Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka ansaitsen kokopäiväisen toimeentulon osa-aikaisena freelance-bloggaajana

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka ansaitsen kokopäiväisen toimeentulon osa-aikaisena freelance-bloggaajana

Adamin huomautus: Tehokkain tapa ansaita kokopäiväistä toimeentuloa blogistasi on ryhtyä freelance-bloggaajaksi. Parasta tässä on, että riippumatta siitä, kuinka haastavaa on ansaita rahaa omalla markkinaraollasi, voit tehdä sen hyödyntämällä taitojasi ja tietojasi bloggaajana. Auttaakseni sinua pääsemään alkuun, olen pyytänyt Elna Cainia siihen

Vielä vuosi sitten istuin sohvallani laitettuani 18 kuukauden ikäiset kaksoseni yöksi ja katsoin pientä YouTubea, kun mieheni sanoi minulle:

“Käytätkö Internetiä muuhun kuin YouTubeen?”

Vastasin välinpitämättömästi: “Tietenkin typerää. Käytän myös Amazonia, Googlea, Facebookia ja Yahoo Mailia.”

Se olin minä.

Nämä viisi sivustoa muodostivat 90 % tietokoneen elämästäni. Viserrys? Luulin, että julkkikset käyttivät enimmäkseen Twitteriä; En ole koskaan miettinyt sitä paljoa. WordPress? Mikä se oli?

Pidän itseäni menestyvänä freelance-bloggaajana näinä päivinä, mutta puhu minulle kymmenen kuukautta sitten, enkä olisi tiennyt, mikä pysyvä linkki oli tai miksi tarvitset sähköpostilistan.

Olin vihreä. Kuten todella vihreä.

En tiennyt mitään hosting-palveluista, verkkotunnuksista tai WordPressistä, enkä käyttänyt Twitteriä, Google+:aa tai LinkedIniä.

Mutta,

Ja siitä lähtien kun aloitin freelance-blogin,

Freelance-bloggaamisessa on hienoa, että et tarvitse paljoa teknistä kokemusta, suunnittelutaitoja, koodaustaitoja tai edes journalismin tutkintoa.

Tarvitset vain verkkosivuston, intohimoa oppia ja vähän markkinointitaitoa.

Näin ansaitsin täysipäiväisen elantoni freelance-kirjailijana kuudessa kuukaudessa tyhjästä.

Toimittajan huomautus: Haluatko päästä etumatkaan freelance-kirjoitusurallesi? Suosittelen Elna Cainin WriteTo1K-kurssia. Kyllä, olen tytäryhtiö, mutta suosittelen sitä, vaikka en olisi – se on niin hyvä!

Kehittelin verkkonäkyvyyttä

Aloin vakavasti ajatella freelance-bloggaamista syyskuussa 2014.

Mieheni rohkaisi minua perustamaan yrityksen verkossa, koska hänellä on oma verkkoliiketoiminta ja ajattelin aina, että voisin tehdä samoin.

Kaksoseni eivät tuolloin olleet edes kaksivuotiaita, mutta he nukkuivat jatkuvasti ja nukkuivat läpi yön. Tämän ansiosta pystyin työstämään kirjoitustani heidän päiväunien ja nukkumaanmenon aikana.

Se vastasi noin 3-4 tuntia päivässä – ja työskentelen edelleen vain sen monta tuntia päivässä melkein vuoden kuluttua.

Minusta oli tärkeää aloittaa omalla verkkotunnuksellani – ja isännöidä WordPressiä itse – heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Joten rekisteröin verkkotunnuksen, innovatiivinenink.ca, sain sen isännöimään ja aloitin aluksi ilmaisella WordPress-teemalla.

🔥 Empfohlen:  Käytä TikTokia ilman tiliä: 3 menetelmää, jotka todella toimivat

Jälkikäteen ajatellen en ole varma, käyttäisinkö ccTLD:tä uudelleen. Bloggaaminen on globaalia bisnestä, joten käyttäisin .com-verkkotunnusta, vaikka se tarkoittaisi hieman pidemmän tai luovamman nimen valitsemista.

Lopuksi rekisteröidyin Twitter-, LinkedIn- ja Google+ -profiiliin.

Aloin myös lukea muita freelance-kirjoittamista koskevia blogeja – ja blogivinkkejä – saadakseni tietää, mihin olin ryhtymässä.

Koska kukaan ei tiennyt, että olen freelance-kirjoittaja verkossa, aloin kommentoida eri kirjoitus- ja blogisivustoille laittaakseni nimeni esiin.

Huomasin kuitenkin pian, että kommenteissani ei ollut kuvaa minusta. En tiennyt sitä silloin, mutta epäonnistuin bloggaamisessa 101: rekisteröidy Gravatariin.

Tiesin, että brändäystarkoituksiin oli hyödyllistä saada valokuvani näkymään kommenttieni vieressä. Rekisteröidyin Gravatariin ja käytin samaa kuvaa verkkosivustossani ja sosiaalisen median profiileissa.

Verkkokotipohja, aktiiviset sosiaalisen median profiilit ja Gravatar auttoivat luomaan online-läsnäoloni ja brändäsin minut freelance-kirjoittajaksi.

Mutta en ole vielä saanut palkkaa kirjoittamisesta.

Opi, kuinka saat palkkaa kirjoittamisesta 7 viikossa tai vähemmän

Haluatko aloittaa oman freelance-kirjoitusurasi? Elna Cainin perusteellinen kurssi näyttää sinulle kuinka. Askel askeleelta.

Ensimmäinen kirjoituskeikkani

Ensimmäinen halkeamiani maksulliseen kirjoittamiseen oli iWriterissä, sivustossa, jota kutsutaan yleisesti sisältömyllyksi.

Päätin kokeilla iWriteriä, koska voit aloittaa kirjoittamisen ja ansaita rahaa heti – ja voit valita aiheen luettelosta. Lisäksi useimmat artikkelivalinnat olivat lyhyitä – alle 500 sanaa.

Jos joku uusi verkkoliiketoiminnan parissa kirjoittaa ja käyttää PayPalia, ajattelin nähdä, miten tämä pärjää.

Rehellisesti sanottuna vihasin sitä. Vietin aivan liian paljon aikaa kolmensadan sanan postauksen kirjoittamiseen taskurahaa varten.

Päätin siirtyä Gurulle, freelance-markkinapaikalle. Perustin profiilin ja aloin pitämään, mutta en saanut keikkaa.

Tässä vaiheessa en ollut varma, olinko säröillä freelance-kirjailijaksi.

Olin kuitenkin sinnikäs ja vierailin jatkuvasti freelance-kirjoitussivustoilla, kuten Be a Freelance Blogger – ja luin jatkuvasti ja opin siitä, kuinka monet kotona asuvat äidit rakensivat menestyviä freelance-kirjoitusyrityksiä.

Monissa näistä blogeista oli vierailevien kirjoittajien viestejä, joten vaihdoin painopistettä ja aloin rakentaa portfoliotani vierailemalla sen sijaan, että tekisin palkkatyötä.

Rakenna portfolioni vieraspostauksilla

Lokakuussa 2014 keskityin vieraileviin blogeihin omalla asiantuntemuksellani – vanhemmuus, luonnonterveys, psykologia ja ura.

Sain ensimmäisen vieraspostaukseni vanhemmuusblogiin tämän pitchin lähettämisen jälkeen:

🔥 Empfohlen:  Samsungin Galaxy Tab S9 saattaa saada ominaisuuden, jota iPadissa ei ole koskaan ollut

Sieltä aloin pitching suosituille verkkosivustoille, joilla on enemmän auktoriteettia verkossa. Pian sen jälkeen sain vierailevia viestejä Psych Centralissa, Social Media Todayssa ja Brazen Careeristissa.

Tässä vaiheessa minulla oli vahva kirjoittaja-alusta esitelläkseni työtäni ja kirjoituspalveluitani, ja käytin sivustoani markkinoidakseni yritystäni sosiaalisessa mediassa.

Vierailijapostaukset arvovaltaisissa blogeissa tarkoittivat myös sitä, että tuhannet ihmiset näkivät kirjoitukseni – laajensi tavoittavuuttani ja auttoi minua nopeasti huomatuksi.

Mutta en silti saanut mitään kannattavaa hyötyä freelance-bloggauksesta.

Kannatin kaikkea ja kaikkea

Aloin valmistautua freelance-työilmoitusten kirjoittamiseen, sen lisäksi, että julkaisin viikoittain sisältöä blogissani ja kirjoitin vieraspostauksia eri sivustoille.

Voit käyttää tätä varten monia työtauluja. Pääasiallinen käyttämäni on Probloggerin työpaikkalautakunta.

Pyysin kaikkea ja kaikkea – terveydestä rahoitukseen, jos ajattelin voivani kirjoittaa siitä, lähettäisin pitch-kirjeen.

Marraskuussa – kaksi kuukautta sen jälkeen, kun aloin kirjoittaa verkossa – sain vihdoin ensimmäisen “oikean” blogikeikkani. Se oli tarkoitettu autoharrastajablogille, ja he tarjosivat 100 dollaria 800 sanan tekstistä.

He etsivät kanadalaista kirjailijaa, joka oli myös äiti ja minä sovin profiiliin. Kirjoitan edelleen heille ja nautin kirjoittamisesta erilaisista autoteollisuuden elämäntapaaiheista.

Tässä tilanteessa,

Halusin myös kasvattaa blogini liikennettä, joten loin johtomagneetin ja aloitin sähköpostilistan sivustolleni.

Kaadoin ponnisteluni Pinterestiin ja aloin keskittyä luomaan pinnien arvoisia kuvia blogissani houkutellakseni suuremman yleisön.

Aloin myös kommentoida vaikuttajien blogipostauksia päästäkseni heidän tutkalleen ja rakentaakseni bloggaajien ja kirjoittajien verkostoa.

Minulle oli tulossa kirjoitustyötä

Pian ensimmäisen varsinaisen bloggauskeikkani jälkeen aloin saada kyselyitä Innovative Inkin yhteydenottolomakkeellani.

Eri yritykset pyysivät kirjoituspalveluani. Pystyin neuvottelemaan korkeammasta palkasta ja sen seurauksena lopulta korvasin kokopäiväpalkani osa-aikatyöllä freelance-bloggaajana.

Minulla on tällä hetkellä joukko asiakkaita, jotka tarvitsevat viikoittaista sisältöä, ja minulla on myös kourallinen asiakkaita, jotka tarvitsevat tilaussisältöä. Aloitin myös äskettäin bloggaamisen täällä Blogging Wizardissa.

Mutta suurin saavutukseni tähän mennessä on taloudellinen kirjoituskeikka 250 dollarilla postaukselta.

Nyt voin hyödyntää näitä projekteja portfoliossani sosiaalisena todisteena verkkosivustollani. Minulla on myös suosittelusivu, joka todistaa uusille asiakkaille, että olen uskottava, ammattimainen ja haluttu.

Yritykseni laajeneminen

Vaikka työskentelen vain neljä tuntia päivässä kirjoittaen asiakkailleni, käytän silti suuren osan päivästäni asiakkaiden kanssa viestittelyyn, sosiaalisen median seuraamiseen ja uuden omistamani blogin hallintaan, Freelancerin UKK – sivusto uusille ja vakiintuneille freelance-kirjoittajille.

🔥 Empfohlen:  5 todellista tarkoitusta blogin perustamiselle vuonna 2023 – kuinka ansaita passiivisia tuloja bloggaamalla?

Nämä ei-laskutettavat tunnit lisääntyvät nopeasti. Ei ole epätavallista, että käytän ylimääräisen tunnin tai kaksi päivässä näiden tehtävien hoitamiseen.

Pääasiallinen syyni tehdä töitä kotona on huolehtia taaperoistani, ja jos vietän aikaa aamulla, iltapäivällä ja päivällisen jälkeen verkossa, se on aikaa poissa lapsistani.

Tämä mielessä,

  • Ulkoista ei-laskutettavat tehtävät, kuten muokkaus, oikoluku ja faktantarkistus. Tämä jättää minulle enemmän aikaa kirjoittaa, pitch ja laskeutua enemmän
  • Tarjoa valmennuspalveluita uusille freelance-bloggaajille. Aion myös luoda ja myydä kattavan oppaan uusille freelance-kirjoittajille.
  • Kehitä tekstikirjoitustani edelleen ja sisällytä se lisäpalveluna.

Monet näistä tavoitteista ovat jo olemassa, ja olen innoissani mahdollisuudesta laajentaa liiketoimintaani.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: Parhaat tavat ansaita rahaa blogistasi (ja miksi useimmat bloggaajat epäonnistuvat).

Käärien sen

Kuka tahansa voi murtautua freelance-blogien pariin. Bloggaajana olet todennäköisesti tutkinut kumppanimarkkinointia tai AdSensea blogillesi, mutta miksi et harkitse kirjoittamista muiden ihmisten blogeihin? Ja saa siitä palkkaa.

Blogiviestisi voivat toimia välittömänä portfoliona, joka näyttää mahdollisille asiakkaille. Voit myös lisätä sivustollesi sivun tai kaksi, jotka kuvaavat kirjoituspalveluitasi.

Sieltä mainosta, vieraile blogia ja jatka pitchingiä. Pian saat ensimmäisen asiakkaasi ja tulet valittamaan, että sinulla on liikaa työtä lautasellasi.

Freelance-bloggaaminen antaa sinulle vapauden työskennellä kotoa käsin omin ehdoin. Saat myös maksun paljon nopeammin kuin tarjoamalla kumppanitarjouksia tai näyttämällä mainoksia blogissasi, koska näillä yrityksillä on usein netto 30 tai net 60 maksuehdot.

Se on hauskaa, palkitsevaa ja loistava tapa venytellä kirjoittajan siipiäsi.

Opi, kuinka saat palkkaa kirjoittamisesta 7 viikossa tai vähemmän

Haluatko aloittaa oman freelance-kirjoitusurasi? Elna Cainin perusteellinen kurssi näyttää sinulle kuinka. Askel askeleelta.