Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka kasvattaa varallisuuttasi ja nettovarallisuuttasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kasvattaa varallisuuttasi ja nettovarallisuuttasi

Onko perheesi varakas? Vai ihastutko monien muiden tavoin laiskalle ajattelutavalle siitä, mitä rikas tai rikas itse asiassa tarkoittaa?

Tapa, jolla monet ihmiset näkevät varallisuuden, on aineellinen ja rahallinen kasautuminen. Tai se, jolla on eniten tavaraa (ja rahaa) kuollessaan, voittaa. Tavaroiden omistaminen ei tarkoita, että olet varakas, ja se voi itse asiassa tarkoittaa päinvastoin. Kaikki riippuu siitä, kuinka olet maksanut asioista.

Kasvoin oppiessani rikkauden peruskaksinaisuuden, joka tarkoitti rikas = hyvä, köyhä = paha.

Tarpeeksi yksinkertainen.

Miksi meidän pitäisi monimutkaistaa sitä enemmän? No koska se on niin hauskaa! Joten hypätään sisään, jalat edellä, ja puhutaan termistä nettovarallisuus. Oletko hämmentynyt siitä?

Nettoarvon käsite

Talousmaailma on täynnä outoja sanoja ja ajatuksia, joita et todennäköisesti kohtaa missään muualla. Ellei sinulla ole hyvin nörttiystäviä, kuten minä. Yksi tällainen idea tai sellainen käsite on nettovarallisuus.

Jotta voimme tarkastella minkä tahansa perheen tai yksilön rikkautta, meidän on opittava, mitä nettovarallisuus tarkoittaa. Yksinkertainen selitys on, että nettovarallisuus on kaikki mitä omistat miinus kaikki mitä olet velkaa. Tarpeeksi yksinkertainen, eikö?

Jos se on näin yksinkertaista, enkö voi lopettaa kirjoittamista tänne?

No tottakai. Mutta luulen, että selitän hieman enemmän ja luet eteenpäin, jos yllä oleva selitys tuntuu liian yksinkertaiselta, oikeudenmukaiselta?

Aiheeseen liittyvä: Keskimääräinen nettovarallisuus iän mukaan: Missä pysyt?

Mitä omistat?

On helppo huijata itsesi luulemaan, että omistat paljon tavaraa. Se voi olla talo, auto, talon huonekalut, vaatteet selässäsi ja niin edelleen.

Jotkut mainituista asioista luultavasti omistat. Mutta saadaksemme hieman syvemmälle nettovarallisuuden, meidän on lisättävä muutama näistä taloudellisista ehdoista.

Varat ja velat

Meidän on puhuttava varoista ja veloista, jotka ovat avaintekijöitä nettovarallisuuden laskennassa. Ok, näen pelon silmissäsi – “Hän sanoi laskelmia!”.

Kyllä, olen pahoillani, mutta tämä vaatii hieman matematiikkaa. Mutta vakuutan teille, että se on hyvin yksinkertaista ja pidän kädestäsi koko matkan.

Omaisuus on jotain, jonka omistat ja jonka voit myydä rahalla, jotta saat sen sijaan kylmää, kovaa rahaa.

Velka on omaisuuden vastakohta. Se on jotain, jonka olet velkaa. Jonkinlainen velka, toisin sanoen.

Joten palataan asioihin, joita saatat omistaa, ja annetaan typerä esimerkki. Katso tuo upea nahkatakki, jonka ostit toissapäivänä. Omistat sen, eikö? Tai odota, maksoit sen luottokortilla, rahalla, jota sinulla ei teknisesti ollut.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada Instagram-seuraajia käyttämättä botteja

Tässä typerässä esimerkissä vastuu (mitä olet velkaa luottokorttiyhtiölle) on takin koko arvo. Tämä tekee tästä takista velan eikä hyödykkeen. Joten tavallaan et omista sitä ennen kuin maksat laskun luottokorttiyhtiölle.

Miten tämä liittyy henkilökohtaiseen nettoarvoon?

Yleisemmin käytetty esimerkki tämän selittämiseksi voisi olla koti, jossa on asuntolaina. Oletetaan, että ostit asunnon 100 000 dollarilla. Maksoit 25 000 dollarin käsirahaa ja sait asuntolainan loput 75 000 dollaria.

Se, mitä todella omistat kotonasi täällä, olisi 100 000 – 75 000 dollaria = 25 000 dollaria. Kunnes alat maksaa asuntolainaa, omistat vain asunnosta tekemäsi alkuperäisen käsirahan.

Jos tämä olisi ainoa asia, jonka omistat elämässäsi, nettovarallisuutesi olisi 25 000 – 75 000 dollaria = -50 000 dollaria.

Oho, ei hyvä, eikö?

Astutaanpa nyt aikakoneeseemme ja siirrytään 15 vuotta eteenpäin. Tänä aikana olet jatkanut asunnon asuntolainan maksamista, ja se on laskenut 10 000 dollariin. Myös kiinteistön arvo nousi 25 %, joten sen arvo on tänään 125 000 dollaria.

Kaapow! Yksi aikamatka myöhemmin ja nettovarallisuutesi yksin tämän asunnon kanssa olisi 125 000 – 10 000 dollaria = 115 000 dollaria.

Tietenkin useimmat todelliset ihmiset eivät matkusta ajassa ja päätyvät olemaan yhden omaisuuden ihmeitä. Oikealla henkilöllä voi olla auto, jossa on autolaina ja asuntolaina. Sinulla saattaa olla rahaa indeksirahastoissa ja hätärahasto vanhalla hyvällä säästötilillä. Useimmilla ihmisillä on omaisuutta ja velkoja.

Kuinka kasvattaa varallisuuttasi?

Keskityn vaurauden kasvattamiseen sijoittamalla osakkeisiin, sijoitusrahastoihin ja muihin arvopapereihin. Mitä tulee sijoittamiseen, käytettävissäsi on monia vaihtoehtoja. Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa ja haittapuolensa, joten on tärkeää tutkia asiaa ennen kuin teet mitään päätöksiä.

Tässä on joitain tapoja lisätä varallisuuttasi lisäämällä tulojasi, säästämällä enemmän rahaa ja sijoittamalla.

1. Kasvata tulojasi

On olemassa useita tapoja lisätä tulojasi. Yksi vaihtoehto on hankkia paremmin palkattu työ tai pyytää vain korotusta.

Toinen vaihtoehto on ansaita enemmän rahaa investoinneilla tai muilla lisätulon lähteillä.

Suosittelen yleensä käymään tämän reitin läpi etsimällä tapoja ansaita ylimääräistä rahaa sivuhustilla.

On monia ideoita tulojen kasvattamiseen:

Lopuksi voit myös vähentää kulujasi, jotta sinulla on enemmän rahaa säästämiseen tai sijoittamiseen.

2. Säästä lisää

On olemassa muutamia älykkäitä tapoja säästää rahaa helposti. Sinun ei tarvitse tehdä suuria muutoksia tai mennä äärimmäisyyksiin säästääksesi rahaa. Muutamalla pienellä säädöllä voit säästää paljon rahaa ajan myötä.

🔥 Empfohlen:  Travel Affiliate -markkinointi pandemian jälkeisessä maailmassa: trendit ja mahdollisuudet

Yksi helppo tapa säästää rahaa on yksinkertaisesti käyttää laskujen neuvottelutyökaluja saadaksesi alhaisemman kuukausikoron laskuistasi. Tämä voi olla matkapuhelinlaskuasi, kaapeli- tai internetlaskuasi tai jopa vakuutusmaksuasi. Käytän tähän Rocket Money -rahaa, ja se on auttanut minua säästämään yli 200 dollaria kuukaudessa laskuissani.

Aikaisemmin Truebill

Toinen loistava tapa käyttää käteispalautussovelluksia saadaksesi rahat takaisin jokapäiväisistä ostoksista. Käytän alennussovelluksia, kuten Ibotta ja Upside, saadakseni käteistä takaisin elintarvikkeista, bensasta ja jopa verkkokaupoista. Tämä on loistava tapa säästää rahaa ilman, että sinun tarvitsee ajatella sitä liikaa.

Lopuksi yksi parhaista tavoista säästää rahaa on sijoittaa itseesi. Investointi koulutukseen, terveyteen ja tulevaisuuteen kannattaa pitkällä aikavälillä. Olen itse huomannut, että omaan koulutukseen sijoittaminen on ollut yksi parhaista tavoista säästää rahaa. Osallistumalla verkkokursseille, lukemalla kirjoja ja kuuntelemalla podcasteja olen voinut säästää tuhansia dollareita lukukausimaksuista ja muista liittyvistä kuluista.

Seuraavaksi voit löytää tapoja säästää enemmän rahaa joka kuukausi:

3. Sijoita

Kun sinulla on rahaa, jonka säästät joka kuukausi, sinun kannattaa alkaa sijoittaa se osakemarkkinoille.

Kun olet valmis aloittamaan sijoittamisen osakemarkkinoille, sinun tulee pitää mielessä muutamia asioita. Ensinnäkin sinun kannattaa valita välitysyritys. Välitysyritys on yritys, joka auttaa sinua ostamaan ja myymään osakkeita. Siellä on monia erilaisia ​​välitysyrityksiä, joten on tärkeää tehdä tutkimusta löytääksesi sinulle sopivan.

Toiseksi sinun on avattava välitystili. Tämä on tili, joka on perustettu välittäjän kanssa osakkeiden ostamista ja myyntiä varten. Kun olet luonut tilin, voit alkaa ostaa ja myydä osakkeita.

Kolmanneksi haluat oppia erityyppisistä osakkeista. On sijoitusrahastoja, pörssirahastoja ja osakkeita. Jokainen niistä on erilainen, ja on tärkeää ymmärtää ero ennen sijoittamisen aloittamista.

Neljänneksi sinun kannattaa kehittää sijoitusstrategia. Tämä auttaa sinua selvittämään, kuinka paljon rahaa haluat sijoittaa kuhunkin osakkeeseen ja kuinka usein ostat ja myyt osakkeita.

Lopuksi sinun kannattaa seurata sijoituksiasi. Tämä tarkoittaa osakemarkkinoiden ja osakkeiden suorituskyvyn seuraamista. Haluat myös tasapainottaa salkkusi säännöllisesti varmistaaksesi, että olet edelleen oikeilla jäljillä sijoitustavoitteidesi saavuttamisessa.

Osakemarkkinoille sijoittaminen voi olla loistava tapa kasvattaa rahaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että siihen liittyy riskejä. Ennen kuin aloitat sijoittamisen, varmista, että ymmärrät riskit ja olet tyytyväinen niihin.

Lopuksi sinun kannattaa ottaa nämä säästöt ja sijoittaa:

Viimeinen otto

Henkilökohtainen nettovarallisuutesi on paras tapa tietää, oletko rikas. Tai pikemminkin se on paras tapa tietää todellisesta varallisuudestasi. Negatiivinen nettovarallisuus on, kuten sanoin aiemmin, auts, kuin huonossa. Se tarkoittaa, että olet velkaa enemmän kuin omistat.

🔥 Empfohlen:  Miten Rock Content luo sisältötiedotustilaisuutensa?

Muistatko sävelen elokuvasta Tappelukerho?

“Asiat, jotka omistat, lopulta omistavat sinut.”

Jos sinulla on negatiivinen nettovarallisuus, luulen sen olevan totta. Tai odota, ei se ole. Minun minimalisti kuitenkin rakastaa tätä linjaa.

Nettovarallisuuteen liittyvä rivi olisi Omistamasi asiat ovat todella jonkun muun omistuksessa. Joten ei välitä.

Vaikka nettovarallisuutesi olisi negatiivinen, on hyvä tietää. Nettovarallisuus on yksi parhaista tavoista seurata vaurautesi kehitystä, ja nettovarallisuuden parantaminen on tapa kasvattaa varallisuuttasi.

Perheessämme seuraamme henkilökohtaista nettovarallisuuttamme yksinkertaisella laskentataulukolla, jota päivitämme silloin tällöin, mutta useimmat ihmiset käyttävät ilmaisia ​​nettovarallisuuden seurantalaitteita, kuten Empoweria.

Aiemmin Personal Capital

Valtuuta

5.0

Hallitse taloutesi Empowerin henkilökohtaisten rahoitustyökalujen avulla. Pääset varainhoitopalveluihin ja ilmaisiin taloushallinnon työkaluihin.

Suunnittele tulevaisuutesi Empower-katsaus

Mitä tahansa käytätkin, nettovarallisuutesi seuranta on mahdollista ja ilmaista.

Mutta olemme ymmärtäneet, että muutama vuosi sitten ihastuimme myytiin, jonka mukaan talon omistaminen on yksi parhaista sijoituksista.

Se ei ole.

Ei varsinkaan, jos joudut korjaamaan talon.

Jälkeenpäin katsottuna meidän olisi pitänyt sijoittaa rahaa osakemarkkinoille ja pidätellä asunnon ostamisesta. Se olisi ollut parempi myös nettovarallisuudellemme. Varsinkin jos siihen lisätään korkokorko. Mutta se on tarina toiselle päivälle, ystäväni.

Aiheeseen liittyvä: Pitäisikö minun säästää eläkkeelle vai asunnon käsirahaa varten?

Minun on myönnettävä, että laskentataulukossamme ei ole suuria numeroita. Korjaamme edelleen taloamme ilman toista asuntolainaa. Joten vähemmän rahaa lisättiin nettovarallisuuteemme. Mutta arkin luvut ovat positiivisia ja kasvavat pikkuhiljaa.

Nettovarallisuus voi auttaa sinua seuraamaan polkusi varakkaaksi ja taloudellisesti itsenäiseksi. Mikä on myös mukava saada visuaalinen yleiskatsaus. Olemme sillä tiellä. Ja sinulla on erityinen laskentataulukko sitä varten.

Entä sinä, seuraatko nettovarallisuuttasi? Käytätkö sinä myös ihanaa laskentataulukkoa? Rakastan laskentataulukoita. <3

Table of Contents