Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka löytää mentori 7 vaiheessa (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka löytää mentori 7 vaiheessa (2023)

Jos olet koskaan ajatellut “Tarvitsen mentorin”, tämä on blogi sinulle. Autamme sinua löytämään mentorin, joka auttaa sinua hallitsemaan alasi.

Haastattelimme Nic Reediä ja hänen mentoriaan Mike Andesia, ja he jakoivat tietämyksensä yrityksen perustamisesta ja mentoroinnista kanssamme. Nic työskenteli Miken palveluksessa Augusta Lawn Caressa ennen kuin hänestä tuli hänen ensimmäinen 3F-franchising-saaja. Heillä on hienoja neuvoja.

Keskustelemme mentorin löytämisen näkökohdista, mukaan lukien siitä, mikä mentori on, erityyppisistä mentoreista, mitä mentorilta etsitään, kuinka löytää erilaisia ​​​​mentoreita ja kuinka ylläpitää mentorointisuhteita.

Mikä on mentori?

Mentori on joku, joka on kokeneempi ja joka ottaa toisen henkilön, jota yleensä kutsutaan mentoroitavaksi, siipiensä alle auttaakseen heitä kasvamaan. Mentorin ja mentoroitavan suhde sisältää yleensä seitsemän dynamiikkaa, jotka auttavat mentoroitavaa kasvamaan:

 1. Opettaja: Hyvät mentorit auttavat toista henkilöä kehittämään taitoja menestyäkseen urallaan.
 2. Sponsori: Mentori auttaa nuorempaa löytämään tiensä sosiaaliseen ympäristöön.
 3. Neuvonantaja: Erinomaiset mentorit toimivat kaikulautana, joka auttaa nuoria katsomaan erilaisia ​​näkökulmia ja antamaan neuvoja.
 4. Agentti: Menestys riippuu usein niiden ihmisten määrästä, jotka ostavat tarinaasi. Mentori on jo hankkinut enemmän ihmisiä ammatilliseen verkostoonsa ja puolustaa mentoroitavaa, jos idea tai rooli sopii hyvin.
 5. Roolimalli: Mentorin tulee olla joku, jonka kaltainen haluat olla.
 6. Valmentaja: Mentorien tulee auttaa motivoimaan ja inspiroimaan sinua olemaan paras. Joskus me kaikki tarvitsemme hyvän motivoivan puheen tai annoksen karua todellisuutta. Sen pitäisi auttaa ammatillisessa kasvussasi ja vahvistaa suhdettasi.
 7. Luottamusmies: Loistava mentori on joku, joka tietää, milloin antaa sinun purkaa ja milloin antaa muutamia vinkkejä. Uran, oman yrityksen ja henkilökohtaisen elämän rakentamisen paineet voivat olla toisinaan haasteita. He ovat paikalla, kun voivat, mutta he ovat myös kiireisiä.

Otin yhteyttä Mikeen seuratakseni haastatteluamme ja hän sanoi minulle:

Nic ei ollut ensimmäinen franchising-maksumme, mutta hän oli ensimmäinen 3F (Franchise Fee Forgiveness) -franchising-saajamme. Hän työskenteli yhdessä kaupassamme kaksi vuotta, ja annoimme franchising-maksun anteeksi. Siellä kehitimme todella mentorointisuhteen.

Jatka lukemista saadaksesi tietoa erilaisista mentoroinneista.

On olemassa erilaisia ​​potentiaalisia mentorisuhdetyyppejä

Riippuen siitä, missä elämänvaiheessa olet, saatat tarvita erityyppistä mentoria. Luultavasti tulet lukemaan monia erilaisia ​​mielipiteitä, koska ei näytä vallitsevan yksimielisyyttä hyvän mentorin roolien määrittelemisestä, mutta määrittelemme ne seuraavasti:

 • Ura Mentori
 • Elämänmentori
 • Ammattimainen mentori
 • Liiketoiminnan mentori

Käsittelemme jokaista näistä yksityiskohtaisemmin alla, jotta tiedät, millaista potentiaalista mentoria etsiä, kun päätät hakea mentoria.

Uramentori (tyypillisesti uran alussa)

Uramentori kohdataan yleensä urasi alkuvaiheessa ja auttaa sinua oppimaan köydet. He voivat olla perheen ystävä tai ensimmäinen pomosi yliopistosta. Tämä mentorin ja mentoroitavan suhde on yleensä sellainen, joka voi pysyä kanssasi loppuelämäsi, varsinkin jos he ovat samalla alalla.

Elämänmentori (henkilökohtainen mentori)

Henkilökohtainen mentori on joku, joka auttaa sinua navigoimaan henkilökohtaisessa elämässäsi tehokkaammin. Toivottavasti useimmilla ihmisillä on ollut näitä.

Jotkut omasta tilanteestani olevista ihmisistä, jotka ovat toimineet tässä roolissa, ovat:

 1. Vanhempani, koska olen opettanut minulle, pystyn todella saavuttamaan mitä tahansa, jos panen siihen mieleni.
 2. Isoisäni, koska opetti minua, voin sanoa mitä tahansa, kunhan sanon sen hymyillen.
 3. Lukion kemian opettajani (ainoa tuntemani henkilö uskoi minuun, kun olin vaikeuksissa teini-ikäisenä).
 4. Dennis Rodman, (kaukaa) näyttää, kuinka sinun ei tarvitse sopia tiettyyn muottiin luodaksesi hämmästyttävän urapolun.
 5. Esimieheni Pizza Hutissa osoitti minulle, että johtamistaidot eivät määräydy aseman perusteella, vaan perustuvat ammatillisten taitojen ja kykysi löytää molempia osapuolia hyödyttäviä ratkaisuja yhdistelmään.

Tämäntyyppiset mentorit voivat tulla mistä tahansa, ja ne auttavat meitä jokaista kehittämään omia erilaisia ​​näkökulmia. Varmista, että kerrot heille, kuinka paljon he merkitsevät sinulle. Monet omastani kuolivat ennen kuin todella ilmensin heidän minulle antamansa oppitunnit.

🔥 Empfohlen:  9 valokuvausblogivinkkiä, jotka jokaisen valokuvaajan tulisi tietää

Ammattimainen mentori (maksetaan neuvontaa)

On ihmisiä, jotka toimivat ammattimentoreina joko henkilökohtaisesti tai verkkoalustojen kautta. Heille maksetaan erittäin hyvin, mutta he voivat antaa uskomattomia neuvoja. Monet haastattelemistamme henkilöistä tarjoavat konsultteja auttaakseen muita selviytymään haasteistaan.

Tämä ei ehkä ole paras paikka aloittaa, koska kustannukset voivat kasvaa nopeasti, mutta jos saat hyvää palautetta ja omaksut heidän tietämyksensä, se voi maksaa itsensä nopeasti takaisin, kun hyödyt heidän asiantuntemuksestaan.

Yritysmentori (kutsutaan usein yritysvalmentajaksi tai konsultiksi)

Jos tarvitset vain jonkun ohjaamaan sinua eteenpäin, yritysmentori, yritysvalmentaja tai konsultti voi auttaa sinua. Kun etsit potentiaalista mentoria, joka sopii tähän luokkaan, muista tarkistaa heidän referenssinsä.

Hyvä mentori voi olla samalta alalta kuin sinä tai hän voi olla erikoistunut. Saatat esimerkiksi tarvita mentorin teknologiaresursseihin, kirjanpitoon tai henkilöstöresursseihin. Myös erikoistuneella mentorilla tulee olla kokemusta tehtäviensä suorittamisesta omalla alallasi, jotta häntä pidettäisiin potentiaalisena mentorina.

Nämä mentorit eroavat ammattimentoreista siinä, että heillä ei ehkä ole mentorointikonseptia tällä hetkellä asialistalla, mutta jos otat heihin yhteyttä, mentorin ja mentoroitavan suhde voi muodostua.

Jatka lukemista saadaksesi tietoa siitä, mitä etsiä mentorointisuhteesta.

Mitä etsiä mentorista

Kokeneita mentoreita on kaikkialla, mutta he ovat kiireisiä ja heidän aikansa on arvokasta. Jotkut vastaukset kysymykseen “Mitä mentori tekee?” sisältää:

 • He ovat hyvällä paikalla urallaan.
 • He antavat rakentavaa kritiikkiä tavalla, joka tuntuu maistuvan.
 • Teillä on yhteinen perusta, jolle voit muodostaa yhteyden.
 • Heillä on olemassa oleva verkko, joka on suurempi kuin sinun. Tämä voi olla henkilökohtainen verkosto, tietyllä toimialalla tai useilla eri aloilla riippuen siitä, mitä aiot oppia.
 • Heillä on aikaa, halua ja energiaa opettaa sinulle uusia taitoja.
 • Nautit rento keskustelusta heidän kanssaan.
 • He tarvitsevat henkilökohtaisen avustajan, työntekijän tai harjoittelijan.

Kun kysyimme Mikeltä, mikä tekee hänestä pätevän mentoriksi, hän sanoi:

En ole varma, olenko pätevä (itseäni halveksuvalla tavalla), mutta asioita, joita olen saavuttanut tähän mennessä, mukaan lukien nurmikon leikkaaminen opiskeluni suorittamiseksi, MBA-tutkintoni ja Augusta Lawn Care on 34 (nyt 77 ja kasvaa) ) franchising-sopimuksia

Katso tämä osa haastattelustamme Nicin ja Miken kanssa alta.

Kuinka löytää tuleva mentori

Useimmat blogit kertovat sinulle, kuinka mentoreiden etsintäprosessi näyttää seuraavanlaiselta:

 1. Tunnista tavoitteesi.
 2. Ota yhteyttä mahdollisiin mentoreihin sähköpostitse, kirjeellä, sosiaalisessa mediassa tai puhelimitse (jos tunnet heidät).
 3. Pyydä alustava keskustelu auttaaksesi sinua tutustumaan mahdollisiin mentoriin.
 4. Varaa henkilökohtainen tapaaminen tai virtuaalinen kahvi.
 5. Keskustele toimialasta, yhteisistä asioista ja tavoitteista.
 6. Pyydä kokeneempaa henkilöä tarjoamaan mentorointia, kun olet varma, että hän on oikea mentori.
 7. Ole vuorovaikutuksessa heidän kanssaan kysyäksesi neuvoja, pitääksesi heidät ajan tasalla urasi kasvusta ja saada palautetta.

Tämä lähestymistapa saattaa toimia parhaiten perheen ystävien kanssa tai silloin, kun maksat heille. Jos et ole vielä rakentanut suhdetta, he todennäköisesti jättävät sinut huomiotta. Joten jätetään tämä kaikki sivuun ja mietitään uudelleen, kuinka rakentaa suhde oikean mentoriin.

Mike kertoi meille:

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on kysyä, enkä usko, että se on oikein. Imeydy niistä mahdollisimman paljon kaukaa, anna sitten ensin, kysy myöhemmin.

Jos aloitamme siitä, mentoreiden etsintäprosessi näyttää hieman tältä:

 1. Tunnista tavoitteesi ja kuka inspiroi sinua.
 2. Etsi heistä kaikki mahdollinen tieto.
  1. Googleta niitä.
  2. Seuraa heitä sosiaalisessa mediassa.
  3. Osta ja mikä tärkeintä, lue heidän kirjansa.
  4. Ole vuorovaikutuksessa heidän viestiensä kanssa esittämällä asiaankuuluvia kysymyksiä.

Tämä prosessi voi kestää hetken, mutta saat neuvoja ja ohjeita ennen tapaamista. Jos he ovat kuuluisia, haluat luultavasti hyväksyä sen, että kaikki ohjeet perustuvat heidän maailmalle jakamaansa tietoon, mutta ei koskaan tee pahaa yrittää muodostaa yhteyttä ja rakentaa syvempää suhdetta.

🔥 Empfohlen:  Onko SEO:lla tulevaisuutta? (Onko sitä olemassa: Vastattu)

Mike kertoi meille myös:

Tavoitteena tulisi olla selvittää, kuinka lisätä arvoa aiheeseen, jonka haluat ohjattavana. He ovat tyypillisesti erittäin kiireisiä, ja heidän ajastaan ​​on kallista maksaa. Löydä vain tapa olla lähellä heitä, niin opit heiltä.

Mentoria etsiessäsi seuraavat vaiheet olisivat:

 1. Etsi työ- tai alan tapaamista, joka todennäköisesti yhdistää sinut kiinnostavaan henkilöön tai henkilöihin.
  1. Etsi työtä varten sellainen, joka sisältää suoran raportoinnin etsimällesi mentorille. Hae sitä ja valmistaudu kokoukseen. Sinulla on paljon tietoa. Käytä sitä. Ole valmis näyttämään, kuinka olet hyvä ehdokas tehtävään.
  2. Alan tapaamisissa on yleensä pääpuhujia ja he ilmoittavat etukäteen, keitä he ovat. Useimmat pääpuhujat jakavat asiantuntemuksensa, haluavat olla yhteydessä yleisöön jälkeenpäin ja jakaa sähköpostiosoitteensa.
 2. Seuranta. Kiitos heille heidän ajastaan. Esitä heille kysymyksiä, joita et ole saanut kysyä heiltä kokouksessa. Toivottavasti he antavat sinulle ohjeita ja pyytävät uutta tapaamista.

Tässä vaiheessa et ole todella pyytänyt heidän aikaansa. Jos he ovat oikea henkilö tarjoamaan mentorointiasi, he tietävät, että olet todella kiinnostunut työsuhteen kehittämisestä. Jos he eivät näytä olevan kiinnostuneita, älä paina sitä. Sinulla on myös muita paikkoja katsella.

He saattavat antaa sinulle palautetta tai rakentavaa kritiikkiä. Jos he tarjoavat jompaakumpaa, älä ota sitä henkilökohtaisesti. Se on vain erilainen näkökulma ja mahdollisuus oppia. Käytä tätä palautetta auttaaksesi sinua löytämään mentorin.

Jos saat työpaikan tai saat myönteisen vastauksen, sinun on aika loistaa. Haluat:

 1. Kehitä taitojasi ja saavuta menestystä heidän neuvojensa avulla.
 2. Ota yhteyttä uudelleen, kun saavutat tavoitteesi käyttämällä heiltä saamiasi neuvoja.
 3. Kiitä heitä neuvoista, joita he antoivat sinulle, ja jaa niiden vaikutus.
  1. Jos olet työskennellyt heidän kanssaan, se luultavasti vaikutti molempiin uraisi ja he saattoivat jo tietää, että he ovat kehittämässä mentorointia.
  2. Joka tapauksessa kysy heiltä, ​​voitko tavata lounaalla kiittääksesi mentoriasi heidän avustaan

Se on totuus mentorin hankkimisesta. Kyse ei ole vain etuoikeuden pyytämisestä; kyse on lisäarvon tuomisesta molemmille ammateille. Seurasimme Nicia haastattelujen 3. osassa ja hän tarjosi hienoa tietoa Miken mentoroinnista häntä kohtaan.

Itse asiassa saavutin tavoitteeni elokuussa. Palkkasin myös ensimmäisen työntekijäni. Olen itse asiassa sijoittanut enemmän kuin suunnittelin yrityksen kasvattamiseen auttaakseni sitä kasvamaan enemmän.

Nic kertoi myös, että mentorointi jatkui 30 minuutin valmennuspuheluilla. Hän sanoi myös:

Keskustelen myös monien muiden franchising-haltijoiden kanssa oppiakseni jokaisen näkökulmasta.

Mentoroinnista Mika kertoi myös:

Luulen, että franchising on vähän kuin mentorointia, koska franchising-antaja opettaa sinulle, kuinka liiketoimintaa ohjataan omalla tavallaan. Se on paljon tiukempaa kuin mentorointi, koska sinun on käytettävä heidän nimeään, värejä ja prosessia, kun taas mentorointi ei hallitse sitä, mitä teet.

Nyt kun ymmärrät yritysmentorin löytämisprosessin, katsotaanpa joitain käytettävissä olevia resursseja hyvän mentorin löytämiseksi sekä henkilökohtaisesti että virtuaalisesti.

Kuinka löytää mentori aikuisille

Aikuisten on etsittävä potentiaalinen mentori joidenkin seuraavista resursseista:

 • verkossa
  • Facebookin yritysryhmät
  • LinkedIn ryhmät
  • Viserrys
  • Liiketoiminnan mentorointisivustot ja -sovellukset
 • Tehdä työtä
 • Urakehityskeskukset
 • Hyväntekeväisyys
 • Paikallisten yritysten kokoontumiset
 • Yhteistyö toimistopaikat
 • Ajatushautomot ja -hautomot

Kuinka löytää mentori läheltäni

Jos etsit mentoreita lähelläsi, kokeile seuraavia vaihtoehtoja:

 • Rajoita verkkohaut sijaintiisi
 • Tehdä työtä
 • Urakehityskeskukset
 • Hyväntekeväisyys
 • Paikallisten yritysten kokoontumiset
 • Yhteistyö toimistopaikat
 • Ajatushautomot ja -hautomot

Kuinka löytää yritysmentori

Yritysmentorin voi löytää katsomalla seuraavista paikoista:

 • verkossa
  • Facebookin yritysryhmät
  • LinkedIn ryhmät
  • Viserrys
  • Liiketoiminnan mentorointisivustot ja -sovellukset
 • Tehdä työtä
 • Urakehityskeskukset
 • Hyväntekeväisyys
 • Paikallisten yritysten kokoontumiset
 • Yhteistyö toimistopaikat
 • Ajatushautomot ja -hautomot

Kuinka löytää kiinteistöalan mentori

Joitakin tapoja löytää mentori kiinteistöalalta:

 • Käy jatkokoulutuskursseilla.
 • Tunnista menestyvät välittäjät kaupungissasi ja tarjoa heille hyvä tarjous työskennellä heidän alaisuudessaan ja oppia heidän tapojaan.
 • Mene verkostoitumistapahtumiin ja avoimiin oviin tapaamaan muita kiinteistöalan ammattilaisia.
🔥 Empfohlen:  Hanki ilmainen verkkotunnus, hosting ja verkkosivusto Intiassa Googlelta!

Kuinka löytää mentori LinkedInistä

LinkedIn on sosiaalinen verkosto. Ole sosiaalinen ja liity alasi ryhmiin. Seuraa sinua kiinnostavia yritysjohtajia. Esitä kysymyksiä heidän viesteissään. Liity ryhmiin, joissa he ovat, ja luo mielekkäät yhteydet. Kehitä suhdetta ja rakenna se luonnollisesti mentorointisuhteeksi.

Käytä “Etsi mentorisovellus” tai “Etsi mentorisivusto”

TrustPilotissa on useita mentorointisovelluksia ja -sivustoja. Useimmat ovat kuitenkin yleensä toimialakohtaisia.

Mistä löydän mentorin ilmaiseksi?

Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin ilmainen. Kaikki maksaa aikaa tai rahaa, mutta paras vaihtoehto on perheen ystävät, koska heillä on taipumus jo suhtautua sinuun myönteisesti. Jotkut kutsuvat sitä nepotismiksi, mutta enimmäkseen ihmiset haluavat auttaa ihmisiä, jotka he pitävät samanlaisina kuin itseään. Voit kokeilla verkossa, mutta se vie aikaa.

Kuinka löytää mentori Redditistä

Reddit on sosiaalinen verkosto. Olet vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa sinua kiinnostavista aiheista. Kaikilla ryhmän jäsenillä on yhteinen kiinnostuksen kohde, joten löydät lopulta ihmisiä, joita pidät oivaltavina ja jotka voivat auttaa sinua neuvomaan.

Muutamia vinkkejä Redditin käyttöön ovat:

 1. Seuraa jäseniä, jotka vaikuttavat asiantuntevilta.
 2. Kysy kysymyksiä.
 3. Kehitä suhteita ja katso niiden kasvavan orgaanisesti mentoroinneiksi.

Kuinka löytää mentori teini-ikäiselle

Jos olet teini-ikäinen ja olet päässyt näin pitkälle, kiitos sinulle, että haluat oppia löytämään mentorin! Teini-ikäisillä on joitain ainutlaatuisia etuja meihin muihin verrattuna. Olet vielä koulussa ja sinulla on yleensä suuremmat sosiaaliset verkostot.

Jotkut teini-ikäisten ainutlaatuisista mahdollisuuksista löytää mentoreja ovat:

 • Opettajat, professorit ja muut opettajat
 • Poikien ja tyttöjen kerho
 • Vierailevat esiintyjät korkeakouluissa
 • Valmentajat
 • Nuorisotoiminnan johtajat

Mentoroinnin kehittäminen

Nyt kun tiedät mistä löytää mentorin, kokeile tätä lähestymistapaa kehittääksesi suhdetta:

 1. Tunnista tavoitteesi ja kuka inspiroi sinua.
 2. Etsi heistä kaikki mahdollinen tieto.
 3. Löydä tapa tavata, kun he ovat pääpuhuja, tai hae heille raportoitavaa työtä.
 4. Seuraa, kiitä heitä ajastaan ​​ja esitä kysymyksiä.
 5. Kun saavutat tavoitteesi käyttämällä heiltä saamiasi neuvoja, ota yhteyttä uudelleen.
 6. Kiitä heitä neuvoista, joita he antoivat sinulle, ja jaa niiden vaikutus.
 7. Tarjoudu auttamaan heitä tai vie heidät lounaalle.

Mentorointisuhteilla on useita etuja myös mentorille!

Nyt kun tiedät kuinka löytää mentorin yritykselle, haluan huomauttaa, että mentorin löytäminen voi hyödyttää sinua ohjaavaa henkilöä sekä itseäsi. Joitakin syitä, miksi joku saattaa haluta mentoriksi, ovat:

 • Auttaa muita, jotka kamppailevat
 • Perinnön rakentaminen
 • Täyttöaika eläkkeellä
 • Ryhmän rakentaminen auttamaan saavuttamaan enemmän kuin he voivat saavuttaa yksin

Mene eteenpäin ja ryhdy teollisuuden titaaneiksi

Suhde, jossa joku auttaa sinua navigoimaan maailman haasteissa, voi olla äärettömän palkitseva suhde. Kun löydät sen, muista arvostaa mentoriasi kaikesta, mitä he tekevät.

Pyrimme luomaan sivustolle osion, joka auttaa ihmisiä jakamaan ideoitaan ja etsimään mentoreita tai mentoroitavia. Muista liittyä postituslistallemme saadaksesi päivityksiä tarjolla olevista palveluista.

Toivottavasti nämä oivallukset auttavat sinua saavuttamaan uratavoitteesi. Haluan yrittää tehdä jotain erilaista alla. Tehdään tästä kommenttiosiosta tapa kunnioittaa niitä, jotka ovat koskettaneet elämäämme. Ketkä ovat vaikuttaneet sinuun eniten?

Jakaminen on välittämistä!