Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka korjata virhe tietokantayhteyden luomisessa WordPressissä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka korjata virhe tietokantayhteyden luomisessa WordPressissä

Mikään ei aiheuta uppoavaa tunnetta, kuin sinua tervehditään virhenäytöllä ja viestillä “Virhe muodostettaessa tietokantayhteyttä”, koska toimimaton verkkosivusto tarkoittaa liikennettä, joka ei ehkä koskaan palaa – menetettyjä tilaajia, menetettyjä asiakkaita, menetettyjä mahdollisuuksia – ja menetettyjä tuloja .

WordPress on ilmainen ja erittäin suosittu sivustonhallinta-alusta, mutta tämä on melko tunnettu WordPress-ongelma.

Mikä aiheuttaa tämän virheen ja mitä se tarkoittaa? Tarkemmin sanottuna, kuinka voit korjata ongelman ja saada sivustosi toimimaan uudelleen?

Tarkastellaan ongelmaa ja sitä, mikä on voinut aiheuttaa sen, ja käymme läpi vianmäärityksen ja virheen korjaamisen vaiheet.

Mikä tietokannassani on ongelma?

Jos ymmärrät, kuinka WordPress näyttää verkkosivusi, sinulla on parempi käsitys, mistä ongelma tulee ja miksi se voi olla niin lamauttavaa.

WordPress on rakennettu PHP:llä ja MySQL:llä. Verkkosivustosi muodostavat tiedot tallennetaan MySQL-tietokantaan, ja PHP-skriptit kertovat WordPressille, kuinka nämä tiedot voidaan tallentaa ja hakea sivujesi luomista ja päivittämistä varten.

Joka kerta kun sivu tai viesti lisätään, tiedot siitä kirjoitetaan MySQL-tietokantaan. Jokainen widget-asetus ja aktiivinen laajennus huomioidaan MySQL:ssä. Kun sivu ladataan, se rakennetaan lennossa. On erillinen PHP-lauseke, joka noutaa jokaisen elementin kehyksistä, väreistä ja otsikoista päivämääriin ja fontteihin.

Kun saat viestin “Virhe luotaessa tietokantayhteyttä”, WordPress kertoo, että PHP-koodisi ei pysty muodostamaan yhteyttä sivustosi MySQL-tietokantaan sivun kokoamiseen tarvittavien tietojen hakemiseksi.

Tästä syystä saat vain virheen, ei virheellisesti näytettyä sivua. Ilman tietokantaa sivun rakentamiseen ei ole saatavilla tietoa. Voidaan luottaa HTML-sivuihin tietyissä tarpeissa, mutta se jättää silti ongelman ja kumoaa WordPressin tarkoituksen ja PHP:n edut.

Mikä aiheuttaa tietokantayhteysvirheen?

Vaikka virhe on melko suoraviivainen, virhesivu valitettavasti ei kerro mitään sen aiheuttamista ongelmista – jotain toivottavasti joku WordPress-guru korjaa tulevaisuudessa. Tosiasia on, että tietokantaasi ei voi käyttää useista syistä. Ellet ole todella puuhaillut PHP:n ja sivuston asetusten kanssa, yleiset syyt jakautuvat yhteen tai useampaan näistä kolmesta perusluokasta:

1. Kirjautumistiedot

Tietokantasi vaatii kaksi erillistä kohdetta, jotka todentavat minkä tahansa käyttäjän, WordPressin tai muuten. Se on kirjautumisnimesi ja salasanasi. Jos nämä tunnistetiedot on muutettu, tietokantaasi ei voida käyttää, ja tieto puuttuminen tarkoittaa, että sivua ei ole.

2. Vioittunut tietokanta

Sitä tapahtuu useista eri syistä, haittaohjelmista tai huonoista laajennuksista aina isäntäpalvelimesi ongelmiin (toivottavasti hyvämaineinen isäntäyritys saa asiat taas toimimaan mahdollisimman pian).

3. Vioittuneet tiedostot

Joskus yksittäisessä php-tiedostossa voi olla sisäisiä virheitä, jos sinulla on esimerkiksi jokin haittaohjelma tai huono laajennus, joka ei toimi aivan kuten sen pitäisi. Joskus se ei ole php, vaan toinen tiedosto, jonka php:tä pyydetään avaamaan osana sivuasi.

4. Palvelin ei ole käytettävissä

Joskus palvelimeen ei vain saada yhteyttä. Se voi olla pois käytöstä huollon vuoksi, liikenteen ruuhkassa eikä se voi tukea uusia yhteyksiä. Ongelma saattaa olla Internet-palveluntarjoajassasi ja Internet-yhteydessäsi tai selaimessasi.

Jotkut näistä asioista eivät ehkä ole sinun hallinnassasi, joten miten voit tunnistaa ongelman ja korjata sen?

Tietokantayhteysongelman vianmääritys

1. Kirjautumistiedot

Jos sinulla on edelleen ongelmia, se voi johtua MySQL-tunnistetiedoista. Miten se saattoi tapahtua? Asiat, kuten hosting-yritysten vaihtaminen, salasanojen nollaus, tietokantojen nimien muuttaminen tai väärien MySQL-kyselyjen suorittaminen, voivat aiheuttaa tällaisia ​​ongelmia, jos wp-config-tiedostosi ei päivity vastaamaan uusia tietoja.

Palaa wp-config-tiedostoon, jos et pitänyt sitä auki, ja etsi osio jostain tiedoston alun läheltä, joka näyttää tältä:

🔥 Empfohlen:  Miksi mobiiliteollisuus nousi vuonna 2023?

define(‘DB_NAME’, ‘tietokannan_nimi’); define(‘DB_USER’, ‘tietokannan-käyttäjänimi’); define(‘DB_PASSWORD’, ‘tietokannan salasana’); define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Näet tiedot, joita WordPress tarvitsee muodostaakseen yhteyden tietokantaasi: tietokannan nimi, käyttäjätunnus, salasana ja isäntätietokone. Jos jokin näistä on väärin, WordPress ei voi muodostaa yhteyttä tarvitsemiinsa tietoihin. Jos olet epävarma, voit tarkistaa tietokantaasi cPanel-hallintapaneelista, jossa on yleensä ominaisuus nimeltä PHPMyAdmin WordPressin ulkopuolisten tietokantojen käyttöä varten. Haluat ehkä ensin tehdä varmuuskopion tietokannasta. Koska muutat suoraan sivustosi tietoja PHPMyAdminista, virhe tässä vaiheessa voi aiheuttaa vielä enemmän vahinkoa.

Kirjaudu sisään PHPMyAdminiin, niin näet luettelon tietokannoista vasemmalla. Napsauta sitä, joka vastaa wp-config.php-tiedostossasi olevan tietokannan nimeä (tekstiarvo DB_NAME:n oikealla puolella). Jos et näe luettelossa yhtään tietokantaa, ongelma saattaa olla isäntäpalvelimessa, ei tietokannassa, koska siellä pitäisi ehdottomasti olla MySQL-tietokanta.
Kun napsautat tietokannan nimeä, näkyviin tulee näyttö, jossa luetellaan tietokannan taulukoiden nimet. Jos olet epävarma, napsauta “Selaa” wp-options-taulukon vierestä, niin sinun pitäisi löytää sivustosi nimi ja URL-osoite sekä muut asetukset. Jos se on siellä ja nimi vastaa wp-config.php-merkintää, sinulla on oikea tietokanta.

Jos URL-osoite on oikea, mutta wp-config-tiedostosi on väärä, muuta sen nimi vastaamaan oikeaa tietokantaa.

Tarkista seuraavaksi käyttäjätunnus ja salasana. On kaksi tapaa tehdä tämä, mutta toinen on paljon helpompi.

1. Luo lyhyt .php-tiedosto testataksesi, voitko muodostaa yhteyden tietokantaan wp-config-tunnistetiedoilla. Uuteen tekstitiedostotyyppiin:

Tallenna tiedosto WordPress-hakemistoosi nimellä “connectiontest.php” tai mitä tahansa haluat (kunhan sinulla on “.php”-liite). Kirjoita tiedoston URL-osoite selaimeesi ja kokeile sitä; näet joko “Yhdistetty onnistui”- tai “Yhteyttä ei voitu muodostaa” -viestin.

Jos käyttäjätunnus ja salasana eivät toimi, siirry vaiheeseen 2.

2. Jos et löydä annettua käyttäjätunnusta ja salasanaa taulukosta, luo uusi käyttäjätunnus ja salasana wp-optiotaulukkoon – varmista vain, että teet muutokset myös wp-config-tiedostoon.

Paras tapa tehdä tämä on toisesta cPanel-työkalusta nimeltä “MySQL-tietokannat”. Napsauta sitä ja vieritä kohtaan “MySQL-käyttäjät: Lisää uusi käyttäjä”. Luo uusi käyttäjätunnus ja salasana ja varmista, että muutokset päivitetään wp-configissa. Napsauta “Luo käyttäjä” ja etsi sitten “Lisää käyttäjä tietokantaan”. Valitse juuri luomasi käyttäjätunnus ja salasana ja napsauta “Lisää”. Jos olet tehnyt täsmälleen samat merkinnät wp-configissa, MySQL-tunnistetietosi ovat nyt oikein.

Jos tietokantayhteysvirhe jatkuu, ongelma saattaa olla wp-config-tiedoston DB_HOST-merkintä. Suurimman osan ajasta tämä on tavallinen “localhost”, mutta hosting-yrityksesi voi käyttää erilaisia ​​asetuksia. Tutustu isännöintiyrityksesi tarjoamiin opetusohjelmiin tai ota yhteyttä heihin ja kysy. Jos olet edelleen epävarma tai olet kärsimätön, voit käydä WordPress Codexissa nähdäksesi joitain yleisiä vaihtoehtoja, joita voit kokeilla.

Toinen mahdollinen ongelma wp-optiotaulukossa voi olla URL-osoitteesi ulkoasu. Jos sen merkintä on jotenkin muuttunut, voit korjata sen yksinkertaisella MySQL-lauseella PHPMyAdminista:

PÄIVITYS wp_options SET option_value=”YOUR_SITE_URL” WHERE option_name=”siteurl”

2. Vioittunut tietokanta

Tietokannassa voi olla ongelma, jos wp-admin toimii hyvin, mutta julkinen sivusto ei lataudu. Saatat myös tarkastella tietokannan vioittumista, jos saat virheilmoituksen vain yrittäessäsi käyttää wp-adminia tai jos saat muita virheitä kirjautuessasi, kuten: “Yksi tai useampi tietokantataulukko ei ole käytettävissä. Tietokanta on ehkä korjattava.”

Sitä ei tiedä, ellet ole lukenut WordPressin opetusohjelmia tai viettänyt aikaa foorumeilla, mutta WordPress tarjoaa helpon tavan palauttaa tietokanta. Ennen kuin voit kokeilla sitä, ominaisuus on otettava käyttöön wp-config.php-tiedostossa, josta löydät asennusasetukset. Siirry isäntätilillesi cPanel, File Manager ja avaa WordPressin juurihakemistotiedosto.

Avaa wp-config-tiedosto muokkausta varten ja lisää tämä koodirivi:

🔥 Empfohlen:  Kuinka juomat auttoivat Dunkinista tulemaan 9 miljardin dollarin imperiumiksi

define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, tosi);

Nyt voit optimoida ja korjata MySQL-tietokannan. Navigoida johonkin:
www.yourwebsite.com/wp-admin/maint/repair.php jossa “sivustosi.com” on tietysti todellinen URL-osoite.

Tällä uudella sivulla näet kaksi painiketta: “Korjaa tietokanta” ja “Korjaa ja optimoi tietokanta”. Valitse jompikumpi saadaksesi työn valmiiksi; mutta jos valitset “Optimoi”-painikkeen, se kestää kauemmin, ja sivustosi saattaminen ylös on ensiarvoisen tärkeää.

Tietokannan optimointi tässä vaiheessa ei todennäköisesti ole ongelma joka tapauksessa. Vaikka optimointi ei normaalisti voi olla haitallista, on aina mahdollisuus, että se voi johtaa muihin ongelmiin, joita et halua käsitellä juuri nyt. On muitakin tapoja optimoida ja puhdistaa tietokanta. Useita WordPress-laajennuksia on tehty saataville, samoin kuin PHPMyAdminin kautta.

(Huomaa: tämä korjaussivu ei ole oletusarvoisesti käytössä, koska se on suojaamaton (muuten et voi tavoittaa sitä). Jokainen WordPressin tunteva voi käyttää sivustoasi ja mahdollisesti sotkea MySQL:ääsi, joten muista poistaa tämä rivi koodia wp-config-tiedostosta, kun olet valmis.)

Voit jättää wp-configin auki sillä välin, kunnes virhe on korjattu ja verkkosivustosi on toiminnassa. Jos sinulla on edelleen ongelmia, tarvitset wp-configin uudelleen.

3. Vioittuneet tiedostot

Jos päätät, että tietokanta on kunnossa ja synkronoit tunnistetietojesi kanssa, syynä saattaa olla huono tiedosto. Käyttäjät raportoivat, että joskus WordPress-perustiedostojen uudelleen lataaminen korjaa yhteysongelmat. Täsmälleen miksi olisi vaikea määrittää käymättä läpi kaikkia noita tiedostoja, korkea tilaus kenelle tahansa, jopa sellaiselle, joka on taitava php. Joskus se liittyy vain tiedostojen käyttöoikeuksiin, asetuksiin tai muuttujiin tärkeissä tiedostoissa, kuten wp-sisällössä, jossa on asetukset tärkeille sivuominaisuuksille, kuten teemoille, medialle ja laajennuksille.

Jos haluat nollata WordPress-tiedostot yhdessä vaiheessa, sinun on ladattava uusin versio WordPress.org-sivustosta. Pura tiedostot tietokoneeltasi ja poista wp-config.php ja wp-content.php. Nämä heijastavat kaikkia sivustollesi tehtyjä muutoksia, ja poistuvien tiedostojen päällekirjoittaminen voi kumota sen. Kun nämä on poistettu, siirry isäntä cPaneliin ja lataa loput tiedostot WordPress-juurikansioosi.

Haluat ehkä käyttää FTP-työkalua, koska niiden tekeminen manuaalisesti on virhealtista ja voi kestää jonkin aikaa.

Jos kukaan ei ole tehnyt haitallisia muutoksia wp-config- tai wp-sisältöön, sinun pitäisi pystyä turvallisesti korvaamaan ja korvaamaan olemassa olevat WordPress-tiedostot sivustollasi koskemattomilla versioilla. Toivottavasti tämä korjaa kaikki tiedostoongelmat. Ainakin WordPressin näkökulmasta. Jos latasit jotain juuri ennen yhteysvirheitä, erityisesti kolmannen osapuolen skriptejä widgeteillesi, poista se ja yritä uudelleen.

Toiset ovat raportoineet vaikeammista ongelmista, joita mikään yllä olevista ei ole korjannut. Sinulla saattaa olla huono laajennus; tarkistaaksesi tämän voit mennä sisään ja poistaa ne käytöstä, aktivoida sitten uudelleen yksitellen ja katsoa, ​​palautuuko yhteys.

Yksinkertaisin tapa tehdä tämä on wp-admin-hallintapaneelin kautta, mutta jos et pääse siihen, siirry isäntä-cPanelin PHPMyAdminiin.

Avaa tietokanta ja kirjoita SQL-välilehteen:

SELECT *FROM wp_options WHERE option_name=”active_plugins”;

ja napsauta “Go”.

Napsauta “Muokkaa” nähdäksesi kyselyn tulosteen, jonka pitäisi olla jotain tällaista:

a:4: { i:0; s:23: “NameOfFirstPlugin/PluginOne.php”; i:1; s:25: “NameOfSecondPlugin/PluginTwo.php”; i:2; s:43; ”NameOfThirdPlugin/PluginThree.php”; i:3; s:27: “NameOfFourthPlugin/PluginFour.php”; }

Kun olet valmis, kokeile jotakin näistä laajennuksista helpottaaksesi WordPress-varmuuskopiointia.

Kopioi ja liitä koko merkintä Notepadiin tai johonkin muuhun tekstieditoriin. Poista kaikki merkinnät. Voit tehdä tämän nopeasti muuttamalla a:4:{}-merkinnän muotoon a:0:{}. Kun lisäät ne uudelleen luetteloon, muista lisätä ne takaisin samalla tavalla kuin ne on lueteltu Muistio-tiedostossasi.

Jos tunnistat loukkaavan laajennuksen, jätä merkintä pois, numeroi muut merkinnät ja a: count uudelleen ja etsi parempi laajennus!

Jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet ongelmista transienteissa, jotka heijastavat puheluita, jotka on soitettu wp-optioissa välimuistiin tallennetuille tiedoille. WordPressin oletetaan automaattisesti poistavan nämä merkinnät ja luovan ne uudelleen tarpeen mukaan. Joskus ei; itse asiassa saatat päätyä satoihin hyödyttömiin merkintöihin. Normaalisti tämä ei ole ongelma, mutta merkinnät sisältävät php-muuttujia, ja komplikaatioita voi esiintyä. Ne on helppo poistaa: mene vain PHPMyAdminiin ja suorita:

🔥 Empfohlen:  Kuinka asentaa Magento SUPEE 7405 SSH:n kanssa tai ilman

DELETE FROM `wp_options` WHERE `option_name` LIKE (‘%\_transient\_%’)

Älä ole huolissasi tietokannan kaatumisesta; WordPress luo transientteja uudelleen tarpeen mukaan. Jos tämä silti hermostuttaa, älä unohda, että WordPress-laajennuksia on olemassa lähes kaikkeen – mukaan lukien transientien hallintaan ja poistamiseen.

4. Palvelin ei ole käytettävissä

Jos olet noudattanut yllä olevia ohjeita etkä edelleenkään saa yhteyttä, ongelma on todennäköisesti isäntäpalvelimessa.

Palvelimen toimintahäiriöitä ja ylikuormituksia on vaikea havaita ilman isännöintityökaluja. Jos epäilet palvelimen olevan ongelma, nopein tapa ratkaista se on etsiä tukinumero ja soittaa heille. Ota yhteyttä isännöintiyrityksesi tukitiimiin ja kerro heille virheen tiedot ja toimenpiteistä, jotka olet suorittanut sen korjaamiseksi.

Ellei sinulla ole omaa palvelinta, käytät todennäköisesti jaettua palvelinta, mikä tarkoittaa, että jonkun muun sivusto saattaa aiheuttaa tuhoa palvelimelle, kaataa sivustosi ja tusinaa muuta. Tai he voivat kokea äkillisen liikenteen tulvan, jota palvelin ei vain pysty käsittelemään. Näin ei todennäköisesti tapahdu virtuaalisen yksityisen palvelimen tai WordPress-hallitun isännöinnin kanssa, mutta tilanne on mikä se on, ja joskus voit vain ilmoittaa heille ongelmasta ja odottaa, kunnes se korjataan.

Managed hosting tarkoittaa, että palvelimesi on optimoitu käyttämään WordPressiä, mutta saatat menettää osan muista toiminnoista tämän seurauksena.

Hyvä uutinen on, että heidän pitäisi saada se oikein – käyttöaika on arvokasta myös hosting-yrityksellesi. Jos kyseessä on fyysinen toimintahäiriö, on yleensä valmius- tai varapalvelin, joka voidaan liittää verkkoon. Usein ylikuormitus pakottaa palvelimen uudelleenkäynnistyksen. Jos tällaiset ongelmat toistuvat jatkuvasti, ilmoita isäntällesi, ja jos he eivät pysty korjaamaan ongelmaa, sinun kannattaa varmuuskopioida koko sivustosi ja harkita sen siirtämistä muualle.

Jos WordPress-sivustollasi on jatkuvasti ongelmia liikenteen nousun kanssa, kannattaa ehkä etsiä hyvä välimuistilaajennus. Tämä tallentaa viestit ja sivut staattisina tiedostoina, jotka voidaan toimittaa käyttäjille, mikä vähentää palvelimen kysyntää.

Jos ongelma on heidän päässään, heidän pitäisi pystyä tunnistamaan ja korjaamaan se.

Esimerkiksi käyttäjien käyttöoikeuksia on saatettu muuttaa, joten vaikka salasana ja käyttäjätunnus olisivat oikein, sinulla ei ehkä ole odotettuja käyttöoikeuksia. Isäntäsi on nollattava käyttöoikeudet.

Tietokantayhteysongelmasi ovat kuitenkin yleensä seurausta inhimillisistä virheistä, jotka johtuvat pienistä kirjoitusvirheistä tai muutoksista, joita emme edes muista tekevämme, tai laajennuksista, jotka vain ammattitaitoiset verkkokehittäjät voivat korjata. Jos mikään näistä toimenpiteistä ei auta, sinun on työskenneltävä isäntäsi kanssa ongelmien ratkaisemiseksi. Jopa paljaista luista ja tuoreesta wp-sisällöstä ja wp-konfiguraatiosta aloittaminen on parempi kuin häviäminen kokonaan. Toivottavasti olet tallentanut kopiot kaikesta ja voit ottaa ne uudelleen käyttöön yksi kerrallaan uudelleenrakentamisen aikana. Ainakin sillä välin olet edelleen toiminnassa.

Jos mikään näistä ei auta, saatat joutua etsimään apua. Muista, että WordPress on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, josta on tullut yksi suosituimmista maailmassa, ja sillä on kuulemma yli 60 miljoonaa käyttäjää.

MySQL ja PHP ovat myös erittäin laajalti käytössä.

Tällaisessa yhteisössä, kun kaikki muu epäonnistuu, siellä on paljon WordPress-opetusohjelmia ja foorumeita.