Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka analysoida yrityksesi sijaintia?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka analysoida yrityksesi sijaintia?

Yrityksesi sijainti määrittää, kuinka paljon rahaa säästät yritystä hoitaessasi. Yrityksen tyypistä riippuen sinun on selvitettävä useita asioita, jotka vaikuttavat suoraan taskuusi. Yrityksesi tarpeisiin sopivan sijainnin analysointi on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka jokaisen yrityksen omistajan tulee ottaa huomioon.

Tässä on yksityiskohtainen ja täsmällinen artikkeli, joka auttaa sinua päättämään parhaan sijainnin yrityksellesi. Joten, ilman pitkiä puheita, aloitetaan.

Yrityksen sijaintiin vaikuttavat tekijät

On monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa yrityksesi sijaintipäätökseen, ja yrityksesi menestys riippuu jokaisesta tekemästäsi päätöksestä. Joten vaikka puhutaan niin monista vaikuttavista asioista, kolme tärkeintä yrityksen sijaintiin vaikuttavaa tekijää ovat

 • Työvoiman läheisyys
 • Läheisyys kuluttajiin
 • Raaka-aineiden läheisyys

Työvoiman läheisyys tarkoittaa sitä, kuinka lähellä yrityksesi on sitä ammattitaitoista työntekijää, jonka haluat yritykseesi. Esimerkiksi jotkut yritykset haluavat niin paljon työntekijöitä työskentelevän yrityksessään ja tämän vaatimuksen täyttämiseksi ne perustavat tehtaansa lähelle paikkaa, josta he voivat saada ammattitaitoista työvoimaa halvemmalla.

Näkyvin esimerkki tästä on Bengaluru, jossa suurin osa IT-yrityksistä on pääkonttoria. IT-yritykset valitsevat Bengalurun, koska ne saavat helposti tarvittavan ammattitaitoisen työvoiman työhönsä. Yritysten ei tarvitse huolehtia työntekijöiden majoituksesta, jos he ovat paikallisia. Sama pätee Kalifornian IT-keskukseen.

Vastaavasti läheisyys kuluttajiin on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat asemoida itsensä lähemmäksi kohdeasiakkaitaan. Lähellä materiaaleja yrityksille, jotka tarvitsevat runsaasti raaka-aineita käyttääkseen yrityksessään. Mitä lähempänä yrityksesi on vaatimustasi, sitä enemmän säästät ja ansaitset yritystäsi ajaessasi.

Yrityksesi luonne: Vähittäiskauppa, valmistus ja palvelupohjainen

Aivan kuten lääkäri, joka suosittelee erilaisia ​​tutkimuksia ja analysoi testiraportin, määrää lääkkeen. Samoin sinun on myös tunnettava yrityksesi perusteellisesti ja valittava sijainti yrityksesi vaatimusten perusteella. Ensimmäinen asia, joka tulisi tunnistaa, on yrityksesi luonne.

Joten analysoidaksemme parhaan sijainnin yrityksellesi olemme luokitelleet yrityksen kolmeen tyyppiin sen luonteen perusteella ja arvioineet jokaisen yrityksen kolmella työvoiman, kuluttajan ja materiaalin läheisyyden parametrilla.

🔥 Empfohlen:  21 rahamyyttiä, jotka poistavat mielesi tänään!

Sijainti vähittäiskaupalle

Jos yrityksesi on eräänlainen Vähittäiskauppa silloin sen on oltava lähempänä kuluttajiaan. Tämän tyyppisen liiketoiminnan ensisijaisena tavoitteena on toimittaa kuluttajille kaikki välttämättömät tavarat toteuttamiskelpoisella tavalla. Löydät yrityksellesi sopivan joukon analysoimalla haluamasi yrityksesi sijaintipaikan ympärillä olevia ihmisiä ja tunnistamalla heidän tarpeensa. Jos heidän päivittäiset tarpeensa tukevat sitä, mitä myyt, tämä sijainti on hyvä sinulle.

Vähittäiskaupan luokassa alueen tulee olla tungosta ja vilkasta. Jos alue sopii yrityksellesi, se voi sopia myös muille jälleenmyyjille, joten näet kilpailusi lähellä. Läheisyys työvoimaan ja materiaalin läheisyys ei ole tärkeä rooli tällaisessa liiketoiminnassa, mutta läheisyys sen kuluttajaan on tärkein näkökohta.

Esimerkiksi ravintoloiden ja kahviloiden tulee sijaita lähellä vilkasta aluetta, jossa on riittävästi väkeä.

Sijainti valmistusliiketoiminnalle

Raaka-aineiden läheisyys on valmistusyrityksille kriittisin tekijä, sillä se säästää paljon rahaa ja aikaa kuljetuksessa ja varastoinnissa. Valmistusyritykset voivat myös sijaita lähellä paikkaa, josta he saavat ammattitaitoista työvoimaa halvemmalla. Tästä syystä useimmat valmistajat rakentavat tehtaansa kaupungin ulkopuolelle.

Intiassa useimmat valmistusyritykset, kuten rauta- ja terästehtaat sijaitsevat Jharkhandin osavaltiossa, Länsi-Bengalissa, Odishassa ja Chhattisgarhissa kaupungeissa, kuten Jamshedpur, Bokaro, Bhilai, Rourkela jne. Syy on yksinkertainen, helppo pääsy raaka-aineet ja työvoima. Asiakkaiden läheisyys ei ole vaikuttavin tekijä tällaisessa liiketoiminnassa.

Sijainti palvelupohjaiselle yritykselle

Palvelupohjainen liiketoiminta ei ole materiaalivaltaista, joten sitä ei tarvitse perustaa kaupungin ulkopuolelle. Löydät kaupungistasi ravintoloita, kahviloita, kouluja, korkeakouluja, puuseppäliikkeitä jne. Sijainti voi vaihdella yrityksesi tarjoaman palvelun mukaan. Jos olet esimerkiksi videokuvaaja, sinun ei tarvitse paljon miettiä sijaintiasi, mutta jos olet ravintolan omistaja, sijainti on erittäin tärkeä.
Palvelupohjaisen liiketoiminnan sijainnin tulisi olla lähempänä asiakkaita, kahdella muulla tekijällä (työvoima ja materiaali) ei ole niin paljoa vaikutusta.

Internetin vaikutus: sähköinen kaupankäynti

Internet on muuttanut tapaa tehdä liiketoimintaa. Nykyään monet yritykset ovat olemassa vain Internetin ansiosta. Yksi tunnetuimmista esimerkeistä on verkkokauppaliiketoiminta.

🔥 Empfohlen:  CosIQ-menestystarina – Johtava älykäs ihonhoitobrändi

Tämän liiketoiminnan kohdeasiakkaat eivät rajoitu mihinkään tiettyyn alueeseen, vaan myyjä voi myydä tuotteensa kenelle tahansa ympäri maata. Markkinat ovat avoimet ja mahdollisuudet rajattomat. Sijaintilla ei ole suurta väliä tällaiselle liiketoiminnalle, sillä sitä voi hoitaa mistä tahansa.

Väestötiedot ja asiakkaiden ostovoima

Jokaisen yrityksen omistajan tulee olla tietoinen yleisönsä demografisista tiedoista, ja yritysten tulee olla lähellä potentiaalisia asiakkaitaan. Menestyvä yritys tietää, kuka on kohdeasiakas ja mitä hän haluaa kuluttaa.

Keräämäsi tulot riippuvat kaupassasi vierailevista asiakkaista ja heidän ostovoimastaan. Jos alueen ihmisillä on enemmän ostovoimaa, he kuluttavat enemmän tavaroita ja palveluita.

Siksi yrityksesi kannalta olisi hyödyllistä saada käsitys potentiaalisten asiakkaidesi väestötiedoista ja ostovoimasta yrityksesi sijainnissa.

Tuotteiden ja palveluiden kysyntä

Mitä tapahtuu, kun avaat kasvisravintolan alueelle, jossa kaikki ovat kasvissyöjiä? Tämä tietysti vaikuttaa myyntiisi ja siten myös tuloihisi.

Myymällesi tuotteelle tai palvelulle on oltava kysyntää haluamassasi toimipaikassa. Tämä näkökohta on otettava huomioon, koska se vaikuttaa kokonaismyyntimäärään. Kysyntä määrittää hinnan, jonka voit veloittaa tuotteesta, jos kysyntä on korkea, voit veloittaa enemmän ja jos kysyntä on alhainen, sinun on hinnoiteltava alhainen.

Johtopäätös

On erittäin tärkeää valita paras sijainti yrityksellesi, koska se voi vaikuttaa yrityksesi tuloihin pitkällä aikavälillä. Varaa siis aikaa yrityksesi sijainnin analysoimiseen ja huomioi kaikki edellä mainitut seikat

Kun olet vasta aloittamassa, ole älykäs ja varmista paikka yrityksellesi. Muista myös, että sijaintisi voi vaihdella sen mukaan, millaista liiketoimintaa ja toimialaa olet.

UKK

Kuinka valita oikea liikepaikka?

Harkitse seuraavia tekijöitä, ennen kuin valitset parhaan yrityksen sijainnin

 • Kilpailu
 • Väestötiedot
 • Jalkaliikenne
 • Infrastruktuuri
 • Yleiskustannukset

Onko sijainnilla tärkeä rooli yrityksesi menestyksessä?

Kyllä, sijainnilla on tärkeä rooli liiketoiminnan kehittämisessä ja tuloksenteossa, sillä se vaikuttaa suoraan yrityksesi kuntoon ja ympäristöön.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää mukautettua optiokuvaa Magento 2:ssa myynnin lisäämiseksi

Millainen sijainti olisi paras yrityksellesi?

Avain hyvän sijainnin löytämiseen ja valinnassa on arvioida tekijöitä, kuten kävijämäärä, työvoima ja raaka-aineiden saatavuus, sillä se lisää asiakasmäärää ja alentaa toimintakustannuksia.

Mitkä tekijät vaikuttavat liiketoimintaan?

Seuraavat tekijät voivat vaikuttaa liiketoimintaan

 • Työvoiman läheisyys
 • Läheisyys kuluttajiin
 • Raaka-aineiden läheisyys