Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka korjata 500 sisäinen palvelinvirhe WordPressissä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka korjata 500 sisäinen palvelinvirhe WordPressissä

Sisäinen palvelinvirhe 500 on yksi turhauttavimmista ongelmista, joita sivustosi kanssa voi olla. Tämä virhe on HTTP-tilakoodi. Kaikki verkkosivut tuottavat ne kertomaan sinulle, kuinka palvelimesi toimii.

Palvelimesi tuottaa 500 tilakoodin, kun jokin on vialla, mutta se ei ole tarkkaan varma, mikä se on.

Ennen kuin yrität tehdä alla olevia korjauksia, odota hetki, ennen kuin päivität sivustosi ja tyhjennät selaimen välimuistin, jotta näet, oliko virhe tilapäinen päivityksen jälkeinen ongelma vai ongelma selaimessasi.

Tarkista myös palvelimesi lokit, jos isäntäsi tarjoaa ne, tai ota WordPressin virheenkorjaustila käyttöön, koska nämä raportit voivat osoittaa tarkan ongelman.

6 tapaa korjata 500 sisäinen palvelinvirhe WordPressissä

  • Poista .htaccess-tiedostosi – Poista tilapäisesti .htaccess-tiedostosi ja luo uusi sen sisältämien virheiden korjaamiseksi.
  • Kasvata PHP-muistirajaa – Kasvata sivustosi PHP-muistin määrää siltä varalta, että teema tai laajennus kuluttaa nykyisen rajansa loppuun.
  • Poista kolmannen osapuolen laajennukset ja teemat käytöstä – Sulje pois liitännäis- ja teematiedostojen ongelmat poistamalla molemmat käytöstä.
  • Korjaa virheet tiedostooikeuksilla – Vaihda tiedostot suositeltuihin käyttöoikeusmäärityksiin.
  • Asenna WordPress-ydintiedostot uudelleen – Poista ja asenna uudelleen ensisijaiset WordPress-ydintiedostot, jotka voivat olla vioittuneet.
  • Ota yhteyttä isännöitsijään – Sulje pois palvelinongelmat neuvottelemalla isäntäsi kanssa.

Korjaus #1: Luo .htaccess-tiedosto uudelleen

Mistä tahansa syystä .htaccess-tiedostosi voi vioittua. Et löydä tätä tiedostoa, jos isäntäsi käyttää Nginxiä Apachen sijaan, joten siirry eteenpäin ja siirry seuraavaan korjaukseen, jos näin on.

Jos isäntäsi käyttää Apachea etkä näe tiedostoa juurikansiossasi wp-content- ja wp-admin-kansioiden joukossa, varmista, että FTP-asiakasohjelmasi on asetettu näyttämään piilotetut ja/tai pistetiedostot.

Lataa tämä tiedosto tietokoneellesi, poista se sitten sivustosi tiedostoista ja lataa sivusto uudelleen nähdäksesi, onko ongelma ratkennut.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada Google Bard -käyttöoikeus

Tallenna pysyvän linkin asetukset WordPressiin luodaksesi uuden .htaccess-tiedoston.

Korjaus #2: Kasvata PHP-muistirajaa

Huonosti koodatut ja resurssiintensiiviset laajennukset voivat saada sinut saavuttamaan sivustollesi osoitetun PHP-muistirajan. Sivusto menee alas tämän seurauksena.

Voit siirtyä korjausnumeroon 3 saadaksesi selville, mikä laajennus aiheuttaa ongelman, tai voit lisätä PHP-muistirajaasi antaaksesi sivustollesi enemmän pelivaraa.

Voit nostaa tätä rajaa muutamalla eri tavalla. Jos isäntäsi käyttää cPanelia, etsi Valitse PHP-versio -sovellus Ohjelmisto-osiosta, napsauta Vaihda PHP-asetuksiin ja muuta “memory_limit”-arvoksi 128M tai 264M sen nykyisen rajan mukaan.

Voit myös lisätä yksinkertaisen koodirivin johonkin seuraavista tiedostoista:

.htaccess-tiedosto juurikansiossa:

php_value memory_limit 256M

php.ini-tiedosto wp-admin-kansiossa:

muistiraja = 256M

Huomautus:

wp-config.php tiedosto juurikansiossa:

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);

Huomautus:

Ota yhteyttä isäntään ja pyydä PHP-muistirajan korotusta, jos sinulla on ongelmia.

Korjaus #3: Poista laajennus- ja teematiedostot käytöstä

Jos et pysty paikantamaan virhettä, poista laajennukset ja kolmannen osapuolen teemasi käytöstä yhdellä iskulla. Jos sivustosi latautuu, aktivoi jokainen laajennus uudelleen yksi kerrallaan virheen tunnistamiseksi.

Jos pääset WordPressin kojelautaan, siirry Plugins-sivulle, valitse Valitse kaikki -valintaruutu ja käytä Poista käytöstä -toimintoa.

Voit poistaa teeman käytöstä siirtymällä Teemat-sivulle ja aktivoimalla WordPressin oletusteeman (Twenty Twenty-One, Twenty Twenty jne.).

Jos sinulla ei ole pääsyä WordPressin taustaohjelmaan, deaktivoi kaikki FTP-asiakassovelluksesi laajennukset siirtymällä kohtaan wp-content ja nimeämällä Plugins-kansio uudelleen miksi tahansa, kuten “pluginsz”.

Voit poistaa teeman käytöstä avaamalla Teemat-kansion wp-content-kansiossa ja nimeämällä sitten teemasi kansion uudelleen. Tämä aktivoi oletuksena uusimman WordPress-oletusteeman asennuksessasi.

Jos ongelma poistuu, aktivoi jokainen laajennus ja teema yksitellen ja jatka sivustosi päivittämistä nähdäksesi, kumpi aiheuttaa virheen.

Korjaus #4: Määritä oikeat tiedostooikeudet

Voit muuttaa asennuksesi käyttöoikeuksia FTP-asiakassovelluksen kautta. Siellä pitäisi olla sarake nimeltä Luvat.

Tiedostoille ja kansioille tulee asettaa seuraavat käyttöoikeudet:

  • Hakemistot (kansiot): 755, 750 tai 775
  • Tiedostot: 644, 640 tai 664
  • wp-config.php: 440 tai 400
🔥 Empfohlen:  Miksi blogi?: Kysymyksiä ennen kuin aloitat bloggaamisen 2023

Napsauta tiedostoa tai hakemistoa hiiren kakkospainikkeella muuttaaksesi sen oikeuksia.

Korjaus #5: Asenna WordPress-ydintiedostot uudelleen

Jos mikään muu epäonnistuu, WordPressin ydinkansioiden uudelleenasentaminen ei haittaa vain vioittuneiden tiedostojen poissulkemista.

Tämä on tehtävä FTP:n kautta. Sinun tarvitsee vain lataa WordPressin uusin versioja lataa wp-admin- ja wp-includes-kansiot sivustosi juurihakemistoon korvataksesi näiden kansioiden nykyiset kopiot.

Jos kohtaat käyttöoikeusongelmia, kun yrität ladata näitä kansioita, määritä kunkin hakemiston käyttöoikeudet tilapäisesti arvoon 777. Palauta ne alkuperäisiksi (755, 750 tai 775) heti, kun olet valmis, koska 777-lupaarvo luo tietoturvariskin asennukseesi.

Toinen tapa asentaa ne uudelleen on WPReset.comin Emergency Recovery Script -ohjelma, joka on itsenäinen komentosarja, joka on tehty juuri näitä tilanteita varten. Jos siellä on a vioittunut ydintiedosto, komentosarja tunnistaa sen ja lataa automaattisesti alkuperäisen version WP-arkistosta. Tämä tarkoittaa, että kaikki tiedostot, joita on muokattu, vioittuneet tai jollain tavalla muutettu, havaitaan ja korvataan alkuperäisellä vain muutamalla napsautuksella.

Korjaus #6: Ota yhteyttä isäntäisi

Jos et pysty paikantamaan virhettä itse, ota yhteyttä isäntään, koska ongelma saattaa liittyä hänen palvelimiinsa.

Tässä tapauksessa et voi tehdä mitään, koska isäntäsi on ratkaistava ongelma omalta osaltaan.

Käärien sen

Kuten näet, WordPressin 500 sisäiseen palvelinvirheeseen on useita syitä. Toivottavasti jokin yllä olevista menetelmistä auttaa sinua korjaamaan virheen.

Ja jos käytät hallittua WordPress-isäntää – kannattaa ottaa yhteyttä isäntään huolimatta.

Web-isännät, kuten WPX Hosting ja Kinsta, tarjoavat erinomaista tukea ja auttavat usein tällaisissa virheissä.