Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka Intian media on muuttunut vuosien varrella [Case Study]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka Intian media on muuttunut vuosien varrella [Case Study]

Media sellaisena kuin sen tunnemme, on tullut välttämätön osa elämäämme. Ilman sitä uskon, että tuskin kestäisimme taloudellista ja väestötieteellistä ympäristöä, jottei meillä olisi polkua eteenpäin. Valtava tietomeri, johon meillä on pääsy, on tämän median armo.

Olemme tulleet vuosikymmeniä eteenpäin sähkeistä ja faksiviesteistä, jotka olivat tärkeimpiä välineitä arkaluontoisten tietojen välittämisessä Internetiin ja älypuhelimiin, joissa mikään ei todellakaan ole koskaan arkaluonteista.

24*7-media on vienyt meidät otsikoiden ja tuoreiden uutisten pyörteeseen ja pitää meidät varpaillamme uusimpien päivitysten kanssa. Painetut mediat, elokuvateatterit, lähetykset, radio ja nyt Z-sukupolven digitaalinen suosikkimedia ovat nyt uusia parannettuja, teknisiä ja monipuolisia työkaluja, joita käytetään tiedon välittämiseen massoille.

Intian median historia
Intian median nykyisyys
Intialaisten kanavien ja tiedotusvälineiden kasvu
Kuinka Intian media on muuttanut maan politiikkaa ja dynamiikkaa
Intian median tulevaisuus
FAQ

Intian median historia

Intialainen media on suurin ja vanhin media, joka on nähnyt itsensä kehittyvän 1700-luvulla. Painetun median syntyi vuonna 1780 ennen itsenäistymistä. Hicky’s Bengal Gazette oli ensimmäinen sanomalehti, joka esiteltiin brittiläisen Rajin alaisuudessa.

Intian kohtalon kehittyessä kolonisaattoreiden käsissä oli useita muita sanomalehtiä, jotka vahvistivat tasaisesti läsnäoloaan. Tästä painetusta mediasta tuli myöhemmin voimakas ase vapaustaistelijoiden käsissä, jotka levittivät sanomaa itsenäisyydestä massoille. Madras Courier (1785) ja Bombay Herald (1789) olivat niitä, jotka seurasivat 1700-luvun alussa.

Ennen itsenäisyyttä

Ennen itsenäisyyttä monet painetun median perustajat tukivat ja kokosivat vapaustaistelua. Mirat-ul-Akbar (Persialainen lehti), kirjoittanut Raja Ram Mohan Roy, Rast Goftar kirjoittanut Dadabhai Naoroji, Kesari kirjoittanut Bal Gangadhar Tilak. Mahatma Gandhin Indian Opinion oli eräitä merkittäviä sanomalehtiä, jotka ottivat vastuun rohkaista joukkoja astumaan esiin vapausliikkeen puolesta.

Itsenäisyyden jälkeen

Myös itsenäisyyden jälkeen painettua mediaa hallitsivat englantilaiset sanomalehdet. Ensinnäkin kielen korkean aseman vuoksi ja toiseksi kirjoituskoneissa olevan Morse-koodin vuoksi, jotka olivat vaikeita kansankielille. Intialaiset kielet nousivat tasaisesti tilaisuuteen ja alkoivat painaa omaa painoaan.

🔥 Empfohlen:  Katso, kuinka iPhone 14 pärjää tässä vakavassa kestävyystestissä

Intian lehdistö oli todistamassa sen ensimmäistä kapinaa, kun (silloinen) pääministeri Indira Gandhi ilmoitti valtakunnallisesta hätätilanteesta vuosina 1975-1977. Tämä on luonut ennakkotapauksen sille, kuinka kansakuntien ei pitäisi kohdella lehdistöään. Tämä keskeytti kansalaisvapauksien – lehdistö on useiden muiden joukossa.

Drakonian laki

Hallituksen drakonilainen laki uhkasi ja pidätti kaikkia, jotka ilmoittivat tyranniaa vastaan. 21 kuukautta kestäneen hätätilanteen aikana Intian media oli hihnassaan, ja julkaisujen täytyi ohjata sisältönsä päälehdistöneuvonantajan kautta ennen julkaisua.

Radiolähetykset aloitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1927, mutta siitä tuli valtion omistama osasto vuonna 1930. Lähetys- ja tiedotusministeriö hallitsi sitten laitteistoa, mukaan lukien Doordarshan, ensimmäinen Intian televisiokanava. Se on yksi Intian yleisradioyhtiön Prasar Bharatin kahdesta lakisääteisestä elimestä.

Intialainen elokuva

Indian Cinema juontaa juurensa vuoteen 1913, jolloin Dadasaheb Phalke, intialaisten kielten ja kulttuurin tutkija, toimi edelläkävijänä elokuvateollisuudessa tuottamalla ensimmäisen täyspitkän elokuvan “Raja Harishchandra”. Intialaista elokuvaa on testattu monilla vesillä Bollywoodiksi tänään. Nykyään Intia on maailman toiseksi suurin elokuvien tuottaja.

Intialainen elokuva on katsojiinsa nähden suojellut hyvin massoille näytettävää sisältöä ja aihetta. Intia pitää erittäin lujasti kiinni uskonnollisista ja yhteiskuntapoliittisista näkemyksistään. Intialainen yleisö ei vieläkään hyväksy kovinkaan kypsiä ja herkkiä aiheita, kuten samaa sukupuolta olevien suhteita, kasteismia ja politiikkaa.

On ollut erinomaisia ​​elokuvantekijöitä, jotka ovat yrittäneet poimia näitä aiheita pitäen mielessä intialaisen yleisön herkkyyden. Emme ole vielä saavuttaneet kypsyysrajaa kollektiivisena yleisönä, kun on kyse raaka-aineesta ja suodattamattomasta sisällöstä.

Media- ja viihdeteollisuus on kasvanut eksponentiaalisesti viimeisten vuosikymmenten aikana. Nykyään yli 118 000 rekisteröityä julkaisua sanoma- ja aikakauslehdille tekee Intiasta toiseksi suurimman maan sanomalehtien kulutuksessa.

Televisio Media

Intiassa on 850 tv-kanavaa kaikilla puhutuilla kielillä, ja 197 miljoonalla kotitaloudella on käytössä televisio. Jokaisella Intian niemimaan kielellä on omat viihdekanavansa. Colors, Zee, Star ovat johtavia verkostoja, jotka leviävät Intiassa, ja ne kattavat uutisia ja viihdettä kaikilla pääkielillä.

Intia on parhaillaan todistamassa yksisalin teattereiden poistumista, kun suuret multiplex-pelaajat, kuten Cinepolis, INOX, PVR ja Carnival Cinemas, ovat ottaneet näytökset haltuunsa. Intia on menettänyt noin 12 prosenttia yhden salin teattereista uuden koronaviruksen puhkeamisen vuoksi. Nämä teatterit eivät todennäköisesti palaa toimintaan, ja ne voivat ottaa multiplex-ketjut haltuunsa.

🔥 Empfohlen:  Katso, kuinka tämä kehittäjä käyttää Raspberry Pi:tä kitaravahvistimen elvyttämiseen

OTT-alustat Intiassa

Over-the-top (OTT) -alustat ovat olleet olemassa vuodesta 2008. Mutta niiden katsojamäärä kasvoi merkittävästi, kun meidät pakotettiin kotiimme melkein vuodeksi pandemian ansiosta. OTT-alustoilla ei ollut sensuuria, ja ne toimivat koko Intiassa, koska Internetillä ei ole maantieteellisiä esteitä.

Nykyään Intian OTT-alustojen tuotto on 40 000 miljardia rupiaa, ja Intian sateenvarjon alla toimii 40 valtavirran OTT-alustaa. Amazon Prime, Disney+ Hotstar, Netflix India, SonyLiv, Alt Balaji, Voot ovat joitakin vakiintuneita OTT-alustoja, jotka antavat DTH-teollisuudelle juosta rahoilleen.

Tällä hetkellä maa kuluttaa mediaa esimerkiksi TV:n, OTT:n, Printin, VFX:n, radiolähetysten, pelaamisen ja digitaalisten mainosten kautta. Intian mainostulojen ennustetaan kasvavan CAGR:llä 4,3 % vuosina 2021–2024.

Internetin käyttäjien määrän nopean kasvun vuoksi digitaaliset kanavat suunnittelevat saavuttavansa 26 prosentin CAGR:n vuoteen 2024 mennessä, mukaan lukien printti- ja TV-alustat, mikä tekee Intiasta kuuden suurimman väestörakenteen alan liikevaihdolla 2,9 miljardia dollaria.

Uutiset Media

Uutisjättiläisten, kuten NDTV-, CNBC-, Aaj Tak- ja ABP-verkkojen kanssa Intiassa on noin 892 uutiskanavaa. Nämä mediatalot ovat saaneet valtaa kurssin aikana ja jakaneet intialaisen yleisön kahteen siipeen.

Osa mediataloista on siipien omistuksessa. Politiikka ja propaganda selittävät näiden mediatalojen menestyksen ja TRP:t. Vapaa lehdistö on tulossa vakavaksi huolenaiheeksi aitouden suhteen ja siitä puuttuu tietoisuus.

Journalismi on viime aikoina maksanut muutamille intohimoisille toimittajille henkensä, ja sananvapaus, joka on yksi perustuslakimme perusihmisoikeuksista, on lakannut olemasta arvokas. Poliittinen ylivalta vapaaseen lehdistöön on ilmeinen ja pelottava.

Intian vapauden asema

Freedom House -järjestö on alentanut Intian aseman “Vapaasta” “Osittain vapaaksi” johtuen “median, tutkijoiden, kansalaisyhteiskunnan ryhmien ja mielenosoittajien erimielisyydenilmaisujen torjumisesta”.

Vuoden 2020 Freedom in the World -raportin mukaan Intian pisteet ovat nousseet 67:ään 70:stä sadasta. Tämä on erittäin vakavaa ja ahdistavaa, koska olemme menettämässä itsenäisyytemme jälkeen säilyttämämme demokraattisen aseman.

🔥 Empfohlen:  Anna minulle 10 minuuttia, niin tiedät kaiken SEMrush Social Media Toolkitista

“Modin aikana Intia näyttää luopuneen potentiaalistaan ​​toimia globaalina demokraattisena johtajana ja nostanut kapeita hindujen nationalistisia etuja sen perusarvojen, osallisuuden ja yhtäläisten oikeuksien kustannuksella”, raportissa sanotaan.

Digitaalisen median vapaasta vallasta tuli viime aikoina kansallismielisen hallituksen kohde, kun se otti käyttöön OTT-alustojen toiminnalle uudet välittäjäohjeet ja digitaalisen median eettiset säännöt 2021 (Rules). Uuden eettisen koodin tulee luokitella sisältö katsojan iän, teeman, sävyn ja vaikutuksen perusteella.

“Intian taantuessa osittain vapaaksi”, raportissa todettiin, “alle 20 prosenttia maailman väestöstä asuu nyt vapaassa maassa, mikä on pienin osuus sitten vuoden 1995.” Median ja viihteen nykytila ​​on hieman synkkä ja näyttää siltä, ​​että sitä ympäröivät mielivaltaisten lakien ja pakotteiden pilvet.

Numeroiden kasvu on todella eksponentiaalista. OTT:n ja sosiaalisen median alustojen myötä media pyrkii kohti korkeinta potentiaaliaan. Sisältö on kuningas: mutta entä jos tämä sisältö on jatkuvan valvonnan alainen ja sananvapaus vaarantuu.

Intian median ja viihteen tulevaisuus on epäselvä, ja mielivaltainen aalto ratsastaa sen pätevyydellä. Palaako Intia takaisin “vapaaksi”? Tai alistuuko se poliittiselle propagandalle ja menettää vapaan lehdistön. Nämä ovat kysymyksiä, jotka käyvät keskusteluja maamme älymystöjen keskuudessa.

Kuka omistaa painetun median?

ThePrint on intialainen verkkolehti. Sitä tukee Printline Media Pvt Ltd, yritys, jonka pääkonttori on New Delhissä.

Kuka omistaa NDTV:n Intiassa?

New Delhi Television Ltd. on intialainen uutismediayritys, joka omistaa ja operoi NDTV Intian ja NDTV 24×7 -uutiskanavat.

Kuka on ensimmäinen naistoimittaja Intiassa?

Homai Vyarawalla oli Intian ensimmäinen naiskuvajournalisti.

Johtopäätös

Intialainen media on sotku, ja meidän on opittava erottamaan faux-uutiset ja aito journalismi. Kansalaisina meidän vastuullamme on säilyttää demokraattisen kansakunnan asema maailmanrintamalla.