Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka käsitellä pitkäaikaistyöttömyyttä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka käsitellä pitkäaikaistyöttömyyttä

Olemme nähneet korkean työttömyysasteen suuren laman, suuren taantuman ja tietysti vuoden 2020 pandemian aikana. Nämä kaikki ovat tavalla tai toisella johtaneet monille pitkäaikaistyöttömyyteen.

Tämä johtuu siitä, että yrityksillä ei mene hyvin tai tiettyjä taitoja ei enää tarvita työvoimassa. Lue lisää kroonisen työttömyyden hoitamisesta ja siitä, mitä tehdä seuraavaksi, jos joudut työttömäksi. Mutta ensin käydään läpi mitä pitkäaikaistyöttömyys on.

Mikä on pitkäaikaistyöttömyys?

Yhdysvaltain työtilastovirasto (BLS) määrittelee pitkäaikaistyöttömiksi henkilöt, jotka ovat olleet työttömänä yli kuusi kuukautta.

He tutkivat tämän vaikutuksia miesten uraan ja päättelivät, että yli 22 prosenttia miehistä koki ainakin yhden pitkäaikaistyöttömyyden ajanjakson elämänsä aikana.

Samaan aikaan tekemä tutkimus Urban Institute osoittaa, että vaikka naisten osuus työvoimasta on 47,1 prosenttia, he muodostavat myös 45,2 prosenttia pitkäaikaistyöttömistä.

Lisäksi, Talouspolitiikan instituutin tutkimuksia ovat osoittaneet, että vaikka korkeakoulututkinnon suorittaneiden työntekijöiden pitkäaikaistyöttömyysaste on alhaisempi, he eivät ole ennallaan.

Työttömyydellä voi olla tuhoisa vaikutus talouteen, jos se tapahtuu sinulle. On kuitenkin olemassa vaiheita ja ohjelmia, joihin voit osallistua vaikutusten minimoimiseksi.

Tämä artikkeli antaa enemmän valoa siitä, mitä sinun pitäisi tehdä, jos krooninen työttömyys vaikuttaa sinuun.

Pitkäaikaistyöttömyyden tyypit

Pitkäaikaistyöttömyysastetta ja työttömyydestä kärsineitä koskevan tutkimuksen lisäksi on tiedettävä joitain muitakin asioita. Esimerkiksi erilaiset työttömyyden tyypit, kun se on pitkäaikaista. Tässä on joitain yleisiä.

Suhdannetyöttömyys

Suhdannetyöttömyys liittyy talouteen. Kun talous muuttuu, jos joku menettää työpaikan sen vuoksi, se katsotaan suhdannetyöttömyydeksi.

Esimerkiksi jokainen, joka menetti työnsä suoraan Covid 19 -pandemian seurauksena, koki suhdannetyöttömyyttä.

Rakenteellinen työttömyys

Rakenteellista työttömyyttä syntyy, kun työntekijöiden taitoja ei enää tarvita tekniikan kehityksen tai sen vuoksi, että heidän työpaikkansa ei ole enää tarpeen.

Tästä voi olla vaikea päästä eroon, varsinkin jos joku on työskennellyt valitsemallaan uralla monta vuotta.

Institutionaalinen työttömyys

Tämä tapahtuu, kun ihmiset menettävät työpaikkansa hallituksen ja yhteiskunnan muutosten vuoksi. Uudet lait ja sosiaalietuusohjelmat voivat tehdä institutionaalisesta työttömyydestä yleisempää.

Lyhytaikainen työttömyys

Työttömyyden pituudet vaihtelevat, mikä johtaa lyhyt- tai pitkäaikaistyöttömiin. Lyhytaikatyöttömyyttä on hieman vaikea määritellä, mutta se on tyypillisesti ihmisiä, jotka ovat olleet työttömänä kuusi kuukautta tai vähemmän. BMC Public Healthin mukaan tämän ajanjakson jälkeen alkaa pitkä aika.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Microsoft 365 Copilot vapauttaa ChatGPT:n rajoituksistaan

Mitä tehdä, jos olet pitkäaikaistyöttömänä

Riippuen työttömyyden syystä, käytettävissäsi voi olla useita vaihtoehtoja tänä vaikeana aikana, jolloin olet pitkään työttömänä.

Hae työttömyysturvaa

Työttömyysetuuksiasopii ovat valtion ylläpitämiä ohjelmia. Työttömien amerikkalaisten työttömyysvakuutuksen kelpoisuus ja kesto vaihtelevat osavaltioittain.

Esimerkiksi Alabamassa viikoittainen enimmäisetuus on 275 dollaria ja se kattaa enintään 26 viikkoa, kun taas Pohjois-Carolinan etuja voi hakea vain 12 viikon ajalta 350 dollarilla viikossa.

New Jerseyllä on yksi anteliasimmista ohjelmista jopa 713 dollaria viikossa 26 viikon ajan. (Kymmenen osavaltiota myöntää tällä hetkellä työttömyysetuuksia alle 26 viikoksi.)

Noin 50 prosenttia osavaltioista on alirahoitettuja, eikä niillä ole täysin rahoitettuja työttömyysvakuutusohjelmia.

Valitettavasti niille, jotka ovat olleet työttömänä pidempään kuin valtion tuki kattaa, ei ole apua. Jotkut osavaltiot tarjoavat kuitenkin ylimääräisiä tai laajennettuja etuja, kun työttömyys on korkea.

Joissakin osavaltioissa se on uskomattoman vaikea hakea ja hyväksyä työttömyysvakuutusta varten. Siirtyminen vain sähköiseen työttömyyshakemusprosessiin vaikuttaa suuresti niihin, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Tästä huolimatta, jos olet valmis hakemaan, muista kerätä kaikki tarvittavat asiakirjat.

Yleisiä tarvittavia asiakirjoja ovat:

 • Sosiaaliturvakorttisi
 • Suorat talletustiedot
 • Työnantajasi nimet ja osoitteet viimeisten 12 kuukauden ajalta
 • Työnantajan rekisterinumero
 • Viimeaikaiset palkkatiedot
 • Kaikki asiakirjat, jotka osoittavat, että olet työtön.

Muista tarkistaa osavaltiosi työministeriön verkkosivusto saadaksesi luettelon tarvittavista asiakirjoista.

Muista, että työttömyysetuutta hakiessasi saatat joutua selittämään, miksi olet pitkäaikaistyöttömänä. Vältä sanan “potkut” käyttämistä, ellei sinua selvästi erotettu jonkin tekemäsi väärin takia. On suositeltavaa käyttää sanoja, kuten “irtisanottu” tai “irtisanottu”.

Selvitä, mihin terveydenhuoltoon olet oikeutettu

Vaikka pitkäaikaistyöttömyytesi jatkuu, tarvitset terveydenhuollon. Konsolidoitu omnibus-budjetin täsmäytyslaki (COBRA-edut) voi olla käytettävissäsi, mutta se voi olla kallis vaihtoehto. COBRA antaa sinulle mahdollisuuden pitää työnantajan rahoittama sairausvakuutus väliaikaisesti.

Tarkista paikalliselta terveydenhuollon markkinapaikalta tai Healthcare.gov markkinapaikan kattavuutta varten. Voit määrittää, oletko oikeutettu alhaisempaan Marketplace-vakuutukseen.

Medicaid voi olla toinen vaihtoehto. Se tarjoaa terveydenhuoltoa pienituloisille kotitalouksille. Yksi huomionarvoinen asia on se, että kelpoisuus perustuu kotitaloutesi tuloihin ja kokoon, ei työtilanteeseen.

Medicare on saatavilla vammaisille tai 65-vuotiaille tai sitä vanhemmille.

Ota selvää omasi työkyvyttömyysvakuutus kelpoisuus

Jos et ole työkyvytön sairauden tai vamman vuoksi, saatat olla oikeutettu pitkäaikaiseen työkyvyttömyysetuuteen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka suunnitella talouttasi, jos saat kuukausipalkkaa

Muista, että sinun on luettava pienellä painettu teksti, koska yleensä voit hakea vain pitkäaikaista työkyvyttömyyskorvausta tai työttömyysetuutta, mutta et molempia. Tämä riippuu siitä, minkätyyppistä työkyvyttömyysvakuutusta sinulla on, jos sinulla on sellainen.

Ota selvää työntekijän korvauksista

Jos loukkaantuit tai loukkaannuit työssäsi, saatat saada työntekijän korvauksen, eräänlaisen vakuutusetuuden, jonka työnantajat maksavat.

Sen avulla voit hakea korvausta työtapaturmista tai sairauksista ilman, että sinun tarvitsee ryhtyä oikeustoimiin.

Tutkimus muut valtion edut

Liittovaltion etuusohjelmat voivat auttaa pienituloisia kattamaan elinkustannukset, kuten terveydenhuollon, asumisen ja ruoan.

Jos et esimerkiksi ole löytänyt työtä kattamaan kulujasi, voit harkita hakemista TANF (Tilapäistä apua tarvitseville perheille.)

Tällaiset ohjelmat on suunniteltu auttamaan sinua pääsemään takaisin jaloillesi. Vaikka ne ovat liittovaltion rahoittamia, ne ovat valtion ylläpitämiä etuusohjelmia, jotka voivat vaihdella osavaltioittain.

Hyvä paikka aloittaa tutkimus on nyt usa.gov/benefits.

Tärkeimmät toimenpiteet, jos jäät työttömäksi

Jos menetät työpaikan, ensimmäinen ajatuksesi saattaa olla nähdä pitkän aikavälin työttömyysaste tai aloittaa tutkimuksen tekeminen. Mutta sen sijaan on olemassa muita hyödyllisiä asioita, jotka helpottavat huolesi.

Hae työttömyyttä heti kun jäät työttömäksi. Tämä on loistava ensimmäinen askel. Voit kuitenkin tehdä muutamia muita vaiheita tänä vaikeana aikana.

1. Tarkista kulusi ja leikkaa mahdollisuuksien mukaan

Jos olet pitkäaikaistyöttömänä, katso kulujasi ja yritä leikata armottomasti. Arvioi liittymäpalvelut ja muut sekalaiset kulut uudelleen. Selvitä, mitä asioita voit tilapäisesti olla ilman, kunnes et ole enää työnhakija vaan työssä.

Budjetoi kaikki säästössäsi olevat rahat ja katso, mitä kuluja pystyt kattamaan ja kuinka kauan. Harkitse rajujen leikkausten tekemistä asumiseen, ruokaan ja kuljetuskustannuksiin.

Voit esimerkiksi leikata päivittäistavarakauppakulujasi ateriasuunnittelulla. Nyt on aika leikata kulut paljaaksi.

2. Kommunikoi lainanantajien ja velkojien kanssa

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa laskusi, on tärkeää, että olet yhteydessä lainanantajiisi. Soita laina- ja muille velkojille ja pyydä maksulykkäyksiä tai maksusuunnitelmia. Heillä voi jopa olla erityisiä taloudellisen avun ohjelmia, joihin voit liittyä.

On kuitenkin tärkeää, että olet tietoinen pienestä tekstistä, erityisesti maksujen osalta.

3. Hyödynnä henkilökohtaista ja ammatillista verkostoasi

Pitkäaikaistyöttömyys on aika tavoittaa yhteyksiäsi ja verkostoasi. Jos edellisestä työnhausta on kulunut pari vuotta, on myös hyvä aika päivittää ansioluettelosi ja lisätä ammatin löytämisen todennäköisyyttä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Den of Geek houkuttelee 8 miljoonaa innokasta näytönharrastajaa kuukaudessa

Hanki suosituskirjeet entisiltä esimiehiltä. Kysy entisiltä esimiehiltä tai työkavereilta, voivatko he ohjata sinut töihin. Varaa kalenteriisi joka päivä aikaa työnhakuun ja verkostoitumiseen.

Lisätulojen etsiminen voi myös keventää kroonisen työttömyyden aiheuttamaa taloudellista taakkaa. Voit harkita keikkatyötä tai sivuharrastuksia lisätulojen saamiseksi. Esimerkkejä asioista, joita voit tehdä, ovat:

  • Uber/Lyft
  • Virtuaalinen avustaja
  • Ruoan/elintarvikkeiden toimituspalvelut
  • Tehtävä Rabbit/Fiverr/Upwork
  • Ravintola/vähittäiskauppatyö
  • Lastenvahti
  • Koiran ulkoiluttaminen / lemmikkieläinten istuminen

Asua kämppäkaverin kanssa

Muista, että et ole yksin. Pitkäaikaistyöttömyys ei ole sellaista, mitä kukaan odottaa, ja se voi tapahtua kenelle tahansa.

Pitkä Aikaistyöttömyys on takaisku, mutta mahdollisuuksia on olemassa

Työmarkkinoiden kohtaaminen ja työn saamatta jättäminen voi olla uskomattoman turhauttava takaisku urapolullasi. Ja pitkäaikaistyöttömyydestä kuuleminen voi jättää sinut toivottomaksi ja heikentää itseluottamustasi.

Perhe- ja ystävyyssuhteet voivat kärsiä. Ja henkinen ja emotionaalinen vaikutus, joka saattaa tuntua kyvyttömyydestä saavuttaa uratavoitteitasi, voi saada sinut tuntemaan olosi deflatoituneeksi.

Kroonisen työttömyyden aikana voit kuitenkin löytää mahdollisuuksia. Voit käyttää vapaa-aikaasi kykyjesi parantamiseen tai uusien taitojen oppimiseen auttaaksesi täyttämään ansioluettelosi työllisyysaukkoja. Aseta etusijalle keskittyminen ajattelutapaasi ja henkiseen hyvinvointiisi.

On myös tärkeää olla eristämättä itseäsi ja tavoittaa tukevat perheet ja ystävät. Päiväkirjan kirjoittaminen, mietiskely tai rukous voivat auttaa tietoisuutta ja kiitollisuutta myös näinä vaikeina aikoina.

Lopuksi muista, että krooninen työttömyys on vain väliaikaista. Jatkuvalla ponnistelulla selviät tästä. Kun alat nousta jaloillesi, muista asettaa säästämisen tärkeys tärkeysjärjestykseen. Tutustu resursseihin, kuten Clever Girl Finance -kirjaan tai podcastimme, Clever Girls Know.

Table of Contents