kuntosalin jäsenyys: Käytän itse asiassa kuntosalijäsenyyttäni, koska olen kamala motivoimaan itseäni treenaamaan kotona tai lenkille. Koska tiesin käyttäväni sitä, pidin sen.
  • Hyväntekeväisyyslahjoituksia: Annoimme kirkollemme ja muille paikallisille hyväntekeväisyysjärjestöille koko sen ajan, kun maksoimme velkojamme. Tämä oli meille tärkeä asia, ja sen vuoksi velanmaksun hidastamisen arvoinen.
🔥 Empfohlen:  Näin AT&T tekee pitääkseen puhelimesi toiminnassa hurrikaani Ianin aikana

On myös syytä korostaa, että maksoin silti laskuni ja kaikki kulut, jotka auttoivat minua tienaamaan. Se sisälsi polttoaineen töihin pääsyn ja yritystoimintaan liittyvät kulut, kuten jatkokoulutuksen.

Aiheeseen liittyvät: 10 minimalistista elämänvinkkiä, joiden avulla voit elää onnellisemmin vähemmällä

Mitä lopetin ostamasta

Luovuin kaikista ei-välttämättömistä hankinnoista, mutta halusin tunnistaa suurimmat ongelma-alueeni impulssikulutukselle. Tällä tavalla voisin olla tarkoituksellisempi välttäessäni näitä luokkia.

Löytääkseni ne katsoin viimeisten kolmen kuukauden tiliotteitani ja kirjoitin ylös useimmin toistuneet kaupat ja luokat. Kirjoitin myös ylös, mitä ne maksoivat minulle joka kuukausi.

  • Take-out kahvi: Minulla oli tapana mennä Starbucks-ajoon aina, kun ohitin sellaisen. 4 dollaria per latte, neljä tai viisi kertaa viikossa, kulutin vähintään 75 dollaria kuukaudessa kahviin.
  • Syödä ulkona: Vihasin ruoanlaittoa, joten pysähdyin pikaruokaravintoloihin arkipäivällisille ja viikonloppuisin istumapaikoille. Jos en syönyt, olin todennäköisesti happy hourissa. Ulkona syöminen viidestä kuuteen päivään viikossa maksoi minulle konservatiivisesti 200 dollaria kuukaudessa.
  • Kaikki Targetissa: Uskoin, että Target ei ollut kauppa, se oli kokemus. Menisin Targetiin päästäkseni ulos kotoa, tarvitsinpa jotain tai en. Arvioin, että käytin siellä vähintään 125 dollaria kuukaudessa impulssiostoihin.

Pelkästään nämä kolme lisäsivät 400 dollaria kuukaudessa. Muita merkittäviä kuluja, joista luopuin, olivat vaatteet, meikki, elokuvaliput ja edustuskulut.

Joidenkin muiden spontaanien ostosten lisäksi laskin, että kuluttamattomuushaasteeni säästäisi noin 500 dollaria. Ja se on vain minun kulutukseni. En seurannut mieheni kuluja, mutta jos hän olisi tehnyt sen kanssani, olisimme luultavasti voineet säästää 1 000 dollaria ylimääräistä velkaa varten.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka säästää 1 000 dollaria vuodessa tai vähemmän

Mitä opin, kun olin käyttämättä rahaa 30 päivää

Ensimmäinen kuluttamaton haasteeni oli tuskallinen. Se haastoi tottumukset ja elämäntapani tavoilla, joita en ollut koskaan odottanut. Tiesin, että on vaikeaa pysyä poissa Starbucksista, mutta en ymmärtänyt, kuinka kiusallinen oloni olisi ilman sitä paperikuppia kädessäni.

🔥 Empfohlen:  Kuinka aloittaa työsi kotoa käsin työnhaku kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa

Kuluttamattomuushaasteeni antoi minulle enemmän kuin vain parisataa dollaria opintolainavelkaani. Se opetti minulle oppitunteja, jotka ovat parantaneet kulutustani kauan 30 päivän päätyttyä.

Opin, mihin todella arvostan rahankäyttöä.

Ennen no-spend-haastetta käytin rahaa moniin asioihin, jotka olivat mielestäni välttämättömiä itsehoidon tai parhaan elämäni kannalta. En koskaan pysähtynyt ajattelemaan, että tein nuo ostokset tottumuksesta, en siksi, että todella arvostin niitä.

Kun en tehnyt 30 päivää mitään näistä ostoksista, pystyin erottamaan kulut, joita todella kaipasin, niistä, joita en tehnyt. Kun tein niin, leikkasin pois asiat, jotka olivat vain ajan täyttämistä tai tottumusta, ja lakkasin tuntemasta syyllisyyttä ostamistani hemmotteluista.

Olen kehittänyt uuden tavan ajatella kuluttamista.

Ymmärsin myös, että osa ostoksistani palveli tarkoitusta, joka voidaan toteuttaa ilmaisilla tai edullisilla vaihtoehdoilla. En esimerkiksi syönyt ulkona ravintoloissa, koska olen ruokailija; Tein sen, koska ystäväni halusivat ja halusin viettää aikaa ystävieni kanssa.

Kun tajusin, että aloin isännöidä ihmisiä kotonani ja huomasin, että se säästää paljon rahaa. Se on myös paljon parempi tapa keskustella kuin huutaa pöydän toisella puolella meluisassa ravintolassa.

Nyt kun ajattelen rahankäyttöä, yritän löytää ostosteni tarkoituksen ja katsoa, ​​onko olemassa keinoa saavuttaa tämä tarkoitus avaamatta lompakkoani.

Aiheeseen liittyvä: Oletko riippuvainen ostoksista? Tässä on 5 merkkiä, jotka saatat olla

Jos tapahtumia on vähemmän, niitä on helpompi seurata.

Vihasin budjetointia ennen tätä ei-kulutushaastetta. Laskentataulukot olivat hämmentäviä, niitä oli liikaa budjetointisovellukset oppia, ja automaattinen tapahtumaseuranta tarkoitti, etten pysynyt sen perässä. Löysin, että ainoa tapa pysyä budjetissa oli kirjoittaa se paperille ja seurata tapahtumiani manuaalisesti.

Ennen minun oli vaikea pysyä mukana niin monien tapahtumien kanssa. Budjetin pitäminen ajan tasalla oli kuitenkin vaivatonta kuluttamattomuuden haasteeni aikana! Minulla ei ollut käytännössä mitään tapahtumia syötettävänä, mikä tarkoitti, että pystyin helpommin pysymään sen päällä.

Ja 30 päivän päätyttyä huomasin, etten palannut takaisin tekemään niin paljon ostoksia kuin ennen. Tämä tarkoitti, että budjettini seuranta ja ylläpitäminen oli edelleen helppoa.

Aloita oma kuluttamaton haaste

Useimmat meistä kamppailevat kevytmielisten kulutustottumusten kanssa. Omasi tunnistaminen voi auttaa sinua säästämään rahaa ja maksamaan velkaa nopeammin. Jos haluat aloittaa oman ei-kuluta-haasteen, sinun on tehtävä kolme asiaa aloittaaksesi oikealla jalalla.

🔥 Empfohlen:  Parhaat Coinbase-kaupankäyntibotit krypton ansaitsemiseen

1. Valitse aikaväli.

Valitsin 30 päivää, mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi. Voit aloittaa viikosta, vain viikonlopuista tai yrittää kerätä tietyn määrän kuluttamattomia päiviä kuukaudessa.

Tee siitä jotain, mikä on vaikeaa, mutta saavutettavissa olevaa. Kovan aloitus- ja lopetuspäivämäärän asettaminen motivoi sinua myös tarttumaan haasteeseen ja saavuttamaan tavoitteesi.

2. Valitse kuluttamattomat ja poikkeuskohteet.

Kaikista tarpeettomista menoista luopuminen on nopein tapa säästää paljon rahaa, mutta se ei ole mahdollista kaikissa tilanteissa. Valitse kuluttamattomat kohteet yksittäisen budjettiluokan, kamppailevien kohteiden ryhmän tai sinulle tärkeimmän perusteella.

Useimpiin kuukausiin liittyy suunnittelematon tai odottamaton velvoite, joka tekee mahdottomaksi olla käyttämättä rahaa 30 peräkkäisenä päivänä. Jos kohtaat sen, olipa kyseessä illallinen ulkomailla asuvan ystävän kanssa tai perheen pikkujoulu, älä anna sen estää sinua tekemästä rahaa kuluttamatta. Kirjoita poikkeusosto ylös ja jatka eteenpäin.

3. Etsi tapoja täyttää aikasi.

Yllättävän paljon ostoksia tehdään tylsyydestä. löytö ilmaisia ​​tapoja täyttää aikasi ennen kuin aloitat haasteen, jotta sinulla on luettelo aktiviteeteista, joihin sinun tulee mennä ennen kuin kyllästyt.

Löydät ilmaisia ​​aktiviteetteja paikallisesta kirjastostasi, Facebook-tapahtumien kautta ja tekemällä vapaaehtoistyötä. Voit myös käyttää ylimääräistä aikaa mahdollisuutena tehdä asioita, joihin sinulla oli aiemmin liian kiire, kuten kodin siivoamiseen, sivuhulinan aloittamiseen tai tapaamisen järjestämiseen.

Älä anna periksi

Mutta ennen kaikkea älä lannistu, jos liukastut. No-kuluhaaste antaa sinulle yksinkertaisesti tilaa olla tarkoituksella rahojesi kanssa, kohdata impulsiiviset kulutuskäyttäytymisesi ja miettiä kulutustottumuksiasi uudelleen.

Tarkoituksenmukaisuus rahojesi kanssa ja menojen sovittaminen arvoihisi luo vahvan taloudellisen perustan, joka on täynnä asioita, joista todella rakastat ja joista välität.

Aiheeseen liittyvä: 52 viikon rahahaaste: Kuinka säästää 5 000 dollaria tänä vuonna

Table of Contents