Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka kirjoittaa hyvä kysely

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kirjoittaa hyvä kysely

Sosiaalinen kuuntelu on vähän kuin neulan löytämistä heinäsuovasta tai, tarkemmin sanottuna, monia neuloja erittäin suuresta heinäsuovasta.

Useimmille brändeille tulee päivittäin kymmeniä tai satoja kiinnostavia mainintoja, jotka liittyvät heidän brändiinsä, tuotteisiinsa tai toimialaansa, mutta ongelmana on, että ne ovat piilossa tuhansien vähemmän kiinnostavien tai täysin epäolennaisten mainintojen joukossa.

Kysely auttaa sinua suodattamaan ylimääräiset asiat ja pääsemään mainintaan, jotka liittyvät niihin kysymyksiin, joihin haluat vastata. Hyvin kirjoitettuna se varmistaa, että useimmat epäolennaiset maininnat jätetään pois ja että löydät tarvitsemasi oivallukset.

Lue lisää saadaksesi yleiskatsauksen hyvän kyselyn kirjoittamiseen ja viime kädessä data-analyysin parantamiseen.

Mikä on kysely?

Työskentely sosiaalisten kuuntelualustojen, kuten Brandwatch Consumer Researchin, kanssa alkaa kyselystä. Tässä ensimmäisessä vaiheessa määrität, millaista dataa haluat alustan keräävän. Se antaa indeksointiroboteille ohjeita siitä, mitä maininnassa kannattaa etsiä.

Kysely on hakumerkkijono, joka koostuu avainsanoista, termeistä ja Boolen operaattoreista (lisää tästä myöhemmin).

Ennen kuin aloitat kyselyn kirjoittamisen, sinun tulee miettiä, mitä vastauksia haluat löytää analyysilläsi. Millainen käyttötapaus sinulla on? Haluatko seurata tiettyä kampanjaa? Haluatko tutkia toimialaa? Vai haluatko tietää, mitä kuluttajat sanovat verkossa brändistäsi tai tietystä tuotteesta?

Määrittele kysymykset, joihin haluat vastata. Tämä auttaa sinua määrittämään, mitä alueita sinun on katettava kyselylläsi, ja välttää liian laajan lähestymistavan.

Kuinka kirjoittaa hyvä kysely

Kun sinulla on joukko kysymyksiä, joihin haluat vastata, voit alkaa rakentaa kyselyäsi. Käyttötapauksestasi riippuen luomasi kysely näyttää erilaiselta. Kuluttajien mielipidekyselyihin tarvitaan erilainen lähestymistapa kuin brändikampanjan seurantaan.

Mieti yleisesti kaikkia eri termejä, kuten tuotemerkkejä tai tuotenimiä. Harkitse myös kaikkia tapoja, joilla ihmiset voivat kirjoittaa niistä verkossa, mukaan lukien yleiset kirjoitusvirheet ja kirjoitusvirheet. Lisää myös asiaankuuluvia hashtageja, tilikahvoja tai verkkosivustoja.

Jos haluat analysoida kuluttajien mielipiteitä, voi olla hyödyllistä lisätä pronomineja päätermeihisi, kuten minä, minä, minä, me tai me, saadaksesi maininta henkilöiltä, ​​jotka keskustelevat henkilökohtaisista kokemuksistaan.

Mieti myös asioita, joista et ole kiinnostunut. Voit esimerkiksi nähdä online-keskusteluja brändisi tuotteista, mutta et ole kiinnostunut tarjouksista ja alennuksista. Voit jättää nämä pois kyselystäsi.

Jokaisen kyselyn olennainen osa on Boolen operaattorit. Ellet etsi yhtä sanaa, kyselysi ei toimi ilman operaattoreita.

Mitä Boolen operaattorit ovat?

Boolen operaattorit ovat yksinkertaisia ​​sanoja tai symboleja, jotka tässä tapauksessa antavat tietokoneelle joitain hakuehtoja. Sanat, kuten AND, NOT ja OR, ovat kaikki Boolen operaattoreita. Saatat olla perehtynyt Boolen logiikkaan lukion matematiikan tunnilta. Yleinen esimerkki on Venn-kaavio.

🔥 Empfohlen:  Microsoft tekee musteen usean miljardin dollarin sopimuksen CoreWeaven kanssa tekoälylaskentaa varten

Katsotaanpa tärkeimpiä Boolen operaattoreita kyselyjen kirjoittamiseen.

Jos sinulla on tuotemerkki tai ilmaus, jota haluat seurata ja joka koostuu kahdesta tai useammasta sanasta, lainausmerkkien operaattori on kätevä. Ryhmittele ne lainausmerkeillä ja osoita, että haluat kyselyn hakevan vain kyseistä lausetta.

mercedes benz

Voit käyttää TAI operaattori luetellaksesi useita sanoja, joita haluat kyselyn haettavan. Jos esimerkiksi haluat etsiä erilaisia ​​tuotteita tai tuotenimiä, myös erilaisia ​​kirjoitusvirheitä, voit käyttää OR-operaattoria listataksesi ne yhteen hakumerkkijonoon.

loma TAI loma

The JA -operaattori voi lisätä kontekstin kyselymerkkijonoon, kun etsit jotain, jolla ei ole yksilöllistä nimeä. Yleinen esimerkki on Apple-tuotemerkki. Kontekstia lisäämättä kysely etsii kaikenlaisia ​​mainintoja, jotka sisältävät sanan “omena”, joista monilla ei ole mitään tekemistä brändin vaan hedelmän kanssa.

Tämän välttämiseksi voit käyttää AND-operaattoria ja lisätä erilaisia ​​avainsanoja selventääksesi mitä etsit. Applen kohdalla hakumerkkijono voi näyttää tältä:

Omena JA (mac TAI iphone)

AND-operaattori etsii kahta termiä mistä tahansa maininnan kohdasta, mutta lainauksen pituudesta riippuen tämä ei välttämättä ole tarpeeksi relevantti. The NEAR/x-operaattori on älykkäämpi versio AND-operaattorista. Se määrittelee kuinka lähellä näiden kahden termin tulee olla ja kuinka monta sanaa niiden välillä on.

Esimerkiksi LÄHELLÄ/10 palauttaa maininnat, jotka sisältävät kaksi termiä, jotka ovat lähellä toisiaan, ja niiden välissä on enintään 10 sanaa.

Dominos LÄHELLÄ/10 pizza

Keskimääräinen lause on 10-15 sanaa pitkä. NEAR-operaattorin asettaminen välille 10–15 voi olla hyvä lähtökohta saada maininnat, jotka liittyvät enemmän etsimääsi.

The EI operaattori, kuten sen nimi kertoo, kertoo kyselylle, mitä ei saa sisällyttää hakuun. Näin voit sulkea pois erilaisia ​​avainsanoja.

Saatat esimerkiksi haluta nähdä mainoksia brändistäsi, mutta et ole kiinnostunut online-keskusteluista alennuksista:

Airpodit EI (tarjous TAI alennus)

Voit säästää paljon aikaa käyttämällä jokerimerkki-operaattori

. Tämä on hyödyllistä, kun haluat nähdä lauseen eri muunnelmia ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa jokaista muunnelmaa.

Haluat esimerkiksi tarkastella online-keskusteluja valituksista

valittaa TAI valittaa TAI valittaa TAI valittaa

Sen sijaan voit käyttää jokerimerkkioperaattoria lyhentääksesi kyselymerkkijonoa:valittaa

*

Tämä säästää paljon aikaa ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa kaikkea ulos, ja se pitää kyselyn luettavana ja yksinkertaisena.

🔥 Empfohlen:  Kuinka poistaa merkkejä Character AI:stä

Toinen tärkeä operaattori on kiinnikkeet. Ne auttavat jäsentämään kyselymerkkijonoa, varsinkin kun siitä tulee monimutkaisempi. Ne osoittavat, mitkä termit tulisi ryhmitellä, jos kyselyssä on useita operaattoreita. Tässä on esimerkki kyselymerkkijonosta, jossa on useampi kuin yksi operaattori:

Dominot JA pizza TAI takeaway

Tässä sinun on käytettävä sulkuja tehdäksesi selväksi, mitkä termit tulisi ryhmitellä, koska et voi käyttää AND- ja OR-merkkejä samanaikaisesti. Yllä oleva kyselymerkkijono ei toimi. Koska olet kiinnostunut maininnoista Dominosta ja pizzasta tai Dominosta ja takeawaysta, sinun on laitettava sulut pizzan TAI takeawayn ympärille: Dominot JA(pizza TAI takeaway

)

On olemassa muita operaattoreita, joita voit käyttää kyselyjesi määrittämiseen, kuten sijainti- tai kielioperaattoreita. Voit olla hyvin tarkka siitä, mitä maininnat haluat löytää, joten katso muita käytettävissä olevia operaattoreita nähdäksesi, voisivatko niistä olla hyötyä kyselymerkkijonon osuvuuden lisäämiseksi.

Pikakyselyn kirjoittamisen tarkistuslista

 1. Nyt tiedät mitä Boolen operaattorit ovat ja kuinka niitä käytetään. Tässä on nopea tarkistuslista ennen kuin tarkastelemme kyselyjen kirjoittamista Brandwatchilla. Määrittele tutkimuskysymyksesi.
 2. Mihin haluat vastata kysymykselläsi? Mikä on käyttötapasi? Lisää avainsanoja.
 3. Älä unohda yleisiä kirjoitus- ja kirjoitusvirheitä tai asiaankuuluvia hashtageja, tilikahvoja, verkkosivustoja ja tuotteita. Lisää konteksti.
 4. Käytä Boolen operaattoreita, kuten OR ja NEAR/x, lisätäksesi kontekstia avainsanoihisi. Lisää poissulkemisia.
 5. Sulje pois avainsanat, hashtagit, sivustot jne., jotka eivät liity hakuusi Testaa ja toista.

Testaa kyselysi osuvuus ja säädä hakumerkkijonoa. Tämä voi sisältää NEAR/x-operaattorin asettamisen pienemmälle numerolle tai enemmän poissulkemisia.

Yleisimmät kyselyn kirjoitusvirheet

 • Kyselyjen kirjoittaminen vaatii harjoittelua, mutta virheistäsi oppii. Ja sinä teet niitä, kuten me kaikki teemme. Tässä on joitain yleisimpiä virheitä, jotka kannattaa pitää mielessä: Kirjoita operaattorit väärin:
 • Operaattorit on kirjoitettava tarkasti, mukaan lukien oikea isot kirjaimet. Varo pienillä kirjaimilla kirjoitettuja operaattoreita, joissa on liikaa tilaa tai joissa on kirjoitusvirheitä. Unohda lisätä lainausmerkit:
 • Ilman lainausmerkkejä järjestelmä ei tiedä, että nämä sanat pitäisi ryhmitellä yhteen, eikä kyselymerkkijono kokonaisuudessaan toimi tarkoitetulla tavalla. Hakasulkeet puuttuvat tai niitä ei ole suljettu:

Hakasulkeiden puuttuminen voi olla helppo virhe tehdä, varsinkin jos kyselyssä on käytettävä useita hakasulkeita. Ilman oikeita kiinnikkeitä järjestelmä on hämmentynyt siitä, mitä etsiä, eikä se toimi.

Kyselyn kirjoittaminen Brandwatch Consumer Researchissa

 • Brandwatch Consumer Researchissa on kaksi tapaa luoda kysely. Voit käyttää ohjattua kyselytoimintoa, joka opastaa sinua vaihe vaiheelta kyselyn luontiprosessin läpi, tai voit käyttää kyselyeditoria. Täällä voit valita tyhjän, johon voit kirjoittaa kyselyn tyhjästä, tai käyttää brändikyselymallia. Brändikyselymallin avulla sinun tarvitsee vain täyttää joitakin bränditietoja ja kysely on valmis. Ohjattu kyselytoiminto:
 • Vastaa kysymyksiin siitä, mitä etsit, ja ohjattu kyselytoiminto hoitaa loput. Voit valita brändikyselyn tai kampanjakyselyn välillä. Aloittelijoille on hyvä tutustua kyselyn määrittämiseen tai jos etsit inspiraatiota kyselyn kirjoittamisen parantamiseen. Kyselyeditori – tuotemerkkikyselymalli:
 • Tämä tarjoaa sinulle korkealaatuisen brändikyselymallin, jota voidaan nopeasti mukauttaa bränditietojesi mukaan. Se säästää aikaa ja voi antaa inspiraatiota tuleviin kyselyihin. Kyselyeditori – tyhjä kysely:
🔥 Empfohlen:  Windows 11 sai juuri yhden tärkeimmistä syistä ostaa Mac

Tyhjä kysely -vaihtoehdon napsauttaminen avaa tyhjän kyselyn, johon voit kirjoittaa kyselysi alusta alkaen täydellisen operaattoriluettelon ja joidenkin kyselyn kirjoitusvinkkien avulla. Se myös korostaa hakumerkkijonossa tekemäsi virheet, kuten hakasulkujen unohtamisen.

Brandwatch Consumer Researchin avulla käyttäjillä on useita vaihtoehtoja hyvän kyselyn tekemiseen asiantuntemuksensa ja resurssiensa mukaan.

Yksinkertaisesta kampanjaseurannasta monimutkaiseen markkinatutkimukseen, brändit voivat käyttää Consumer Researchia vastatakseen kaikkiin asiakkaitaan, kilpailijoitaan tai markkinoitaan koskeviin kysymyksiin.

Se on kääre

Aloittelijoille kyselyiden kirjoittaminen voi tuntua aluksi pelottavalta, varsinkin jos et ole koskaan työskennellyt Boolen operaattoreiden kanssa. Aloita miettimällä tutkimuskysymyksiäsi. Ne ovat kultainen lanka hyvän kyselyn rakentamisessa.

Tämän blogin avulla sinulla on nyt yleiskatsaus kyselyn rakentamisen perusteisiin. Aloita harjoittelu, ja pian hallitset kyselyn kirjoittamisen.