Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka kehität sisällöntyylioppaan?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kehität sisällöntyylioppaan?

Onko sinulla useita kirjoittajia kirjoittamassa verkkosivustollesi? Vai oletko itse kirjoittaja, joka työskentelee erilaisissa projekteissa, kuten verkkosivustojen kopioiden, sähköpostien, uutiskirjeiden, blogiviestien ja muiden parissa?

Tapa, jolla kirjoitat, on tärkeää, kun haluat ilmaista itseäsi yleisösi edessä. Siksi sinun on tiedettävä tarkasti, mikä hallitsee kirjoitustyyliäsi.

Jokaiselle brändille yhtenäinen tyyli, kielioppi, sävy ja välimerkit ovat tärkeitä työkaluja, jotka tekevät sisällöstäsi nautinnollista ja mukaansatempaavaa. Kaikki tämä voidaan saavuttaa vain, jos sinulla on sisällön tyyliopas – ja pysy siinä.

Sisällön tyyliopas luo yhtenäisyyttä ja antaa sisällön houkutella lukijaa. Joten miten kehität vakuuttavan tyylioppaan? Lue eteenpäin löytääksesi oikeat vastaukset.

Tyylin tärkeysopas

Sisällön tyylioppaassa kuvataan joukko järjestettyjä sääntöjä, joita sinun on noudatettava tekstin kirjoittamisessa.

Tällaiset säännöt auttavat sinua luomaan verkkosivuston sisältöä, kuten sosiaalisen median viestejä, blogiartikkeleita, sähköpostisisältöä, sähköisiä kirjoja, verkkosivuja ja kaikenlaista online-kirjoitusta.

i) Se edistää johdonmukaisuutta

Tällä tietotekniikan aikakaudella ihmiset ovat älykkäämpiä joka päivä. Tämä tarkoittaa, että jos brändisi ei ole johdonmukainen, he huomaavat sen helposti.

Jos esimerkiksi luot houkuttelevaa ja mukaansatempaavaa sisältöä yhdellä alustalla, mutta lähetät huonompaa sisältöä toisella, he eivät välttämättä tunnista brändiäsi. Siksi sinun on säilytettävä johdonmukaisuus, jotta yleisösi voi helposti tunnistaa brändisi.

Mitä tulee mieleesi, kun ajattelet Applen tekstinkirjoitusta?

Se on yleensä huomiota herättävä, kuvaava, mutta myös kuulostaa terävältä ja ammattimaiselta.

Minun on mahdollista kuvailla vain heidän tekstinkirjoitustyyliään, koska se on ollut johdonmukaisesti paitsi kaikkien sen markkinointiponnistelujen ajan, myös vuosien ajan.

Pysy johdonmukaisena, niin asiakkaasi muistavat sinut paremmin.

ii) Se asettaa yleisöllesi etusijalle

Sisällön tyylioppaiden ideana on antaa sinulle mahdollisuus kommunikoida tehokkaammin yleisösi kanssa. Sen, mitä sisällytät tyyliisi, tulee vastata heidän tarpeitaan ja odotuksiaan jokaisessa luomassasi sisällössä.

Katsotaanpa Applea jälleen esimerkkinä, se on teknologiayritys ja tarjoaa tuotteita premium-hintalappulla. Kuinka he voivat ihastuttaa yleisöä ja saada heidät huomaamaan mojovan hintalapun?

Copywriting-viisas Apple varmistaa aina, että heidän tuotteidensa tekniset tiedot on helppo kuluttaa ja muuttaa ne vauhdiksi.

He tietävät, että ne, jotka haluavat pudottaa suuria summia, odottavat saavansa parasta. Ja tekstikirjoituksensa kautta he varmasti lupaavat sinulle parasta.

🔥 Empfohlen:  Kansainväliset puhelinpalveluhuijausyritykset Intiassa | Kuinka he huijaavat ihmisiä?

Tästä syystä sisältösi on oltava osuvaa kohdeyleisösi käyttäytymisen, kiinnostuksen kohteiden ja toimintojen kannalta. Toisin sanoen tyylioppaasi pitäisi aseta yleisösi tarpeet etusijalle vaikuttavammalla tavalla.

iii) Se kannustaa hyviin käytäntöihin

Ensimmäinen askel parhaan sisällön luomisessa kohdeyleisölle on toteuttaa perusteellinen tutkimus aiheesta.

Hyvä sisällön tyyliopas luodaan tarkoituksenmukaisesti.

Brändisi, liiketoimintatavoitteesi, yleisösi ja läheiset kilpailijasi vaikuttavat myös sisällön tyylioppaaseen. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee pyrkiä saamaan enemmän käsitystä siitä, mitä yrität esittää yleisöllesi.

Käytä hankkimaasi tietoa eri tavoilla, kuten löytöistunnoissa, sidosryhmähaastatteluissa ja sisältöauditoinneissa. Kaikki nämä voivat olla hyvä lähtökohta. Myönnetään, että se auttaa rakentamaan oman brändisi väriä, vetovoimaa ja tyyliä kohdeyleisöillesi.

iv) Se luo hyvää sisältöä

Sisällön tyylioppaassa on kyse siitä, miten sinä kommunikoida muiden kanssa. Tämä on tärkeää erityisesti luotaessa brändiä tietylle yleisölle.

Vaikka tyyliopas on käytännöllinen resurssi, se on myös sitoutumista asiaankuuluvan sisällön luomiseen. Välimerkkien, muotoilun ja kieliopin pitäisi siis määrittää työsi laatu.

Onneksi sisällön tyyliopas auttaa pitämään kaiken tämän kurissa. Muut elementit, kuten trendit, persoonallisuus ja brändiarvot, tulevat mukaan myöhemmin tekemään sisällöstäsi entistäkin parempaa.

Tyylioppaan luomisen vaiheet

Noudata seuraavia ohjeita:

i) Ilmaise persoonallisuutesi kolmella sanalla

Katso kolme tärkeää sanaa, jotka kuvaavat persoonallisuuttasi. Muista myös lisätä selitys siitä, mitä nämä kolme sanaa tarkoittavat.

Esimerkiksi yhdellä sanalla voi olla useita merkityksiä eri ihmisille. Antamalla kunkin sanan merkityksen autat yleisöäsi ymmärtämään viestisi paremmin.

Oletko nuori, kunnianhimoinen ja ystävällinen? Vai oletko perinteinen, tarkka ja yksityiskohtiin suuntautunut?

Kun tämä pitää mielessä, se voi muuttaa brändisi imagoa suuresti copywritingin avulla.

ii) Ota selvää, mikä saa sinut erottumaan joukosta

Tässä vaiheessa sinun tulee keskittyä vain asiaankuuluviin tietoihin siitä, mikä antaa sinulle etulyöntiaseman muihin nähden.

Älä mieti niin paljon kiistanalaista sisältöä saadaksesi yleisösi huomion. Mene suoraan asiaan ja kerro selvästi, mikä tekee sinusta tai brändistäsi ainutlaatuisen kilpailijoistasi.

Esimerkiksi TOMS on jalkinemerkki, mutta ne tunnetaan myös ympäristöystävällisestä ja hyväntekeväisyydestään. Koska he varmistivat, että kaikki tietävät siitä.

🔥 Empfohlen:  Menetätkö Twitter-seuraajia? Kuinka korjata vuonna 2023

Ole kuin TOMS.

iii) Kiinnitä huomiota yleisöösi

Sinun on tiedettävä, mitä yleisösi voi ajatella lukiessaan sisältöäsi. Tämä auttaa sinua luomaan jotain, joka erottuu heistä enemmän ja siten lähempänä heidän sydäntään.

He saattavat olla tottuneet tavallisiin brändeihinsä, mutta etsivät silti parempia vaihtoehtoja. Hyödynnä heidän tilannettaan ja kiinnitä huomiota siihen, mitä he haluavat, voitko tarjota parempaa hintaa? Tai täydellinen kellon ympäri asiakastuki? Korosta niitä tehdäksesi vierailijasta asiakkaan.

Myös hyödyllistä on selvittää mahdollisimman paljon heidän kommunikoinnistaan.

Hyödynnä heidän tilannettaan ja kiinnitä huomiota siihen, mitä he haluavat, tarvitsevatko he välitöntä asiakastukea? Tarjoavatko he mieluummin kattavan UKK-sivun? Aseta sitten sävy, joka on heille parhaiten lähestyttävä.

Kysy itseltäsi, onko heidän viestintämuotonsa muodollinen, rento vai humoristinen. Kun sinulla on nämä tiedot mielessäsi, sinun on helppo luoda sisältöä, josta uusi yleisösi pitää.

iv) Älä pakota sitoutumaan yleisöösi

Seuraava askel hyvän sisällön kehittämisessä on yleisön houkutteleminen. Anna sävysi olla heidän ohjaava periaate, kun luet töitäsi.

Mutta älä anna heidän tuntea, että pakotat sitoutumaan heidän kanssaan. Rentoudu ja anna kaiken muun asettua paikoilleen.

Ota huomioon sisällön tyyliopasta luotaessa

i) Valitse ulkoinen tyylikirjasi

Ulkopuolisille tyylikirjoille on olemassa useita vakiintuneita käsikirjoja. Jokainen niistä voi antaa sinulle vankan perustan sisällön luomiseen. Ei ihme, että useimmat yritykset käyttävät jotakin seuraavista ulkoisista tyylikirjoista korkealaatuisen sisällön luomiseen:

ii) Kielioppi ja välimerkit

Ulkoisen tyylikirjan valitsemisen jälkeen seuraava tehtävä on käyttää asetettuja kielioppi- ja välimerkkisääntöjä.

Välimerkkejä ja kielioppia käytettäessä sinun on otettava huomioon kaikki yleiset ongelmat, joita esiintyy luodessasi sisältöä, kirjoittaessasi nimiä, otsikoita ja monia muita isoja kirjaimia. Sinun on myös tiedettävä, milloin ja milloin ei saa käyttää lyhenteitä, Oxford-pilkkua ja tiettyjä termejä, joita todennäköisesti käytät niin usein.

Tai milloin on ok olla noudattamatta tyylioppaan kielioppi- ja välimerkkisääntöjä.

iii) Tyyli ja sävy

Harkitse seuraavia tilanteita:

  • Käytetäänkö passiivista vai aktiivista ääntä.
  • Kirjoittaminen ensimmäisessä, toisessa tai kolmannessa persoonassa.
  • Kuinka käsitellä laillista kieltä ja ammattikieltä.

Nämä yksityiskohdat voivat todella tehdä tai rikkoa tekstinkirjoitustyylien johdonmukaisuutta eri alustoillasi ja kopioillasi, joten älä jätä niitä pois.

🔥 Empfohlen:  Yli 19 erinomaista kotityötä, jotka tarjoavat tietokoneita

iv) Yleisösi persoona

Onko potentiaalinen yleisösi ammattilaisia? Ovatko he suuret ikäluokat? Vai ovatko he kotiäitejä? Sinun tulee ilmoittaa sisällön tyylioppaassa kenelle kirjoitat, jotta voit kirjoittaa heille paremmin.

Yksityiskohtaisen yleisöpersoonan luominen voi auttaa tekstinkirjoittajiasi luomaan tarkempia kopioita, jotka voivat osua lukijoihisi. Rakentaa sitä kaivattua yhteyttä.

v) Sisällön tyypit

Sisältöä on saatavilla kaikentyyppisenä, mutta vain harvat sopivat yleisöllesi.

Tältä osin sisältötyylioppaasi on hahmoteltava ja sisällytettävä vain osuvin sisältö, joka voi parhaiten esitellä brändiäsi samalla kun se on hyvin tavoitettavissa kohdeyleisösi.

Keskity enemmän päätöksentekoon pitäen samalla kohdeyleisösi mielessä. Esimerkkejä sisällöstä, jota saatat käyttää, ovat videot, äänikirjat, podcastit, kuvat, infografiikka ja blogiartikkelit.

vi) Muotoilu

Haluatko ensimmäisen rivin luetelmakohdan? Kuinka pitkä kappaleen tulee olla? Ovatko pitkät lauseet ok?

Sinun tulisi asettaa muotoilulle joitain sääntöjä varmistaaksesi, että kaiken sisällön muotoilu on epätietoista ja että et käytä arvokasta aikaa välilyöntien poistamiseen tai kappaleiden yhdistämiseen.

Viimeinen ajatus

Sisällön luomisessa sinun on omaksuttava suuntaviivat, jotka hallitsevat tyyliäsi.

Sisällön tyyliopas tulee laatia huolellisesti, kaikki yksityiskohdat ja tilanteet huomioon ottaen, jotta se opastaa sinua koko työssäsi ja auttaa sinua löytämään kohdeyleisöllesi kiinnostavaa ja houkuttelevaa sisältöä.

Toivon, että tämä artikkeli on auttanut sinua luomaan sisältötyylioppaan sinulle ja tekstinkirjoittajillesi, jotta voit pumpata enemmän laadultaan tasaista sisältöä, lisätä brändäysponnistelujasi ja auttaa sinua löytämään paremmin yhteyden asiakkaisiisi.

Polyglotti syöksyi hakukoneoptimoinnin ja saapuvan markkinoinnin syvän siniseen maailmaan, joka oli aseistautunut palavalla intohimolla kirjeisiin ja kiinnostuksella siitä, miten asiat pyörivät internetissä.