Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka luoda kiinnostavia tietokilpailuja, jotka kasvattavat yleisöäsi
Onko sinulla vaikeuksia saada yleisösi sitoutumaan sivustosi sisältöön ja toimintakehotuksiin? Oletko kiinnostunut tietokilpailujen käyttämisestä sitoutumisen lisäämiseen, mutta et ole aivan varma, mitä tietokilpailutyyppejä sinun kannattaa käyttää?
Tässä viestissä käsittelemme kuusi tietokilpailutyyppiä, jotka saavat yleisösi olemaan vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa. Näytämme sinulle myös yhden helpoimmista tavoista luoda tietokilpailuja sivustollesi.
Ensin keskustellaan hyödyistä, joita tietokilpailut voivat tarjota blogillesi kokonaisuudessaan.
Huomautus: Haluatko, että uusin sisältömme toimitetaan postilaatikkoosi? Napsauta tästä tilataksesi ilmaisen Blogging Wizard -uutiskirjeen.
Miksi sinun pitäisi luoda verkkotietokilpailuja yleisöllesi?
Lukijasi viettävät suurimman osan ajastaan sivustollasi lukemalla sisältöä, napsauttamalla linkkejä ja täyttämällä lomakkeita. Kuitenkin todennäköisyys, että ne ovat vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa, riippuu siitä, kuinka houkuttelevia toimintakehoteesi ovat.
Tietokilpailut tarjoavat paljon tehokkaampia tapoja kannustaa lukijoita olemaan vuorovaikutuksessa sivustosi kanssa. Ne ovat kiinnostavampia interaktiivisen luonteen vuoksi, joten ne todennäköisemmin auttavat sinua saavuttamaan markkinointitavoitteesi.
Ajan myötä alat huomata kaksi etua, jotka ovat suora seuraus tästä sitoutumisesta, nimittäin vastaanottamasi sähköpostiliidien ja sosiaalisen median seurannan määrä.
Ensinnäkin monet verkkotietokilpailujen tekijät suunniteltiin liidien luomista ajatellen. Tämä tarkoittaa, että voit lisätä osallistumislomakkeen tulossivulle. Jotkut tietokilpailujen tekijät jopa antavat sinun lisätä lomakkeen juuri ennen tulosten näyttöä siten, että lukijan on tilattava sähköpostilistasi nähdäkseen tulokset.
Voit tehdä saman sosiaalisessa mediassa. Sen lisäksi, että yksinkertaisesti rohkaiset tietokilpailun tekijöitä jakamaan tietokilpailusi, voit lisätä näkyvyyttäsi sosiaalisessa mediassa estämällä tulokset, kunnes lukijasi jakaa tietokilpailun.
Lisäksi voit luoda merkkejä ja luotuja viestejä, joiden avulla lukijat voivat jakaa tuloksiaan useilla sosiaalisen median alustoilla.
Ajan myötä sitoutumisen lisääntyminen johtaa sivustosi saamien tulosten ja liikenteen lisääntymiseen. Tarvitaan vain innokas tietokilpailun tekijä ja oikea tietokilpailutyyppi
6 tyyppistä tietokilpailua yleisöllesi + esimerkkejä
Voisimme jakaa kanssasi kymmeniä ja kymmeniä tietokilpailutyyppejä, mutta rajaamme tämän luettelon kuuteen parhaaseen vaihtoehtoon, joita blogiyleisö voi käyttää riippumatta siitä, mikä markkinarako sinulla on.
Tässä on nopea yleiskatsaus jokaiseen:
- Persoonallisuustesti – Helppo tapa antaa lukijallesi arvio sen perusteella, miten he vastaavat tiettyyn määrään kysymyksiä.
- Pistetyt tietokilpailut – Arvosteltu tietokilpailu, jossa lukijasi saa prosenttiosuuden tai X-y-pisteen sen perusteella, kuinka monta kysymystä hän vastaa oikein.
- Trivia tietokilpailu – Pisteisiin perustuvan tietokilpailun tapaan vain tämä käyttää tosi/epätosi-pohjaisia kysymyksiä.
- Ohjattu tietokilpailu – Auta lukijaasi tekemään päätös muuttamalla heille esitettyjä kysymyksiä aiempien kysymysten vastausten perusteella.
- Ohjattu tietokilpailu tuotteista – Sama kuin ohjattu tietokilpailu, paitsi että tämä markkinoi tuotteitasi.
- Generaattori – Äärimmäisen interaktiivinen tietokilpailu, jonka tuloksena syntyy idea tai ehdotus lukijallesi, kuten kappaleen aihe.
Laajennamme jokaista.
Kokeiltuja ja todellisia persoonallisuustestejä
Persoonallisuustestejä on monessa eri muodossa. Psykologian maailmassa persoonallisuustestiä käytetään yksilöiden arvioimiseen sosiaalisia, oppimis- ja psykologisia kiinnostavia alueita ympäröivien keskeisten parametrien perusteella.
Suosituin esimerkki tällaisesta persoonallisuustestistä on tarjoama 90 kysymyksen ammattiarviointi Myers & Briggs -säätiö. Osallistujille määrätään yksi 16 persoonallisuustyypistä, kun he vastaavat joukkoon kysymyksiä, jotka perustuvat edellä mainittuihin kiinnostuksen kohteisiin.
Vielä suositumpia tämän tietokilpailutyypin muotoja löytyy osoitteesta BuzzFeed.
Ne ovat hauskoja tietokilpailuja, joiden kaikki kysymykset liittyvät keskeiseen aiheeseen. Ota “Mitä ystävähahmoja olette satunnaisten mieltymystesi perusteella?” tietokilpailu esimerkkinä.
Jokainen kysymys koskee tiettyä ruokaa mieltymystä, elokuvien tyyppejä, joista pidät eniten, suosikkiväriäsi jne. Jokaiselle Friends-TV-sarjan kuudelle hahmolle on kuusi vastausta per kysymys, ja jokainen vastaus on määritetty yhdelle. erityinen hahmo.
Osallistujille määrätään yksi kuudesta hahmosta tietokilpailun lopussa sen perusteella, kuinka he vastasivat kuhunkin kysymykseen. Jos suurin osa heidän vastauksistaan kuuluu Ross-luokkaan, heille annetaan Ross. Jos suurin osa heidän vastauksistaan kuuluu Phoebe-luokkaan, heille määrätään Phoebe.
Persoonallisuustestien käyttö
Tavoitteesi on nyt käyttää näitä esimerkkejä oman persoonallisuustestin (tai useiden) luomiseen, jotka on suunniteltu erityisesti yleisöllesi.
Näistä kahdesta esimerkistä näemme, että voit lähestyä tämäntyyppistä tietokilpailua kahdella tavalla.
Kun käytät Myers & Briggs -lähestymistapaa, luot informatiivisen, psykologisen tietokilpailun, jonka tarkoituksena on tunnistaa lukijasi tietyn persoonallisuustyypin kanssa, joka liittyy omaan markkinarakoonsi. Heidän saamansa tulos auttaa heitä saavuttamaan tietyn tavoitteen tai johdattamaan heidät tiettyyn ratkaisuun.
Ota tämä kirjallinen tietokilpailu julkaistiin Medialle esimerkkinä persoonallisuuskilpailun luomisesta omalle markkinarakollesi. Se kertoo sinulle, minkä tyyppinen kirjoittaja olet, ja neuvoo, kuinka voit käyttää tai voittaa kirjoitustyypillesi liitetyt vahvuudet ja heikkoudet lähestyessäsi seuraavaa projektiasi.
BuzzFeed-lähestymistavan avulla saat aikaan hauskan persoonallisuusvisan, joka muistuttaa sivustolta löytyviä “kuka X olet sinä” -kyselyjä. Tässä hyvä esimerkki musiikkilehdestä Tehdä musiikkia.
Se on interaktiivinen tietokilpailu, joka paljastaa, kenestä klassisesta pianistista pidät eniten, perustuen mieltymyksiin erilaisiin asioihin, jotka eivät välttämättä liity musiikkiin.
Harkitse yleisöäsi ja keksi muutama idea molemmille persoonallisuustietokilpailutyypeille.
Pisteisiin perustuvat tietokilpailut
Pisteisiin perustuvat tietokilpailut ovat itsestään selviä, mutta käydään läpi muutamia eri tapoja käyttää niitä.
Ensinnäkin voit käyttää sitä samalla tavalla kuin koulut ja verkkokurssit – keinona sinulle ja lukijasi arvioida tietämystään tietystä aiheesta omassa markkinarakossasi.
Toiseksi, voit pitää sitä hauskana tietokilpailuna ja testata lukijasi tietoja aiheesta, joka ei ole merkityksellinen heidän yleistietonsa ja oman markkinaraon ymmärtämisen kannalta, kuten “kuinka hyvin tunnet klassiset kitarasoolot” eikä “kuinka monta kitaraa voit soittaa sointuja muistista.”
Lopuksi voit käyttää tämäntyyppistä tietokilpailua arvioidaksesi, kuinka hyvin potentiaalinen asiakas käsittelee tiettyä tilannetta.
Esimerkki tästä on yksinkertainen tietokilpailu, jonka tarjoaa SpiderGroup jonka avulla osallistujat tietävät, kuinka turvallisia heidän yrityksensä ovat tuottamalla pisteisiin perustuvia tuloksia.
True/false trivia tietovisat
Tämän tyyppiset tietokilpailut ovat hyvin samankaltaisia kuin pisteytyspohjaiset tietokilpailut, paitsi että kysymyksesi pyörivät oikeiden tai väärien vastausten ympärillä. Sellaisenaan jokaisen luomasi tietokilpailun tulisi joko arvioida lukijasi tietoja tietystä aiheesta tai tarjota heille hauska tapa vastata triviakysymyksiin.
Tässä on yksinkertainen esimerkki Carpologylta. Se on 15 minuutin tietokilpailu, jossa jokaisessa kysymyksessä on oikea ja väärä vaihtoehto, mutta vain yksi on oikea.
Päätöksentekovisat
Monilla tietokilpailujen tekijöillä on niin sanottu “ehdollinen logiikka”. Se on eräänlainen tietokilpailun asettelu, joka muuttaa osallistujille esitettyjä kysymyksiä sen perusteella, miten he vastaavat aikaisempiin kysymyksiin.
Oletetaan, että sinulla on talousblogi ja haluat suunnitella tietokilpailun, joka auttaa lukijaasi päättämään, onko hän valmis ostamaan kodin. Yksi kysymyksistäsi voisi olla: “Oletko varannut rahaa käsirahaa varten?”
Jos lukijasi vastaa ei, voit ohjata hänet jatkokysymykseen, jossa kysytään: “Luuletko, että sinulla on tarpeeksi rahaa varattu käsirahaa varten seuraavan vuoden aikana?”
Jos lukijasi vastaa edelliseen kysymykseen kyllä, voit sen sijaan kysyä heiltä, kuinka paljon he ovat säästäneet.
Suurin hyöty luomalla tietokilpailu, joka auttaa lukijaasi tekemään päätöksen, on tapa, jolla voit räätälöidä markkinointiviestisi ja toimintakehotuksen heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa.
Esimerkkikyselyllämme on kaksi mahdollista tulosta riippuen siitä, onko lukijasi valmis ostamaan talon. Jos lukijasi on valmis, voit markkinoida konsultointipalveluitasi osallistumislomakkeella.
Jos lukijasi ei ole valmis, voit käyttää toista osallistumislomaketta markkinoidaksesi oppaan, joka opettaa heille, kuinka saada taloutensa kuntoon niin hyvin, että he voivat ostaa kodin.
Päätöksentekovisa on loistava tapa ohjata lukijoita tiettyyn valintaan tai tavoitteeseen. Se on kuin minikonsultaatio, jonka he voivat käydä itse.
Yksi tietokilpailu useiden tuotteiden markkinoimiseksi
Jos sinulla on kaksi tai useampia tuotteita, jotka liittyvät toisiinsa, voit myös käyttää päätöksentekijää auttamaan asiakkaita valitsemaan niiden välillä.
Tunnistamalla asiakaskuntasi erilaiset tarpeet ja mieltymykset ja määrittämällä ne tietylle tuotteelle, voit helposti rakentaa tietokilpailun, joka opastaa asiakkaita löytämään heille sopivimman tuotteen.
Hyvä esimerkki tästä on Function of Beautyn Build Your Formula -tietokilpailu:
Se on yksinkertainen neljän kysymyksen tietokilpailu, jonka avulla yritys voi määrittää, mitkä hiustenhoitoaineet sopivat parhaiten hiustyypillesi.
Se antaa Function of Beautylle etulyöntiaseman parhaisiin kilpailijoihinsa nähden, koska harvat muut kauneusbrändit tarjoavat saman tason personointia asiakkailleen.
Luovan generaattorin tietokilpailut
Generaattorina toimiva tietokilpailu on samanlainen kuin persoonallisuustietokilpailu, mutta sen määrittäminen on hieman monimutkaisempaa. Persoonallisuuskyselyn avulla keksit tietyn määrän persoonallisuustyyppejä tietystä aiheesta ja sitten kysymyksiä, joissa jokaiselle vaihtoehdolle on määritetty yksi persoonallisuustyyppi.
Generaattorin tietokilpailut toimivat samalla tavalla. Keksit luotua sisältöä tietylle projektityypille ja luot sitten kysymyksiä, jotka määrittävät jokaisen vaihtoehdon jollekin luomistasi tuloksista.
Osallistujien saamat tulokset toimivat samalla tavalla kuin persoonallisuustestien tulokset. Heille määritetään se, mikä luotu sisältö vastaa suurinta osaa heidän vastauksistaan tai siihen, johon ehdollinen logiikkapuusi heidät ohjaa.
Katsotaanpa tätä kappaleiden aihegeneraattori Luova Aurasi esimerkkinä:
Tämä tietokilpailu luotiin WordPress-laajennuksella Thrive Quiz Builder.
Se opastaa sinua tekemään päätöksen siitä, minkä tyyppistä kappaletta haluat ehkä luoda. Tietokilpailun lopussa saat tunteen ja tarinan työskenneltäväksi sekä käytettävät asteikot, sointukulkuet ja tempot.
Se on loistava esimerkki hauskoista ja interaktiivisista kokemuksista, joita tietokilpailut voivat lisätä sivustollesi.
Luo kiinnostavia tietokilpailuja helposti TryInteractin avulla
Thrive Quiz Builder on tehokas tietokilpailun tekijä, mutta se vaatii WordPressin ja tilauksen Thrive Themesin jäsenohjelmaan. Jos tämä on sinulle ongelma, käytä TryInteract sen sijaan.
Interact on online-tietokilpailujen luontiohjelma, jonka avulla voit luoda kauniita tietokilpailuja useille eri tietokilpailutyypeille ja upottaa ne mille tahansa verkkosivustolle. Sen mukana tulee 14 päivän ilmainen kokeilu, jonka avulla voit kokeilla kaikkia tänään tarjoamiamme esimerkkejä. Hinnoittelu alkaa 39 dollarista kuukaudessa tai 27 dollarista kuukaudessa, jos se maksetaan vuosittain.
Tämä tietokilpailun luomisprosessi nopeuttaa tietokilpailujen luomista tarjoamalla malleja, joista voit aloittaa.
Mallit on järjestetty sen tavoitteen mukaan, jonka yrität saavuttaa. Näitä ovat liidien luominen, yleisötutkimus, hauskanpito (korkein sitoutuminen), yleisön segmentointi ja paljon muuta. Voit järjestää malleja myös tietokilpailutyypin mukaan, erityisesti persoonallisuuden, pistemäärän ja arvioinnin mukaan.
Voit myös aloittaa alusta, jos haluat.
Aloita luomalla tulokset. Interactin avulla voit suunnitella kokonaisen aloitussivun kullekin tulokselle. Täällä valitsemiasi tyylejä käytetään myös myöhemmissä tuloksissa sekä kysymyksissäsi, joten sinun ei tarvitse muokata niitä kahdesti.
Luo seuraavaksi kysymyksesi. Saatavilla on kuva- ja tekstipohjaisia kysymyksiä. Koska loit tulokset ensin, voit käyttää Interactin yksinkertaista korrelaatiotyökalua määrittääksesi jokaisen vaihtoehdon tiettyyn tulokseen.
Vaihtoehtoisesti voit ottaa Haaroituslogiikka-asetuksen käyttöön käyttääksesi ehdollista logiikkapuuta, joka ohjaa osallistujat tiettyyn tulokseen.
Jos sinulla on jo kysymyksiä, löydät ne sivupalkista, josta voit vetää ja pudottaa ne minne tarvitset.
Kun olet luonut tietokilpailun, luo kansilehti ja määritä liidien luonti- ja sosiaalisen median asetukset. Nämä asetukset määrittelevät tavoitteen, jonka saavutat tietokilpailullasi.
Jos sinulla on korkeampi tasoinen suunnitelma, voit myös ottaa Facebook Pixelin ja Google Analyticsin käyttöön tulosseurantaa varten.
Kun olet julkaissut ja upottanut tietokilpailun, voit tarkastella raportteja ja analyysejä, jotka osoittavat, kuinka monta katselukertaa ja kyselyäsi on suoritettu, mitkä tulokset ovat suosituimpia ja paljon muuta.
Se on hauska tapa saada yleisösi mukaan ja samalla oppia lisää heistä ja heidän yksilöllisistä tarpeistaan.
Lopulliset ajatukset
Verkkotietokilpailun suorittaminen ei ole helppoa. Se vaatii tarkkaa ymmärrystä yleisöstäsi, erityisesti yleisösi yksilöistä sekä heidän erityistarpeistaan ja mieltymyksistään.
Voit oppia nämä tiedot tutkimalla yleisösi kipupisteitä ja pyytämällä heitä täyttämään kyselyitä.
Kun tiedät heistä enemmän, voit luoda tietokilpailuja, jotka saavat heidät sitoutumaan sivustoosi. Sinulla on enemmän liidejä, tykkäyksiä ja seuraajia sosiaalisessa mediassa, minkä seurauksena liikenne kasvaa.
Suosittelemme jälleen kerran Thrive Quiz Builder -työkalua tietokilpailujen rakentamiseen WordPressissä ja TryInteractia tietokilpailujen rakentamiseen WordPressissä ja sen ulkopuolella.