Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka kauan kestää nähdäksesi tulokset linkin rakentamisesta?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kauan kestää nähdäksesi tulokset linkin rakentamisesta?

Se on melkein tavallinen kysymys: SEO-asiakkaat haluavat tietää, kuinka nopeasti he näkevät tuloksia linkkien luomisesta.

He haluavat positiivista muutosta mahdollisimman pian ja se on järkevää – paljon aikaa, työtä ja rahaa menee laadukkaiden linkkien rakentamiseen.

Todellisuudessa sivustosi näkyvyyden muutosten havaitseminen voi kuitenkin kestää 3–12 kuukautta.

On hyödyllistä ottaa huomioon myös muutamia tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat linkin rakentamisen vaikutusnopeuteen.

Katsotaanpa näitä tekijöitä ja muutamia esimerkkejä siitä, kuinka nopea linkkien rakentaminen tuo tuloksia eri markkinaraon.

6 näkökohtaa, jotka vaikuttavat linkkien rakentamisen tehokkuuteen

Kokemukseni rakentaessani linkkejä eri yrityksille olen huomannut nämä tekijät, mutta tulokset vaihtelevat yksittäistapauksista riippuen.

Tarkastellaan näitä linkkien rakentamisen tehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä tarkemmin.

1. Sivuston viranomainen

Domain ranking (DR) on mittari, joka sisältää kuinka monta käänteistä linkki sivusto on saanut luotetuista resursseista. Yleensä mitä korkeampi DR, sitä korkeampi sivuston luottamuspiste on.

Voit tarkistaa sivustosi DR:n työkaluilla, kuten Ahrefs, Semrush, MOZ ja Majestic.

Sivustot, joilla oli alun perin hyvä DR, näkevät tulokset nopeammin.

Mitä pienempi verkkosivuston DR, sitä kauemmin odotat positiivisia muutoksia tuovien linkkien valmistumista. Mutta se riippuu myös markkinaraosta.

Tyypillisesti DR:n tulee olla vähintään 60 B2B-brändeille ja 30 B2C-yrityksille. Jos verkkotunnuksesi sijoitus on alhaisempi, sinun on odotettava pidempään tuloksia.

Pohjimmiltaan verkkosivustolla, jolla on hyvät online-valtuudet, voi olla enemmän mahdollisuuksia saada vielä parempi sijoitus.

2. Positiiviset ja negatiiviset liikennetrendit

Yksinkertaisesti sanottuna positiivinen trendi nopeuttaa linkinrakennuskampanjan vaikutuksia, kun taas negatiivinen voi haitata tuloksia lyhyellä aikavälillä.

Google seuraa dynamiikkaa ja antaa etusijalle ne resurssit, jotka osoittavat vakaata kasvutrendiä.

Jos verkkosivustolla on negatiivinen liikennetrendi, voi olla haastavaa palata kasvun alkupisteeseen syistä, jotka vaikuttivat sivuston osuvuuteen ja luottamuspisteisiin.

3. Brändin suosio

Yksi keskeisistä tekijöistä linkkien rakentamisessa on se, onko linkin saava verkkosivusto arvovaltainen brändi vai ei.

🔥 Empfohlen:  Parhaat yrityspankkitilit LLC:lle 2023: 13 parasta arvioitua

Hyödyllinen osoitus tästä olisi tietyn verkkosivuston saaman merkkiliikenteen prosenttiosuus.

Voit tarkistaa tämän työkaluilla, kuten Semrush.

4. Sivutyypit

Tyypillisesti sisältösivuille rakennetut linkit tuovat positiivisia tuloksia nopeammin kuin kaupalliset sivut.

Yleensä kaupalliset sivut kohdistavat vain kouralliseen avainsanoja, mikä heikentää merkittävästi menestymismahdollisuuksiasi.

Muista myös se Google-haku antaa asetukset sisältösivuille.

5. Kilpailun taso markkinaraolla

Esimerkiksi B2B:ssä linkkien rakentaminen on suosittua, joten pelkkä tämän strategian valitseminen verkkosivustosi kasvattamiseksi ei välttämättä riitä. Sinun on yhdistettävä se laadukkaan sisällön tuottamiseen ja brändisi kehittämiseen.

Mutta jos tulet B2C:stä, linkkien rakentamisesta voi tulla kilpailuetusi.

6. Kuukausittainen ja yleinen linkkirakennuksen budjetti

Keskimääräinen linkkikohtainen hinta vaihtelee toimialalla. Esimerkiksi Ahrefs havaitsi, että se on noin 350 dollaria piirityksen aikana arvioi noin 500 dollaria.

Hinta per linkki riippuu kuitenkin siitä, kuinka arvovaltainen tietty sivusto on. Esimerkiksi linkki sivustolle, jonka Ahrefsin verkkotunnuksen luokitus on 50 ja orgaaninen liikenne 2 000 kuukaudessa, ei ole sama kuin linkki verkkosivustolta, jonka DR on 80 ja orgaaninen liikenne yli 100 000.

Linkinrakennustoimistot määrittävät siis usein erilaisen hinnoittelun sivuston verkkotunnuksen luokituksen ja orgaanisen liikenteen perusteella.

Tämän perusteella hyvä lähtökohta voi sisältää 3 000 dollarin kuukausikulut ja 30 000 dollarin kokonaisbudjetin.

Saatat kuitenkin joutua sijoittamaan vähintään 10 000 dollaria kuukaudessa joihinkin markkinaraon, jotta voit nähdä tuloksia.

Ja on aina hyvä pysyä realistisena oman tilanteen suhteen ja keskittyä kohdistamiseen oikeisiin avainsanoihin sen sijaan, että kokeilisit onneasi ja epäonnistuisit.

Mikä tekijä on tärkein?

Niillä kaikilla on jossain määrin tärkeä rooli.

On kuitenkin tärkeää rakentaa linkkejä brändisivustolle, joka myy todellista tuotetta tai palvelua.

Näillä verkkosivustoilla on suurin kasvupotentiaali, ja näihin sivustoihin johtavien linkkien luomisen vaikutus vain kasvaa ajan myötä.

5 esimerkkiä siitä, kuinka linkkien rakentaminen toimii eri markkinarakoissa

Selvä, olemme keskustelleet tekijöistä, jotka voivat nopeuttaa tai hidastaa linkkien muodostuskampanjan tuloksia.

🔥 Empfohlen:  Intian 10 parasta AliExpress-vaihtoehtoa DropShippersille vuonna 2023

Mutta välttyäksemme tekemästä tyhjiä väitteitä, katsotaanpa muutamia linkkien rakentamiskampanjoita ja kuinka nopeasti ne onnistuivat osoittamaan myönteisiä muutoksia.

Ensimmäinen esimerkki on todellinen haaste, jota monet ihmiset saattavat pitää menetettynä asiana.

Tällä sivustolla ei ollut orgaanista liikennettä, ei auktoriteettia, ei merkkiliikennettä, ja se tuli erittäin kilpailukykyisestä markkinaraosta – digitaalisesta markkinoinnista.

Ei siis ole yllättävää, että sivusto ei osoittanut muutoksia orgaanisessa liikenteessä kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana, vaikka verkkosivuston SERP-sijoituksissa olevien avainsanojen määrä kasvoi hieman.

Sitten lähes 12 kuukauden työn jälkeen näkyi konkreettisempia tuloksia. Sivusto hankki yli 250 linkkiä 100 000 dollarin kokonaisbudjetilla.

Tältä tämän sivuston trendi näyttää nyt. Viittaavien verkkotunnusten määrä kasvoi asteittain tammikuun 2021 ja tammikuun 2022 välisenä aikana.

Alla oleva kaavio näyttää, milloin tämän verkkosivuston orgaaninen liikenne alkoi kasvaa verrattuna siihen, kun se aloitti linkkien rakentamisen – melkein 10 kuukautta myöhemmin.

Tällä hetkellä Ahrefsin mukaan tämän tuotemerkin verkkosivuston orgaaninen liikenne on 3 000.

Google Search Console näyttää sen kuitenkin vielä korkeammalta.

Tällä sivustolla kesti hieman yli vuosi näyttää tuloksia linkkien rakentamisesta.

Seuraava esimerkki on B2C-brändi kodin kunnostamisen kapealla.

Yhtiö rakensi 58 linkkiä verkkosivustolleen kokonaisbudjetilla alle 20 000 dollaria.

Linkkien rakentaminen aloitettiin joulukuussa 2021.

Merkittäviä muutoksia orgaanisessa liikenteessä alkoi näkyä alle viiden kuukauden kuluttua siitä, kun brändi käynnisti linkinrakennuskampanjansa.

Voit nähdä kuinka liikenne kasvoi alla olevasta kaaviosta.

Tässä on muutama tapaus lisää havainnollistamaan, kuinka linkinrakennustulokset näyttävät B2B- ja B2C-tuloksissa.

Tämä on uuden B2B-brändin verkkosivusto, jolla ei ole lainkaan liikennettä. Tämä verkkosivusto hankki 40 linkkiä 15 000 dollarin kokonaisbudjetilla ja sijoitettiin hakutermeillä, jotka tuottivat liikennettä 1 600 dollarin arvosta.

Linkkien rakentamispyrkimysten ensimmäinen vaikutus ilmestyi kolmen kuukauden kuluttua – noin marraskuusta 2021 joulukuuhun 2021.

🔥 Empfohlen:  Uudelleenohjauksen hallinta: SEO-aloitusopas

On syytä mainita, että se on täysin uusi merkki.

Mutta tulisivatko linkkien rakentamisen tulokset nopeammin, jos brändi olisi jo tunnettu?

Joo. Tämä yritys on toiminut jonkin aikaa, ja verkkosivusto on saanut tonnia liikennettä ja linkkejä. Se on myös kilpailukykyisestä SEO-työkalujen markkinaraosta.

Tässä tapauksessa sivustolla oli pieni lisäys: vain 27 linkkiä sivulle, jolla oli jo joitain linkkejä. Eli 27 linkkiä verrattuna niihin 40:een, jotka edellisen verkkosivuston piti rakentaa.

Tämän seurauksena orgaaninen liikenne siihen kaksinkertaistui viiden kuukauden jälkeen.

Tämän sivuston piti rakentaa vähemmän linkkejä, mutta sen vaikutukset tulivat myös paljon nopeammin. Linkinrakennuskampanja alkoi elokuussa 2021, ja ensimmäiset tulokset näet lokakuussa 2021.

Toinen esimerkki on uusi B2C-brändi, joka myy ravintolisiä itsehoitoalalla.

Se loi yli 50 linkkiä sivustoonsa 12 000 dollarin kokonaisbudjetilla.

Tuloksissa linkinrakennuskampanja käynnistyi vuoden 2021 lopulla ja ensimmäiset muutokset orgaanisessa liikenteessä näkyivät kahden tai kolmen kuukauden kuluttua.

Joskus linkinrakennuskampanjoiden toimittavuus on nopeampaa B2C-brändeillä, mikä osoittaa, että linkkien rakentaminen tällä markkinaraolla on paljon vähemmän kilpailukykyistä kuin B2B:ssä.

Kuitenkin, jos katsot kaikkia esimerkkejä, huomaat, että aika, jolloin yritys alkaa nähdä ensimmäiset konkreettiset tulokset, riippuu tapauksesta.

Sinulle

Useimmissa tapauksissa linkkien rakentamisen tulokset alkavat näkyä 3–12 kuukauden kuluessa.

Se riippuu kuitenkin edelleen muutamista ratkaisevista tekijöistä.

  • Sivuston auktoriteetti.
  • Positiiviset ja negatiiviset liikennetrendit.
  • Brändin suosio.
  • Linkkejä tarjoavat sivutyypit.
  • Kilpailun taso markkinaraolla.
  • Linkinrakennusbudjettisi.

Luo myös linkkejä sivustoille, jotka edustavat luotettavia brändejä. Tällä tavalla positiiviset muutokset sivustosi tehokkuudessa jatkuvat.

Lisää resursseja: