Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka luoda sähköpostilista, joka rakentaa verkkokauppaliiketoimintaasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka luoda sähköpostilista, joka rakentaa verkkokauppaliiketoimintaasi

Monista sähköisen kaupankäynnin kasvustrategioista, joista voit valita, mikään ei ole lupaavampi kuin sähköpostimarkkinointi.

Sähköposti on paras tapa kommunikoida yleisösi kanssa, rakentaa luottamusta ja lisätä myyntiä. Hankala osa? Sähköpostimarkkinointi toimii vain, jos sinulla on laadukas sähköpostilista.

Tämä luettelo on yksi arvokkaimmista liiketoimintavaroista, joita sinulla voi olla – ja syy siihen, miksi sähköpostimarkkinoinnin keskimääräinen sijoitetun pääoman tuottoprosentti on usein jopa 4 200 %. Ilman laadukasta sähköpostilistaa verkkokauppayrityksesi on kuitenkin kuollut veteen.

Älä kuitenkaan huoli. Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää. Määrittelemme, mikä sähköpostilista on, miksi se on tärkeä ja miten onnistuu sähköpostilista.

Kaivetaan sisään.

Määritelty: Sähköpostilista

Sähköpostilista on kokoelma niiden ihmisten sähköpostiosoitteita ja muita yhteystietoja, jotka ovat antaneet sinulle luvan lähettää heille markkinointiviestintää sähköpostitse.

Verkkokaupan sähköpostilistat sisältävät yleensä tietoja, kuten nimiä, sähköpostiosoitteita, ostettuja tuotteita, suosikkituoteluokkia, asiakkaiden lunastamia tarjouksia.

Muista, että sähköpostilistaa ei tarvitse varata vain asiakkaille. Ja se on mistä sähköpostimarkkinoinnissa oikein on kysymys. Sähköpostiluettelosi voi (ja sen pitäisi) toimia keinona tehdä brändiseuraajistasi maksavia asiakkaita.

Miksi sähköpostilistan luominen on tärkeää?

Sähköpostilistan rakentamisen merkitys ylittää verkkokaupan toimialan.

Riippumatta siitä, minkä kokoinen yrityksesi tai markkinointibudjettisi on, hyödyt, jos kysyt mahdollisilta asiakkailta heidän sähköpostiosoitteensa.

Tässä ovat tärkeimmät syyt, miksi sinun kannattaa harkita sähköpostien kirjautumisten keräämistä, vaikka olisit vain aloittaa verkkokauppasi ja lopullinen sähköisen kaupankäynnin imperiumi.

1. Lisää personointi.

Jokainen lähettämäsi sähköposti voi tuntua henkilökohtaiselta ja halutulta. Käyttämällä asiakkaitasi koskevia tietoja voit mukauttaa heidän postilaatikkokokemustaan. Aloittaen tavasta, jolla tervehdit heitä, aina erilaisten viestien käyttämiseen ja eri tuotekategorioiden näyttämiseen heidän kiinnostuksensa perusteella.

Ja vaikka sinulla ei olisi paljon tietoa vastaanottajistasi, voit silti tehdä sähköpostistasi merkityksellisiä. Tässä on esimerkki automaattisesta sähköpostikampanjasta, jonka tarkoituksena on aktivoida uudelleen sitoutumaton asiakas.

2. Sähköposti on kohdistettu.

Kaukana ovat ne päivät, jolloin sähköpostin räjäytykset tai kylmiä sähköposteja pidettiin synonyyminä sähköpostimarkkinointistrategialle. Voit kohdistaa sähköpostiviestintäsi yksinkertaisilla kriteereillä, esimerkiksi asiakkaidesi demografisten tietojen perusteella, tai käyttämällä tehokkaampaa käyttäytymissegmentointia.

Voit valita, kohdistatko sähköpostikampanjasi vai pidätkö viestintäsi yleisempänä. Muista kuitenkin, että automatisoidut sähköpostikampanjat ovat tehokkaampia kuin tavalliset uutiskirjeet molemmilta osin avaus- ja napsautussuhteet.

3. Sähköpostilla on tarkoitus.

Sähköposti on erittäin mitattavissa oleva markkinointikanava, jota verkkokaupan ammattilaiset käyttävät rakentaakseen luottamusta brändeihinsä ja lisätäkseen toistuvien asiakkaiden myyntiä. Jokaisella lähettämälläsi kampanjalla ja viestillä tulee olla tavoite, johon se johtaa. Tämän pitäisi näkyä sinun sähköpostin suunnittelu ja koko kopion ajan. Tämän avulla voit olla varma, että se tuottaa vaikuttavan sijoitetun pääoman tuottoprosentin ja jatkaa myyntiä myös nukkuessasi.

🔥 Empfohlen:  6 syytä, miksi ChatGPT iOS -sovellus on parempi kuin verkkosivusto

Tässä on esimerkki tyypistä sähköpostikampanjoissa käytetty seuranta lähettänyt H&M.

4. Omistat sähköpostiluettelosi.

Sähköposti kanavana ei ole kenenkään omistuksessa. Toisin kuin muissa markkinointikanavissa, sähköpostikampanjasi tulokset eivät ole riippuvaisia ​​lukuisista algoritmeista, jotka on kehitetty alentamaan orgaanista kattavuuttasi. Edellyttäen, että rakennat laadukkaan sähköpostilistan ja jatkat heidän sitoutumista sähköpostiviestintään, voit odottaa korkeaa tuottoa.

Tämä ei tarkoita sitä, että vastaanottajasi eivät voi peruuttaa suostumustaan ​​ja lopettaa markkinointiviestisi vastaanottamista. Tämä on tietysti luonnollista. Mutta se on paljon pienempi ongelma verrattuna siihen, mitä useimmat markkinoijat kokevat ajaessaan orgaanisia sosiaalisen median kampanjoita Facebookissa tai Instagramissa.

5. Monet ihmiset käyttävät sähköpostia useita kertoja päivässä.

Kuten sosiaalinen media, kuluttajat voivat tarkistaa sähköpostinsa useita kertoja joka päivä. Magneticin tutkimuksen mukaan 44% ihmisistä Yhdysvalloissa ja Kanadassa, tarkista henkilökohtainen sähköpostinsa yhdestä kolmeen kertaan päivässä. Myös McKinseyn tutkimus viittaa siihen, että liike-elämän ammattilaiset kuluttavat noin 28 % heidän työpäivästään sähköpostien lukemiseen ja niihin vastaamiseen. Sanomattakin on selvää, että sähköpostin käyttö on korkea, vaikka uusia markkinointikanavia ja alustoja tulee joka vuosi.

Nyt kun tiedät, miksi sähköposti on yhtä tärkeä kuin koskaan, siirrytään siihen, kuinka voit luoda sähköpostilistan verkkokauppayrityksenä.

3 tapaa luoda sähköisen kaupankäynnin sähköpostilista

Nyt kun tiedät sähköpostilistan rakentamisen, keskitytään tähän osaan. Voit kasvattaa verkkokauppaluetteloasi useilla päätavoilla, ja käymme läpi kolme suosituinta. Ja jos etsit inspiraatiota muilta toimialoilta, tässä on sähköpostilistan rakennusstrategiat katsomisen arvoinen.

1. Lisää ponnahdusikkuna tarjous etusivullesi.

Ponnahdusikkunat ja muut välimainokset ovat monien verkkokauppabrändien ensimmäinen valinta.

Ne ovat erittäin helppoja toteuttaa, eivätkä ne vaadi puuttumista verkkosivustosi rakenteeseen tai suunnitteluun.

Suurin haittapuoli on, että ponnahdusikkunatarjouksia pidetään usein ärsyttävinä, koska markkinoijat ympäri maailmaa ovat käyttäneet niitä väärin.

Hyvä uutinen on, että voit lieventää tätä tekemällä tarjouksestasi vastustamaton ja räätälöimällä, kenelle esität tarjouksen.

Voit esimerkiksi asettaa ponnahdusikkunatarjouksesi näkyviin:

  • Heti sen jälkeen, kun käyttäjä tulee sivullesi.
  • Tietyn ajan kuluttua siitä, kun he ovat tulleet sivulle.
  • Kun käyttäjä vierittää alas tiettyyn kohtaan sivua.
  • Juuri kun käyttäjä on poistumassa sivulta.
  • Kun käyttäjä on täyttänyt tietyt kriteerit, esimerkiksi tullut tietystä kampanjasta tai hän sijaitsee alueella, jolle toimitat.

Mitä tulee ponnahdusikkunoiden tehokkuuteen, Sumo-tutkimuksessa todetaan, että an keskimääräinen ponnahdusikkunoiden tulosprosentti on 3,09 %. Samaan aikaan tehokkaimpien ponnahdusikkunoiden keskimääräinen tulosprosentti on 9,28 % – mikä on tavoittelemisen arvoinen tulos.

Joten mitä tehdä tehokkaat sähköisen kaupankäynnin ponnahdusikkunat näyttää joltakin? Alta löydät kaksi loistavaa esimerkkiä, joista saat inspiraatiota.

WHO: Kallo karkki

Mitä he tekivät: Ilmoittautumislomake on selkeä ja yksinkertainen, mutta se viestii hyvin selkeästi brändin postituslistalle liittymisen edut. Se ilmestyy useita sekunteja sen jälkeen, kun käyttäjä tulee etusivulle, ja kiinnittää heti mahdollisen ostajan huomion.

🔥 Empfohlen:  Kuinka myydä verkossa: Online-myyntiideoita vuodelle 2023

WHO: KISSA

Mitä he tekivät: CAT käyttää kiehtovaa mutta tehokasta otsikkoa. Näyttää siltä, ​​​​että brändi haluaa tavoittaa faninsa tunne- ja pyrkimystasolla sen sijaan, että keskittyisi alennusten jakamiseen. Vaikka sellainen rahalliset kannustimet käytetään edelleen tässä muodossa, ne eivät ole pääpaino.

2. Kokeile sähköpostilla rekisteröitymislomaketta verkkosivustosi navigaatiossa tai alatunnisteessa.

Toiseksi paras tapa luoda sähköisen kaupankäynnin sähköpostilista on lisätä rekisteröitymislomake päänavigointiisi tai alatunnisteeseen.

Ei ole väliä, jos joku sulkee ponnahdusikkunasi tai ei näe sitä selainasetustensa vuoksi, hänellä pitäisi aina olla mahdollisuus liittyä sähköpostilistallesi.

Upotetun kirjautumislomakkeen lisääminen saattaa edellyttää ulkoisten lisäosien käyttöä tai kehittäjän pyytämistä ottamaan se käyttöön, mutta se on vaivan arvoista.

Liikenne kaikilla yksittäisillä sivuilla on todennäköisesti suurempi kuin se, jonka havaitset pelkästään etusivullasi, joten saattaa olla niin, että näet enemmän kirjautumisia tästä lomakkeesta.

Haaste upotettujen ilmoittautumislomakkeiden kanssa on, että sinulla on usein rajoitettu määrä tilaa. Et halua häiritä verkkosivustosi yleistä suunnittelua tai viedä huomiota sivusi muista kriittisistä osista.

Tästä syystä tällaisissa lomakkeissa sinun kannattaa varmistaa, että viestisi on selkeä ja suoraan asiaankuuluva. Ja jos kaikkien suostumuslomakkeiden ja -kenttien pakkaaminen sivulle on vaikeaa, voit aina lisätä vain toimintakehotuksen, joka ohjaa käyttäjäsi erilliselle aloitussivulle.

Inspiraation saamiseksi katso nämä esimerkit joistakin useimmista menestyneitä verkkokauppabrändejä.

WHO: autuus

Mitä he tekivät: Tämä ilmoittautumislomake erottuu selvästi Bliss-verkkosivuston alatunnisteosiosta. Se on värikäs, yksinkertainen ja kertoo suoraan tarjouksen sisällöstä. Vaikka kopio on lyhyt, se onnistuu osoittamaan brändin hauskaa persoonallisuutta, ja ylimääräiset 15 % on eräänlainen kannustin, jota verkkokaupan asiakkaat yleensä pitävät.

WHO: Patagonia

Mitä he tekivät: Et voi sanoa paljon tämän kirjautumislomakkeen ulkoasusta, paitsi että se sopii koko sivuston tyyliin. Tärkeää on kuitenkin se, että Patagonia onnistuu yhdellä lauseella vangitsemaan sen, mitä heidän sähköpostiviestintään kuuluu – alkuperäisiä tarinoita, aktivismitietoisuutta, tapahtumia, eksklusiivisia tarjouksia ja kaikkea muuta yleisölle tärkeää.

WHO: Clarks

Mitä he tekivät: Tätä lomaketta on hieman vaikeampi kehittää, mutta se on erittäin näppärä, koska se rajoittaa käyttäjältä kysyttävän tiedon määrää. Aluksi sinun on annettava sähköpostiosoitteesi – kuten missä tahansa muussa muodossa. Mutta kun teet sen, kiitoksen sijaan he pyytävät vain yhtä asiaa: valitset minkä tyyppisen viestinnän haluat vastaanottaa. Tämän lähestymistavan ansiosta Clarks voi segmentoida yleisönsä tehokkaasti, ja vastaanottajat pääsevät lukemaan osuvampaa ja kohdistetumpaa viestintää.

3. Käytä kirjautumispainiketta sosiaalisen median kanavissa.

Kolmas tapa, jota sinun tulisi harkita, perustuu sosiaalisen median kanavien käyttämiseen faneistasi ja seuraajistasi sähköpostin tilaajiksi.

On olemassa pari tapaa tehdä se.

Ensimmäinen on mainostaa uutiskirjetilaustasi orgaanisissa viesteissäsi, tarinoissasi ja taustakuvissasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä lasku Canvassa

Sinun tarvitsee vain antaa linkki aloitussivullesi, jolle fanisi voivat rekisteröityä.

Luonnollisesti sinun on annettava heille hyvä syy napsauttaa aina erilliselle sivulle, joten mieti, mikä tekisi siitä heidän aikansa ja vaivan arvoista.

Tässä on esimerkki verkkokauppabrändistä, joka mainostaa uutiskirjeään Twitterissä ja aloitussivua, jolle käyttäjät ovat ohjanneet.

Toinen tapa on lisätä Facebook-aloitussivu yrityksesi profiiliin.

Tämä taktiikka ei ole niin suosittu kuin ennen, mutta kuten alla näet, jotkut isommat merkit käyttävät sitä edelleen.

WHO: KISSA

Mitä he tekivät: CAT kehitti isänpäiväkampanjalleen Facebook-aloitussivun. Tälle sivulle he keräsivät sähköpostiosoitteita ja sisältöä, joka auttoi heitä tekemään kampanjastaan ​​merkityksellisemmän ja houkuttelevamman yleisölleen.

WHO: Amerikan Kotka

Mitä he tekivät: American Eagle käytti aloitussivua Facebookissa antaakseen brändiseuraajilleen luoda toivelistan. Luomalla toivelistan heidän käyttäjänsä osallistuivat arvontaan, joka antaisi heille mahdollisuuden voittaa halutuimmat tuotteet.

Kuinka menestyä sähköisen kaupankäynnin sähköpostiluettelon luomisessa

Olet ehkä huomannut, että kaikilla yllä olevilla listanmuodostusmenetelmillä on yksi yhteinen piirre – ne kaikki tarjoavat jonkinlaisen kannustimen rekisteröitymiseen.

Tätä markkinoijat kutsuvat usein lyijymagneeteiksi tai sisältöpäivityksiksi. Ne ovat avain tehokkaaseen liidien luomisstrategiaan.

Tarjouksesi tulee näyttää ja kuulostaa houkuttelevalta, se on varma. Mutta suunnittelu itsessään ei leikkaa sitä, jos loppujen lopuksi asiakkaasi eivät näe arvoa siinä, mitä pyydät heitä tekemään.

Koska pyydät heitä tekemään jotain ensin – antamaan yhteystietonsa, täyttämään lomakkeesi ja antamaan sinulle luvan heidän postilaatikkoonsa – sinun on annettava heille jotain vastineeksi. Ja siitä lyijymagneeteissa on kyse.

Valittavana on monia lajeja.

Verkkokauppayritykset hakevat yleensä rahallisia kannustimia, kuten:

  • Ilmainen toimitus.
  • Hinta alennukset.
  • Ilmaisia ​​näytteitä.

Muu yrityskäyttö videosisältöä kuten webinaareja, kirjallisia oppaita ja e-kirjoja tai interaktiivisia työkaluja ja sovelluksia.

Johtopäätös

Toivottavasti olen onnistunut vakuuttamaan sinut siitä, kuinka tärkeää sähköpostilistan rakentaminen on ja mitä oman laadukkaan listan rakentaminen vaatii.

Kun alat työstää liidien luomisstrategiaasi, älä unohda, että sinun on myös keksittävä tapa muuttaa uudet liidesi maksaviksi asiakkaiksi.

Tämä artikkeli näyttää sinulle kuinka saada ensikertalaiset ostajat sähköposteja käyttäviin uskollisiin asiakkaisiin, ja tämä tarjoaa yleiskatsauksen sähköpostimarkkinoinnin parhaita käytäntöjä kiinnitä huomiota kampanjoita suunnitellessasi.

Suosittelen, että luet molemmat ja aloitat verkkokauppaliiketoimintasi kasvattamisen jo tänään.