Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Komitean suunnittelussa navigointi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Komitean suunnittelussa navigointi

Ilmaus “design by Committee” herättää suunnittelijoilta monenlaisia ​​tunteita, enimmäkseen sellaisia, joita säästät arkkiviholliseen (ajattele Lex Luthor) tai käytät Windows-pohjaiseen tietokoneeseesi. Pikahaku löytää useita artikkeleita ja vitsejä, jotka valittavat prosessia, ja hyvästä syystä; se on pitkään ollut monen suunnittelijan luovan vapauden akilleen kantapää. Kuitenkin niin nautinnollista kuin suunnittelupalauteprosessin lyöminen voi olla, on olemassa vaiheita, joiden avulla voit ottaa siitä kaiken irti – koska myönnetään se – sinulla ei yleensä ole vaihtoehtoa suunnitella itse (ja jos pidät itseäsi onnekkaana).

Itse asiassa voi jopa olla tilanteita, joissa komitean suunnittelema suunnittelu (kun sitä johdetaan tehokkaasti) tuottaa parempia tuloksia kuin yksittäinen suunnitteludiktaattori voisi tuottaa itse. Kuten vanha sananlasku sanoo, “kaksi päätä on parempi kuin yksi”, mikä voi johtaa lisäkokemukseen (tietämyksenä siitä, mikä on toiminut ja mikä ei aiemmin), yhdistettynä luovuuteen, ainutlaatuisiin näkökulmiin ja tehokkaaseen virheentarkistukseen. Ennen kuin jatkamme, tutkitaan, miksi komiteasuunnittelu on olemassa ja miksi se niin usein epäonnistuu.

Toimikunnan suunnittelun historia

Toimikuntasuunnittelu tapahtuu aina, kun useampi kuin yksi henkilö on aktiivisesti mukana suunnitteluprojektissa. Useimmille suunnittelijoille tämä on vakiokäyttömenettely. Toisinaan komitea voi koostua pomosta tai asiakkaasta, joka punnitsee suunnittelua, mutta useimmiten siihen voi kuulua työtovereitasi, johtajiasi, asiakkaitasi ja jopa ulkopuolisia mielipiteitä (ajatellen puolisoita, lapsia ja lemmikkejä).

Usein perustetaan komitea, jotta kaikki tuntevat olevansa mukana prosessissa tai tarjotaan “turvallinen ja usein anonyymi prosessi sormella osoittamiseen”, sanoo kirjoittaja ja graafikko Speider Schneider. Toimikunnan suunnittelema suunnittelu ei ole mitään uutta. 4. heinäkuuta 1776 perustettiin suunnittelukomitea suunnittelemaan a sinetti uudelle Amerikan kansakunnalle. Alkuperäisen komitean jäseniä olivat tunnettuja historiallisia henkilöitä, kuten Benjamin Franklin, Thomas Jefferson ja John Adams.

Lukuisten muunnelmien, kolmen erillisen komitean ja kuuden vuoden tarkistusten jälkeen Charles Thomsonin lopullinen suunnittelu hyväksyttiin. Tuon tapahtuman jälkeen, joka ei todellakaan ollut ensimmäinen, tuhannet muut suunnittelijat, kuten Thomson, ovat työskennelleet suunnittelukomiteoiden kanssa. Ja vaikka voimme pitää hänen lopputuotteensa onnistuneena, itse prosessi (6 vuotta tekeillä) ei todennäköisesti ollut.

🔥 Empfohlen:  Suuret muutokset, joihin on kiinnitettävä huomiota AngularJS:ssä 1.3

Toivottavasti ajatus osallistumisesta monivuotiseen suunnittelutoimikuntaan tekee tilanteestasi hieman hallittavamman.

Miksi suunnittelukomiteat epäonnistuvat

Koskaan ei ole yhtä selvää syytä, miksi komitean tekemä suunnittelu epäonnistuu. Yleensä se on tekijöiden yhdistelmä, joka vaivaa projektia alusta alkaen.

Jos et ole lukenut Matthew Inmanin How a Web Design Goes Straight to Hell, se on yksi viihdyttävimmistä kuvauksista, joissa suunnittelu-komitea on mennyt pieleen tähän mennessä, yhdessä Stop Signed by Committeen kanssa. The Floating Frogin Gary Hartley kuvaa tyypillistä komiteakohtaista suunnittelutulosta:

 • Susan rakastaa sitä
 • Clive vihaa sitä
 • Malcolm esittää ajatuksensa 2 viikkoa myöhemmin, jotka ovat ristiriidassa hänen alkuperäisten muutosten kanssa
 • Mike haluaa sen sellaisena kuin se alun perin oli
 • Cliven vaimo lisää kaksi senttiä
 • Kaksi lautakunnan jäsentä ei anna palautetta

Kuulostaa tutulta? Useimmat komiteat päätyvät tällaiseen pyöreään, tuottamattomaan palautesilmukkaan, koska ryhmä toimii monilla tai kaikilla näistä periaatteista:

 • Selkeän tavoitteen puute
 • Ehdotuksia yksilöllisten mielipiteiden perusteella
 • Vahvan johtajan puuttuminen
 • Epäjärjestynyt palauteprosessi
 • Henkilökohtaiset tai poliittiset agendat

Komiteoiden suunnitteleman suunnittelun ilmeisistä sudenkuomista huolimatta prosessissa on tehokkaita strategioita, jotka voivat tuottaa myönteisiä tuloksia. Oikein tehtynä hyvin johdetun suunnittelukomitean tuote tyydyttää kaikkia osapuolia ja tuottaa paremman suunnittelun kuin jos vain yksi henkilö olisi hallinnassa.

Suunnittelukomiteoissa onnistunut navigointi

Voit käyttää useita lähestymistapoja, kun seuraavan kerran joudut suunnittelutoimikuntakohtaiseen tilanteeseen.

Yksi vaihtoehto on olla koskaan antamatta periksi, huomioimatta muiden ehdotuksia ja seisomalla itsepintaisesti luovien päätösten takana. Tämä taktiikka – jos se ei saa sinua potkut – leimaa sinut varmasti “puolustavaksi” ja “toimintaiseksi”. Spektrin toisessa päässä on ovimatto lähestymistapa, antautuu kaikelle ja yrittää olla yleisön miellyttäjä. Tämä lähestymistapa saattaa olla suotuisampi välittömille uranäkymillesi, mutta lopulta se saa sinut kiinni, mikä johtaa huonompaan, yleiseen työhön.

🔥 Empfohlen:  Mullistava navigointi: MIT-tutkijat paljastavat uudenlaisen koneoppimismenetelmän autonomiin ajoneuvojen vakautukseen ja esteiden välttämiseen

Onneksi on olemassa kolmas tapa, lähestymistapa, joka pitää asiakkaasi tyytyväisenä ja antaa sinun säilyttää luovan eheyden. Alla on esitetty tämän lähestymistavan periaatteet.

1. Selvennä tavoite

Onnistunut suunnittelu alkaa hyvin määritellystä tavoitteesta, jonka kaikki ymmärtävät ja tukevat. Ilman sitä on lähes mahdotonta toteuttaa suunnitteluprojektia yksin, saati osana suurta ryhmää. Muista myös määritellä ja hyväksyä kohdemarkkinat, liiketoiminnan tavoitteet ja menestyskriteerit.

Kun aloitat palauteprosessin, selkeät tavoitteet auttavat pitämään palautteen raiteilla ja helpottavat tavoitteen vastaisten ehdotusten huomiotta jättämistä.

2. Käytä oikeita työkaluja

Tapaaminen kasvotusten keskustellaksesi suunnitteluehdotuksesta on usein tehokkain tapa, mutta kun tapaaminen ei ole vaihtoehto, on tärkeää käyttää oikeita työkaluja organisoidun ja tuloksellisen keskustelun helpottamiseksi. Esimerkiksi yhteistyö sähköpostitse jättää usein hämmentäviä kommentteja ja liitteitä, joita on vaikea hallita ja jotka johtavat turhautumiseen. Palvelut, kuten Private Feedback, tarjoavat turvallisen ympäristön, jossa tiimit voivat vaihtaa palautetta organisoidussa ja visuaalisessa muodossa (lisävaihtoehtoja varten tässä on muita palaute-/kritiikkityökaluja).

3. Kysy hyviä kysymyksiä

Sen sijaan, että kysyisit “mitä mieltä olet?” joka herättää usein pitkäjänteisen emotionaalisen vastauksen, yritä esittää kysymyksiä, jotka edellyttävät osallistujaa pohtimaan objektiivisia tekijöitä, kuten liiketoiminnan tavoitteita tai loppukäyttäjän kokemusta (eli “Täyttääkö suunnittelu asetettuja liiketoimintatavoitteitamme?”). Varmista, että haastat henkilökohtaiset mielipiteet esittämällä kysymyksiä, jotka syventävät ja paljastavat ongelman ytimen.

Yksinkertaisesti kysymällä “Miksi?” voi aloittaa prosessin sen määrittämiseksi, onko lausunto pätevä ja olennainen tavoitteiden kannalta.

4. Puolusta järkevästi

Varmista, että jokaisella suunnitteluusi sisältyvällä elementillä on tarkoitus, ja ole valmis ilmaisemaan jokainen niistä. Hyvin perusteltu vastaus, joka perustuu suunnittelun periaatteisiin ja todelliseen maailmaan, otetaan paljon paremmin vastaan ​​kuin puolustava, tunnereaktio. Sinun tulisi myös tietää, milloin sinun tulee valita taistelusi.

Joistakin suunnittelun näkökohdista ei yksinkertaisesti kannata kiistellä.

🔥 Empfohlen:  Sameer Nigam: PhonePe |:n perustaja ja toimitusjohtaja Elämäkerta

5. Suodattimen palaute

Suunnittelukomitea koostuu useista henkilöistä. Jotkut ihmiset ovat paikalla näkemään hankkeen onnistumisen ja antamaan koulutettua palautetta, kun taas toiset ovat paikalla vain väittelemään tai lisäämään sormenjälkensä prosessiin. Sen määrittäminen, kuka on kuka alusta alkaen, voi auttaa sinua hallitsemaan tehokkaasti palauteprosessia ja keskittymään ehdotuksiin ja keskusteluihin, jotka edistävät projektin menestystä.

Jos suinkin mahdollista, yritä rajoittaa ryhmän kokoa ja ottaa mukaan vain avainpelaajia, jotta sekaannusta ei synny.

6. Käytä Real World Testingia

Sisäiset keskustelut voivat viedä sinut vain niin pitkälle suunnitteluprosessissa. Jossain vaiheessa valiokuntasi joutuu erimielisyyksiin. Testaaminen tosielämän käyttäjien kanssa voi usein auttaa ratkaisemaan nämä kiistat ja löytämään ratkaisun, joka ei toimi vain piirustuspöydällä vaan myös tuotantoympäristössä.

Tässä on useita huomioitavia työkaluja, joita voidaan käyttää koko suunnitteluprosessin ajan:

 • Concept Feedback – Paras mallien ja metallikehysten testaamiseen (ennen julkaisua).
 • UserTesting – Ihanteellinen verkkosivustojen testaamiseen vaiheittaisessa tai tuotannossa (ennen tai julkaisun jälkeen).
 • Googlen Web-sivuston optimoija – Paras verkkosivujen muunnelmien testaamiseen oikeiden käyttäjien kanssa (julkaisun jälkeen).

Yhteenveto

Toimikunnan tekemä suunnittelu on monien suunnittelijoiden elämän tosiasia. Huolimatta monista kielteisistä konnotaatioista, kun suunnittelukomiteat lähestytään oikeilla työkaluilla ja strategioilla, ne voivat olla tyydyttävä kokemus kaikille osapuolille, jotka tuottavat laadukkaita projekteja ja tyytyväisiä asiakkaita. Vastuu on kuitenkin sinulla, suunnittelijalla, luoda ympäristö, joka tuottaa tuloksia.

Onko sinulla omaa suunnittelutyökokemusta, joko hyvää tai huonoa? Kerro meille, kuinka käsittelit sen alla olevissa kommenteissa.

Tapaustutkimuksia

Lue joistakin toimikunnan suunnittelemista hankkeista.

Asiaan liittyvä sisältö