Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka ansaita digitaalisia merkkejä? Täysi opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka ansaita digitaalisia merkkejä? Täysi opas

Digitaalisten merkkien kaltaisista resursseista on tullut yhä arvokkaampia, kun voit esitellä taitojasi ja saavutuksiasi mahdollisille työnantajille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Verkko-oppimisen ja etätyön lisääntyessä myös digitaalisten merkkien kysyntä on kasvanut. Jos ihmettelet kuinka ansaita digitaalisia merkkejätämän artikkelin pitäisi riittää opastamaan sinut prosessin läpi.

Kuinka ansaita digitaalisia merkkejä? Täysi opas

Ennen kuin voimme ymmärtää digitaalisen tunnuksen ansaitsemisen, meidän on ymmärrettävä, mikä digitaalinen merkki on. Oletetaan, että autat vanhempiasi kotitöissä lapsena. Teini-ikäisenä pääset kokeen huipulle tai aikuisena nouset yrityksen parhaaksi työntekijäksi.

Kaikissa näissä tilanteissa odotat saavasi palkkion tavalla tai toisella, ja useimmiten se on tunnustuksesta eikä lahjoista, jotka saattavat tulla sen mukana ainakin vanhentuessasi. Yritykset, organisaatiot ja muut paikat voivat tarjota sinulle merkkejä tunnustuksen nimissä.

Jos se on konkreettinen ja fyysisessä muodossa, se on normaali merkki, mutta jos sama asia annetaan Internetin kautta, siitä tulee digitaalinen rintanappi. Aivan kuten sait lapsena tähden opettajaltasi hyvästä opiskelijasta tai läksyjen tekemisestä tai uuden taidon oppimisesta aikuisena saat merkit ja todistukset.

Nyt on kysymys siitä, kuinka saada digitaalinen merkki. LinkedIn on epäilemättä yksi luotettavimmista lähteistä työn pisteyttämisestä. Nyt me kaikki haluamme merkkejä ja todistuksia saadakseen työtä, ja LinkedIn on hankkimassa meille työtä, joten miksi emme haluaisi merkkejä tai ansaita merkkejä LinkedInissä?

Joten sattuu olemaan, että LinkedIn otti vuonna 2019 käyttöön taitojen arviointiominaisuuden, jossa taitosi tietystä aiheesta testataan ja jos saat yli 70 % siitä, läpäiset testin ja saat digitaalisen tunnuksen. etsiä.

Ilmaiset LinkedIn-merkit

Kuva: linkedin.com

LinkedIn ei ole vain insinööreille tai IT-henkilöille tai tietyn ammatin edustajille tarkoitettu erikoistunut työpaikka. Kuka tahansa voisi suunnata alustalle ja alkaa etsiä työtä, sillä sieltä löytyy melkein jokaiselle jotakin, jolla on tietyt perus- tai erityistaidot. Digitaalisten merkkien suhteen kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä onnekkaita kuin IT-ihmiset, liikemiehet tai suunnittelijat, sillä sivustolla on merkkejä tarjota vain näiden alojen ihmisille.

🔥 Empfohlen:  Lakme: Intian ensimmäinen kotimainen kosmetiikkamerkki

Jotkut ilmaisista LinkedIn-merkeistä, joita voit ansaita alustalla tekniset taidot -osiossa, on tarkoitettu arvioiden suorittamiseen esimerkiksi aiheista Amazon Web ServicesBash, C++, Django, Eclipse, Google Analytics, Hadoop, JQuery, Kotlin, MATLAB, Node.js, Objective-C, PHP, React.JS, Scala, Unity, Visual Basic for Applications (VBA) WordPress ja XML.

Liiketoimintataitojen alla voit saada merkkejä arvioinneista, kuten Adobe Acrobat, Google Ads, Microsoft Visio ja QuickBooks muiden joukossa. Suunnittelijat voivat saada merkkejä, kun he yrittävät ja läpäisevät arvioinnit, kuten Adobe Animate, After Effects, Final Cut ProInDesign, Keynote, Logic Pro, Pro Tools, Revit ja SketchUp.

Parhaat LinkedIn-merkit

Nyt kun tiedämme kuinka ansaita digitaalisia merkkejä, seuraava ja ilmeisin kysymys on ymmärtää, mitkä merkit voivat olla hyödyllisempiä kuin muut.

Kahdella taidolla ei ole samaa merkitystä tai lupaa samanlaista menestystä, ja tämä johtuu siitä, että myös taidon vaatimuksella ja tasolla on merkitystä. Miten sitten päätetään, minkä tunnuksen hän saa ja mikä on toista hyödyllisempi tunnuksen saamisessa?

Jotkut parhaista LinkedIn-merkeistä ovat ne, jotka kuuluvat suosittuihin taitoihin LinkedInissä. Alustaa ei ehkä ole suunniteltu erityisesti palvelemaan tietyn toimialan ihmisiä, mutta esimerkiksi IT, liiketoiminta, markkinointi ja muut vastaavat asiat näyttävät saavan enemmän painoarvoa tai mahdollisuuksia.

Ja niin tällaisiin aloihin liittyvät taidot tulevat automaattisesti tärkeämmiksi, mikä puolestaan ​​tekee tällaisiin kursseihin liittyvien merkkien hankkimisesta vieläkin arvokkaampaa, joten nämä ovat joitain parhaita merkkejä, joita voit saada antamaan profiilillesi tarvittavaa tehoa.

Ansaitse LinkedIn-merkkejä

Harvat ihmiset eivät heti saaneet selville, että jotain niinkin hienostunutta kuin LinkedIn-merkki oli päässyt alustalle vuoteen 2019 mennessä. Jotkut eivät ehkä edes tiedä siitä tänään, koska kaikki eivät päivitä LinkedIn-tiliään silloin tällöin ainakaan siihen asti, kunnes he ovat t etsi töitä.

🔥 Empfohlen:  Helpompi: Pidä asiakkaasi sitoutuneina ja onnellisina

Arviointi löytyy profiilistasi ja se saattaa näkyä, koska olet saattanut hakea työtä, joka vaatii sinulta tiettyä taitoa.

Jotta voit oppia LinkedIn-merkkejä, sinun tarvitsee vain suorittaa nämä arvioinnit. Ne ovat monivalintakysymyksiä ja niitä yleensä on 15 kysymystä testissä, joista jokainen antaa sinulle 2 minuuttia aikaa sen ratkaisemiseen. Nämä kysymykset voivat perustua käsitteeseen tai osataitoon.

Vertaisarvioijat antavat palautetta aika ajoin, ja eri tahot kokoontuvat luomaan ja parantamaan näitä testejä. Mukautuva testausominaisuus varmistaa, että tunnistat taitosi tason ja esittää sinulle kysymykset sen mukaisesti.

Kun lähetät kokeen, se arvioidaan, ja jos läpäiset asetetun vertailuarvon ja saat pisteet, jotka nostavat sinut 30 %:n joukkoon, saat samasta tunnuksen, joka osoittaa korkean taitosi kyseisellä taitoalueella.

Luettelo LinkedIn-merkeistä

Kuten edellä mainittiin, LinkedInissä ei ole luetteloa siitä, mitkä merkit ovat tai eivät. Sinun tarvitsee vain ansaita digitaalisia merkkejä.

Sen jälkeen hakiessasi töitä silloin tällöin tulee taitovaatimuksia, jotka rekrytoija saattaa mainita ja todistaaksesi arvosi saatat saada profiilissasi vaihtoehdon suorittaa arviointi tunnuksen tai todistuksen saamiseksi pätevyydestäsi.

Mainitsimme yllä myös listan LinkedIn-merkeistä tai pikemminkin taidoista, joille alustalla yleensä on kysyntää, joten kannattaa ehkä etsiä tällaisia ​​kysyttyjä taitoja ja sitten ratkaista arvioita niiden perusteella.

Muista, että kokeen läpäiseminen on yksi asia, mikä tarkoittaa yli 70 %:n saavuttamista, mutta sijoittumista joukkoon top 30% on todellinen sopimus sillä se antaa sinulle hintamerkin.

Lue myös: 14 parasta digitaalista rintamerkkialustaa merkkien ostamiseen

Kuinka näyttää digitaalisia merkkejä?

Digitaalisten merkkien ansaitseminen on vasta alkua, mutta loppu on oppia käyttämään tai näyttämään niitä profiilissasi, minkä eteen olet alun perin uurastanut. Nyt on kaksi tapaa, joilla voit tehdä sen, toinen on lyhyt ja helppo ja toinen on hieman monimutkainen.

🔥 Empfohlen:  Verkkosivuston linkittäminen Google My Businessiin (vaihe vaiheelta)

Tarkistat sähköpostin, jossa sait tunnuksen, ja etsit Lisää profiiliin -painiketta. Jos painike on siellä, napsauta sitä ja työsi on valmis, mutta jos ei, sinun on valittava yksityiskohtaisesti.

Pitäisi käydä tutustumassa badgecert.com ja anna kirjautumistietosi. Napsauta nyt merkkiä, sitten jaa-painiketta ja sitten Lisää profiiliin -painiketta.

Tämän tekeminen vie sinut BadgeCert-ohjesivulle, jossa sinulle näytetään, miltä merkki näyttää LinkedIn-profiilissasi. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla Aloita-painiketta.

Tulet nyt olemaan pyydetään kirjautumaan LinkedIniin jos et vielä ole, tai sinua pyydetään valtuuttamaan tunnuksen lisääminen tiliisi. Näin näytät digitaalisia merkkejä LinkedInissä.

Sen myötä pääsimme lopputulokseen. Tiedät nyt paitsi mitä digitaaliset merkit ovat, myös kuinka ansaita digitaalisia merkkejä. Olemme yrittäneet parhaamme auttaaksemme sinua muutamilla ilmaisilla LinkedIn-merkeillä sekä parhailla LinkedIn-merkeillä.

Nyt kun tiedät LinkedIn-merkkien ansaitsemisprosessin, käy läpi LinkedIn-merkkien luettelo ja aloita testien tekeminen niille, jotka ovat mielestäsi tärkeitä CV:si tai mahdollisen rekrytoijan kannalta.

Kun olet suorittanut arvioinnin ja saanut tunnuksen, voit seurata artikkelissa mainittuja ohjeita ja alkaa näyttää taitojasi houkutellaksesi mahdollisia työtarjouksia.

Table of Contents