Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka luoda haastattelusarja, joka kasvattaa blogiasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka luoda haastattelusarja, joka kasvattaa blogiasi

Valtavirran mediajulkaisut luottavat voimakkaasti vaikuttajien ja julkkisten sisällyttämiseen sisältöönsä.

Tämä johtuu siitä, että se kiinnittää ihmisten huomion, lisää heidän julkaisunsa arvovaltaa ja ohjaa liikennettä heidän alustalleen.

Tässä hyviä uutisia:

Haastattelusarjan ajaminen alan vaikuttajien kanssa on loistava tapa tehdä tämä omalle blogillesi.

Mutta miten pääset alkuun?

Tässä viestissä opit:

 • Haastattelusarjan järjestämisen edut blogissasi.
 • Kuinka löytää haastateltavat.
 • Kuinka lähestyä vaikuttajia ja kutsua heitä osallistumaan.
 • Kuinka tutkia vaikuttajia ja löytää kysymyksiä heille esitettäväksi.
 • Parhaat tavat esittää haastattelusi.

Valmis? Sukellaan sisään:

Mitä hyötyä haastattelublogista on?

Yksi haastattelublogiviestien suurimmista eduista, jota muun tyyppiset viestit eivät tarjoa, on kyky luoda suhteita oman markkinaraon huippuvaikuttajiin.

Tämä johtaa useisiin lisäetuihin, kuten sivustosi saaman liikenteen määrän kasvuun, kun haastattelemasi vaikuttajat mainostavat julkaisuja omalle yleisölleen. Tämä lisää myös omaa suosioasi kaikilla sosiaalisen median alustoilla, joissa haastateltavasi mainostavat julkaisujasi.

Tämäntyyppinen viesti voi myös lisätä uskottavuuttasi oman yleisösi keskuudessa, varsinkin jos haastattelet suosittuja vaikuttajia, joiden tiedät yleisösi luottavan. Kun he näkevät yhteistyön sinun ja vaikuttajan välillä, heidän luottamuksensa jälkimmäiseen osapuoleen siirtyy sinuun, jolloin he todennäköisemmin napsauttavat affiliate-linkkejäsi ja ostavat tuotteitasi.

Viimeinen hyöty, jonka mainitsemme, on haastattelublogiviestien tarjoama mahdollisuus. Yhteistyössä kilpailijoiden kanssa voit tarjota ratkaisuja ongelmiin, joilla kilpailijasi tai vaikuttajasi voivat olla paremmin valmiita ratkaisemaan.

Tässä on nopea esimerkki. Oletetaan, että sinulla on blogi bloggaamisesta WordPressillä, mutta saat paljon kysymyksiä Squarespacesta. Voit poiketa markkinaraostasi ja alkaa julkaista arvosteluja ja opetusohjelmia Squarespacesta tai säästää resurssit, löytää suositun Squarespace-bloggaajan ja pyytää häntä haastatteluun.

Yleisösi saa lisätietoja työkalusta, josta hän on kiinnostunut, ja kyseisestä työkalusta kiinnostuneet käyttävät haastatteluun lisäämääsi kumppanilinkkiä kokeillakseen sitä itse. Lisäksi heidän yleisönsä esitellään kaikkeen blogissasi olevaan sisältöön.

Haastateltavien löytäminen

On kahdenlaisia ​​haastateltavia, joita kannattaa harkita. Ne voivat jopa olla yksi ja sama.

Ensinnäkin sinun tulee lähestyä markkinaraon parhaita vaikuttajia. Tämäntyyppisten postausten suunnittelu ja käynnistäminen kestää kauan. Paras tapa varmistaa, että yrityksesi ovat sen arvoisia, on lähestyä niitä, joilla on eniten seuraajia omalla markkina-alueellasi, jotta voit saada nimesi mahdollisimman monen ihmisen eteen.

Toinen haastateltavatyyppi, jota sinun tulisi lähestyä, on se, jonka uskot hyödyttävän yleisöäsi parhaiten. Ajattele markkinarakoasi liittyviä aiheita, jotka pelottavat sinua tai joita et tunne riittävän käsittelemään. Jos kilpailijasi käsittelevät näitä aiheita pitkään, sinun saattaa olla mukavampaa ja hyödyllisempää haastatella heitä blogissasi kuin käydä läpi tällaisten aiheiden käsittelemistä.

Kuinka löytää haastateltavat

Käydään läpi neljä erilaista menetelmää, joiden avulla voit löytää vaikuttajia omalta markkinaraoltasi.

Googleta markkinarako. Kirjoita Googlen hakupalkkiin “(oma markkinarako) + blogi”, kuten “soijakynttilänvalmistusblogi”. Jos käytät tätä menetelmää ja seuraavaa menetelmää MozBar selainlaajennuksella, sinulla on nopea ja yksinkertainen tapa paikantaa arvovaltaisia ​​blogeja omalta markkinaraoltasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka monta Google-hakua sekunnissa vuonna 2023?

Jotkut hakutuloksissasi olevista linkeistä johtavat blogikirjoituksiin, joissa luetellaan markkinaraon suosituimmat blogit, mikä voi olla ylimääräinen tapa paikantaa vaikuttajia.

Muista vain, että joillakin suosituilla vaikuttajilla ei välttämättä ole merkittävää läsnäoloa Googlessa. Sinun on kiinnitettävä huomiota myös muihin mittareihin, kuten sosiaalisen median seuraajiin.

Google-aiheet, jotka liittyvät markkinarakoasi. Toinen tapa käyttää Googlea vaikuttajien löytämiseen on etsiä omaan markkinarakoon liittyviä keskeisiä aiheita. Jos haluat haastatella vaikuttajia tietystä aiheesta, hae kyseistä aihetta.

Käytä bloggerin tukityökaluja. Bloggerin levittämistyökalujen avulla voit löytää vaikuttajia tietylle markkina-alueelle ja lähettää heille sähköpostia. Monet ratkaisut, kuten BuzzStream, tarjoavat vaikuttajatutkimustietokannan, jossa on tilastoja, jotka auttavat arvioimaan niitä.

Käytä sisältömarkkinoinnin työkalua. Sisältömarkkinoinnin työkalut tarjoavat helppoja tapoja löytää kilpailukykyisiä aiheita tietystä markkinaraosta. Monet työkalut, kuten BuzzSumo, menevät jopa askeleen pidemmälle antamalla sinun löytää huippuvaikuttajia sosiaalisen auktoriteetin perusteella.

Haastateltujen testaus

Haastattelublogiviestin tarkoitus on hyödyntää markkinaraon vaikutusvaltaisimpien jäsenten yleisöä.

Parhaat haastatteluihin valitsevat vaikuttajat ovat ne, jotka todennäköisimmin jakavat ne tai linkittävät niihin.

Jotkut vaikuttajat ovat kuitenkin niin suosittuja, että pelkkä nimensä mainitseminen otsikossa herättää enemmän huomiota.

Kiinnitä siis tarkasti huomiota mittareihin, kuten sosiaalisen median seuraajiin, YouTube-tilaajiin, sähköpostin tilaajiin, kommenttien määrään jne. Jopa SEO-mittauksista, kuten arvioitu liikenne ja käänteiset linkit, voi olla hyötyä tässä.

Muista vain priorisoida ennen kaikkea sosiaalisessa mediassa aktiiviset vaikuttajat.

Kuinka lähestyä vaikuttajia haastattelublogipostauksiin

Sinulla pitäisi olla sopivan kokoinen luettelo mahdollisista haastateltavista, joihin voit ottaa yhteyttä tässä vaiheessa, tärkeysjärjestyksessä. Sinun olisi myös pitänyt kaivaa hieman löytääksesi parhaat sähköpostiosoitteet, joilla voit ottaa heihin yhteyttä.

Pyrkimyksesi lähestyä haastateltavia tulisi aloittaa kauan ennen kuin otat heihin yhteyttä.

Sinun pitäisi aloittaa vuorovaikutuksesta heidän kanssaan. Tässä on muutamia esimerkkejä:

 • Seuraa heitä sosiaalisessa mediassa
 • Tykkää, jaa ja kommentoi heidän julkaisujaan
 • Jätä kommentteja heidän blogikirjoituksiinsa
 • Tilaa heidän henkilökohtaiset sähköpostiuutiskirjeensä ja ota yhteyttä
 • Jaa omaa sisältöään sosiaalisen median profiileissasi.
 • Mainitse ne blogiviesteissäsi (jos se on olennaista).

Tämä muodostaa yhteyden, jonka haastateltava muistaa, kun otat häneen yhteyttä. Ilman tätä yhteyttä mahdollinen haastateltavasi, jolla ei ole aavistustakaan siitä, kuka olet, saattaa päätyä jättämään pyyntösi huomiotta.

Harkitse bloggaajien tukityökalun käyttöä tähän tarkoitukseen. Työkalut, kuten BuzzStream ja Hunter, sopivat erinomaisesti pienemmille bloggaajille. Hunterilla on jopa ilmainen ikuinen suunnitelma, jonka avulla voit aloittaa, vaikka sinun kannattaa päivittää, jos sinulla on yli 50 haastateltavaa.

Monet näistä työkaluista antavat jopa mahdollisuuden käyttää malleja sähköpostien kirjoittamisen ja lähettämisen automatisoimiseksi. Ole kuitenkin varovainen näiden kanssa.

Malleissa tulee olla vain a puitteet jotta voit työskennellä ja jättää runsaasti tilaa personointiin. Pohjimmiltaan sinun ei pitäisi käyttää malleja lähettääksesi saman sähköpostin jokaiselle luettelossasi olevalle mahdolliselle haastateltavalle.

Yksi syy siihen, miksi BuzzStream sopii erityisen hyvin tähän tehtävään, on se, että voit määrittää sen tavalla, joka antaa sinulle mahdollisuuden räätälöidä jokainen sähköposti ennen sen lähettämistä.

🔥 Empfohlen:  iPhone Mini on kuollut – eläköön iPhone 14 Plus

Voit kuitenkin tehdä tämän helposti pienemmässä mittakaavassa käyttämättä mitään tukityökalua.

Oikea tapa käyttää etenemismalleja

Käytämme Hunteria kuvakaappauksissamme, mutta jos olet käyttänyt BuzzStreamia tai vastaavaa työkalua vaikuttajien löytämiseen, käytä sitä sen sijaan.

Hunter aloittaa mallisi henkilökohtaisella tervehdyksellä. Siinä lukee “Hei” ja sen jälkeen yhteystietosi Etunimi-kenttään määritetty nimi. “Hei” käytetään sen sijaan, jos tämä kenttä on tyhjä.

Tämä on yksinkertainen tapa käynnistää sähköpostisi personoinnilla ja kompensoida siinä tapauksessa, että sähköpostilla, johon otat yhteyttä, ei ole suoraa vastaanottajaa.

Mallisi (ja jokaisen sen avulla luomasi sähköpostin) ei tarvitse olla pitkä tästä eteenpäin. Sen täytyy vain osua näihin kohtiin:

 • Selvitä kuka olet
 • Kerro haastateltavalle, miten tunnet hänet
 • Perustele, miksi otat heihin yhteyttä
 • Anna heille helppo toimintakehotus

Tätä silmällä pitäen voit laatia tämän kaltaisen mallin:

Vältä ottamasta yhteyttä jokaiseen luettelossasi olevaan mahdolliseen haastateltavaan kerralla. Jos saat muutaman samaa mieltä, voit käyttää valmiita haastatteluja esimerkkeinä vaikuttajista, jotka ovat jo suostuneet haastateltavaksi blogiisi.

Yksinkertaistettu yhteydenottoprosessi

Mistä olemme puhuneet tähän asti, jos haluat suorittaa melko suuren määrän haastatteluja.

Mutta entä jos haluat aloittaa pienemmällä ja valikoidummalla vaikuttajajoukolla?

Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse käyttää mitään työkaluja. Prosessi on yksinkertainen ja johtaa merkityksellisempiin suhteisiin.

Kun tiedät tarkalleen, keitä vaikuttajia haluat haastatella, tilaa heidän henkilökohtaiset sähköpostiuutiskirjeensä.

Seuraava askel on olla tekemisissä heidän kanssaan ja vastata heidän uutiskirjeisiinsä suoraan. Esitä heille kysymyksiä, anna palautetta ja tutustu heihin ihmisenä.

Kun olet vaihtanut joukon sähköposteja, pudota rennosti seuraava rivi seuraavan sähköpostisi alareunaan:

Jos sinulla on suuri sähköpostilista tai seuraat sosiaalisessa mediassa, saatat haluta sisällyttää sen myös sähköpostiin, mutta avain tässä on pitää asiat luonnollisena.

Tutkikaa haastatteluissanne kysymyksiä

Kun vaikuttaja on suostunut haastatteluun, on aika siirtyä tutkimustilaan. Haastateltavien mahdollisuudet mainostaa viestiäsi ja tavoittaa sinut tulevaisuudessa riippuvat tavasta, jolla käytät haastattelussa, sekä esittämiäsi kysymyksiä.

Edelliseen pääsemme hetkessä.

Mitä tulee kysymyksiin, on parasta olla kysymättä samoja kysymyksiä kuin kaikki muut haastattelijat ovat esittäneet vaikuttajallesi. Tämä pätee erityisesti, jos he ovat tehneet paljon haastatteluja viime aikoina.

Lue, katso ja kuuntele heidän viimeisimmät haastattelunsa välttääksesi tämän. Sinun ei tarvitse palata liian kauas taaksepäin, sillä mahdollisuudet, että he muistavat kysymyksen, joka heiltä kysyttiin vuosi sitten, ovat pienet.

Kirjoita muistiin haastattelijan esittämät kysymykset sekä vaikuttajan vastaukset. Sinun olisi pitänyt olla jo ajan tasalla vaikuttajan blogissa, podcastissa ja YouTube-kanavassa, joten siellä ei pitäisi olla paljon tutkittavaa. Jos heillä on kirja tai vastaava projekti, ota aikaa myös sen tutkimiseen.

Kun olet tehnyt kaiken tutkimuksesi, aloita aivoriihi kysymyksiä, joita voit kysyä haastateltavalta. Jos heiltä on jo kysytty kysymys, jonka haluat kysyä, tuo hänen vastauksensa kysymykseen ja tarkenna aihetta omassa kysymyksessäsi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tulla yrityksen hallituksen jäseneksi

Voit pohtia niin monta kysymystä kuin haluat, mutta muista leikata lopullinen luettelo 5–15 kysymykseen.

Haastattelujen tekeminen ja esittäminen

Jos haastateltavasi haluaa saada haastattelun sähköpostitse, lähetä kysymysluettelosi. Voit jopa lähettää Google-lomakkeen tai tyyppilomakkeen heidän täytettäväksi.

Jos haastateltavasi haluaa tulla haastateltavaksi Zoomin, Skypen tai puhelimen kautta, yritä aistia hänen energiansa haastattelun alussa ja sovittaa se yhteen. Yksinkertainen “hei, miten menee tänään” riittää.

Esitä ensimmäinen kysymyksesi ja kuuntele tarkasti haastateltavasi vastausta. Esitä lisäkysymyksiä, jos sinulla on niitä, ennen kuin siirryt seuraavaan kysymykseesi.

Muista kiittää heitä ajastaan ​​haastattelun päätyttyä ja kertoa heille, milloin he voivat odottaa sen julkaistavan.

Esittelyssä haastattelublogipostaus

Voit esittää haastattelusi blogikirjoituksena muutamalla eri tavalla:

 • Kysymys ja vastaus – Yksinkertainen kopioi ja liitä -versio haastattelusta, jossa kysymyksesi ja haastateltavasi vastaukset julkaistaan ​​sanatarkasti.
 • Kysymys ja vastaus syötteellä – Sama kuin ennenkin, mutta tällä menetelmällä on omat ajatuksesi ja mielipiteesi sekä lisäfaktoja läpi artikkelin.
 • Lehden haastattelun lähestymistapa – Oletko lukenut haastattelun lehdestä? Joskus he käyttävät kysymys ja vastaus -menetelmää. Useimmiten he kuitenkin löytävät keskeisen aiheen keskittyäkseen (joskus se on haastateltava itse) ja kirjoittavat artikkelin sen ympärille haastateltavan anekdoottien kanssa siellä täällä.

Valitse vaihtoehto, joka mielestäsi sopisi parhaiten blogiisi. Ja muista, että minkä tahansa sisältötyypin valitsetkin, voit käyttää tuon haastattelun myös muihin muotoihin.

Videopohjaiset haastattelut ovat hyvä vaihtoehto osittain siksi, että voit helposti muuttaa ne podcastiksi ja litteroida kirjalliseksi haastatteluksi.

Tämä tarkoittaa, että voit hyödyntää entistä useamman alustan sisäänrakennettua yleisöä – YouTube, Spotify, Apple Podcasts jne.

Lopulliset ajatukset

Vaikuttajien sisällyttäminen sisältöstrategiaasi on yksi parhaista tavoista kasvattaa blogiasi. Netti on täynnä vaikuttajamarkkinointitilastot tukemaan sitä.

Kun olet julkaissut haastattelun, lähetä linkki valmiiseen artikkeliin sekä siinä käyttämäsi näkyvät kuvat suoraan haastateltavallesi.

Sinun tulee myös merkitä heidät sosiaalisen median viesteihisi ja Instagram-tarinoihin. Tämä antaa heille yksinkertaisen tavan jakaa.

Muuten voit markkinoida tämän tyyppisiä postauksia samalla tavalla kuin kaikkia julkaisujasi

Outlier on tapa, jolla lähestyt seuraavia haastateltavia. Yhden haastattelun ansiosta sinulla on nyt vankka tapa markkinoida itseäsi muille haastateltaville.

Kiinnitä huomiota myös lukijoiden kommentteihin. Käy läpi kaikki heidän valitukset ja huolenaiheensa, vastaa niihin ja päätä, kuinka voit välttää ne jatkossa.

Tee parhaasi, jotta jokainen uusi haastattelu olisi parempi kuin sitä edeltävä.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: