Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka ansaita rahaa yksin matkustavassa naismatkablogissa – The Story of Wheregoesrose.com

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka ansaita rahaa yksin matkustavassa naismatkablogissa – The Story of Wheregoesrose.com

Kuinka kaikki alkoi

minä olen ollut matkasisällön luominen sen jälkeen, kun kävin reppumatkalla Aasiassa vuonna 2015.

Tuona aikana verkkosivustollani oli täysin eri nimi ja se oli vain WordPress-tili. En ostanut verkkotunnusta heti alussa, joten vaikka se oli teknisesti sama verkkosivusto, minun piti siirtää kaikki sisältöni WordPress-aliverkkotunnuksesta omaan verkkotunnukseeni.

Aluksi matkustin enimmäkseen ystävien kanssa, mutta vuoden sisällä suurin osa matkoistani oli yksin. Vuodesta 2017 lähtien blogini muuttui yksin matkustavaksi naismatkablogiksi, joka keskittyi yksin matkustamiseen naisena. Valitsin tämän markkinaraon, koska tiesin, että voin antaa muille neuvoja tästä aiheesta ja tuoda yhteisön yhteen.

Aloin aluksi kirjoittaa ansaitsematta rahaa sisällöstäni. Kuten monet muutkin bloggaajat, varhaiset julkaisuni olivat vähän kuin henkilökohtainen päiväkirja, jossa jaoin kuvia ja kerroin ystävilleni ja perheelleni mitä olin tekemässä ja minne olin menossa. Kun aloin nauttimaan siitä enemmän, aloin kirjoittaa enemmän yleisölle, ja vuodesta 2018 lähtien kiinnostuin kaupallistamisesta.

En ole koskaan käynyt mitään kursseja. Sen sijaan aloitin ja tein asiat omalla tavallani. Tietysti luen joitain blogeja saadakseni perustietoa ja googlettamalla vastauksia kysymyksiini. Tapasin verkossa useita muita ihmisiä, jotka ovat auttaneet minua blogimatkallani. Onneksi tapasin jopa muita bloggaajia henkilökohtaisesti Vietnamin matkoillani ja auttoimme toisiamme.

Ensimmäinen blogituloni

Kun menin Aasiaan vuonna 2017, blogini ei vielä tienannut rahaa. Kirjoitin tuolloin myös freelance-kirjoituksella ansaitakseni rahaa matkustellessani ja rakentaessani blogiani. Minun oli kuitenkin vaikea ansaita paljon freelance-matkakirjoituksella, koska markkinarako oli erittäin kilpailukykyinen, mikä johti erittäin alhaisiin hintoihin.

Etelä-Afrikassa matkustaessani vuonna 2017 aloin huomata, että muut matkabloggaajat todella ansaitsevat elantonsa blogeistaan. Itse asiassa heidän bloginsa olivat heidän työtään. Joten minulla oli hetki, jolloin ajattelin: “Voi, okei. Teen tätä jo harrastuksena, mutta ehkä voisin myös rahallistaa sen?”

Tuon matkan lopussa sanoin itselleni: “Okei, mene kotiin, hanki kunnollinen tietokone, ja yritetään todella tehdä tämä.” Ennen tätä päivitin blogiani puhelimellani, mikä ei vain toiminut, jos halusin skaalata projektia. Nähdessään, että muut ihmiset ansaitsisivat rahaa matkailusisällöstä, osoitti, että matkablogin avulla oli mahdollista ansaita rahaa.

Vuonna 2018 olin kerännyt muutamassa kuukaudessa noin 3000 lukijaa. Tuolloin en ollut lähelläkään ansaita rahaa, mutta olin melko kunnianhimoinen. Tiesin, että rakastan matkustamista ja rakastan kirjoittamista. Joten jos voisin tehdä ne yhdessä ansaitakseni elantoni, minun ei tarvitsisi työskennellä toimistossa.

Sivun katselut osoitteessa Wheregoesrose.com, tilastot vuosilta 2019-2022

Kumppanuusohjelmat olivat yksi ensimmäisistä tavoista, joilla aloin kokeilla markkinointia. Tuolloin en voinut liittyä Mediavineen tai vastaaviin verkkoihin, koska blogini liikennemäärä oli niin pieni. Pääsin liittymään Mediavine-verkostoon vasta, kun saavutin 25 000 lukijaa kuukaudessa (nyt he ovat nostaneet tätä rajaa entisestään 50 000 lukijaan).

Joten ellet aloita jostain pienemmistä mainosverkostoista, affiliate-markkinointi on todennäköisesti yksi varhaisimmista tulonlähteistäsi. Tämä lähestymistapa on kuitenkin vain tytäryhtiöille. Mitä enemmän liikennettä, sen parempi. Tietenkin tulosi riippuvat myös yleisöstäsi ja liikenteen määrästä.

Alussa myin myös muutamia sponsoroituja postauksia Instagramissani ja verkkosivuillani. Aloittaessani olin yleensä todennäköisemmin saanut jotain, kuten kokemuksen, hotellimajoituksen tai lennon, jonka yritys kattaa vastineeksi ylennyksestä kuin maksun saamisesta.

🔥 Empfohlen:  Muuta RSS-syötteesi lyhytkoodiksi

Sain blogini todella kaupallistettua vuoden 2020 alussa, ja nyt se tuottaa noin 3 500 euroa kuukaudessa. Kun aloin ansaita rahaa blogistani, lopetin kirjoittamisen kenellekään muulle, koska työskentelen mieluummin itselleni ilman asiakkaita tai pomoja. Tämä toimii minulle paremmin, koska voin olla vastuussa työstäni ja ilmaista luovuuttani niin paljon kuin haluan. En myöskään odota kenenkään maksavan minulle, jos minulla on omat tulolähteeni. Oman matkasisältöni luominen antaa minulle mahdollisuuden olla luovempi ja itsenäisempi.

Kuinka ansaita rahaa yksin olleesta naismatkailublogista

Minulla on kolme tulolähdettä:

 • Mainonta
 • Kumppanuusmarkkinointi
 • Brändien yhteistyö

Yhteensä nämä kolme lähdettä tuottavat noin 1 700 dollaria kuukaudessa ja joissakin kuukausissa jopa 3 500 dollaria. Koska COVIDiin liittyviä matkustusrajoituksia on edelleen olemassa, olen varma, että blogini voi tuottaa vielä enemmän nykyisillä hinnoilla, kun rajoitukset on poistettu kokonaan.

Olen kuullut monien bloggaajien puhuvan valtavien summien, kuten 10 000 dollarin kuukaudessa, ansaitsemisesta matkablogeistaan. Vaikka en ole vielä siellä, ansaitsen jo tarpeeksi asuakseni Euroopassa, ja sinäkin voit.

Kokonaistulosi eivät riipu pelkästään tulouttamismenetelmistäsi, vaan myös yleisöstäsi. Mainostajat maksavat yleensä paljon enemmän lukijoista Yhdysvalloista ja toiseksi eniten lukijoista Euroopasta tai Australiasta. Jos sinulla on verkkosivusto, jossa on paljon Aasiaa koskevaa sisältöä, tarvitset paljon enemmän lukijoita ansaitaksesi saman verran tuloja kuin pienemmältä yhdysvaltalaiselta yleisöltä.

Tytäryhtiöiden suhteen lähestymistapa toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa muu mainonta. Jos kohdistat yhdysvaltalaisille tai eurooppalaisille lukijoille, he tekevät todennäköisemmin ostoksia ja ostavat asioita suosituksesi perusteella, joten saat kokonaistuloja korkeammalla.

Kumppanuusmarkkinointi

Olen rahallistanut blogini affiliate-markkinoinnilla alusta alkaen. Tällä hetkellä tarjoan yleisölleni:

 • Hotellit
 • Matkavakuutukset
 • Retket ja aktiviteetit

Työskentelen matkailualan kumppaniohjelmien parissa ja jaan linkkejä Amazoniin, joita ansaitsen Amazon Associatesin kanssa. Travel-affiliate-ohjelmien kautta työskentelen tunnettujen tuotemerkkien, kuten Booking.comin, sekä joidenkin luotettujen paikallisten tuotemerkkien kanssa.

Tykkään todella työskennellä Travelpayoutsin kautta, koska on niin kätevää, että kaikki matkailun kumppaniohjelmat ovat yhdessä paikassa. Travelpayouts antoi minulle mahdollisuuden työskennellä 10 affiliate-ohjelman kanssa samanaikaisesti. Mielestäni alusta on erittäin käyttäjäystävällinen verrattuna joihinkin muihin, joita olen kokeillut.

Saan usein Natalilta, Travelpayoutsin asiakasmenestyspäällikköltä, ehdotuksia, kuten tämän tai tuon julkaisemista, huomion kiinnittämistä tähän ohjelmaan ja niin edelleen. Neuvot ovat aina todella hyödyllisiä, varsinkin kun muissa verkostoissa minulla ei ole koskaan ollut suoraa yhteyttä varsinaiseen henkilöön. Natali vastaa aina kysymyksiini ja on saanut vastaukset kaikkeen, mitä olen kysynyt tähän mennessä.

Yksin matkustaminen

Halusin todella matkustaa, eikä kukaan ystävistäni voinut ottaa vuotta vapaata töistä tullakseen mukaani. Olisin mieluummin matkustanut muiden ihmisten kanssa, mutta lopulta yksinmatkani olivat niitä, joista pidin eniten.

Yksin matkustaminen ei tarkoita, että olet aina yksin. Itse asiassa voi olla totta juuri päinvastoin. Kun matkustat ilman seuraa, on todella helppoa tavata ihmisiä milloin haluat, olipa kyseessä sitten hostelli tai majoittuessasi jonkun kanssa paikallisesti. Käytän Facebook-yhteisöjä, kuten expat-ryhmiä tai naismatkailuryhmiä, joiden avulla on melko helppoa olla yhteydessä ihmisiin, kun haluan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Facebook aikoo tuoda uusiutuvaa energiaa Intiaan CleanMaxin avulla

Aasian-matkani jälkeen vuonna 2017 en ole koskaan suunnitellut matkaa muiden ihmisten kanssa. Yksin matkustaessani minulla oli eniten itsenäisyyttä. Voisin päättää, mitä haluan syödä, missä haluan yöpyä, kuinka paljon rahaa haluan käyttää ja niin edelleen.

Minulla on tapana viettää melko pitkän aikaa paikoissa, joissa käyn, koska minun täytyy työskennellä sekä nähtävyyksillä. Jos matkustan jonkun muun kanssa, varsinkin sellaisen, joka ei työskentele itselleen, emme ole samassa aikataulussa. Siten yksin matkustaminen sopii parhaiten elämäntyyliini, jonka jaan yleisöni kanssa.

Kun matkustat yksin, sinulla on ylimääräinen taakka, jota ryhmässä matkustavien ei tarvitse käsitellä. Teet esimerkiksi kaiken suunnittelun, tutkimuksen ja varauksen, mikä voi olla melko paljon työtä.

Jos olet nainen, joka matkustaa yksin, saatat joutua tilanteisiin, jotka ovat sinulle stressaavampia kuin jos matkustaisit ryhmässä. Viime kädessä sinun on oltava tietoisempi ympäristöstäsi ja pidettävä huolta itsestäsi, mikä voi olla väsyttävää. Kaikkien yksinmatkojeni seurauksena olen enemmän tietoinen rajoituksistani, etenkin naisena, joka työskentelee yksin matkustaessaan. Tämän seurauksena olen hitaampi matkustaja, mikä ei ole huono asia.

Naisten yksinmatkailublogien erityispiirteet

Voin jakaa mielipiteeni naispuolisen bloggaamisen erityispiirteistä blogistani saamani kokemuksen perusteella: wheregoesrose.com.

Liikenteen lähteet

Tällä hetkellä suurin osa liikenteestäni tulee Googlen kautta, jota seuraa Pinterest ja sitten Instagram. Alussa asia oli kuitenkin päinvastoin. Kokemukseni mukaan sosiaaliset verkostot ovat nopea tapa houkutella liikennettä uusille blogeille.

SEO on ensisijainen liikenteen lähteeni. Vaikka Instagram-tililläsi olisi paljon seuraajia, tuskin synnytät liikennettä jokaiselle viestille. Jos esimerkiksi kirjoittaisin blogitekstin Zagrebiin ja julkaisin sen sitten Instagramiin ja Instagram-tarinoihin, kaikki seuraajani eivät ajattelisi mennä sinne. Tämän seurauksena saisin liikennettä, mutta en niin paljon kuin Googlen orgaanisesta liikenteestä.

Sisällön luominen

Ennen pystyin kirjoittamaan kokonaisen blogikirjoituksen aamulla ja julkaisemaan sen iltapäivällä. Tällä hetkellä pyrin kuitenkin tekemään blogissani korkeintaan kaksi postausta viikossa, koska laadukkaiden artikkelien tekeminen vie aikaa.

Jotta viestit todella toimivat hyvin Googlessa, ne on tutkittava huolellisesti. Tarvitset aikaa käydäksesi paikoissa, katsoaksesi ympärillesi, ottaaksesi valokuvia ja niin edelleen.

Artikkelin kirjoitusprosessini näyttää tältä:

 • Avainsana-/aihetutkimus
 • Postauksen kirjoittaminen
 • Muokkaus
 • Oikoluku
 • Julkaiseminen
 • Edistäminen

Samalla joudun myös ylläpitämään vanhoja blogikirjoituksia. Viestit, jotka kirjoitin kaksi tai kolme vuotta sitten, on ehkä päivitettävä. Minun on esimerkiksi ehkä päivitettävä linkkejä tai muutettava joitain tytäryhtiöitä. Käytän noin puolet ajastani vanhoihin viesteihin ja puolet ajastani uusiin viesteihin.

Harkitsen tällä hetkellä osan tehtävistäni jakamista freelancerin tai jonkun ystäväni kanssa, jolle voin maksaa vastineeksi avusta, erityisesti vanhojen viestien kanssa. Minulla on paljon Aasiaa koskevia blogiviestejä, jotka olen tavallaan hylännyt viimeisen kahden vuoden aikana, koska ihmiset eivät ole voineet matkustaa sinne. On mielenkiintoista yrittää työskennellä jonkun muun kanssa, nähdä, miten se menee, ja sitten palkata lisää ihmisiä, jos olen tyytyväinen tuloksiin.

COVIDin vaikutus

Pandemian ja sitä seuranneiden matkustusrajoitusten vuoksi muutin hieman aiheitani ja kirjoitin lisää paikallisista matkoista Isossa-Britanniassa. Tuotin enemmän paikallista sisältöä, erityisesti päiväretkiä koskevia viestejä, enkä kirjoittanut Aasiasta tai muista paikoista, jotka olivat suljettuja ulkomaalaisilta.

🔥 Empfohlen:  Parhaat työskentelytilat Bangaloressa

Huomasin, että monet bloggaajat todella joutuivat muuttamaan sisältönsä suuntaa ja alkoivat kirjoittaa eri aiheista. Minulle sisällön jyrkkä muuttaminen olisi ollut melko pakollista. En usko, että se olisi ollut kovin autenttista, koska en ole todella kiinnostunut vempaimista tai monista muista asioista, joista useimmat ihmiset alkoivat kirjoittaa pandemian aikana. Joten en muuttanut blogiani paljon ja enimmäkseen mieluummin odotan ja katson, mitä tapahtuu.

Pandemian ensimmäinen kuukausi oli todella huono, mutta viime kesään mennessä asiat alkoivat parantua, varsinkin kun ihmiset saivat rokotuksia ja pystyivät suunnittelemaan lisää matkoja. Toivon, että asiat etenevät edelleen samaan suuntaan.

Kuinka pitää matkailublogia vuonna 2022?

Jos et ole vielä aloittanut matkablogiasi, ei ole liian myöhäistä. Voit aloittaa milloin tahansa, mutta menestyäksesi sinulla on todella oltava hyvä markkinarako ja hyvä käsitys siitä, mistä aiot kirjoittaa.

Jos esimerkiksi haluat kirjoittaa blogin pelkästään matkailusta, saattaa olla liian myöhäistä houkutella merkittävää yleisöä. Valitse sen sijaan tietty markkinarako ja tee mitä rakastat. Matkablogeja on jo niin paljon. Erotuaksesi joukosta sinun tulee valita tietty paikka, olipa se maa tai kaupunki, tai tietty matkustustyyli, olipa kyseessä budjetti, pari, lastenhoito, bisnes jne. Jos löydät aukon, jonka voit täyttää ja samalla tarjota lisäarvoa yleisöllesi, asiat järjestyvät sinun eduksesi.

En voi kutsua itseäni guruksi, mutta kokemuksen kautta olen löytänyt temppuja, jotka haluan jakaa kanssasi:

 1. Aluksi on hyvä, että blogisi mukana on sosiaalisen median sivuja, koska verkkosivuston perustamisesta liikenteen saamiseen Googlelta kestää kauan. Sosiaalisen median liikenne syntyy yleensä paljon nopeammin.
 2. Käytä avainsanahakutyökaluja tietääksesi, mitä ihmiset etsivät, jotta voit tarjota heille vastauksia ja ohjata liikennettä blogiisi.
 3. Saadaksesi korkeammat tulot lukijaa kohti, kohdista ensisijaisesti yhdysvaltalainen yleisö.
 4. Voit aina lisätä tytäryhtiöiden työkaluja olemassa olevaan sisältöön. Uskon kuitenkin, että tytäryhtiöt voivat todella hyvin, kun he luovat sisältöä tyhjästä aikomuksenaan jakaa tytäryhtiöiden työkaluja. Esimerkiksi linkki Balilla sijaitsevaan hotelliin toimii aina paremmin, jos se sijaitsee artikkelissa “Missä yöpyä Balilla” eikä Balin matkasuunnitelman lopussa.
 5. Jos olet tietoinen tytäryhtiöiden suhteen, menestyt enemmän ennen kuin päätät, mistä aiot kirjoittaa.
 6. Pidä myyntisuppilo mielessä. Jos kirjoitat hotellista ja sinulla on asiakkaita, jotka googlaavat hotelleja, he ovat jo melko kaukana myyntisuppilosta ja heillä on suurempi todennäköisyys varata hotelli. Tämä tarkoittaa, että saat enemmän tuloja kumppaniohjelmista, varsinkin jos yleisössäsi on ihmisiä, jotka ovat lähempänä varsinaisten ostosten tekemistä.
 7. Jaa asiaankuuluvat tuotteet ja palvelut. Joskus näen joissakin blogeissa merkityksettömiä mainintoja, kuten satunnaista palvelua, joka mainitaan odottamattomassa paikassa postauksessa, jota vierailija ei todennäköisesti aio napsauttaa. Tämän välttämiseksi yritän aina pitää sisältöni melko räätälöitynä.

Haluatko jakaa tarinasi? Travelpayouts toivottaa tervetulleeksi kaikki bloggaajat, joilla on matkailuun liittyviä kokemuksia. Kirjoita meille osoitteeseen [email protected] seuraavalla otsikolla: “Travelpayouts-blogin tarina”.