Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka laajentaa tarjontaa sähköisen kaupankäynnin markkinapaikalla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka laajentaa tarjontaa sähköisen kaupankäynnin markkinapaikalla

Amazonin kaltaisen sähköisen kaupankäynnin markkinapaikan ylläpitäminen voi olla hankalaa, koska on kaksi puolta, joista on huolehdittava – tarjonta ja kysyntä. Jos sinulla ei ole kiinteää tarjontaa, et voi luoda kysyntää.

Kun olet vasta aloittamassa, toimitusten määrittäminen voi olla vaikeaa, koska myyjät eivät ole tietoisia sinun olemassaolostasi. Tämä voi olla myös markkinoinnin pullonkaula – koska ilman hyvää myytävien tuotteiden luetteloa et voi luoda hyvää ostokokemusta.

Sanomattakin on selvää, että riittävä tarjonta voi saada yrityksesi menestymään. Tässä artikkelissa tutkimme, kuinka voit aloittaa verkkokauppasi tarjonnan lisäämisen.

1. Aloita Small ja Master One -tuoteluokka

Älä yritä laajentaa skaalaa heti, koska se voi maksaa enemmän rahaa ja kestää odotettua kauemmin. Keskity luomaan vankan perustan ensin rakentamalla suhteita tavarantoimittajiin ennen tuotantomäärien kasvattamista.

Avain tarjonnan laajentamiseen sähköisen kaupankäynnin markkinoilla on aloittaa yhdestä tuoteluokasta tai alakategoriasta ennen laajentamista.

Voit esimerkiksi aloittaa keittiövälineistä, laajentaa muihin keittiövälineisiin, alkaa varastoida kodin sisustusesineitä jne.

Jos ymmärrät paremmin markkinoita ja tiedät, minkä tyyppisiä tuotteita haluat myydä, sinun on helpompi luoda kysyntäluettelo ja optimoida SEO-ponnistelut sen mukaisesti.

Älä unohda: Yksi tuoteluokka on parempi kuin useita tuotekategorioita.

Useimmat markkinapaikat päättävät aloittaa yhdestä kategoriasta, koska se antaa heille enemmän hallintaa tuotteisiinsa. Sen avulla he voivat myös maksimoida myyntinsä tuotot luomalla kysyntää jokaiselle tuotteelle erikseen sen sijaan, että hajauttaisivat resursseja niiden kaikkien mainostamiseksi.

Ihmiset voivat esimerkiksi olla valmiita maksamaan enemmän korkealaatuisista keittoastioista kuin tavallisista, joten on järkevää aloittaa keittoastioista ja löytää ratkaisu.

2. Hanki oikea hinta

Laajentaaksesi tuotetarjontaasi, sinun on löydettävä luotettavia myyjiä, jotka voivat tarjota erinomaista laatua edulliseen hintaan.

Tätä varten sinun tulee kysyä mahdollisilta toimittajilta kysymyksiä heidän prosesseistaan. Tämän pitäisi poistaa kaikki myyjät, jotka myyvät alhaisilla hinnoilla heikon laadun vuoksi. Ota selvää ongelmista, joita myyjillä on ollut aiemmin, tietoja heidän myymistä tuotteista ja arvosteluista. Jos ongelmia ilmenee, voit tehdä tietoisemman päätöksen siitä, haluatko työskennellä kyseisen toimittajan kanssa vai et.

Lisäksi sinun on otettava huomioon, kuinka nopeasti he lähettävät tuotteet saatuaan maksun sinulta. On olemassa monia erilaisia ​​lähetystapoja, kuten UPS, FedEx, USPS jne., joten varmista, että valitsemasi toimittaja käyttää sitä, joka toimii hyvin yrityksellesi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ansaita enemmän rahaa kumppaniohjelmilla

3. Ole realistinen tarvitsemasi varaston suhteen

Markkinapaikkana sinun ei tarvitse itse pitää varastoa. Näin saat kuitenkin täydellisen hallinnan asiakaskokemuksesta. Se on North Star -mittari, jota Amazonin kaltaiset yritykset jahtaavat, ja sinun pitäisi luultavasti pyrkiä kunnostautumaan siinä.

On helppo ajatella, että tarvitset enemmän varastoa kuin todellisuudessa tarvitset. Saatat haluta varastoida tiettyä tuotetta, koska haluat myydä sen, ja se on hyvä. Mutta todellisuus on, että useimmat myyjät eivät koskaan myy pois alkuperäisestä tilauksestaan. Tämä tarkoittaa, että jos ostat liikaa, et voi siirtää varastoasi tarpeeksi nopeasti pysyäksesi kysynnän tahdissa.

Jos tuote ei mene hyvin sinulle tai muille myyjille, älä tuhlaa aikaa tai rahaa ostamalla sitä liikaa vain kattavan luettelon ylläpitämiseksi.

Harkitse halvan tarjoamista varastointivaihtoehdot myyjiäsi kannustamaan heitä varastoimaan varastoasi. Tällä tavalla voit pitää varastoa ilman, että sinun tarvitsee maksaa siitä.

4. Palkkaa freelancereita rakentamaan myyntipäälliköiden tietokannan

Voit laajentaa liiketoimintaasi nopeasti, jos sinulla on muutaman vuoden kokemus alaltasi ja hyvä myyntitiimi. Nämä myyjät auttavat liiketoiminnan kehittämisessä lisäämällä nopeasti markkinapaikkaasi käyttävien myyjien määrää.

Jos olet erikoistunut tiettyyn tuoteluokkaan, nämä myyntipäälliköt voivat auttaa luomaan institutionaalisia ostajasuhteita. Tämä on voitto sinulle, myyjillesi ja ostajille. Se luo myös kilpailuvallihauta yrityksesi ympärille.

Aloittaessasi freelance-myyjät ovat ihanteellisia, koska voit tehdä sinulle edullisia sopimuksia, kuten vain välityspalkkiomyyntiä, sen sijaan, että kävisit läpi tarvittavat paperityöt heidän palkkaamiseksi kokopäiväisesti. Hyvä tapa palkata hyviä myyjiä yritykseesi on tarkastella niitä, jotka palvelevat “naapurimarkkinoilla”.

Jos sinulla on esimerkiksi kauppapaikka ruoanlaittovälinetilassa, voit palkata myyntipäälliköitä, jotka palvelevat suuremmassa keittiö- tai kodintarviketilassa. Tällaisilla myyjillä on jo vakiintuneet kontaktit alalla, ja he voivat auttaa sinua luomaan laajan luettelon nopeasti ja tehokkaasti.

Se on myös helppo voitto heidän näkökulmastaan, koska he saavat ristiinmyynnistä olemassa olevalle asiakaskunnalle ja ansaita nopean palkkion.

5. Käytä kohdistettuja mainoksia tavoittaaksesi mahdolliset asiakkaat

Menestys markkinapaikkasi myyjäpuolella korreloi suoraan ostajan puolen kasvun kanssa. Mainonta on tärkeä osa ostajapuolen kasvua. Tämä sisältää avainsanoilla kohdistetun hakumainonnan, natiivimainokset online-mainosalustojen, kuten Taboolan, sähköpostiuutiskirjeiden ja mainoksien kautta, jotka esittelevät tuotteesi toiminnassa.

Harkitse myös sosiaalisen median kampanjoiden, kuten Instagram Storiesin, päivittämistä, jossa esittelet tuotteitasi toiminnassa. Tämä kampanjatyyli auttaa potentiaalisia asiakkaita ymmärtämään, mitä he ostavat ennen tilauksen tekemistä.

institutionaalisille ostajille, sisällön jakelualustat kuten FlippingBook, ovat erinomainen tapa esitellä esite näiden kanavien kautta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kirjoittaa erittäin tuottava toimintakehotus

6. Lähetä erittäin tuottavia sähköposteja

Keskitä sähköpostiviestintä, jotta yksittäiset myyjät eivät lähetä roskapostia ostajillesi omilla kampanjoillaan. Myyntisähköpostisi on suunniteltava kohdeyleisöäsi ajatellen.

Korkeat konversiot tapahtuvat käyttäytymisanalytiikan ja kausiennusteiden avulla. Mukauta sähköpostit vastaanottajan aiemman ostohistorian perusteella tai käytä hänen profiiliaan kohdistaaksesi heille tuotteita, jotka liittyvät tuleviin lomiin, kuten Halloween tai joulu.

Vaikka myyjäpuoli ei vaadi aktiivista sähköpostitoimia, sinun on silti otettava yhteyttä myyjään varmistaaksesi, että heidän varastonsa päivitetään. Sinä pystyt käytä myyntisähköpostimalleja ja alla olevat vinkit tällaisia ​​tiedotusviestejä varten:

  • Lähetä 3-4 seurantaa.
  • Varmista, että myyntisähköpostisi on lyhyt ja ytimekäs.
  • Käytä aiheriviä, joka määrittelee selvästi, mitä yrität tehdä (esim. “Osta nyt!”).
  • Vahvista auktoriteettisi, jotta he näkevät arvon asioinnissa kanssasi.

7. Automatisoi toimittajasi käyttöönotto

Kun alat vastaanottaa toimittajakyselyitä, seuraava askel on automatisoida toimittajasi käyttöönotto. Tässä on muutamia vinkkejä prosessin virtaviivaistamiseen verkkokaupan markkinoilla.

  • Luo esitteitä, jotka tallentavat kaikki yrityksesi numerot ja helpottaa toimittajien tuotteiden lähettämistä. Voit myös sisällyttää videon, jossa kerrotaan, miten järjestelmä toimii ja mitä tietoja tarvitset niistä.
  • Rakenna itseaputyökalu, kuten virtuaaliassistentti tai UKK-sivu joita toimittajat voivat käyttää ladatakseen tuotteita ja löytääkseen vastauksia tukikysymyksiinsä. Tämä säästää aikaa molemmille osapuolille ja on tehokkaampaa kuin pyynnön lähettäminen aina, kun uusi toimittaja kirjautuu kanssasi. Jos toimittajalla on kysyttävää tai huolenaiheita, hän voi soittaa tai lähettää sähköpostia henkilölle, joka hoitaa ne nopeasti.
  • Luo hyödyllisiä videoita ja asiakirjoja, jotka auttavat toimittajia pääsemään liikkeelle. Haluat ehkä jopa luoda lyhyitä videoita, joissa on ohjeet järjestelmän käyttöön ja kaikki niistä tarvitsemasi tiedot (esimerkiksi hinnoittelutaulukot). Jos olet tekemisissä useiden toimittajien kanssa samanaikaisesti, tämä voi säästää huomattavasti aikaa kaikilta osapuolilta!
  • Älä jätä sitä viime hetkeen. Varmista, että sinulla on käytettävissäsi resursseja vastataksesi toimittajien kysymyksiin lyhyellä varoitusajalla. On todennäköistä, että heillä on muutamia kysymyksiä, ja he tarvitsevat aikaa miettiä niitä ennen päätöksentekoa. On tärkeää, että pystyt vastaamaan näihin kysymyksiin, kun ne ovat vielä kesken, jotta he voivat nopeasti päättää, haluavatko he jatkaa kyselyä vai eivät.

4 vinkkiä sähköisen kaupankäynnin markkinoiden tehostamiseen

Vaikka tarjonnan lisääminen voi hyödyttää merkittävästi liiketoimintaasi, sinun tulee myös keskittyä parantamaan markkinapaikkasi yleistä tehokkuutta myynnin lisäämiseksi. Jotta markkinapaikkasi menestyisi, noudata näitä vinkkejä.

Täydennä toimittajia markkinointitaitosi avulla

Toimittajat eivät välttämättä aina osaa markkinoida. Jos aiot luottaa niihin tuotteiden ja varaston hallinnassa, varmista, että lisäät SEO-ystävällistä sisältöä ja kuvia. Sinun tulisi myös tarkastella, kuinka monta tuotetta heillä on ja kuinka monta eri luokkaa he tarjoavat. Lisäksi, jos saat paljon palautetta asiakkailta, jotka ovat ostaneet heiltä aiemmin, on todennäköistä, että he ovat markkinointitaitoisia, mikä antaa sinulle kultaisen skenaarion.

🔥 Empfohlen:  Kuinka luoda mattamaalauksesta inspiroitunut kohtaus

Tee intensiivistä tuotetutkimusta

Nuoren yrityksen yleisöprofiilit kehittyvät jatkuvasti. Tee tutkimusta siitä, kuka todella etsii myymiäsi tuotteita! Jos tietyntyyppinen tuote ei näy hakutuloksissa, se johtuu todennäköisesti siitä, että tarjontaa ei ole riittävästi tai ihmiset eivät vielä etsi sitä. Kun olet tunnistanut hauissa suosituimmat tuotteet, lisää kyseisen tuotteen tarjontaa.

Pidä tuotekuvaukset johdonmukaisina

Kun rakennat markkinapaikkaa verkkokaupan myyjille, on tärkeää keskittyä käyttökokemukseen. Mitä parempi käyttäjäkokemus, sitä todennäköisemmin asiakkaasi käyttävät markkinapaikkaasi toisten sijaan.

Tämä tarkoittaa tuotekuvauksen standardointia niin, että loppukäyttäjäkokemus säilyy korkeana. Voit tehdä tämän esittämällä tarkkoja kysymyksiä tuotteesta, jotka toimittajan on syötettävä sen sijaan, että kopioisit tekstiseinän tuotteen kuvauskenttään.

Standardoi visiosi ja varastosi

Varmista, että toimittajasi ymmärtävät hyvin liiketoimintatavoitteesi ja KPI:t, jotta he voivat auttaa sinua saavuttamaan ne. Tämä tarkoittaa, että heillä tulee olla selkeä käsitys siitä, miksi he toimittavat sinulle tuotteitaan.

Varmista, että varastosi on standardoitu kaikille toimittajille, jotta toimittajien tarjonnassa ei ole aukkoja tai epäjohdonmukaisuuksia. Tämä on erityisen tärkeää, jos yhdellä toimittajalla on ylimääräistä varastoa, kun taas toisella ei ole.

Johtopäätös

Onneksi on olemassa monia strategioita, joita voit ottaa käyttöön lisätäksesi tarjontaa sähköisen kaupankäynnin markkinoilla. Viime kädessä ne riippuvat useista tekijöistä: yrityksesi luonteesta, markkinapaikkasi erityispiirteistä, budjetistasi ja muista ennakoimattomista tekijöistä. Sellaisenaan tämä artikkeli on vain raapinut pintaa kaikista käytettävissä olevista mahdollisista strategioista. Mutta kun pyrit laajentamaan tarjontaa sähköisen kaupankäynnin markkinoilla, pidä nämä vinkit ja tekniikat mielessä saadaksesi lisätietoa siitä, miten edetä.

Table of Contents