Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka aloittaa oma vaateliiketoimintasi 10 vaiheessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka aloittaa oma vaateliiketoimintasi 10 vaiheessa

Jos olet harkinnut (tai haaveilet) oman linjasi omistamisesta, nyt on täydellinen aika oppia perustamaan vaateliiketoiminta verkossa.

Tutkimukset osoittavat, että verkkovaateteollisuus kukoistaa ja kasvaa jatkuvasti vuosi toisensa jälkeen. Statistan mukaan vähittäiskaupan verkkokaupan arvo oli 102,5 miljardia dollaria – ja se kasvaa räjähdysmäisesti 153,6 miljardia dollaria vuoteen 2024 mennessä.

Se on 50 prosentin kasvu muutamassa vuodessa. Hitto.

Yrityksen perustaminen tyhjästä voi tuntua pelottavalta. Ja en valehtele: se on paljon työtä. Mutta jos olet valmis pysymään siinä ja käyttämään aikaa, resursseja ja vaivaa, palkinto voi olla uskomaton.

Siksi tämä artikkeli on täynnä hyödyllisiä neuvoja ja resursseja vaatelinjan perustamiseen ja sen menestyksekkääseen markkinoimiseen. Kerromme 10 askelta vaatetusalan pyörittämiseen ja katsomme muutamia kauniita esimerkkejä myymälästä.

Mennään asiaan.

Vaatelinjan tai -brändin perustaminen vuonna 2023: 10 askelta

1. Tunnista markkinoiden tarve

Sinulla saattaa jo olla ideoita siitä, mitä haluaisit myydä. Tämä on hieno uutinen, mutta älä hyppää vielä mukaan.

Yksi suurimmista syistä uusien yritysten omistajien epäonnistumiseen on se, että kukaan ei todellakaan halua sitä, mitä he yrittävät myydä. Ja olisi suorastaan ​​tragedia, jos kävisit läpi koko prosessin oman vaatelinjasi perustamiseen, mutta et koskaan löytänyt toivomaasi menestystä.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Siksi markkinatutkimus on paras ystäväsi tässä vaiheessa.

Tarjolla on paljon ilmaisia ​​ja maksullisia resursseja, joissa voit varmistaa, että vaatteillesi on markkinoiden tarvetta.

Markkinatutkimusta on kahdenlaisia: ensisijainen markkinatutkimus, joka on itse keräämääsi dataa, ja toissijainen markkinatutkimus, joka on tietoja, jotka saat muista lähteistä, jotka ovat jo tehneet tutkimuksen, kuten Nielsen, NPDja MarketResearch.com.

Huomio: tutkimusraporttien ostaminen voi tulla kalliiksi. Jos käynnistät yrityksesi omasta taskustasi, sinun kannattaa keskittyä enemmän perustutkimukseen.

Tässä on joitain ensisijaisia ​​markkinatutkimusideoita:

 • Hae tiettyjä kohteita Google Trendsistä ja katso, mikä on vakaata tai kasvava suosio
 • Tutustu Facebook Analyticsiin saadaksesi tietoa sellaisten ihmisten tykkäyksistä, kiinnostuksen kohteista ja käyttäytymisestä, jotka saattavat olla tulevia asiakkaitasi tai kohdeyleisösi (lisää siitä pian)
 • Tee kilpailijoiden tutkimusta muista verkkovaatebrändeistä nähdäksesi, mistä ihmiset pitävät ja mistä eivät (kiinnitä erityistä huomiota negatiivisiin kommentteihin – sieltä voit löytää ratkaisun heidän ongelmiinsa!)

Tässä on pikahaku sanalla “crop tops” Google Trendsissä. Sillä on ollut melko tasainen suosio viime vuonna, ja niiden ennustetaan kasvavan kevään lähestyessä.

2. Tunnista kohdeyleisösi

Tarpeen tunnistaminen ja kohdeyleisön tunnistaminen kulkevat käsi kädessä, koska kyseessä on tietty ryhmä tai ryhmät, jotka tarvitsevat tai haluavat tuotteitasi.

Ja nuo ryhmät ovat kohdeyleisösi. Nämä ovat ihmisiä, joiden kanssa vietät joka päivä yrittäessäsi olla tekemisissä ja olla yhteydessä. Mitä paremmin ymmärrät näitä ihmisiä, sitä paremmat mahdollisuutesi on varmistaa ja pitää heidät asiakkaina.

Jos haluat oppia perustamaan todella menestyvän verkkovaatekaupan, sinulla on syvä ymmärrys kohdeyleisösi.

Tee tutkimusta, kunnes ymmärrät sekä kohdeyleisösi demografiset että psykografiset tiedot:

 • Väestötiedot: ikä, sukupuoli, tulot, siviilisääty, maantieteellinen sijainti jne.
 • Psykografia: heidän mieltymyksensä ja inhoamisensa, harrastuksensa, kiinnostuksen kohteestaan, elämäntapapiirteensä, ostokäyttäytymisensä, mukaan lukien yritykset, joissa he tällä hetkellä tekevät ostoksia ja miksi, heidän elämässään kohtaavat ongelmat ja kuinka voit auttaa ratkaisemaan ne
🔥 Empfohlen:  25 Simon Sinek -lainausta johtajuudesta, joka rikkoi Internetin

3. Kirjoita vaatelinjasi liiketoimintasuunnitelma

Hyvä muotiliiketoimintasuunnitelma hahmottelee:

 • Kuka olet yrityksenä, mukaan lukien tiimisi, yrityksen toiminta-ajatus ja mitä myyt
 • Mitä yrität saavuttaa, mukaan lukien erityiset, toteutettavissa olevat ja mitattavissa olevat liiketoimintatavoitteet
 • Miksi uskot yrityksen menestyvän (tämä on markkinatutkimuksesi)
 • Miten aiot saavuttaa liiketoimintatavoitteesi tiettyjen vaiheiden ja strategioiden tukemana

Ihannetapauksessa vaateliiketoimintasuunnitelmasi kattaa yrityksesi ensimmäiset kolme tai viisi vuotta. Asiat eivät tietenkään aina mene aivan suunnitelmien mukaan, mutta sinulla on oltava jotain, mitä tehdä.

Vielä tärkeämpää on, että sinulla on oltava jotain, johon voit verrata edistymistäsi, jotta voit paremmin ymmärtää, oletko oikealla tiellä saavuttaaksesi tavoitteesi vai haluatko tehdä muutoksia alkuperäiseen suunnitelmaasi.

Lisäksi näytät vaatelinjasi liiketoimintasuunnitelmasi mahdollisille sijoittajille ja kumppaneille (vaihe 10 tässä artikkelissa). Jos suunnitelmasi on harkittu, strateginen, tarkka ja lupaava, saat paljon todennäköisemmin ihmisiä tukemaan yritystäsi ja auttamaan sitä kasvamaan.

The US Small Business Association (SBA) hänellä on erinomaiset resurssit liiketoimintasuunnitelman kirjoittamiseen, mukaan lukien sen osioittain laatimiseen.

4. Aloita oman vaatemalliston suunnittelu

kuinka aloittaa vaateliiketoiminta verkossa

Lähde

Nyt hauska osa. Anna luovan mehusi virrata ja luo mestariteoksiasi.

Tässä on joitain asioita, jotka kannattaa pitää mielessä vaatelinjaa suunnitellessa:

Pidä luonnoslehtiö aina mukanasi. Et koskaan tiedä, milloin luovuus iskee – joten varmista, että olet aina valmis kirjoittamaan uusia ideoita ja inspiraatiota.

Älä tee kompromisseja materiaaleista ja tuotteen yleisestä laadusta. Varsinkin jos rakennat luksusmallistoa tai putiikkiä, asiakkaasi tietävät, jos säästät rahaa.

On hieno idea luoda omia näytteitä. Prosessin läheinen ymmärtäminen auttaa sinua pyörittämään vaateliiketoimintaasi sujuvammin, etenkin neuvotellessasi kustannuksista valmistajasi kanssa. Mutta älä jää niin kiinni tekniseen puoleen, että uhraat luovuutesi ja kykysi suunnitella uusia kappaleita.

Aloita “teknologiapaketin” rakentaminen ajoissa. Nämä ovat perustiedot, jotka annat valmistajallesi, kun heidän on aika valmistaa vaatelinjasi. Tekniikkapakettisi tulee sisältää tekniset tiedot ja tuotetiedot, kuten mitat, materiaalit ja lisävarusteet.

5. Etsi vaatevalmistaja

Kun opit perustamaan vaatealan yrityksen, oikean valmistajan löytäminen on iso juttu. Tästä syystä sinun tulee varata aikaa tutkimuksen tekemiseen ja omien vaihtoehtojen tarkistamiseen ennen kuin teet päätöksen.

Tässä on vinkkejä vaatevalmistajan löytämiseen.

Harkitse, haluatko kotimaisen vai ulkomaisen valmistajan

Saatat säästää rahaa ulkomailla toimivan valmistajan kanssa, mutta huomaa, että se ei lopulta ole mahdollisten haittojen, kuten pidemmän toimitusajan tai huonomman tuotteen laadun, arvoista.

Ole luova hakusi kanssa

Tee hyvä vanhanaikainen haku Googlessa ja selaa sosiaalisen median sivustoja, kuten Facebook-ryhmiä. Saatat myös löytää alan tapaamisia, hakemistoja tai verkostoitumismahdollisuuksia.

Kun sinulla on luettelo valmistajista, tarkista ne perusteellisesti esittämällä runsaasti kysymyksiä ja huomioimalla heidän vastausajat. Tarkista verkossa, onko heillä hyviä tai huonoja arvosteluja muilta vaatealan yrityksiltä.

Meillä on täydellinen opas vaatteiden valmistajan löytämiseen. Tarkista se.

6. Rakenna vaatebrändiäsi

On aika kehittää luovia materiaaleja, jotka edustavat vaatemallistoasi: esimerkiksi tuotemerkkiäsi, logoasi, grafiikkaa ja piirroksia, tuotekuvausta ja väripalettia.

Kaiken brändäys- ja suunnittelutyön tekeminen voi tuntua pelottavalta. Jos sinulla ei ole suunnittelutaitoja tai budjettia ammattimaisen kehittäjän palkkaamiseen, on paljon ilmaisia, aloittelijaystävällisiä resursseja, joiden avulla voit pitää asiat edullisina.

🔥 Empfohlen:  Kysyttävää AI Chatbot: Kuinka rakentaa AI Chatbot

Tarkista Shopifyn työkalut sivulta nähdäksesi mitä on tarjolla, kuten heidän:

Mainitakseni muutaman!

Katso tämä logo, jonka tein 30 sekunnissa RedThreads-nimiselle yritykselle.

suunnittelu logo vaatetusalan yrityksille

Löydät myös edullisen graafisen suunnittelun freelancerin markkinoilta, kuten Fiverr, 99 mallia, DesignCrowdtai Upwork.

7. Valitse tuotteillesi hintapiste

Jotta voit valita sopivan hinnan, sinulla on oltava hyvä käsitys siitä, kuinka paljon tuotteiden valmistaminen maksaa, jota kutsutaan myös myytyjen tavaroiden kustannuksiksi (COGS). COGS sisältää asioita, kuten materiaali-, työ- ja tuotantokustannukset.

Sinun kannattaa myös harkita vaatelinjasi ylläpitokustannuksia, kuten kuinka paljon maksat vuokraa varastostasi, toimituskulut ja työntekijöiden palkat.

Kun tiedät, kuinka paljon yrityksen pyörittäminen maksaa, voit valita hinnan, joka kattaa nämä kustannukset ja tuottaa sinulle voittoa kaikkien laskujen maksamisen jälkeen.

Yksi yleinen hinnoittelutapa on nimeltään Keystone markup, jossa hinta yksinkertaisesti tuplataan. Joten jos puseron valmistaminen maksaa 10 dollaria, voit myydä sen myymälässäsi 20 dollarilla. Tai voit myydä tukkukauppiaille 20 dollarilla ja myydä verkkokaupassasi 40 dollarilla.

Vaikka päätätkin hinnoitella, varmista, että harkitset myös sitä, kuinka paljon kohdeyleisösi on valmis maksamaan. Täydellisen hintapisteen löytäminen saattaa vaatia kokeilua.

Katso tästä hinnoittelustrategiaa koskevasta artikkelista lisää vinkkejä.

8. Aloita markkinointiprosessi

Markkinointi on tärkeä osa vaatetusalan johtamisen oppimista verkossa. Loppujen lopuksi kukaan ei osta kaupastasi, jos ei tiedä sen olemassaolosta, eikö niin?

Ihannetapauksessa sinun pitäisi aloittaa markkinointisi luominen ennen kuin vaatekauppasi edes lanseerataan. Tällä tavalla olet valmis iskemään maahan.

Aloitat Facebook-mainosten asettamisen, joka on vaatetusalan yritysten suosittu mainontamenetelmä asiakaskuntansa rakentamiseen. Facebookissa on uskomattomia kohdistusominaisuuksia, joiden avulla tavoitat oikeat ihmiset.

Jos mainosbudjettisi on tiukka, voit aloittaa orgaanisilla sosiaalisen median markkinointistrategioilla, jotka keskittyvät luomaan erinomaista sisältöä, joka sitouttaa ja houkuttelee ihmisiä seuraamaan ja tekemään ostoksia kanssasi.

Vaikuttajamarkkinointi on loistava idea pienelle budjetille: tarjoa ilmaisia ​​tuotteita vastineeksi huutoäänistä sosiaalisen median käyttäjiltä, ​​joilla on vahva seuraajakunta kohdeyleisösi. Tässä on Instagram-vaikuttaja @gonolivier, joka julkaisee vaatetusyrityksen uuden farkkumalliston boohooMAN.

vaatetusalan markkinointia

Voit myös isännöidä arvontaa sähköpostilistan rakentamiseksi ennen kuin myymäläsi julkaistaan, ja luoda sitten vahvempia suhteita heidän kanssaan sähköpostimarkkinoinnin avulla.

Vieraile markkinointikeskuksessamme saadaksesi lisätietoja brändisi tunnettuuden lisäämisestä ja asiakkaiden hankkimisesta.

9. Aseta realistiset myynti- ja jakelutavoitteet

Tiedät sen vanhan sanonnan: “Roomaa ei rakennettu päivässä.” Sama koskee kaikkia, jotka hallitsevat vaatetusalan perustamisen.

Yrityksesi alkuvaiheessa sinulla on paljon opittavaa. Paljon yritystä ja erehdystä. Paljon testausta ja säätämistä ja taas testaamista.

Varmista, että pärjäät helposti asettamalla realistisia tavoitteita. Ei ole realistista sanoa, että ansaitset miljoona dollaria ensimmäisenä vuonna (vaikka se on mahdollista!).

Realistisempi tavoite voisi olla kasvattaa tulojasi 20 % joka vuosineljännes ensimmäisenä toimintavuotena. Tällainen kasvuun tähtäävä tavoite auttaa varmistamaan, että et valitse mielivaltaisia ​​taloudellisia lukuja, joita ei vain voida saavuttaa.

Sama koskee jakelua, jos mietit, kuinka perustaa muissa myymälöissä myytävän muotisarjan. Aloita tavoitteella löytää muutama vahva jakelukumppani ensimmäisenä vuotenasi ja sitten asteittainen kasvu sen jälkeen.

10. Aloita pehmeä lanseeraus ja etsi sitten lisää sijoituksia ja kumppanuuksia

Nyt kun olet luonut läsnäolon ja rakentanut odotuksia, voit julkaista mestariteoksensi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka päästä taloudellisesti eteenpäin 40-, 50-, 60-vuotiaana ja sen jälkeen

Tällöin voit käynnistää kaikki markkinointikampanjasi, joiden parissa olet työstänyt. Jatka työskentelyä ja niiden pohjalta rakentamista – aivan kuten kaikki muutkin vaatetusalan yrityksen perustamismatkalla, sinun on jatkettava kokeiluja ja rakentamista.

Ja tämä on silloin, kun voit kääntää katseesi kasvuun liiketoiminnan puolella etsimällä lisää sijoitusdollareita ja kumppanuuksia muiden yritysten kanssa.

Yritä esitellä vaatelinjaasi vähittäiskauppiaille, jotka jo myyvät tuotteita kohdeyleisöllesi. Yrityksen koosta riippuen saatat joutua ottamaan yhteyttä useisiin ihmisiin ennen kuin voit varmistaa kokouksen. Pysy siinä!

Sama koskee sijoituskumppanien löytämistä. Hio liiketoimintasuunnitelmaasi esitelläksesi heille – varmista, että olet määrittänyt yksityiskohdat, kuten kuinka paljon rahaa pyydät ja mihin nuo dollarit käytetään yrityksessäsi.

Ja tietysti, varmista, että tarjoat heille mehukkaan kannustimen valitsemaan sinut. Saavatko he yrityksesi osittaisen omistuksen tai tietyn prosenttiosuuden tuloistasi, kun kasvat onnistuneesti?

Esimerkkejä vaateliikkeestä

Katsotaanpa muutamia mahtavia Shopify-vaatekauppoja inspiraation saamiseksi.

Khara Kapas tarkoittaa “puhdasta puuvillaa” hindiksi. Yrityksellä on käsintehtyjä vaatteita, jotka on valmistettu puhtaista ja kotimaisista intialaisista kankaista. Se tekee erinomaista työtä esittelemällä tätä heidän tuotekuvauksessaan luoden luonnollisen, maanläheisen tunteen, joka vetoaa välittömästi yleisöön.

khara kapas

Kaada Moi on Iso-Britannian verkkovaatekauppa, joka myy alusvaatteita, uima-asuja, yöasuja ja paljon muuta. He ovat luoneet tyylikkään ja seksikkään brändin, joka vetoaa tyylikkäisiin naisiin, jotka haluavat näyttää ja tuntua hyvältä.

Candin tehdas sen omistaa ja sitä ylläpitää Candice Levine, joka valmistaa kaikki tuotteet alusta loppuun Torontossa, Kanadassa. Brändillä on paljon persoonallisuutta ja se on esitelty kauniisti yrityksen verkkosivuilla. Candice on täydellinen esimerkki yrittäjästä, joka oppi aloittaa vaatteiden myynnin verkossa ja onnistui siinä täysin.

Pitäisikö sinun aloittaa vaateliiketoiminta? Jep.

Tähän mennessä sinulla pitäisi olla vankka käsitys siitä, mitä vaaditaan, jotta opit aloittamaan vaatetusalan verkossa.

Tärkeintä on pitää mielessä, että sinusta ei tule miljonääri yhdessä yössä. Sinun on kokeiltava jatkuvasti uusia asioita, seurattava edistymistäsi ja säädettävä sitä, mikä ei toimi.

Kuten mainitsin: se ei ole kävelyä puistossa, mutta kun sinulla on intohimoa ja omistautumista tehdä se oikein, huomaat, että palkinnot voivat olla uskomattomia.

Et koskaan tiedä, jos et yritä, vai mitä?

Yhteenveto: Kuinka aloittaa vaateliiketoiminta vuonna 2023

 1. Tunnista markkinamahdollisuus
 2. Löydä kohdeyleisösi
 3. Kirjoita vaatelinjasi liiketoimintasuunnitelma
 4. Aloita oman vaatelinjasi suunnittelu
 5. Etsi vaatevalmistaja
 6. Rakenna vaatemerkkisi
 7. Valitse tuotteillesi hintapiste
 8. Aloita markkinointiprosessi
 9. Aseta realistiset myynti- ja jakelutavoitteet
 10. Aloita pehmeästi ja etsi sitten kumppaneita ja sijoittajia

Oletko innoissasi oman vaatelinjan perustamisesta? Mihin markkinarakoon aiot kohdistaa? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents