Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka kirjoittaa loistava yhteenveto

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kirjoittaa loistava yhteenveto

From liiketoimintasuunnitelmia Raportteihin ja lehdistötiedotteisiin, et voi aliarvioida hyvän yhteenvedon tehoa. Hyvin laadittu yhteenveto auttaa kiteyttämään ideasi, sitouttamaan yleisösi ja “myymään” lopullisen tavoitteesi.

Vaikka se saattaa tuntua järjettömältä, sinun kannattaa lähestyä tiivistelmääsi strategisella ajattelutavalla ja huomioimalla “suurempi kuva” siitä, mitä asiakirjasi yrittää välittää.

Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä tulee ottaa huomioon, kun kirjoitat yhteenvetoa erityyppisistä asiakirjoista, sekä vinkkejä siitä, miten voit vaikuttaa ja houkutella lukijasi.

Mikä on yhteenveto?

Tiivistelmä on pienennetty versio suuremmasta asiakirjasta, kuten liiketoimintasuunnitelmasta. Se tarjoaa nopean yleiskatsauksen liiketoimintastrategiaasi ja yksityiskohtia, kuten yrityksesi kuvauksen, markkinatutkimuksen ja taloudelliset tiedot. Houkuttelevan yhteenvedon laatiminen voi auttaa mahdollisia sidosryhmiä saamaan yhteyden yritykseesi ja antaa sinulle mahdollisuuden sisällyttää heidät tehtävään ja visioon.

Jotta tiivistelmäsi olisi tehokas, sinun on keskityttävä yleisöösi – mieti, kuka sitä todella lukee ja mitkä tiedot ovat heille tärkeimpiä. Kulje sitten sen mukaan. Jos esimerkiksi kirjoitat yhteenvetoa jaettavaksi yrityksesi osakkeenomistajille, tietojen tulee keskittyä siihen, kuinka hyvät tulot ovat olleet ja sen odotetaan olevan. Jos kirjoitat lehdistötiedotetta, haluat, että tiivistelmäsi keskittyy vähemmän numeroihin ja enemmän brändisi positiiviseen vaikutukseen alalla.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Kuinka kirjoittaa yhteenveto

Ei ole parasta tapaa kirjoittaa yhteenvetoa, mutta tässä on joitain yleisiä vaiheita, joita yrittäjät tekevät tiivistelmän laatimiseksi liiketoimintasuunnitelmaansa.

1. Esittele yrityksesi

Tiivistelmäsi ensimmäisen kappaleen pitäisi kiinnittää lukijan huomio ja saada hänet innostumaan lukemaan muuta liiketoimintasuunnitelmaasi. Sen pitäisi olla merkityksellinen toimialallesi ja antaa lukijoille käsitys lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteistasi. Ihannetapauksessa sijoittajan tai mahdollisen kumppanin pitäisi pystyä lukemaan yhteenveto ja saada välitön käsitys siitä, mistä yrityksesi on kysymys.

Tärkeimmät asiat, jotka on korostettava tiivistelmän johdannossa:

  • Miten aloitit yrityksesi ja mikä inspiroi sinua
  • Yrityksesi piirteet ja arvot (kestävä, hyväntekeväisyys, työntekijäkeskeinen)
  • Toimiala tai markkinarako, jolla toimit
  • Yrityksesi tarjoamat tuotteet ja palvelut
🔥 Empfohlen:  Kuinka Flipkartin uusi alusta Shopsy auttaa pienyrityksiä ja yksityishenkilöitä olemaan jälleenmyyjiä?

2. Kuvaile kipukohta tai ongelma, joka kaipaa ratkaisua

Ihmiset ovat kiinnostuneita tietämään, voitko vaikuttaa myönteisesti heidän elämäänsä ja vaikuttaa ympäristöön. Voit osoittaa potentiaalisi mainitsemalla kipupisteen, jonka yrityksesi ratkaisee. Kipukohdan korostaminen yhteenvedossa osoittaa, että olet tutkinut kohdeyleisösi ja luonut liikeidean markkinoiden tarpeiden perusteella.

Saat maksimaalisen vaikutuksen selvittämällä, kuka asiakkaasi on ja mikä on heidän kohtaamiensa suurin tuska. Lähetä kysely tai haastattele heitä saadaksesi parempia näkemyksiä. Mitä enemmän sinulla on tietoa ongelmasta, jonka aiot ratkaista, sitä paremmin pystyt toistamaan, miksi se on tärkeä ja miksi yrityksesi on tärkeä.

3. Piirrä ratkaisu

Tässä osiossa saat selville, kuinka ratkaisusi ratkaisee edellisessä kappaleessa korostamasi ongelman. Millaisia ​​tuloksia yleisön pitäisi odottaa? Miten tarjontasi eroaa muista markkinoilla olevista ratkaisuista? Kerro mahdollisimman tarkasti, mikä tekee ratkaisustasi ainutlaatuisen.

Tapaustutkimukset, tosiasiat ja vaikuttajien suositukset voivat olla erinomaisia ​​tapoja osoittaa tuotteesi tai palvelusi toteutettavuus.

mitä sisällyttää yhteenvetoon

4. Sisällytä tietoja kilpailijoistasi

Lukijasi haluavat tietää, ketä vastaan ​​kilpailet ja kuinka aiot valloittaa markkinat. Sisällytä lyhyet tiedot tärkeimmistä kilpailijoistasi ja siitä, miten eroat heistä – eli sinun tulee korostaa tarjouksesi ainutlaatuisia puolia, jotta ihmiset haluavat oppia lisää yrityksestäsi.

Voit jopa käyttää muutamaa lausetta puhuaksesi yrityksestäsi ilahduttavalla tavalla. Keskity yrityksesi vahvuuksiin ja saavutuksiin, olipa kyseessä suuri markkinaosuus tai positiivinen ympäristövaikutus. Mainitse nämä voitot yhteenvedossasi, jotta lukijasi tietävät, että pystyt voittamaan.

5. Tarjoa taloudellinen yleiskatsaus

Useimmat tiivistelmät sisältävät joitain taloudellisia tietoja, joiden tarkoituksena on osoittaa sijoitetun pääoman mahdollinen tuotto asianomaisille osapuolille. Taloudellinen yleiskatsauksenne voi olla taulukon muodossa, joka näyttää, kuinka paljon aiot kuluttaa yritykseesi kuukaudessa tai vuodessa ja kuinka paljon odotat ansaitsevan eri myyntistrategioistasi.

Kun mainitset numerosi, muista sisällyttää ennusteet tuleville vuosille. Yleensä on hyvä idea korostaa, mitä aiot ansaita seuraavien kolmen tai viiden vuoden aikana. Jaa oivalluksia siitä, miten aiot kasvattaa tulojasi, jotta lukijat tietävät, mitä kehitystä ja sijoitetun pääoman tuottoprosenttia on odotettavissa lähitulevaisuudessa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka maksimoida tallennusyksiköt verkkoliiketoimintaasi varten

Tiivistelmäesimerkkejä

Jos etsit inspiraatiota tiivistelmän kirjoittamiseen, tässä on joitain hienoja esimerkkejä:

Allbirds

Jalkine- ja vaatemerkki Allbirds käyttää tiivistelmää kuvaamaan visiotaan ja tehtäväänsä. Koska kestävä kehitys on yrityksen pääpaino, Allbirds korostaa yhteenvedon kautta ympäristötietoisia aloitteita, joiden parissa se on työskennellyt. Ei vain sitä – brändi ottaa hienovaraisesti huomioon kilpailijoitaan ja panee merkille, kuinka maailmanlaajuinen jalkineteollisuus vaikuttaa ympäristövahinkoihin.

Allbirdsin yhteenveto

Allbirds mainitsee lisäksi, että se käyttää sertifioitua B Corporationia kestävällä tavalla tietäen, että kuluttajat ovat todennäköisesti sijoittaneet tälle alueelle. Yrityksen ympäristövaikutuksista kiinnostuneet voivat oppia lisää lukemalla sen vuotuinen kestävän kehityksen raportti.

ORRIS

Saippua merkki ORRIS siitä on tiivistelmä Tietoja sivusta tuoda valoa sen periaatteeseen, jossa käytetään hienoimpia kasviperäisiä ainesosia ihonhoitotuotteiden valmistukseen.

Cotopaxi yhteenveto

Brändi korostaa myös ainesosia, joita se ei käytä – mikä on hyvä mainita etukäteen, varsinkin kun kyseessä on ihonhoitotuote – ja mainitsee, että sen tuotteet eivät sisällä pinta-aktiivisia aineita, sulfaatteja, parabeeneja ja synteettisiä hajusteita.

Lisäksi yhteenveto antaa käsityksen ORRISin visiosta käsitellä tiettyjä ihoongelmia sen luonnollisten ainesosien ainutlaatuisten terapeuttisten ja aistillisten ominaisuuksien avulla.

Cotopaxi

Ulkoiluvarusteiden merkki Cotopaxi julkaisee vuosittain vaikutusraportin, jossa korostetaan sen panosta kestävään ja sosiaaliseen muutokseen. Tässä on se, mikä näkyy sen tiivistelmänä 2020 raportti:

Yhteenveto, jonka otsikko on “Yleiskatsaus”, keskittyy brändin tehtävään ja sisäisiin periaatteisiin. Siinä käsitellään myös COVID-19-pandemian vaikutuksia ja mainitaan, että yritys on ryhtynyt toimiin tukeakseen asianomaisia ​​sidosryhmiä ja tiimejä. Tämä luo pohjan raportin loppuosalle kertomalla lukijoille, että he saavat lisätietoja Cotopaxin uusista periaatteista ja siitä, kuinka se astuu eteenpäin auttaakseen sidosryhmiä taistelemaan COVID-19:n asettamia haasteita vastaan.

Hyvä yhteenveto koskee strategiaasi

Toivottavasti sinulla on tähän mennessä parempi käsitys siitä, kuinka voit käyttää yhteenvetoa hyödyksesi, mitä tulee ottaa huomioon sitä kirjoittaessasi ja miten voit varmistaa, että saat pointtisi perille tehokkaalla, ytimekkäällä ja vakuuttavalla tavalla.

🔥 Empfohlen:  Kuinka poistaa esto Snapchatissa

Kun hallitset nämä elementit, olet hyvällä matkalla saavuttamaan henkilökohtaiset ja liiketoiminnalliset tavoitteesi.

Tiivistelmä UKK

Mikä on yhteenvedon päätarkoitus?

Tiivistelmä kirjoitetaan usein antamaan tilannekuva yrityksen liiketoimintasuunnitelman tärkeimmistä osista. Se on suunnattu henkilöille, joilla ei ole aikaa lukea koko asiakirjaa tai raporttia. Hyvin kirjoitettuna yhteenveto voi saada lukijat luottamaan yritykseen.

Milloin pitäisi kirjoittaa yhteenveto?

Vaikka yhteenveto on liiketoimintasuunnitelmasi ensimmäinen osa, se tulee kirjoittaa viimeisenä. Jos kirjoitat sen ennen kuin täytät asiakirjan muita osia, tuloksena voi olla yhteenveto, joka ei ole linjassa tehtäväsi ja visiosi kanssa. Työskentele ensin kehon ydinsisällön parissa ja laadi sitten luettelo kaikista tärkeimmistä osista, joista voit tehdä yhteenvedon jakaaksesi yleisön.

Kuinka pitkä tiivistelmän tulisi olla?

Tiivistelmän pituus riippuu asiakirjasta, josta teet yhteenvedon, ja siitä, miten aiot käyttää sitä. Pidä aluksi tiivistelmäsi yhdestä neljään kappaleeseen, mutta jatka sen pituutta tarvittaessa. Tehokas yhteenveto liiketoimintasuunnitelmasta on tyypillisesti esimerkiksi yhdestä kahteen sivua pitkä.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents