Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka hallita “käyttäjän tarkoitus” parantaa hakukoneoptimointiasi
Toimittajan huomautus: Tämän viestin julkaisi alun perin Breaking The One Percent -sivustolla Stupid Simple SEO:n Mike Pearson osana “Kysy asiantuntijalta” -haastattelusarjaamme.
Käyttäjän tarkoitus (kutsutaan joskus kysely- tai hakuaikeeksi) on huomiotta jäätyin osa blogisi kasvattamista hakukoneoptimoinnin avulla.
Kyllä, sivun hakukoneoptimointi, “eeppisen” sisällön luominen ja laadukkaiden käänteisten linkkien luominen saavat nykyään kaiken huomion SEO-piireissä (ja hyvästä syystä). Mutta uskon todella, että käyttäjien aikomusten hallitsemisesta on tulossa neljäs ratsastaja SEO:n suhteen.
Tämän postauksen loppuun mennessä tiedät:
- Mikä on käyttäjän tarkoitus
- Miksi käyttäjien aikeet ovat niin tärkeitä Googlelle
- Kuinka tunnistaa käyttäjän tarkoitus yksinkertaisilla Google-hauilla
- Kuinka tyydyttää ensisijainen ja toissijainen käyttäjän tarkoitus
Mutta ensin, entä nopea esittely?
Kuka minä olen ja miksi sinun pitäisi kuunnella minua?
Nimeni on Mike Pearson. Olen kahden pienen lapsen isä ja hallinnoin myös kahta omaa blogiani, nimittäin Stupid Simple SEO:ta, jossa autan muita bloggaajia kasvattamaan blogiliikennettä hakukoneoptimoinnin avulla.
Uskon, että SEO on paras tapa kasvattaa liikennettäsi, ja olen auttanut yli 600 muuta bloggaajaa tekemään juuri sen SEO-kurssillani.
Uskon myös, että hakukoneoptimoinnin avain on olla antamatta sen pelotella sinua. Kun jaat sen peruskäsitteihinsä – loistava sisältö + upeat käänteiset linkit = SEO menestys – se on itse asiassa melko helppo strategia ei vain ymmärtää, vaan myös toteuttaa.
Tänään keskitymme hakukoneoptimoinnin sisältöosaan. Erityisesti kuinka varmistaa, että täytät käyttäjien aikomukset aina, kun kirjoitat uutta blogitekstiä.
Mitä tarkoitamme “käyttäjän tarkoituksella”?
Oletetaan, että olet henkilökohtaisen talouden bloggaaja, joka keskittyy opettamaan ihmisille erilaisia tapoja leikata kuluja ja säästää rahaa.
Eräänä päivänä teet vähän avainsanatutkimusta suosikkiavainsanatyökalussasi, kun törmäät avainsanaan :
Näet, että Ahrefsin mukaan noin 7 500 ihmistä hakee tällä avainsanalla joka kuukausi.
Ja tiedät, että liian suuri automaksu on aihe, joka todella resonoi yleisösi kanssa.
Vielä parempi, tiedät, että voit kirjoittaa tappavan postauksen, joka opettaa ihmisille, kuinka he voivat välttää kuluttamasta liikaa autoihinsa kuukausittain.
Joten päätät kohdistaa viestisi avainsanaan.
Optimoi viestin kyseisen avainsanan ympärille, jolloin sivusi hakukoneoptimointisi näyttää suunnilleen tältä:
Viestin otsikko: Autosi maksu on budjetin tappaja (tässä on ohjeet ansaan putoamisen välttämiseksi)
Viesti URL-osoite: www.myblog.com/car-payments
Meta Kuvaus: Harkitsetko aina haluamiesi hienon auton liisaamista? Liian paljon automaksuun käyttäminen kuukausittain voi todella kaataa budjettisi. Tutustu oppaani, jotta et joutuisi auton maksuloukkuun.
Painat “julkaise” viestissäsi ja toivot Googlen sijoittuvan sinulle avainsanan perusteella.
Mutta mikä on tämän avainsanastrategian suurin ongelma?
Kun ihmiset kirjoittavat avainsanaa Googleen, mitä he todella etsivät?
Pelkästään avainsanan googaaminen antaa meille melkoisen vihjeen:
Jokainen avainsana Googlen ensimmäisellä sivulla oleva tulos johtaa sivulle, jossa on automaksulaskuri.
Tämä johtuu siitä, että Google on selvittänyt hakutarkoituksen tämän avainsanan takana. Kun joku etsii , hän haluaa laskea kuukausimaksunsa laskurin avulla.
Vaikka kirjoittaisit eeppisimmän oppaan automaksuista, et koskaan sijoitu Googlen ensimmäiselle sivulle kyseisellä avainsanalla, jolla on sisältöä.
Koska käyttäjät eivät halua nähdä sitä.
Miksi käyttäjien aikeilla on merkitystä hakukoneoptimoinnissa
Et todennäköisesti ole yllättynyt kuullessani, että Google on yksi viidestä suurimmasta yrityksestä maailmassa markkina-arvon mukaan.[1] Ne tuottavat 100 miljardia dollaria vuodessa ja hallitsevat hakujen markkinaosuutta, sillä yli 90 % kaikista verkkohauista tehdään Googlessa.[2]
Enemmän kuin 85 % tuloistaan tulevat mainonnasta – minkä tyyppisiä mainoksia näet, kun teet Google-haun.[3]
Kaikki tämä tarkoittaa, että Googlen tärkein tehtävä on pitää sinut onnelliseksi aina, kun etsit jotain. Mitä tyytyväisempi olet heidän hakutuloksiinsa, sitä enemmän teet hakuja Googlessa ja sitä enemmän mainosrahaa he tuottavat.
Joten Google haluaa tarjota hakutuloksia, jotka tekevät käyttäjät onnelliseksi, mikä tarkoittaa sisällön, joka vastaa ja tyydyttää käyttäjien aikomuksia.
Tarpeeksi yksinkertainen.
Googlen algoritmi heijastaa myös tätä keskittymistä käyttäjien aikeisiin.
Googlen algoritmin ydinosa (nimeltään RankBrain) on koulutettu pitämään käyttäjän tarkoitus sijoitettaessa sivuja hakutuloksissa:
“[I]t uskotaan, että kysely käy nyt läpi tulkintamallin, joka voi käyttää mahdollisia tekijöitä, kuten etsijän sijaintia, personointia ja kyselyn sanoja, määrittääkseen etsijän todellisen tarkoituksen. Kun huomaat tämän todellisen tarkoituksen, Google voi tarjota osuvampia tuloksia.”
Ei vain sitä, vaan Google käyttää ihmistä laadun arvioijat auttaa arvioimaan verkkosisältöä ja antamaan palautetta algoritmille. Osana antamaansa ohjausta Näille ihmisarvioinneille heillä on erityinen osio, joka keskittyy käyttäjien aikomuksiin:
Bottom Line: Käyttäjien aikomusten tyydyttäminen on erittäin tärkeää Googlelle yrityksenä ja hakukoneena. Siksi sen pitäisi olla uskomattoman tärkeää sinulle bloggaajana ja sisällöntuottajana.
Aiheeseen liittyvä: 4 Step Beginner SEO -opas löytääksesi nopeasti hausta
Googlen käyttäminen käyttäjien aikomusten tyydyttämiseen
Nyt kun tiedämme, mitä käyttäjien tarkoitus on ja miksi se on tärkeää Googlen sijoituksen kannalta, katsotaanpa muutamaa konkreettista vaihetta, joilla voit varmistaa, että aikomukset ovat tyydyttäviä luodessasi sisältöäsi.
Ensimmäinen askel on tuskallisen ilmeinen, mutta monet ihmiset eivät edes vaivaudu tekemään sitä. Se on Googlen tärkein avainsanasi ennen kuin istut kirjoittamaan.
Niin monet bloggaajat unohtavat sen tosiasian, että Google itse on usein paras resurssi avainsanatutkimukseen ja sisällön ideointiin.
Aion opastaa sinut läpi muutamia asioita, joita voit etsiä Googlen hakutuloksista tosielämän esimerkin avulla. Tavoitteena on auttaa sinua ymmärtämään käyttäjien tarkoitusperiä ja lopulta luomaan parempaa sisältöä.
Oletetaan, että haluamme luoda termille oppaan ja sijoituksen. Tämä on naurettavan kilpailukykyinen termi, joka on tärkeä blogini ja yleisöni kannalta.
Analysoi maksettuja mainoksia
Ensimmäinen asia, jonka haluamme etsiä, on kaikki maksetut mainokset hakutuloksissa ja mitä nämä mainokset mainostavat.
Jos yritys maksaa sijoituksesta Googlessa, tiedät, että he ovat tehneet läksynsä. He ymmärtävät, miksi käyttäjät etsivät tiettyä avainsanaa ja mitä he odottavat näkevänsä SERP:issä.
Tässä esimerkissämme näet, että SEMRush mainostaa kohdetta , ja he mainostavat avainsanatutkimustyökaluaan.
Huomaa siis, että avainsanatutkimustyökalut ovat asia, jota haluaisimme todennäköisesti käsitellä avainsanatutkimusta koskevassa oppaassamme.
Orgaanisten tulosten tarkistaminen
Seuraava paikka, josta haluan analysoida, on orgaaniset tulokset. Toisin sanoen sivut, jotka sijoittuvat Googlen 10 parhaan joukkoon.
Tässä ovat suosituimmat sivut kohteelle:
Pelkästään näiden sivujen otsikoita katsomalla voimme päätellä muutamia asioita:
- Käyttäjät haluavat lukea oppaita avainsanatutkimuksen tekemiseen
- Käyttäjät haluavat tietää, mitä työkaluja käyttää avainsanatutkimukseen (vahvistaa aiemman havainnon maksetuista mainoksista)
“Ihmiset myös kysyvät”
Olemme tarkastelleet maksettuja mainoksia ja orgaanisia listauksia. Siirrytään SERP:ien ”ihmiset myös kysyvät” (PAA) -osion viereen, josta löydät paljon arvokkaita oivalluksia.
Tässä on mitä PAA-osio näyttää:
Näistä tuloksista voimme päätellä, että käyttäjät haluavat:
- Prosessi avainsanatutkimuksen tekemiseksi (mukaan lukien hyvien avainsanojen löytäminen)
- Parhaat työkalut avainsanatutkimukseen (vahvistaa jälleen aikaisemmat havainnot)
- Tietää kuinka tehdä avainsanatutkimusta maksamatta työkaluista
“Aiheeseen liittyvät haut”
Ja lopuksi haluamme tarkastella hakutulosten “liittyvät haut” -osaa:
Nämä aiheeseen liittyvät haut todella vain vahvistavat aiemmin oppimamme, mutta on hyvä nähdä johdonmukaisuus.
Kun kaikki nämä asiat yhdistetään, jos aiomme kirjoittaa oppaan ja kohdistaa avainsanamme, tässä on joitain asioita, joita haluamme ehdottomasti käsitellä:
- Vaiheittainen prosessi (“metodologia”) avainsanatutkimuksen tekemiseen ja hyvien avainsanojen löytämiseen
- Luettelo parhaista avainsanatutkimustyökaluista (ilmaisista ja maksullisista) ja niiden käytöstä
- Muita avainsanatutkimusvinkkejä, jotka jäävät prosessin ulkopuolelle
Tietenkin oppaamme sisältää paljon muutakin, mutta edellä mainitun pitäisi todellakin olla pääpaino. Tutkimuksemme perusteella käyttäjät haluavat löytää tämän, kun he tekevät hakuja Googlessa.
Aiheeseen liittyvä: Kuinka teimme 347 675 dollaria bloggaamisesta kahdessa kuukaudessa
Ensisijaisen tarkoituksen tyydyttäminen
Tähän asti olemme löytäneet hyvän prosessin käyttäjien yleisen tarkoituksen ymmärtämiseksi tietylle avainsanalle. “Yleensä” ei kuitenkaan ole tarpeeksi hyvä.
Vaikka on hienoa, että tiedämme, mitä joku yleensä etsii saapuessaan sivustollemme, meidän on täsmennettävä. Meidän on pystyttävä paikantamaan tarkalleen, mitä he etsivät heti, kun he saapuvat sivustollemme.
Kun ajattelet sitä, kun joku vierailee blogissasi Googlesta, heillä on a tehtävää työtä.
He ovat etsineet jotain Googlesta. Heillä on ongelma, kysymys, he yrittävät saada jotain aikaan. Mikä tahansa se on, ne saapuivat sivullesi yhdestä hyvin tietystä syystä, yhdestä ensisijaisesta tarkoituksesta.
Sinun on pystyttävä puuttumaan tähän suoraan, välittömästi ja erityisesti.
Tiedän, että se saattaa kuulostaa hieman hämmentävältä, joten katsotaanpa muutama eri esimerkki.
Ensisijainen tarkoitus Esimerkki 1: Vesipullot
Oletetaan, että olet suuri matkustaja ja haluat pysyä nesteytyksessä. Pidät vesipulloa mukanasi kaikkialla, ja olet etsimässä uutta. Hyppäät Googleen ja haet .
Kaiken, mitä olemme jo tässä viestissä käyneet läpi, mielestäni on melko turvallista sanoa, mikä ensisijainen käyttäjän tarkoitus on tämän avainsanan takana. Joku haluaa ostaa vesipullon, jota he voivat käyttää matkoilla. He etsivät luetteloa parhaiden suosituksista.
Tarpeeksi yksinkertainen.
Mutta kun etsimme avainsanaa Googlella ja napsautamme yhtä parhaista tuloksista – tämä oli sijalla 7, kun tein tämän haun –, voimme nähdä, että he eivät heti vastaa ensisijaiseen tarkoitukseen:
Näet ennen kuin pääsemme parhaiden vesipullojen todelliseen luetteloon – tiedäthän, mitä käyttäjä todella etsii – meidän on vieritettävä ohi:
- Nopea esittely (mikä on hyvä)
- “Miksi sinun pitäisi matkustaa vesipullon kanssa?” osio
- “Muovin ja pullojen vaikutus ympäristöön” -osio ja
- “Asioita, joita kannattaa ottaa huomioon vesipullon kanssa” -osio (se on 750 sanaa yksinään)
Vasta kun olemme vierineet läpi 1 307 sanaa ylimääräisestä sisällöstä, pääsemme pisteeseen, jossa yritämme “tehdä työmme”.
Lopuksi he esittelevät meille luettelon parhaista vesipulloista matkustamiseen.
Mutta siinä vaiheessa he ovat epäonnistuneet näyttävästi tyydyttämään ensisijaista käyttäjän tarkoitusta. Vierailijat palaavat sivultaan takaisin hakutuloksiin etsiessään sivustoa, joka todella ratkaisee heidän ongelmansa.
Tämä konsepti on niin yksinkertainen, mutta se on niin helppo sotkea. Me bloggaajina olemme niin huolissamme lisätietojen lisäämisestä sanamäärää ja “kattavuutta” varten (joihin palaamme myöhemmin), että päädymme hautaamaan ledin.
Tarkoitan, ajattele sitä: jos joku etsii luetteloa vesipulloista, miksi aiot saada hänet vierimään läpi koko osion muovipullojen ympäristövaikutuksista!?
Tällaisille lisätiedoille on aika ja paikka. Se ei kuitenkaan ole sitä, milloin käyttäjä ensimmäisen kerran saapuu sivullesi.
Joten miten suosittelen, että käsittelet ensisijaisen tarkoituksen ja lisäät samalla lisäarvoa lisäsisällöllä?
Näytän teille toisen esimerkin.
Ensisijainen tarkoitus Esimerkki 2: Luottokorjaus
Aloitin juuri uuden blogin henkilökohtaisen talouden alalla, luottorakoalueella, ja yksi avainsanoista, joita etsin, on parhaat luottokorjausyritykset.
On selvää, että joku, joka etsii tällä avainsanalla, on ensisijaisesti kiinnostunut luettelosta yrityksistä, joiden avulla he voivat korjata luottonsa.
Jälleen – yksinkertaisia asioita.
Joten olen rakentanut viestini alun seuraavasti:
Tiedän, että käyttäjät haluavat nähdä luettelon yrityksistä, joten olen antanut heille sen. Ensin osana johdatusta nopealla luettelomerkeillä. Sitten postauksen ensimmäisenä pääosiona “5 parasta luottokorjausyritystä”, jossa on lyhyt luettelomerkki jokaisesta yrityksestä.
Käyttäjäni tehtävänä on löytää luettelo luottokorjausyrityksistä. Juuri sen aion antaa heille heti.
Mutta ensisijaisen tarkoituksen tyydyttäminen ei ole ainoa tavoitteemme. Jos näin olisi, suurin osa blogikirjoituksistamme olisi vain noin 100 sanan mittaisia, ja ne koostuisivat vain “vastauksesta” jonkun kysymykseen.
Ei, sen jälkeen, kun ensisijainen tarkoitus on täyttynyt, haluamme ennakoida seuraavat 5–10 kysymystä, joita käyttäjällämme saattaa olla, ja vastata tähän “toissijaiseen tarkoitukseen” lisäarvoa tuovilla lisätiedoilla.
Katso myös: Kuinka tehdä ensimmäinen 1 000 dollarin blogi
Toissijaisen tarkoituksen tyydyttäminen
Joku, joka etsii avainsanaa, etsii ilmeisesti luetteloa yrityksistä, jotka auttavat korjaamaan luottonsa. Mutta mitä muuta he ajattelevat?
Mitä muita ongelmia heillä on? Mitä muita kysymyksiä heillä on luottokorjaus- ja luottokorjausyrityksistä, joihin voin myös vastata sivullani?
Näitä asioita ajattelen, kun rakennan sisältöäni ja yritän tyydyttää toissijaista tarkoitusta. Täällä voit todella jäsentää pitkää sisältöä, joka yleensä toimii hyvin Googlessa, koska pystyt käsittelemään monia aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja aiheita.
Mitä muita kysymyksiä käyttäjillä voi olla esimerkiksi postauksessani luottokorjausyrityksistä?
Palataksemme siihen, mitä yllä käsittelimme, voimme yksinkertaisesti etsiä avainsanoja ja nähdä, mitä muita kysymyksiä ja aiheita Google tuo takaisin:
Lisää sitten sisältöömme mielekkäät:
Voimme myös ennakoida, mitä muita kysymyksiä jollakulla saattaa olla (tässä auttaa oman markkinaraon tunteminen sisältä ja ulkoa).
Esimerkiksi joku, joka harkitsee luottokorjausyrityksen palkkaamista, ei ehkä ole vielä täysin vakuuttunut siitä, että se on oikea toimenpide hänelle. Joten annan heille muutaman syyn, miksi siitä voisi olla hyötyä:
Tiedän myös, että tämä on todennäköisesti ensimmäinen kerta, kun he palkkaavat tällaisen yrityksen. Tämä tarkoittaa, että he eivät luultavasti ole varmoja siitä, minkä tyyppisiä asioita heidän pitäisi varoa. Joten annan heille 11 etsittävää asiaa:
Käyn viestiäni läpi ja käsittelen kaikkia muita aiheita, joita käyttäjällä saattaa olla mielessään. Ajatuksena on, että haluan vastata kaikkiin kysymyksiin, joita heillä saattaa olla tästä aiheesta. Näin heidän ei tarvitse napsauttaa takaisin hakutuloksiin ja käydä toisella sivulla.
Kun Google näkee tällaisen käyttäjän käyttäytymisen – että olet tyydyttänyt käyttäjän ensisijaisen ja toissijaisen tarkoituksen, että käyttäjä pysyy sivullasi pitkään eikä palaa takaisin hakutuloksiin – Google palauttaa palveluksen ja palkinnon. saat paremmat sijoitukset ja enemmän orgaanista liikennettä.