Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka kehittää itseäsi: 20 käytännön itsesi kehittämisvinkkiä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kehittää itseäsi: 20 käytännön itsesi kehittämisvinkkiä

Miksi haluat parantaa itseäsi?

Ehkä haluat oppia uusia asioita, korvata huonoja tapoja, tulla tuottavammaksi, löytää emotionaalista tasapainoa tai parantaa ihmissuhteitasi?

Mitä tahansa, olemme koonneet tämän oppaan avuksi. Siinä on 20 käytännöllistä itsensä kehittämisideaa, joiden avulla voit kehittää itseäsi.

Muista kuitenkin, että itsesi kehittäminen vaatii aikaa ja omistautumista, joten ole itsellesi armollinen.

Ei ole helppoa muuttaa tapojamme, muuttaa käsityksiämme ja oppia uusia asioita. Meidän on myös löydettävä rohkeutta astua emotionaaliseen epämukavuuteen, joka syntyy, kun siirrymme mukavuusalueemme ulkopuolelle.

Älä siis tee liikaa kerralla, vaan keskity pitkälle matkalle.

Tavoittele päivittäisiä, kestäviä, pieniä voittoja, jotka kasvavat ajan myötä. Microsoftin perustajana Bill Gates sanoi kerran“Useimmat ihmiset yliarvioivat sen, mitä he voivat tehdä yhdessä vuodessa, ja aliarvioivat sen, mitä he voivat tehdä kymmenessä vuodessa.”

Okei, mennään asiaan.

Kehitä itseäsi oppimalla jotain uutta

Tutustutaanpa ensin joihinkin itsekehitystoimintoihin, joiden avulla voit oppia uusia taitoja. Koska kirjoittajana Ralph Waldo Emerson sanoi kerran“Ellet yritä tehdä jotain muuta kuin mitä olet jo oppinut, et koskaan kasva.”

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

1. Osallistu verkkokurssille

Verkkokurssin suorittaminen on loistava tapa oppia uusia taitoja, laajentaa ajattelutapaasi ja kehittää itseäsi.

Halusitpa sitten oppia digitaalista markkinointia, valokuvausta tai ohjelmointia, tarjolla on niin monia uskomattomia ilmaisia ​​verkkokursseja.

Voit esimerkiksi oppia aloittamaan online-yrityksen Shopify Opitai tutustu verkkokurssialustoihin, kuten Udemy, Courseraja edX.

Opi rakentamaan liiketoimintaa Shopify Compassin avulla

2. Opi kieli

Uuden kielen oppiminen on loistava tapa työskennellä itsesi kanssa, tutkia erilaista kulttuuria ja muuttaa tapaasi katsoa maailmaa. Lisäksi uuden kielen oppiminen voi avata uusia matkustusmahdollisuuksia ja esitellä sinulle monia uusia potentiaalisia ystäviä.

Jos se ei riitä, saat myös täydellisen tilaisuuden harjoitella arvokkaita elämäntaitoja, kuten kärsivällisyyttä, sinnikkyyttä, omistautumista ja kovaa työtä.

Aloita tutustumalla joihinkin ilmaisiin verkkokielikursseihin osoitteessa Duolingo, edXja Alison.

3. Opi soittamaan instrumenttia

Aivan kuten kielet, musiikki voi avata sinut kokonaan uuteen maailmaan. Soittimen oppiminen voi olla loistava tapa liittyä omistautuneeseen yhteisöön, löytää terve tunneilmaisumenetelmä ja kehittää elinikäistä intohimoa.

Joten jos olet aina halunnut soittaa jotakin instrumenttia, ei ole aikaa kuin nyt! Lisäksi verkossa on paljon ilmaisia ​​opetusohjelmia, joiden avulla pääset alkuun. Suuntaa kohti YouTube etsiä ilmaisia ​​oppitunteja.

Opi soittamaan soittimia

4. Aloita yritys

Yrityksen perustaminen voi tarjota monia samoja etuja kuin kielen tai instrumentin oppiminen. Siinä on kuitenkin bonusetu: voit myös ansaita rahaa.

Voit perustaa monia erilaisia ​​yrityksiä, kuten freelancerina, konsultointia ja opetusta verkossa. Jos olet kuitenkin uusi liiketoiminnassa, harkitse dropshippingä. Tämän liiketoimintamallin avulla voit aloittaa tuotteiden myynnin verkossa ilman etukäteissijoituksia.

Pääset alkuun ilmaiseksi alle 30 minuutissa!

Aloita dropshipping-liiketoiminta Oberlon kanssa

Kehitä itseäsi parantamalla tapojasi

On tärkeää motivoida itseäsi, mutta yrittäjänä ja puhujana Jim Rohn sanoi, “Motivaatio on se, mikä saa sinut alkuun. Tapa on se, joka pitää sinut eteenpäin.” Tutkitaanpa siis tapoja parantaa itseäsi tapojesi avulla.

5. Lue lisää

Haluatko viettää vähemmän aikaa sosiaalisessa mediassa, YouTubessa tai Netflixissä? Lukeminen on loistava vaihtoehto.

Monet maailman menestyneimmistä ihmisistä arvostavat lukemista keinona parantaa itseään joka päivä. Esimerkiksi Bill Gates lukee 50 kirjaa vuodessa – Se on melkein yksi viikossa.

Etkö ole varma mitä lukea? Ei ongelmaa. Olemme koonneet oppaan kaikkien aikojen 40 suosituimmasta kirjasta!

🔥 Empfohlen:  Insinöörit keksivät edistyneen aivo-tietokoneliittymän mikroneuloilla

6. Pidä kiinni harjoitusrutiinista

On syy, miksi menestyneet ihmiset harjoittelevat säännöllisesti. Se vahvistaa immuunijärjestelmäämme, antaa meille enemmän energiaa ja voi säädellä hormonejamme ja tunteitamme, mikä auttaa meitä pysymään keskittyneinä ja motivoituneina.

Jos haluat aloittaa harjoittelun säännöllisesti, harkitse harjoitussovelluksen lataamista, treenaamista ystävän kanssa tai päivittäisen tavoitteen asettamista, olipa se kuinka pieni tahansa.

7. Syö terveellisemmin

Koska tarjolla on niin monia epäterveellisiä vaihtoehtoja, voi olla haastavaa syödä terveellisesti.

Ruokavaliollamme on kuitenkin valtava vaikutus onnellisuutemme, hyvinvointiimme ja menestykseemme. Se, mitä syömme, voi parantaa tai satuttaa meitä.

Siellä on intiaani ayurveda sananlasku joka sanoo: “Kun ruokavalio on väärä, lääkkeistä ei ole hyötyä. Kun ruokavalio on oikea, lääkkeitä ei tarvita.”

Kun yrität muuttaa huonoa tapaa, aloita pienestä ja keskity johdonmukaisuuteen. Voit esimerkiksi aloittaa syömällä vähintään kolmenlaisia ​​tuoreita hedelmiä ja vihanneksia joka päivä.

Paranna itseäsi Lainaus: Ayurvedic sananlasku

8. Katso ja kuuntele positiivista mediaa

Sanonta “olet mitä syöt” pätee myös kaikkeen, mitä kulutamme, kuten asioita, joita kuuntelemme ja katsomme.

Jokainen käyttämämme podcast, elokuva ja sosiaalisen median julkaisu vaikuttaa henkiseen ja emotionaaliseen tilaan.

Itse asiassa a uusi tutkimus on osoittanut että sosiaalinen media vaikuttaa negatiivisesti hyvinvointiin ja lisää masennuksen ja yksinäisyyden tunnetta.

Eek.

Harkitse mediatottumuksiasi. Onko jotain, jota käytät säännöllisesti, mikä voisi vahingoittaa mielenterveyttäsi?

Yksi parhaista tavoista parantaa itseäsi on muuttaa kuuntelemaasi ja katsomaasi. Joten vaihda sitä ja katso joitain motivoivia podcasteja tai katso inspiroivaa ja opettavaa televisiota.

9. Opi lepäämään syvästi

Nykyään on niin paljon tekemistä: Työskentele, opiskelu, lue kirjoja, katso televisiota, kuuntele podcasteja, seuraa sosiaalisessa mediassa, viestit ystäville, hoitaa asioita, siivoa, matkustaa, shoppailla, kokata, treenata…

Se ei koskaan pysähdy, eikö?

Lisäksi on yleistä, että jotkin “tekeminen” ovat “lepäämistä” ja toiset “työtä”. Esimerkiksi työ, opiskelu ja siivous ovat “työtä”. Ja matkustaminen, sosiaalinen media ja viestit ystäville ovat “lepoa”.

Paitsi, matkustaminen, sosiaalinen media ja viestintäystävät ovat myös väsyttäviä!

Asia on tässä: Joskus meidän ei tarvitse tehdä mitään – kirjaimellisesti “ei-mitään”. Kirjoittaja ja meditaation opettaja Sylvia Boorstein kirjoitti: “Älä vain tee jotain, istu siellä!”

Yritä siis istua hiljaa, katsella auringonlaskua ja viettää aikaa luonnossa ihanan itsesi kanssa.

Vain olla.

Tämä voi aluksi tuntua uskomattoman epämukavalta. Itsensä kanssa ilman häiriötekijöitä oppiminen on kuitenkin olennainen osa mielekästä itsensä kehittämistä.

Kehitä itseäsi Lainaus: Sylvia Boorstein

Paranna itseäsi keskittymällä

Keskittyminen on se taito, jonka avulla voit ohjata huomiosi minne todella haluat sen menevän ilman, että epämukavat tunteet, ulkopuolinen stimulaatio tai huonot tavat häiritsevät sinua.

Tämän seurauksena keskittymisen lisääminen on tärkeä osa henkilökohtaisen kehittymisen. Joten tässä on joitain itsekehitysvinkkejä, jotka voivat auttaa sinua lisäämään keskittymistäsi.

10. Aloita meditointi

Joidenkin mukaan hyvämaineisia tieteellisiä tutkimuksiameditaatio voi auttaa:

 • Vähennä stressiä ja ahdistusta
 • Edistää henkistä terveyttä
 • Lisää itsetietoisuutta
 • Pidennä tarkkaavaisuutta
 • Vähentää ikääntymiseen liittyvää muistinmenetystä
 • Luo ystävällisyyttä
 • Auta torjumaan riippuvuuksia
 • Paranna unta
 • Hallitse kipua

myyty? Mahtava!

Siellä on lukemattomia meditaation opettajia, kuten Tara Brach ja Joseph Goldstein. Voit myös tutustua meditaatiosovelluksiin, kuten Headspace.

Aloita meditointi Headspacella

11. Suunnittele tavoitteesi ja varaa sitten aika niiden saavuttamiseen

ranskalainen kirjailija ja uraauurtava lentäjä, Antoine de Saint-Exupérysanoi kerran: “Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive.”

🔥 Empfohlen:  Muuta Magento 2:n arabialaisen myymälän desimaalierotinta

Toisin sanoen muuta toiveesi tavoitteiksi luomalla suunnitelma ja varaamalla aikaa niiden toteuttamiseen. Tehtäväluettelosovellukset voivat auttaa.

12. Aloita päiväkirjan kirjoittaminen

Päiväkirjalla on monia terveyshyötyjä. Tutkimukset osoittavat että ajatustesi ja tunteidesi ilmaiseminen tällä tavalla voi:

 • Vähentää astman, niveltulehduksen ja muiden terveystilojen oireita
 • Paranna kognitiivista toimintaa
 • Vahvistaa immuunijärjestelmää
 • Voit torjua monia stressin kielteisiä vaikutuksia

Se on myös loistava tapa keskittyä tavoitteisiisi ja lisätä kiitollisuuden ja onnen tunnettasi. Kokeile päiväkirjan kirjoittamista tai harkitse esimerkiksi tuotetta 5 minuutin päiväkirja.

13. Aloita 30 päivän haaste

Ohjelmistoinsinööri Matt Cutts sanoi: “Jos todella haluat jotain tarpeeksi pahasti, voit tehdä mitä tahansa 30 päivää.”

Hänen Ted-Edin puheessaan “Kokeile jotain uutta 30 päivän ajan”, Cutts jakoi hyödyt, joita saa tehdä jotain 30 päivää peräkkäin. Hän sanoi, että aika oli mieleenpainuvampi, ja hänen itseluottamuksensa kasvoi.

Onko jotain, mitä olet aina halunnut oppia tai tehdä?

Olipa kyseessä yrityksen perustaminen, romaanin kirjoittaminen tai päivittäinen harjoittelu 30 päivän ajan, kokeile sitä. Tulokset voivat yllättää sinut.

Kehitä itseäsi Lainaus: Matt Cutts

Kehitä itseäsi käsittelemällä tunteitasi

Jos haluat parantaa itseäsi, sinun on kiinnitettävä huomiota tunteisiisi.

Kirjailija ja tiedetoimittaja Daniel Goleman sanoi“Jos emotionaaliset kykysi eivät ole käsissäsi, jos sinulla ei ole itsetietoisuutta, jos et pysty hallitsemaan ahdistavia tunteitasi, jos et kykene empatiaan ja tehokkaisiin ihmissuhteisiin, niin ei väliä kuinka älykäs olet, et pääse kovin pitkälle.”

Tässä on joitain vinkkejä itsensä kehittämiseen, jotka auttavat sinua käsittelemään tunteitasi.

14. Kohtaa epäonnistumisen pelkosi

Jokainen pelkää epäonnistumista jossain määrin. Mutta liikemiehenä George Addair sanoi kerran: “Kaikki, mitä olet koskaan halunnut, on pelon toisella puolella.”

Jos haluat parantaa itseäsi, harkitse epäonnistumisen pelon voittamista.

Aloita kokeilemalla Noah Kaganin kahvihaaste. Tämä yrittäjä ehdottaa, että kävelet kahvilaan ja pyydät 10 % alennusta – ilman syytä – ja odotat sitten reaktiota.

Kagan sanoo: “Jos pyydät 10% alennusta kahvista, takaan, että opit itsestäsi jotain, joka yllättää sinut.”

Paranna itseäsi Lainaus: George Addair

15. Tarkkaile emotionaalisia reaktioitasi

Tunteemme voivat usein valtaa meidät ja saada meidät käyttäytymään tavalla, jota emme halua. Siksi tunteiden tarkkailemisen oppiminen ja käyttäytymisesi hallitseminen on tärkeä osa itsesi parantamista.

Tohtori Lew Childre, kirjailija ja Heartmath Instituten perustaja, sanoi: “Oppiminen “vain sanomaan ei” tunnereaktioihin ei ole tukahduttamista. “Ei” sanominen tarkoittaa, että ei ota osaa turhautumiseen, vihaan, tuomitsemiseen tai syyttelyyn. Ilman sitoutumista sinulla ei ole mitään tukahdutettavaa.”

Yritä istua muutama minuutti joka päivä ja tarkkailla, miltä sinusta tuntuu. Saatat yllättyä siitä, mitä löydät.

16. Kehitä tapa ilmaista itseäsi

Chris MartinColdplay-yhtyeen laulaja-lauluntekijä ja keulahahmo, sanoi: “Sinun täytyy ilmaista itseään elämässä, ja se on parempi ulos kuin sisään. Mitä paljastat, sen parannat.”

Miten voit ilmaista itseäsi terveellisesti? On niin monia tapoja ilmaista tunteitasi, kuten taide, musiikki, kirjoittaminen ja urheilu. Aloita terveellisen kanavan kehittäminen.

Paranna itseäsi Lainaus: Chris Martin

17. Työskentele lisensoidun terapeutin kanssa

Totta puhuen: jokainen kamppailee joskus tunteidensa kanssa.

Ja nykyään on hyvin yleistä, että ihmiset työskentelevät terapeutin kanssa parantaakseen itseään. Monet menestyneet, arvostetut ihmiset pitävät JK Rowling, Emma Stoneja Michael Phelps kaikki edistävät terapian etuja.

Työskentely laillistetun terapeutin kanssa on yksi parhaista tavoista parantaa itseäsi. Nämä koulutetut ammattilaiset voivat tarjota ohjausta ja tukea tunteidesi navigoinnissa.

Tutustu online-terapiapalveluihin, kuten Talk Space, 7 kuppiaja Parempi apu.

🔥 Empfohlen:  Kuinka poistaa Magento 2 -arvostelut ja -arviot käytöstä

Paranna itseäsi suhteidesi kautta

Suhteidemme tilalla on valtava vaikutus elämämme tilaan. Joten tässä on joitain vinkkejä itsensä kehittämiseen, joiden avulla voit nauttia itsesi parantamisesta suhteidesi kautta.

18. Tunnista tapoja kehittää suhteita

Mitä parisuhdetottumuksia voisit parantaa? Ehkä voisit viettää enemmän aikaa ihmisten kanssa, joista välität, tai kuunnella heitä enemmän kuin puhua?

Journalisti Doug Larson sanoi kerran“Viisaus on palkinto, jonka saat elämäsi kuuntelusta, kun olisit mieluummin puhunut.”

Kun olet löytänyt tavan parantaa suhdetaitojasi, aloita harjoittelu.

Paranna itseäsi Lainaus: Doug Larson

19. Luo tapoja tavata uusia ihmisiä

Yksi parhaista tavoista kehittää itseäsi on tavata uusia ihmisiä.

Tämä ei vain anna sinulle mahdollisuutta harjoitella sosiaalisia taitojasi, vaan tulet myös alttiiksi uusille tavoille katsoa maailmaa. Yrittäjänä ja puhujana Jim Rohn sanoi“Olet niiden viiden ihmisen keskiarvo, joiden kanssa vietät eniten aikaa.”

Löydä tapoja tavata uusia ihmisiä, jotka todennäköisesti nostavat sinua ja inspiroivat sinua. Jos esimerkiksi haluat parantaa kuntoasi, harkitse paikalliselle kuntosalitunnille tai joogastudiolle liittymistä.

20. Aseta rajasi

Toinen hieno tapa työskennellä itsesi kanssa on asettaa rajat suhteillesi. Rajamme (tai rajojen puute) muokkaavat suhteitamme – ja sen seurauksena elämäämme.

Runoilija Gerard Manley Hopkins sanoi“Henkilökohtaiset rajasi suojaavat identiteettisi sisäistä ydintä ja oikeuttasi tehdä valintoja.”

Tekeekö joku aina jotain, mitä toivoisi ettei tekisi? Kuinka voisit käsitellä tätä asiaa myötätuntoisesti?

“Kun emme aseta rajoja emmekä saa ihmisiä vastuuseen, tunnemme olevamme käytettyjä ja pahoinpideltyjä”, sanoi kirjailija ja psykologi. Brené Brown. “Tästä syystä me joskus hyökkäämme ketä he ovat, mikä on paljon loukkaavampaa kuin käytöksestä tai valinnasta puuttuminen.”

Kehitä itseäsi Lainaus: Gerard Manley Hopkins

Yhteenveto: Kuinka kasvaa ihmisenä

Henkilökohtainen parantaminen on jatkuva prosessi, joka voi auttaa sinua luomaan enemmän iloa, onnea ja tyytyväisyyttä elämääsi.

Jos etsit asioita parantaaksesi itseäsi, tässä on 20 käytännön vinkkejä itsesi kehittämiseen:

 1. Suorita verkkokurssi
 2. Oppia kieli
 3. Opi soittamaan musiikki-instrumenttia
 4. Aloita yritys
 5. Lue lisää
 6. Pidä kiinni harjoitusrutiinista
 7. Syö terveellisemmin
 8. Käytä positiivisia podcasteja ja videoita
 9. Harjoittele syvää lepoa ja palautumista
 10. Meditoi säännöllisesti
 11. Suunnittele tavoitteesi ja varaa aikaa niiden saavuttamiseen
 12. Aloita päiväkirjan pitäminen
 13. Aloita 30 päivän haaste
 14. Kohta epäonnistumisen pelko
 15. Tarkkaile emotionaalisia reaktioitasi
 16. Kehitä tapa ilmaista itseäsi
 17. Työskentele lisensoidun terapeutin kanssa
 18. Tunnista tapoja parantaa suhteitasi
 19. Löydä uusia tapoja tavata ihmisiä
 20. Aseta suhteille rajat

Onko sinulla henkilökohtaisia ​​parannusehdotuksia? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents