Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka aloittaa kaupunkiviljelyyritys

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka aloittaa kaupunkiviljelyyritys

Kuinka aloittaa kaupunkiviljelyyritys

Vuoteen 2050 mennessä maailman väkiluku tulee olemaan yli 9,7 miljardia, raporttien mukaan YK. Kaksi kolmasosaa näistä ihmisistä asuu kaupunkialueilla, mikä lisää kysyntää tuoreen ruoan tuotannossa.

Tämä on tärkein syy siihen, miksi kaupunkiviljelystä on tulossa yhä suositumpi. Se on ratkaisu, joka auttaa ruokkimaan kaupunkiväestöämme ja antaa ihmisille mahdollisuuden saada terveellisiä luomutuotteita jopa vilkkaassa kaupungissa.

Jos sinulla on intohimo oman ruoan kasvattamiseen ja asut kaupungissa, voit muuttaa intohimosi kannattavaksi yritykseksi.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää kaupunkiviljelyyrityksen menestyksekkäästä käynnistämisestä.

Kuinka paljon maata tarvitset kaupunkiviljelyyn?

Hienoa kaupunkiviljelyssä on se, että voit aloittaa pienestä puutarhapaikasta ja laajentaa sieltä. Strategisella istutuksella voit tuottaa helposti suuren määrän ruokaa pienestä tilasta myydä paikallisesti. Mutta on myös helppoa laajentaa liiketoimintaasi. Vain ⅓ eekkerillä voit ansaita jopa 100 000 dollaria vuodessa.

Mikä on kaupunkipuutarha?

Kaupunkipuutarha on vain pieni tontti-intensiivisen viljelyn muoto kaupunkiympäristössä. Se on laaja ilmaus, joka voi ottaa kaikenlaisia ​​muotoja riippuen siitä, mitä haluat kasvattaa ja mitkä olosuhteet sen sallivat.

Monet ihmiset aloittavat kaupunkipuutarhojen rakentamisen asuntonsa katolla, pienissä maapaloissa tienvarsien puiden ympärillä, jopa parvekkeella sijaitsevissa tee-se-itse-korotetuissa sängyissä.

Kaupunkipuutarha voi olla loistava paikka kasvattaa kukkia ja muita kasveja tuomaan eloa muuten konkreettiseen tilaan. Mutta voit myös kasvattaa syötäviä kasveja ja muuttaa puutarhastasi kaupunkitilaksi.

Katsotaanpa erilaisia ​​kaupunkipuutarhoja, jotta voit selvittää, mikä sopisi sinulle parhaiten.

Vihannesten maisemointi

Tämä on suosituin kaupunkitilatyyppi. Tunnetaan myös nimellä syötävä maisemointi, on helppo kasvattaa erilaisia ​​vihanneksia kaupunkipuutarhassa joko maassa tai ruukuissa.

Yrtteistä, valkosipulista, tomaateista ja muista suosituista vihanneksista hedelmäpuihin on monia vaihtoehtoja ansaita rahaa kasvimaalla.

Taimia ja kompostia

Kaupunkipuutarhanhoito ei ole vain sadon kasvattamista. Siellä on myös valtavat markkinat tarjota taimia ja kompostia muille viljelijöille, maisemoijille, maatiloille ja muille yrityksille.

Taimien kasvattaminen voidaan tehdä rajallisella tilassa ja ajallaan, kun taas laadukkaan kompostin luominen on melko yksinkertaista ja vaatii vähän panostusta. Jos pidät kaupunkitilan perustamisesta, mutta ulkotila ja aika on rajalliset, tämä voisi olla hyvä tapa aloittaa.

Mikrovihreiden kasvatuksen kysyntä kasvaa – tämä on paljon yksinkertaisempi kasvatusprosessi aloittaaksesi, jos olet hermostunut.

Hydroponinen viljely

Jos sinulla ei ole ravinnepitoista istutusmaata kasvien kasvattamiseen, voit aloittaa vesiviljelyyrityksen. Tämä on prosessi, jossa kasveja kasvatetaan ravinnerikkaassa vedessä ilman maaperän tarvetta.

Se on puhtaampi prosessi, ja jos sinulla ei ole maaperää viljelykasveille, se on hyvä vaihtoehto. Sen oletetaan myös vähentävän viljelykasvien saastumisen riskiä, ​​joten se on suosittu terveystietoisten kuluttajien keskuudessa.

Suositus: Microgreens Lighting: Ultimate Guide

Sienenviljely

Jos haluat tietää kuinka perustaa kestävä maatila, sienenviljely on loistava vaihtoehto. Se ei vaadi kokopäiväistä sitoutumista, ja kun olet selvittänyt, mitkä tyypit ovat kannattavimmat alueellasi, siitä voi tulla kannattava sivuliike.

Keskimäärin keräät noin 25 kiloa sieniä neliöjalkaa kohti vuodessa, mikä tarkoittaa, että et tarvitse valtavasti tilaa tullaksesi paikallisten ravintoloiden ja myymälöiden paikalliseksi sienitoimittajaksi.

Mehiläishoito

Tämä vaatii hieman enemmän investointeja aloittaakseen, mutta se voi olla kannattava yritys, joka voidaan yhdistää olemassa olevaan puutarhaan.

Mehiläispesän omistaminen puutarhassasi lisää merkittävästi tuottoasi, ja sinulla on myös hunajaa lisätuotteena.

Tätä ei kuitenkaan voida ottaa kevyesti. Se on valtava sitoutuminen mehiläisyhdyskunnan hoitamiseen, ja sinun on otettava huomioon terveys, sääolosuhteet, siitepölyn saatavuus ja paljon muuta.

Luomuviljely

Yhä useammat ravintolat ja luontaistuoteliikkeet etsivät myytäväksi paikallisesti kasvatettuja luomutuotteita.

Luomutilan perustaminen on markkinarako, jonka voit myydä paikallisiin liikkeisiin ja ravintoloihin turvallisena, terveellisenä, myrkyttömänä ruoana, mikä auttaa parantamaan tulostasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Dan Jackson toipui Google-päivityksestä 4 000 dollariin kuukaudessa Topical Authorityn kautta

Kukkien kasvatus

Jos et ole syötävien viljelykasvien ystävä, kukat ovat toinen kannattava markkinarako kaupunkitilalle. Kukkakaupoista ja paikallisista yrityksistä ruokakauppoihin ja ravintoloihin paikallisesti kasvatetuille kukille on valtavat markkinat.

Tämä on yksi korkeimmista sadoista, koska kukkien kasvattaminen vie vähemmän tilaa. Joten jos sinulla on vähemmän tilaa viljelyyn, kukkavalikoiman aloittaminen voisi olla hyvä idea.

Onko kaupunkiviljelyyrityksen perustaminen kannattavaa?

Kaupunkiviljely on kannattavaa aloitetta kasvavan kysynnän vuoksi. Yhä kaupungistuvassa maailmassa perinteiseen viljelyyn kohdistuu valtava paine.

Kaupunkiviljely tarjoaa laadukkaan, paikallisen ratkaisun, josta ihmiset ovat valmiita maksamaan. Koska voit markkinoida viljelykasvejasi torjunta-ainevapaina, luonnonmukaisina ja kotimaisina, erotut massaviljelystä ja voit helposti löytää markkinaraon paikallisten yritysten ja yksityisten asiakkaiden kanssa.

Kaupunkiviljelijä tienaa keskimäärin 54 000 dollaria vuodessa, mutta vesiviljelijät voivat yli kaksinkertaistaa sen. Ansiosi perustuvat yrityksesi kokoon ja kasvattamaasi tuotantotyyppiin, mutta tuottopotentiaali on valtava.

Mitä sinun tulee tietää ennen kaupunkiviljelyyrityksen aloittamista

Jos harkitset kaupunkiviljelyyrityksen perustamista, se johtuu luultavasti rakkaudesta kasveihin ja vihreään peukaloon. Mutta intohimo vie sinut vain pitkälle, sinun on otettava huomioon monia asioita, jotta yrityksesi menestyisi pitkällä aikavälillä.

Mitä tarvitset kaupunkiviljelyyrityksen perustamiseen?

Sinun on investoitava laitteisiin ja tarvikkeisiin, jotta voit aloittaa kaupunkitilasi. Perustyökalut, kuten jyrsimet, lapiot, kastelukannut ja hyllyt, ovat tärkeitä perinteisille puutarhoille. Hydroponiset laitteet ovat välttämättömiä, jos päätät mennä tälle tielle.

Sinun on myös mietittävä valonlähteitä. Esimerkiksi mikrovihreiden valaistus eroaa huomattavasti hedelmäpuiden valovaatimuksista.

Jos sinulla on tilaa, kasvihuone helpottaa kasvuprosessia huomattavasti ja antaa sinulle paremman hallinnan viljelykasvien lämpötilaan ja vesitasoon.

Sinun on myös mietittävä tarvikkeita varastointia, turvallista elintarvikkeiden käsittelyä ja kuljetusta varten. Kaikki tilallasi kasvatetut tuotteet on pestävä ja varastoitava oikeissa lämpötiloissa asiakkaidesi turvallisuuden varmistamiseksi.

Jos maatilasi on ulkona katolla tai puutarhassa, sinun on varattava tilaa varastointiin, käsittelyyn ja siivoukseen. Kannettavat katosteltat ovat hyvä idea, kun tarvitset suojaa työskentelyä varten.

Kiinteistön vuokraus, vuokraus, osto ja maaperän testaus

Jos sinulla on tontti kaupunkitilasi perustamiseen, sinun ei tarvitse huolehtia tästä osasta. Mutta jos pidät viljelykasvien kasvattamisesta, mutta sinulla ei vain ole tilaa, sinun on löydettävä maata aloittaaksesi.

Useimmat kaupunkiviljelijät vuokraavat maapalstoja paikallisilta viljelijöiltä viljelläkseen tuotteitaan. Kun etsit tilaa, varmista, että se on lähellä potentiaalisia asiakkaitasi. Vaikka se tulee todennäköisesti kalliimmaksi olemaan ensiluokkainen kiinteistö, on paljon helpompaa kuljettaa satosi asiakkaille, mikä säästää rahaa polttoainekustannuksissa.

Muita huomioitavia asioita ovat:

 • Kuinka suuri omaisuus on? Tarvitset todennäköisesti alle neljänneksen hehtaarin aloittaaksesi.
 • Kuinka paljon aurinkoa maa saa? Estävätkö lähellä suuria rakennuksia tai puita valoa? Jos se on sisällä, mihin suuntaan se on?
 • Onko sinulla mahdollisuus saada vettä ja sähköä? Nämä molemmat ovat tärkeitä, erityisesti vesiviljelyn kannalta.
 • Jos vuokraat maata maaperällämuista testata se ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista varmistaaksesi, että se soveltuu tuotantoon.

Sitten sinun on mietittävä vakuutusta, mukaan lukien yleinen vastuu, tuotevastuu, kaupallinen auto ja työntekijän korvaus – kaikki ovat tärkeitä uuden yrityksesi turvaamiseksi.

Mitä lisenssejä ja lupia tarvitset?

Tarvitsemasi lisenssit ja luvat vaihtelevat osavaltion ja läänin mukaan, joten varmista, että tarkistat paikalliselta viranomaiselta, jotta tiedät tarkalleen, mitä hakea.

The Yhdysvaltain pienyritysten hallinto on hyvä resurssi opastusta varten uuden yrityksen perustamiseen kaupunkiviljelyssä, ja he kertovat sinulle, mitä lupia tarvitset.

Yleensä tarvitset maatalousluvat ja toimiluvan aloittaaksesi. Rakennuksiin, kuten uuteen kasvihuoneeseen tai aitoon, ei yleensä tarvita rakennuslupaa, mutta kannattaa tarkistaa asia.

🔥 Empfohlen:  Netflix harkitsee mainostuettua tasoa halvemmalla

Entä koulutus?

Kaupunkitilan perustaminen ei vaadi muodollista pätevyyttä tai koulutusta. Mutta on olemassa kaupunkimaatalouden luokkia, joihin voit osallistua useimmissa yhteisön korkeakouluissa, jos haluat oppia joitain perusasioita.

Löydät myös kaupunkiviljelyä käsitteleviä verkkokursseja, jotka voivat olla hyviä oppimaan tuotteiden kasvattamisen takana olevaa liiketoimintaa.

Kaupunkiviljely on kasvava trendi, joten löydät runsaasti konferensseja, live-tapahtumia, webinaareja ja kaupunkiviljelyyn liittyviä tapahtumia. Nämä kaikki sopivat erinomaisesti oppimiseen ja yhteydenpitoon muiden alueesi kaupunkipuutarhureiden kanssa.

Tutustu verkkosivustoihin, kuten Tapahtumabrite nähdäksesi, onko alueellasi jotain suunnitteilla.

Kuinka rahoitat kaupunkiviljelyyritystä?

Kaupunkiviljely vaatii alkuinvestointeja perustaakseen. Työkaluista ja materiaaleista tilaan ja siemeniin on vaikea aloittaa ilman varoja.

Jos sinulla ei ole varoja omistamiseen, Yhdysvaltain maatalousministeriö on lainaa ihmisille, jotka haluavat perustaa kaupunkitilan.

Siellä on myös Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto Brownfields-ohjelmajoka auttaa paikallisia yhteisöjä siivoamaan hylätyt alueet turvallisesti ja käyttämään niitä uudelleen kaupunkiviljelyyn.

Tehdasalueet ovat jollakin tavalla saastuneet, joten niitä ei voida käyttää maataloudessa. Ja koska Yhdysvalloissa on noin 450 000 tuhoaluetta, tämä on tärkeä ohjelma kaupunkiviljelyn edistämiseksi.

Kuinka aloittaa kaupunkipuutarha

Jos olet päässyt näin pitkälle ja luulet, että kaupunkipuutarhan perustaminen sopii sinulle, tässä on nopea aloitusohje.

1. Määrittele tilasi

Sinun ei tarvitse aloittaa vuokraamalla maata, voit aina rakentaa sitä, kun olet alkanut tuottaa voittoa ja hankkinut muutaman paikallisen asiakkaan. Joten aloita selvittämällä, minkä tyyppinen puutarha luot.

Aloita sen sijaan parvekkeeltasi, vapaatilastasi, ikkunalaatikoistasi, kattopuutarhoistasi tai yhteisöpuutarhoistasi. Mittaa tilaa selvittääksesi, kuinka paljon kasvutilaa sinulla on – tämä auttaa sinua valitsemaan, millä viljelykasveilla aloitat.

2. Valitse kasvualustasi

Aiotko aloittaa viljelemällä maapalstan? Kasvata satosi konttipuutarhassa? Tai perustaa vesiviljelypuutarhan?

Tämä määrää tarvitsemasi työkalut, kasvatettavien kasvien tyypin ja tarvitsemasi investointitason.

Kun olet valinnut kasvualustan, mieti, kuinka monta ruukkua tai kuinka paljon maata sinun on työstettävä – tämä sanelee, kuinka paljon voit kasvattaa.

3. Valitse kasvit

Kun olet selvittänyt kaiken logistiikan, voit valita, mitä kasveja haluat kasvattaa. Kasvualusta ja valon määrä sanelevat, mitkä kasvit pärjäävät hyvin kaupunkitilallasi, mutta sinun tulee myös valita viljelykasveja, joista pidät.

Useimmat kaupunkitilat ovat täynnä vihanneksia ja yrttejä, mutta tämä ei ole ainoa vaihtoehto. Käymme läpi joitakin kannattavimmista (mutta vähemmän tunnetuista) viljelykasveista, joista saatat haluta aloittaa myöhemmin.

4. Siemen VS taimi

Siemenestä aloittaminen on vaikeampaa ja vaatii enemmän huolellisuutta ja huomiota. Jos haluat tehdä asioista hieman helpompaa, voit aloittaa taimista. Nämä ovat jo itäneitä kasveja, joten sinulla on paremmat mahdollisuudet niiden menestymiseen.

Löydät siemeniä ja taimia verkosta tai paikallisilta maatiloilta asuinpaikastasi riippuen. Joten tee tutkimusta löytääksesi parhaan tarjouksen.

5. Aloita kasvu

Ei todellakaan ole parempaa tapaa tulla paremmaksi kaupunkiviljelyssä kuin hypätä mukaan ja aloittaa. Tee tutkimusta valitsemiesi siementen tai taimien istuttamisesta ja hoidosta, niin opit omat tekniikkasi.

Saatat menettää joitakin satoja alussa, mutta se on kaikki osa oppimisprosessia. Tämä on toinen syy, miksi on hyvä aloittaa pienestä – saatat huomata, että vihaat tietyntyyppisten tuoretuotteiden kasvattamista ja haluat vaihtaa ja kokeilla jotain uutta.

Mitkä kasvit sopivat parhaiten kaupunkiviljelyyn?

Tavallisten kasvis- ja yrttitarhojen lisäksi on olemassa joitain vähemmän yleisiä vaihtoehtoja, jotka voivat olla kannattavimmat viljelykasvit, jos sinulla on oikeat olosuhteet.

Kasvata puita voittoa varten

Olipa sinulla urbaani takapiha tai pieni peltoalue lähellä kaupunkia, puiden kasvatus sopii täydellisesti kannattavaan sivutouluun.

Puut eivät ole kausiluonteisia kuten muut viljelykasvit, joten ne ovat monipuolisia ja kannattavia ympäri vuoden. Lisäksi, jos kasvatat vihanneksia tai kukkia, sinun on myytävä satosi joka kausi tai menetät sen. Puut jatkavat kasvuaan, joten hukkaa ei ole.

🔥 Empfohlen:  Vierasblogin kirjoittaminen ilman, että Google rankaisee sinua

Itse asiassa puusi kasvavat tuottoisiksi mitä suurempia ne kasvavat, joten ne ovat mahtavia, jos et ole vielä hankkinut säännöllisiä asiakkaita kausisatoille.

Kääpiöhedelmäpuiden kysyntä kasvaa, ja ne tuottavat jopa viisi kertaa perinteisten hedelmäpuiden sadon puolessa tilasta. Niitä on myös paljon helpompi leikata ja korjata, ja ne tuottavat satoa vain kolmesta viiteen kasvukauteen.

Kasvata valkosipulia saadaksesi voittoa

Valkosipuli on keittiön toiseksi eniten käytetty mauste, joten sille tulee aina olemaan paljon kysyntää paikallisista ravintoloista ja ruokakaupoista.

On helppo erottua joukosta kasvattamalla urbaanissa kasvimaasi maukkaita valkosipulilajikkeita, kuten rocambolea tai norsuvalkosipulia. Nämä eivät ole vain suosittuja kokkien keskuudessa, vaan voit myös veloittaa palkkion, koska ne ovat epätavallisia lajikkeita, joiden löytäminen tukkuliikkeistä on vaikeaa.

Kasvata tomaatteja saadaksesi voittoa

Tavallisten tomaattien kasvattaminen voiton saamiseksi voi olla vaikeaa, koska tukkukauppiaat ja suuret viljelijät kilpailevat niin paljon viljelijämarkkinoilla. Mutta perinnölliset tomaatit ovat kannattava vaihtoehto.

Itse asiassa ne myyvät noin 4 tai 5 dollaria paunalta, mikä tarkoittaa, että voit ansaita noin 10 000 dollaria vain 600 neliöjalalla.

Kokit rakastavat perintötomaattien käyttöä niiden täyteläisen maun vuoksi, joten niitä on helppo myydä paikallisesti.

Pajujen kasvattaminen voiton saamiseksi

Koripajut ovat toinen epätavallinen viljelykasvi, joka voi tuottaa hyvää voittoa. Pajupuut kasvatetaan pistokkeista, leikataan pois vuoden kuluttua ja kasvatetaan sitten toinen vuosi. Tuloksena olevia tankoja on saatavana useissa eri väreissä, ja niillä on kysyntää kudontakoreihin.

Pistokkaat ovat uskomattoman helppohoitoisia, ja niitä voidaan kasvattaa muiden kasvien rinnalla minimaalisella panoksella ympäri vuoden.

Saat noin 10–15 dollaria kuivattujen teiden kilolta, mikä on jopa 135 000 dollaria hehtaarilta. Voit myös myydä eläviä vavoja noin 5 dollarilla tai 6 dollarilla per sauva paikallisilla viljelijöiden markkinoilla.

Myydyimmät kasvit Farmers Marketsilla

Jos aiot myydä tuotteitasi paikallisilla viljelijöillä, sinun kannattaa tehdä paikallista tutkimusta saadaksesi selville, mitä paikalliset haluavat ostaa sinulta. Mutta on joitain yleisiä viljelykasveja, jotka ovat aina suosittuja:

 • Kurkut
 • Tomaatit
 • Kesäkurpitsa
 • Salaatit
 • Paprikat
 • Pinaatti
 • Squash
 • Sipulit
 • Lehtikaali
 • Herneet
 • Yrtit

Kun olet tehnyt muutaman markkinan, alat selvittää, mikä myy hyvin, ja voit räätälöidä puutarhasi asiakaskuntaasi sopivaksi saadaksesi parhaan tuoton.

Onko kaupunkiviljely sinulle?

Jos sinulla on intohimo kasvien kasvattamiseen ja vihreä peukalo, kaupunkipuutarha voi olla hauska ja tuottava sivutouhu. Mutta perustaminen vie aikaa ja investointeja. Riippumatta siitä, mitä kasveja päätät kasvattaa, tarvitset työkaluja, tilaa ja myyntistrategian auttaaksesi yrityksesi saamaan vetovoimaa.

Jos pidät ajatuksesta kasvattaa elantonsa, mutta sinulla ei ole aikaa tai tilaa viljellä satoa, mikrovihreät voivat olla sinulle parempi vaihtoehto. Ne edellyttävät edelleen kasvamista, mutta vaativat paljon vähemmän tilaa ja sitoutumista.

Kuinka aloittaa kaupunkiviljelyyritys