Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka Google Search Console seuraa “Ihmiset myös kysyvät” tehokkuustietoja

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka Google Search Console seuraa “Ihmiset myös kysyvät” tehokkuustietoja

Google selventää, kuinka ihmiset myös kysyvät -osion sivujen tehokkuustiedot mitataan Search Consolessa – kuten napsautuksia, näyttökertoja ja sijoituksia.

Tästä aiheesta keskustellaan äskettäin pidetyssä Google-hakukeskuksen hakukoneoptimoijan virka-ajan hangoutissa.

Aakash Singh-niminen henkilö liittyy suoratoistoon kysyäkseen, kuinka Google Search Console seuraa tietoja sivuista, jotka näkyvät “ihmiset myös kysyvät” -katkelmissa.

Google-haun asianajaja John Mueller vastaa kysymykseen selittämällä, kuinka Search Console seuraa sivun tehokkuustietoja, kun URL-osoite näkyy “ihmiset myös kysyvät” -kohdassa.

Jos olet ansainnut sijoituksen jossakin näistä hakukatkelmista, tehokkuustietoja seurataan Search Console -raporteissasi seuraavasti.

“Ihmiset myös kysyvät” tehokkuustietojen mittaaminen Search Consolessa

Mueller aloittaa vastauksensa toteamalla, että näyttökerrat lasketaan kaikki Google-haussa näkyvät URL-osoitteet, mukaan lukien “ihmiset myös kysyvät” -katkelmat.

Kun hakija napsauttaa “ihmiset myös kysyvät” -ehdotusta ja linkki verkkosivulle ilmestyy alle, kyseisen sivun näyttökerta lasketaan.

“Lyhyt vastaus on aina, kun hakutuloksissa näkyy URL-osoite, yritämme näyttää sen Search Consolessa.

Joten “ihmiset myös kysyvät” -osion kohdalla mielestäni on niin, että jos laajennat sen, se näyttää linkin sivustollesi, jossa on kyseinen kysymys ja katkelma. Tämä tarkoittaa, että aina, kun joku laajentaa “ihmiset myös kysyvät” -osion ja näkee sivustosi URL-osoitteen, se lasketaan näyttökerraksi.

Ja sillä ei ole väliä, oletko ensimmäinen “ihmiset myös kysyvät” -ryhmässä vai klikkasivatko 15 erilaista ja yhtäkkiä sinun tulee näkyviin. Se laskettaisiin vaikutelmaksi.”

Mueller jatkaa, että napsautukset lasketaan, kun sivun linkkiä napsautetaan.

Sijoituksen mittaamisessa Search Console seuraa, missä “ihmiset myös kysyvät” -osio näkyy tietyssä hakutulosjoukossa.

Jos se näkyy esimerkiksi toisessa paikassa, kaikki ihmiset myös kysyvät -ruudussa näkyvät URL-osoitteet lasketaan sijalle kaksi.

Mueller jatkaa:

“Myös klikkaus lasketaan klikkaukseksi. Mielestäni sijoitus, sijoitus, perustuu kyseisen elementtiryhmän kokonaissijoitukseen. Ainakin tietääkseni sitä ei lasketa niin kuin “ihmiset myös kysyvät” -osiossa, missä asemassa olet.

🔥 Empfohlen:  SEO SWOT-analyysin suorittaminen

URL-osoitteet voivat esiintyä kahdesti samassa SERP:ssä

Singh kysyy Muellerilta, voivatko verkkosivut näkyä molemmissa tavallisissa orgaanisten hakutulosten joukossa ja “ihmiset myös kysyvät.”

Mueller sanoo, että sijoitus molemmissa paikoissa samassa SERP:ssä on mahdollista.

Kun näin tapahtuu, Search Console laskee korkeimman sijoituksen.

“Varma. Ainoa asia, jota kannattaa varoa: Search Consolen tehokkuusraportti näyttää ylimpien kohteiden sijoituksen. Joten jos eri URL-osoitteita luetellaan useita kertoja hakutulossivulla, se seuraa ensimmäisen sijaintia.”

Kuuntele koko keskustelu alla olevalta videolta: