Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka IKEA hallitsee vähittäismyyntimarkkinoita myynnin psykologialla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka IKEA hallitsee vähittäismyyntimarkkinoita myynnin psykologialla

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu onnistuneen myynnin kulissien takana? Kaikki alkaa myyntiprosessin ymmärtämisestä. Myynti on prosessi, jolla tavaroita ja palveluita myydään. Kun liiketoiminta ja myynti yhdistetään, on mahdollista luoda tehokas yhdistelmä, jota voidaan käyttää menestyksen edistämiseen.

On myös tärkeää ymmärtää strategiat ja taktiikat, joita voidaan käyttää näiden kahden voiman hyödyntämiseen. Oikealla tiedolla ja ymmärryksellä liiketoimintaa ja myyntiä voidaan käyttää menestymään missä tahansa organisaatiossa. Yksi organisaatio on nostanut myynnin periaatteen uusiin korkeuksiin. Kyseinen yritys on Ikea, ja se on niin kuuluisa, että sen temput ovat myyntimaailman vertailukohta.

IKEA-ilmiö on kognitiivinen harha, jossa kuluttajat arvostavat suhteettoman paljon tuotteitaan, jotka he ovat osittain luoneet. Kuluttajat ovat yleensä tyytyväisempiä tuotteisiinsa, jotka he ovat koonneet osittain, kuin samoihin tuotteisiin, kun valmistaja kokoaa ne kokonaan. IKEA-ilmiö nähdään eräänlaisena lahjoitusefektin muotona, jossa ihmiset yliarvostavat asioita yksinkertaisesti siksi, että he omistavat ne. Järkyttynyt tästä? IKEA:n vyössä on paljon muita bisnestemppuja.

Mikä on IKEA?
IKEA:n psykologiset temput
IKEA-efekti
Sijainti
Pitkä labyrintti
Ohjaavat nuolet
Täysin suljetut kaupat
Listauksen ohje
Ruokailu talossa
Peilejä kaikkialla
Värikoodaus
Limited Edition tuotteet
tuoksuu

Mikä on IKEA?

IKEA on monikansallinen ruotsalainen yritysryhmä, joka suunnittelee ja myy valmiita huonekaluja, keittiökoneita ja muita kodin tarvikkeita. Se on yksi suosituimmista verkkokaupan ja tunnetuimmista kodinsisustusbrändeistä maailmassa. Se on kuuluisa moderneista malleistaan, edullisista hinnoistaan ​​ja innovatiivisesta litteästä kokoonpanojärjestelmästään. Yrityksen huonekalut on suunniteltu helposti purettavaksi ja uudelleen koottavaksi, jotta asiakkaat voivat sovittaa ne kotiinsa.

IKEA on noussut kodin kalusteiden globaaliksi johtajaksi, ja se on tunnettu sitoutumisestaan ​​tyyliin, kohtuuhintaisuuteen ja kestävyyteen. Se tunnetaan myös laajasta tyylikkäiden mutta edullisien huonekalujen valikoimastaan ​​sekä älykkäästä ja tehokkaasta tilankäytöstään. Tuotteet ovat helposti tunnistettavissa modernista, minimalistisesta suunnittelustaan, ja sen maine laadukkaiden huonekalujen tarjoajana edulliseen hintaan on tehnyt siitä kuluttajien suosikin ympäri maailmaa.

Lisäksi IKEA:n litteät huonekalut, jotka on suunniteltu asiakkaiden helposti koottavaksi, ovat tehneet siitä suositun valinnan niille, jotka haluavat säästää huonekaluissa, sekä niille, jotka haluavat rakentaa huonekalunsa itse.

IKEA:n psykologiset temput

IKEA, kuten monet jälleenmyyjät, käyttää erilaisia ​​markkinointitekniikoita houkutellakseen asiakkaita ja rohkaistakseen heitä tekemään ostoksia. Näihin tekniikoihin voi kuulua visuaalisesti houkuttelevan myymälän ulkoasun luominen, alennusten ja kampanjoiden tarjoaminen sekä vakuuttavan kielen käyttäminen mainonnassa ja kyltteissä. Jotkut erityiset psykologiset temput, joita IKEA käyttää, ovat seuraavat

IKEA-efekti

IKEA-ilmiö on kognitiivinen harha, jossa kuluttajat arvostavat suhteettoman paljon tuotteitaan, jotka he ovat osittain luoneet. Se on nimetty ruotsalaisen huonekaluyrityksen IKEA:n mukaan, joka myy monia tee-se-itse-tuotteita. Vaikutus viittaa siihen, että kuluttajat tyypillisesti arvostavat enemmän tuotteita, joiden kokoamiseen tai luomiseen he ovat panostaneet itse, eivätkä tuotteita, jotka myydään valmiiksi koottuina. Tämä johtuu siitä, että he tuntevat suurempaa omistajuuden tai ylpeyden tunnetta luomaansa tuotteesta.

Sijainti

Myymäläpaikat: Keskustan ulkopuolella sijaitsevilla myymälöillä on usein alhaisemmat yleiskustannukset alhaisempien vuokra- ja kiinteistöverojen vuoksi. Myymälän sijainti on yksi tärkeimmistä tekijöistä houkutellakseen lisää asiakkaita. Tämän ansiosta he voivat siirtää säästöt asiakkailleen, mikä johtaa alhaisempiin hintoihin ja kilpailukykyisempään tarjontaan.

Vähemmän kilpailua: Monissa kaupungin keskustan ulkopuolella sijaitsevissa kaupoissa voi olla vähemmän kilpailua, koska useimmat paikalliset yritykset sijaitsevat yleensä lähempänä kaupungin keskustaa. Tästä voi olla hyötyä yritysten omistajille, koska se antaa heille paremman kilpailuedun paikallisilla markkinoillaan.

Enemmän tilaa: Keskustan ulkopuolella sijaitsevissa myymälöissä on usein enemmän tilaa asiakkaiden liikkumiselle ja myymälän ulkoasu on houkuttelevampi ja järjestetympi, mikä voi auttaa lisäämään myyntiä.

Parempi pysäköinti: Keskustan ulkopuolella sijaitsevissa myymälöissä on usein enemmän omaa pysäköintialuetta, mikä helpottaa ja helpottaa asiakkaiden pysäköimistä.

Parempi asiakaskokemus: Kaukana kaupungin keskustasta sijaitsevat kaupat voivat tarjota paremman asiakaskokemuksen vähemmällä kiireisellä ostoksilla, koska myymälässä voi olla vähemmän asiakkaita kerrallaan.

Pitkä labyrintti

IKEA-myymälät on suunniteltu labyrinttimaisesti, ja asiakkaiden on kuljettava myymälän useiden osien läpi ennen kassalle saapumista. Tämä rohkaisee asiakkaita pysymään kaupassa pidempään, jolloin he saavat enemmän IKEA-tuotteita. IKEA-myymälöiden ulkoasua kutsutaan usein “labyrintiksi”, koska se ohjaa asiakkaita kiemuraisten polkujen ja käytävien läpi, jotka johtavat heidät eri osastojen ja tuotenäyttelyiden läpi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada videotodistuksia asiakkailta

Tämän ulkoasun tarkoituksena on kannustaa asiakkaita viettämään enemmän aikaa myymälässä ja esitellä heille laaja valikoima tuotteita. Yksi syy, miksi IKEA käyttää tätä asettelua, on luoda asiakkaille löytötunnetta. Ohjaamalla heitä myymälän eri osien läpi IKEA voi esitellä erilaisia ​​tuotteita ja luoda jännityksen ja yllätyksen tunteen, kun asiakkaat kohtaavat uusia tuotteita.

Toinen syy sokkelosuunnitteluun on lisätä todennäköisyyttä, että asiakkaat tekevät impulsiivisia ostoksia. Johtamalla asiakkaita useiden käänteiden läpi IKEA voi paljastaa heidät useammille tuotteille kuin he voisivat nähdä, jos he voisivat kävellä suoraan ostamaansa tavaran luo. Tämä voi lisätä mahdollisuuksia, että asiakkaat näkevät jotain, jota he eivät olleet suunnitelleet ostaessaan, ja päättävät lisätä sen ostoskoriin.

Labyrinttisuunnittelun tarkoituksena on myös luoda asiakkaille hämmennyksen tunne, jolloin heidän on vaikeampi seurata, missä he ovat myymälässä ja kuinka paljon aikaa he ovat viettäneet siellä. Tämä voi vaikeuttaa asiakkaiden nopeiden päätösten tekemistä ja kaupasta poistumista, mikä rohkaisee heitä viettämään enemmän aikaa selaamiseen ja saattaa aiheuttaa enemmän ostoksia.

Ohjaavat nuolet

Kun näet ajo-ohjeet, rentoudut ja annat päätöksentekotaitosi GPS:lle. Tämä on sama IKEA:n kanssa. Sen myymälät on suunniteltu ohjaamaan asiakkaita kiemuraisten polkujen ja käytävien läpi, jotka johtavat eri osastojen ja tuotenäyttelyiden läpi. Auttaakseen asiakkaita liikkumaan kaupassa IKEA tarjoaa erilaisia ​​suuntaapuja, kuten:

Kartat: IKEA-kaupat tarjoavat yleensä sisäänkäynnin lähellä karttoja, jotka näyttävät myymälän asettelun sekä eri osastojen ja palveluiden sijainnin. Nämä kartat voivat auttaa asiakkaita suunnittelemaan reittinsä myymälän läpi ja löytämään etsimänsä tuotteet.

Merkki: IKEA-kaupat käyttävät erilaisia ​​kylttejä auttaakseen asiakkaita löytämään paikan. Tämä sisältää suuntakyltit, jotka osoittavat tien eri osastoille ja tuotenäytöksiin, sekä kylttejä, jotka osoittavat wc-tilojen, asiakaspalvelun ja muiden mukavuuksien sijainnin.

Lattiamerkit: IKEA-kaupat käyttävät usein lattiamerkkejä tai merkintöjä auttaakseen asiakkaita kulkemaan oikeaa polkua myymälän läpi. Nämä merkit voivat olla nuolia, pisteitä tai muita symboleja, jotka osoittavat seurattavan suunnan.

Henkilökunnan apu: IKEA-myymälöissä on myös henkilökuntaa, joka voi auttaa asiakkaita ohjeissa tai auttaa heitä löytämään tiettyjä tuotteita. Asiakkaat voivat pyytää apua milloin tahansa, jos he tarvitsevat apua myymälässä liikkumisessa tai tietyn tavaran löytämisessä. Kaikki nämä temput auttavat paitsi asiakkaita navigoimaan, myös yritystä navigoimaan suurempiin tuloihin.

Täysin suljetut kaupat

Asiakkaat menettävät ajantajunsa tehdessään ostoksia IKEAssa. Liikkeen ulkoasun, laajan tuotevalikoiman, houkuttelevien näyttöjen ja asiakkaiden mukavuuksien yhdistelmä voi kaikki vaikuttaa siihen, että ihmiset menettävät ajantajun ostosten aikana. Liikkeet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita, mukaan lukien huonekalut, kodin sisustus, keittiö- ja ruokailutarvikkeet ja paljon muuta.

Tämä voi olla ylivoimaista joillekin asiakkaille ja vaikeuttaa heidän keskittymistä ostotavoitteisiin. Nämä kaupat käyttävät usein visuaalisesti houkuttelevia ja interaktiivisia näyttöjä tuotteidensa esittelyyn. Asiakkaat voivat vetää puoleensa nämä näytöt ja viettää enemmän aikaa niiden tutkimiseen, mikä voi saada heidät menemään ajantajunsa.

Listauksen ohje

Ostoslistan kirjoittaminen voi olla hyödyllinen psykologinen myyntitemppu vähittäiskauppiaille, koska se auttaa asiakkaita keskittymään erityisiin tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa ja voi kannustaa heitä tekemään harkittumpia ostoksia. Joitakin erityisiä tapoja, joilla ostoslistan kirjoittaminen voi olla psykologinen myyntitemppu, ovat:

Prioriteetin selventäminen: Ostoslistaa kirjoittamalla asiakkaat voivat priorisoida tarpeitaan ja keskittyä heille tärkeimpiin tuotteisiin. Tämä voi auttaa heitä tekemään kohdistetumpia ja tehokkaampia ostoksia ja välttämään tarpeettomia tai impulssiostoksia.

Sitoutumisen tunteen luominen: Kun asiakkaat kirjoittavat muistiin ostoslistan, he tuntevat todennäköisemmin sitoutuneensa pitämään kiinni suunnitelmastaan ​​ja tekemään luetteloimiaan ostoksia. Tämä voi vähentää todennäköisyyttä, että muut tuotteet tai tarjoukset, joita he kohtaavat ostoksilla, vaikuttavat heihin.

Koetun arvon lisääminen: Ostoslistaa kirjoittamalla asiakkaat voivat kokea ostamansa tuotteet arvokkaammiksi, koska he ovat pohtineet huolellisesti tarpeitaan ja laatineet suunnitelman. Tämä voi lisätä heidän tyytyväisyyttään ostoihinsa ja heidän uskollisuuttaan jälleenmyyjää kohtaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada maksutapa tilauksen nimi Magento 2:ssa

Ruokailu talon sisällä

IKEA tarjoaa ilmaiset ateriat ravintolassaan, mikä rohkaisee asiakkaita viipymään myymälässä pidempään ja lisää heidän mahdollisuuttaan tehdä ostoksia. Ruokailu myymälässä on jälleenmyyjien, mukaan lukien IKEA, tarjoama yleinen palvelu, ja sitä voidaan käyttää psykologisena myyntitempuna, joka kannustaa asiakkaita viettämään enemmän aikaa kaupassa ja mahdollisesti tekemään enemmän ostoksia. Yksi tapa myymäläruokailua voidaan käyttää psykologisena myyntitempuna on luoda asiakkaille mukavuuden ja rentoutumisen tunne.

Kun asiakkaat tuntevat olonsa mukavaksi ja rentoutuneeksi ostoksia tehdessään, he saattavat viettää todennäköisemmin enemmän aikaa kaupassa ja tutustua erilaisiin tuotteisiin. Tämä voi lisätä mahdollisuuksia, että he tekevät impulsiivisia ostoksia tai yksinkertaisesti viettävät enemmän aikaa selaamiseen ja mahdollisesti enemmän ostosten tekemiseen. Ruokailu myymälässä voi myös luoda yhteisöllisyyden ja seurustelun tunnetta, mikä voi kiinnostaa asiakkaita. Tarjoamalla asiakkaille paikan istua ja rentoutua, jälleenmyyjät voivat luoda yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kannustaa asiakkaita pysymään myymälässä pidempään.

Toinen tapa myymälässä ruokailua voidaan käyttää psykologisena myyntitempuna on tarjota vähittäiskauppiaille mahdollisuus lisätä tai ristiinmyydä tuotteita. Jos asiakas esimerkiksi syö IKEA-kahvilassa, jälleenmyyjä voi ehdottaa hänelle tietyn tuotteen ostamista tai tarjota hänelle erikoistarjousta heidän ollessaan siellä.

Kaiken kaikkiaan myymälässä ruokailu voi olla hyödyllinen työkalu vähittäiskauppiaille luodakseen asiakkaille positiivisen ostokokemuksen ja rohkaistakseen heitä viettämään enemmän aikaa kaupassa, mikä voi johtaa myynnin kasvuun.

Peilejä kaikkialla

Peilit ovat yleinen ominaisuus vähittäiskaupoissa, ja niitä voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Yksi psykologinen myyntitemppu, jota vähittäiskauppiaat voivat käyttää peilejä, on luoda illuusion lisää tilaa myymälässä. Sijoittamalla peilit strategisesti vähittäiskauppiaat voivat saada pienen tilan tuntumaan suuremmalta ja avoimemmalta, mikä voi houkutella asiakkaita. Toinen psykologinen temppu, jota jälleenmyyjät voivat käyttää peilejä, on luoda illuusion lisääntyneestä aktiivisuudesta tai kiinnostuksesta kauppaa kohtaan. Esimerkiksi, jos kaupassa on paljon peilejä, asiakkaat voivat nähdä heijastuksia muista asiakkaista ja kokea kaupan olevan suositumpaa tai kiireisempää kuin se todellisuudessa on. Tämä voi luoda sosiaalisen todisteen tunteen, jolloin asiakkaat tuntevat todennäköisemmin, että heidänkin pitäisi olla kaupassa.

Jälleenmyyjät voivat myös käyttää peilejä vaikuttaakseen siihen, miten asiakkaat näkevät itsensä ja tuotteet, joita he harkitsevat ostaa. Esimerkiksi, jos asiakas näkee itsensä peilistä kokeileessaan vaatteita, hän saattaa todennäköisemmin keskittyä ulkonäköönsä ja siihen, miltä vaatteet näyttävät hänen päällänsä, sen sijaan, että harkitsevat itse vaatteita. Tämä voi lisätä asiakkaan todennäköisyyttä tehdä ostoksia.

Kaiken kaikkiaan peilit voivat olla jälleenmyyjien tehokas työkalu markkinointityössään, koska ne voivat luoda illuusion lisääntyneestä tilasta, aktiivisuudesta ja itsekäsityksestä, jotka kaikki voivat vaikuttaa asiakkaiden käyttäytymiseen ja ostopäätöksiin.Värikoodaus

IKEA värikoodaa tuotteitaan ja myymäläosioitaan vahvistaakseen tuotemerkin tunnettuutta ja helpottaakseen asiakkaiden löytämistä etsimänsä. Yksi tapa, jolla värikoodauksella voidaan vaikuttaa asiakkaiden käyttäytymiseen, on luoda järjestyksen ja organisoinnin tunne. Käyttämällä eri värejä eri tuoteluokkien osoittamiseen, jälleenmyyjät voivat helpottaa asiakkaiden liikkumista kaupassa ja löytää etsimänsä. Tämä voi luoda asiakkaille rauhan ja hallinnan tunteen, mikä voi tehdä heistä todennäköisemmin ostoksia.

Toinen tapa, jolla värikoodausta voidaan käyttää markkinoinnissa, on liittää tietyt värit tiettyihin tunteisiin tai merkityksiin. Vähittäiskauppiaat voivat esimerkiksi käyttää punaista väriä ilmaisemaan myyntiä tai erikoistarjousta, koska se liittyy usein jännityksen ja kiireen tunteeseen. Jälleenmyyjät voivat myös käyttää värikoodeja luodakseen yhtenäisen tuotekuvan käyttämällä tiettyjä värejä johdonmukaisesti koko myymälässä.

Limited Edition tuotteet

IKEA julkaisee rajoitetun erän tuotteita luodakseen kiireellisyyden tunteen asiakkaiden keskuudessa ja rohkaistakseen heitä ostamaan tuotteet nopeasti. Niukkuusperiaate perustuu ajatukseen, että ihmiset arvostavat asioita enemmän, kun he pitävät niitä harvinaisina tai vaikeasti saatavina. Luomalla niukkuuden tunteen tuotteen ympärille jälleenmyyjät voivat lisätä sen arvoa ja kannustaa asiakkaita tekemään ostoksia. Ne voivat näyttää näiltä otsikoilta

Tarjoukset rajoitetun ajan: Jälleenmyyjät voivat luoda tuotteen suhteen kiireellisyyden tunteen mainostamalla sitä rajoitetun ajan tarjouksena. Tämä voi saada asiakkaat tuntemaan, että heidän on toimittava nopeasti hyötyäkseen kaupasta, mikä voi lisätä oston todennäköisyyttä.

🔥 Empfohlen:  19 tapaa ansaita rahaa nukkuessasi

Rajoitettu määrä: Jälleenmyyjät voivat luoda niukkuuden tunteen mainostamalla tuotteita rajoitettuina määrinä. Tämä voi saada asiakkaat tuntemaan, että heidän on toimittava nopeasti varmistaakseen tuotteen ennen kuin se loppuu, mikä voi lisätä oston todennäköisyyttä.

Harvinaisia ​​tai vaikeasti löydettäviä esineitä: Jälleenmyyjät voivat mainostaa tiettyjä tuotteita harvinaisina tai vaikeasti löydettävissä olevina, mikä voi lisätä tuotteen arvoa ja tehdä siitä houkuttelevamman asiakkaille.

Loppuunmyytyjä esineitä: Jälleenmyyjät voivat mainostaa tuotteita loppuunmyytyinä tai ei ole saatavilla luodakseen niukkuuden tunteen ja rohkaistakseen asiakkaita ostamaan samanlaisia ​​tai niihin liittyviä tuotteita.

tuoksuu

IKEA käyttää kanelipullien tuoksua myymälöissään kannustaakseen asiakkaita pysymään kaupassa pidempään. On tavallista, että vähittäiskauppiaat, mukaan lukien IKEA, käyttävät erilaisia ​​aistinvaraisia ​​elementtejä, kuten hajuja, osana markkinointistrategiaansa. Miellyttävien tuoksujen käyttö kaupan ympäristöissä voi olla aistinvaraisen brändäyksen muoto, joka on käytäntö aistielementtien avulla luoda emotionaalinen yhteys asiakkaisiin ja vahvistaa brändin identiteettiä.

IKEA:n tapauksessa hajujen käyttö voi olla tehokas tapa luoda positiivinen ostokokemus asiakkaille ja vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä. Joitakin erityisiä tapoja, joilla IKEA ja muut jälleenmyyjät voivat käyttää hajuja markkinoinnissaan, ovat

Toivottavan ilmapiirin luominen: Jälleenmyyjät voivat käyttää miellyttäviä tuoksuja, kuten kahvin tai leivonnaisten aromia, luodakseen myymälään lämpimän ja kutsuvan tunnelman. Tämä voi saada asiakkaat tuntemaan olonsa mukavammaksi ja rohkaisemaan heitä viettämään enemmän aikaa ostoksilla.

Tuotteiden houkuttelevuuden lisääminen: Jälleenmyyjät voivat käyttää tuoksuja lisätäkseen tiettyjen tuotteiden houkuttelevuutta, esimerkiksi käyttämällä vastaleivottujen pikkuleipien tuoksua kiinnittääkseen huomion keittiövälineiden esillepanoon.

Muistoja ja tunteita laukaiseva: Tuoksuilla on kyky herättää ihmisissä muistoja ja tunteita, ja jälleenmyyjät voivat käyttää tätä hyödykseen. Esimerkiksi mäntyjen tuoksulla voidaan luoda juhlatunnelmaa lomakauden aikana tai laventelin aromia voidaan käyttää rentouttavan tunnelman luomiseen vuodevaateosastolle.

Johtopäätös

Liiketoimintaa ja myyntiä voidaan käyttää asiakkaiden houkuttelemiseen, tulojen tuottamiseen ja markkinaosuuden kasvattamiseen. Menestyäksesi liiketoiminnassa ja myynnissä on välttämätöntä ymmärtää näiden kahden voiman voima. IKEA käyttää erilaisia ​​psykologisia temppuja houkutellakseen ja suostutellakseen asiakkaita tekemään ostoksia. Näihin tekniikoihin kuuluu visuaalisesti houkuttelevan myymälän ulkoasun luominen, niukkuuden ja tappioiden välttämisen käyttö kiireellisyyden tunteen luomiseksi sekä sosiaalisen todisteen voiman hyödyntäminen kannustamaan asiakkaita seuraamaan muiden esimerkkiä. IKEA käyttää tekniikoita positiivisten ostokokemuksien luomiseen ja asiakkaiden ostopäätösten tekemiseen osana yleistä markkinointistrategiaansa. Nämä tekniikat eivät ole petollisia tai epäeettisiä.

FAQ

Mitä ainutlaatuista on IKEA:n strategiassa houkutella asiakkaita?

Yksisegmenttisten, mukautuvien ja esteettisten tuotteiden sijoittelun käyttäminen. Huonekalujen jälleenmyyjä tavoittaa hintatietoisen asiakassegmentin, joka haluaa saada vastinetta maksamalleen rahalle. Näin ollen IKEA on mukautunut brändin ainutlaatuiseksi myyntiehdotukseksi.

Mikä on Ikea-ilmiö psykologiassa?

IKEA-efekti, joka on nimetty kaikkien ruotsalaisen suosikkihuonekalujättiläisen mukaan, kuvaa kuinka ihmiset arvostavat esinettä enemmän, jos he tekevät (tai kokoavat) sen itse. Laajemmin IKEA-ilmiö kertoo siitä, kuinka yleensä pidämme asioista enemmän, jos olemme käyttäneet vaivaa niiden luomiseen.

Mitkä ovat IKEA:n menestyksen avaintekijät?

Ikean menestyksen ytimessä on arvo: Tiedät, mitä saat, kun teet ostoksia Ikeassa, ja se tulee olemaan edullista. Itse asiassa hinta on niin tärkeä Ikean strategialle, että yritys päätti ensin huonekalun hinnasta ja sen jälkeen kääntei sen rakentamisen.

Mitä ainutlaatuista IKEA:n liiketoimintamallissa on?

IKEA käyttää noin 1400 tavarantoimittajan palveluita yli 60 maasta. Nämä toimittajat muodostavat suuren ketjun ja auttavat myös IKEA:a tunkeutumaan tuoreille markkinoille. Lisäksi se käyttää puoliksi ammattitaitoista ja ammattitaitoista työvoimaa, josta tulee olennainen osa sen hankintajärjestelmää.