Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka luoda tehokas markkinointisuppilo

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka luoda tehokas markkinointisuppilo

Tiesitpä sitä tai et, sinulla on markkinointisuppilo. On monia yrityksiä, joilla ei ole aavistustakaan, mikä markkinointisuppilo on tai miten sitä mitataan. Itse asiassa ohi 68 prosenttia yrityksistä ei tiedä.

Mutta heillä on edelleen yksi.

Jos sinulla on hämmästyttävä tuote tai tarjoat ilmiömäistä palvelua, mutta et luo liidejä tai myy myyntiä, sinun täytyy sukeltaa markkinointisuppilon maailmaan. Jos yritykselläsi menee hyvin, etkä ole tutkinut markkinointikanavaasi, tämä viesti auttaa sinua ylläpitämään ja jopa parantamaan myyntiäsi.

Tämä tehokas markkinointityökalu voi lisätä myyntiä merkittävästi, jos käytät aikaa sen jäsentämiseen. Oikein rakennetun suppilon avulla voit säännöllisesti houkutella uusia liidejä, muuntaa ne ostajiksi ja kasvattaa yrityksesi tuloja. Riippumatta siitä, onko myymäläsi vain internet-pohjainen vai kivijalkakauppa, nämä ohjeet ovat sinua varten.

Mutta ensinnäkin mikä on markkinointisuppilo ja miten sitä hyödynnetään? Tässä viestissä opastamme sinut yksinkertaisten vaiheiden läpi, jotta voit hyödyntää markkinointisuppilon tehoa.

Mikä on markkinointisuppilo?

Voit ajatella markkinointisuppiloa ostajan matkana. Se on polku, jota asiakkaasi kulkevat löytääkseen sinut maksavaksi asiakkaaksi. Suppilo on vain visuaalinen metafora, jota käytetään konseptin yksinkertaistamiseen.

Suppilo on lieriömäinen esine, joka on ylhäältä leveä ja alhaalta kapea. Varsinaiset, fyysiset suppilot, sitä käytetään nesteiden kanavoimiseen ja ohjaamiseen lähteestä toiseen ilman läikkymistä. Haluat käyttää markkinointisuppiloa samalla tavalla – kanavoida kuluttajat vain vierailijoista uskollisiksi asiakkaiksi. Vaikka muuttujat vaihtelevat liiketoiminnasta toiseen, ydinperiaatteet ja prosessi pysyvät samoina.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Kuvan luotto: VaihdaVideo

Kuinka se toimii

Markkinointisuppilossa on neljä erillistä vaihetta. Riippumatta siitä, millaista liiketoimintaa harjoitat, kaikki potentiaaliset asiakkaasi kulkevat hyvin samanlaisen polun tullakseen maksaviksi asiakkaiksi. Neljä vaihetta ovat markkinointitoimenpiteitä, jotka on erityisesti suunniteltu ja kohdistettu kohdeyleisölle.

Oletetaan, että saat verkkosivustollesi uuden vierailijan, joka löysi sinut Google-haun kautta. Uusi kävijä katsotaan mahdolliseksi. He viettävät sivustollasi vähän aikaa tarkistaakseen blogikirjoituksiasi ja ehkä tuotteitasi ja päättävät sitten liittyä sähköpostilistallesi. Tästä vierailijasta on nyt tullut liidi, ja voit markkinoida häntä sivustosi ulkopuolella sähköpostitse tai jollain muulla tavalla, toivottavasti saat heidät palaamaan verkkosivustollesi ja tekemään ostoksen.

Tämän polun ymmärtäminen voi auttaa sinua löytämään aukkoja markkinointisuppilostasi, joissa potentiaaliset asiakkaat ja viittaukset poistuvat suppilosta – missä he putoavat eivätkä koskaan konvertoidu – jolloin voit löytää tapoja korjata nämä aukot ja lisätä myyntiä.

Markkinointisuppilon vaiheiden ymmärtäminen

Neljä vaihetta koostuvat tietoisuudesta, liideistä, potentiaalisista asiakkaista ja myynnistä. Katsotaanpa jokaista vaihetta tarkemmin.

🔥 Empfohlen:  Kuinka avata Etsy-kauppa ilman pankkitiliä [2023 Guide]

Kuvan luotto: Money Journal

Vaihe yksi: Tietoisuus

Tässä saat itsesi näkyväksi. Tietoisuuden luominen on nimesi julkistamista, jotta ihmiset ovat tietoisia sinusta ja siitä, mitä yrityksesi tarjoaa. Kun ihmisillä on tietty ongelma ja sinä pystyt korjaamaan sen, sinulla on mahdollisuus tehdä itsestäsi tunnistettavissa oleva ja mieleenpainuva. Tämä on ensimmäinen tärkeä askel toimivan markkinointisuppilon luomisessa.

Kuinka luoda tietoisuutta

 • Google – Kun tulevilla asiakkaillasi on tarve, olipa kyseessä web-suunnittelu, uusi kampaaja, SaaS tai keittiökone, voit lyödä vetoa, että he kääntyvät Googlen puoleen löytääkseen sen. suunnilleen 90 prosenttia verkkohakuista tehdään Googlen kautta, ja Google näkee 3,5 miljardia etsii joka päivä. Jos sinulla ei ole läsnäoloa verkossa, näiden tilastojen pitäisi kertoa sinulle, että on aika luoda verkkosivusto.
 • Bloggaaminen – Arvokkaan sisällön luominen liideillesi on erinomainen tapa saada tietoisuutta. Kun asiakkaasi etsivät Internetistä ratkaisua vaativaa ongelmaa, he voivat löytää sinut johtavana resurssina aiheesta. Ei ole väliä millä alalla olet, alkuperäiset blogikirjoitukset tarjoavat asiakkaalle tietoa ja todistavat, että voit korjata tilanteen.
 • SEO – Sivuston kopioinnissa ja bloggaamisessa tulee kiinnittää huomiota hakukoneoptimointiin (SEO). SEO-tekniikoiden käyttäminen auttaa sinua sijoittumaan korkeammalle Google-hauissa ja tarjoamaan etsimääsi orgaanista kasvua. Säännöllinen bloggaaminen parantaa hakukoneoptimointia – mitä enemmän sanoja sinulla on, sitä todennäköisemmin hakukone pystyy oppimaan sivustosi sisällöstä ja sisällön laadun. Mutta on tärkeää, että verkkosivustosi sisältää hyödyllistä tietoa, joka on hyödyllistä asiakkaillesi ja joka lukee luonnollisesti – älä vain syötä avainsanoja kaikkialle. Saat lisätietoja hakukoneoptimoinnista aloittelijan SEO-blogistamme.
 • YouTube – Hämmästyttävät 96 prosenttia 18–24-vuotiaista amerikkalaisista käyttää YouTubea Statista. Se on kolmanneksi haetuin alusta Googlen ja Google Imagesin jälkeen, ja se on lähes kaksinkertainen verrattuna Bingiin ja Yahoon yhteensä. Voisi jopa sanoa, että YouTube on hakujen määrässä Googlen jälkeen toisella sijalla. Yhdysvaltalaiset yritykset kuitenkin käyttävät tätä alustaa yllättävän vähän.

 • Foorumit – Olet aiheesi johtava resurssi, joten toimi sen mukaan. Voit korostaa itseäsi alasi johtavana lähteenä vierailemalla usein foorumeilla, kuten Redditissä, sopivissa Facebook-ryhmissä tai Quorassa, ja punnitsemalla näkemyksiäsi ja tietojasi. Nämä ovat verkkoyhteisöjä, joihin ihmiset, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita tai yhteisiä ongelmia, kokoontuvat keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä. Täällä voit osallistua keskusteluihin ja jakaa vinkkejä samalla kun mainostat brändiäsi ja lisäät yrityksesi tunnettuutta. Älä kuitenkaan lähetä roskapostia, sillä näillä sivustoilla on usein tiukat toimintasäännöt, joita sinun on noudatettava.
 • Sosiaalinen media – Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, TikTok, LinkedIn – nämä ovat kaikki sosiaalisen median keinoja, joilla voit tehdä itsesi näkyväksi ja kerätä seuraajia. Voit valita markkinointisuppiloosi useita sosiaalisen median alustoja sen mukaan, millaista liiketoimintaa harjoitat. Suuri osa näissä alustoissa on, että voit myös olla vuorovaikutuksessa yleisösi kanssa niiden kautta.

 • Vaikuttajat – Joten nyt sinulla on läsnäolo sosiaalisessa mediassa ja sinun on edistettävä brändin tunnettuutta. Mitä sinä teet? Tässä sosiaalisen median vaikuttajat tulevat esiin. Sosiaalisen median vaikuttajat ovat ihmisiä, joilla on jo suuri joukko seuraajia, jotka luottavat heihin, joten miksi et hyödyntäisi sitä? Toistamalla brändiäsi vaikuttaja voi saada sinulle kaivattua huomiota.
 • Ajattele laatikon ulkopuolella – On rajattomasti tapoja tulla huomatuksi. Tässä on joitain muita hienoja tapoja lisätä yrityksesi tai brändisi tunnettuutta:
  • Vieraileva kirjoittaja blogitekstin jonkun toisen sivustolle.
  • Ole podcastin vieraana.
  • Kirjoita vierassähköpostiuutiskirje.
  • Esittely konferenssissa.
  • Osallistu webinaariin.
  • Kirjoita e-kirja.
🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä markkinointia syrjäisillä alueilla? | Maaseudun markkinointi

Vaihe kaksi: Johdot

Tämä on vaihe, jossa luomasi tietoisuus muuttuu johdeiksi. Tavoitteena on, että sisältösi ja läsnäolosi saavat ihmiset koukkuun, jotta kun he ovat valmiita ratkaisemaan ongelmansa, olet nyt ensimmäinen henkilö tai yritys, jonka he ajattelevat.

Tässä vaiheessa liidit etsivät syvällisempää ja tarkempaa tietoa, joten on hyvä idea, että sinulla on sisältöä, joka kuvastaa näitä tarkempia hakutermejä. Liidit tarkentavat hakukyselyitään, oppivat ja ehkä jopa vertailevat ostoksiaan.

Sinun tehtäväsi tässä vaiheessa on vetää heitä puoleensa, kertoa arvostasi ja saada heidät seuraamaan sinua. Tämä voi sisältää jonkinlaisen toimintakehotuksen, kuten pyytää heitä tilaamaan uutiskirjeen, blogin tai kanavan. Toimintakehotuksen tyyppi riippuu suurelta osin markkinaraostasi ja siitä, millaista alustaa käytät tietoisuuden lisäämiseen.

Kolmas vaihe: näkymät

Kutsutaan myös harkintavaiheeksi, jolloin potentiaaliset asiakkaasi alkavat harkita vakavasti vaihtoehtojaan. Liidit alkavat valita ratkaisun ongelmaansa entistä vakavammin. He ovat tehneet tutkimuksen ja tietävät, mitä heidän on tehtävä, mutta mikä saa heidät valitsemaan sinut kilpailijasi sijaan?

Jos sinulla ei ole kilpailua, sinulla on ainutlaatuinen myyntivaltti ja se on hyvä syy juhlia. On kuitenkin mahdollista, että sinulla on vähintään yksi kilpailija. Joten nyt sinun on vakuutettava mahdollisille asiakkaillesi, että olet oikea valinta. Muista, että tässä vaiheessa koulutat heitä heidän vaihtoehdoistaan ​​etkä painosta myyntiä heille.

 • Jatka laadukkaan sisällön tuottamista – Voit jatkaa arvosi luomista ja näyttämistä tuottamalla lisäsisältöä. Jos olet esimerkiksi kirjanpitäjä, voit tuottaa sisältöä kirjanpitäjän valinnasta. Jälleen kerran, et painosta myyntiä, vaan tarjoat arvoa.
 • Mielipiteitä ja arvioita – Voit esitellä arviosi upeita esittelemällä niitä verkkosivustollasi. Näytä suosittelut niin, ettei ole epäilystäkään siitä, että asiakkaasi ovat tyytyväisiä tuotteisiisi tai palveluihisi.
 • Luo hoitojärjestelmä – Kasvatusjärjestelmä on sarja sähköpostiviestejä, jotka ohjaavat hellästi mahdollisia asiakkaita maksaviksi asiakkaiksi. Jälleen kerran, nämä sähköpostit eivät lisää myyntiä, vaan pikemminkin ne osoittavat arvoa. Jos esimerkiksi myyt päällysvaatteita, nämä sähköpostit voivat sisältää ilmoituksen uudesta ominaisuudesta tai kankaasta, korostaa eroja kylmän sään vaatteiden ja sadevaatteiden välillä tai vastata yleiseen kysymykseen. Kasvatusjärjestelmässä voit tarjota myös esimerkiksi ilmaisen konsultoinnin, jos se sopii yrityksen markkinarakoon.
🔥 Empfohlen:  Mailchimpin 9 parasta vaihtoehtoa vuonna 2023

Neljäs vaihe: myynti

Olet tehnyt kaikkesi osoittaaksesi, kuinka arvokasta yrityksesi on, ja mahdollisuutesi ovat päätöksenteon partaalla. Tällöin he tarvitsevat ylimääräistä nykäystä painaakseen ostopainiketta ja muuttuakseen maksaviksi asiakkaiksi. On olemassa useita tapoja tehdä tämä, riippuen markkinaraostasi.

 • Ilmaiset kokeilutarjoukset – Jotkut yritykset, erityisesti SaaS-yritykset, tarjoavat ilmaisen tai erittäin alennettuun 7–10 päivän kokeilujakson ilman sitoutumisvelvollisuutta. Tämä antaa asiakkaillesi mahdollisuuden tutustua ominaisuuksiisi ja löytää todella arvon tarjoamastasi palvelusta.
 • Alennukset – Voit tarjota alennuksia tai kuponkikoodeja ensimmäistä kertaa ostaville. Tämä on erityisen hyödyllistä verkkokaupoissa.
 • Kiireellisyys – Ilmoittaminen mahdollisille asiakkaille, kun erittäin kysytty tuote on loppumassa tai jos tarjoamassasi ohjelmassa on rajoitetusti tilaa, saatat vakuuttaa potentiaaliset ostajasi.

Varmista, että kassaprosessisi on mahdollisimman sujuvaa. Köyhät kassat voivat kääntää ihmiset pois ja vähentää myyntiä.

Myynnin jälkeen

Työsi ei lopu, kun asiakkaasi tekee ostoksen. Jos uusi asiakas on onneksi ostanut palvelusi, olet tervetullut tänne. Tarjoa tarvittaessa koulutusta sekä resursseja palveluiden menestyksen varmistamiseksi. Jos sinulla on verkkokauppa, varmista, että he ovat tyytyväisiä ostokseensa, ja pyydä arvostelua. Jos asiakkaasi on tyytyväinen ja luottavainen ostokseensa, voit myös pyytää suosituksia. Enemmän kuin todennäköistä, että jos heillä oli erinomainen kokemus sinusta, he kertovat sinusta ystävilleen ja kollegoilleen. Ja se on sellainen pienen budjetin markkinointi, joka tuottaa toistuvaa myyntiä.

Vuotojen tiivistäminen

Et vangitse jokaista sivustollesi saapuvaa henkilöä. On normaalia menettää ihmisiä suppilo- ja hoitoprosessien aikana. Jos menetät liikaa, sinun kannattaa käydä läpi vaiheet ja arvioida ne uudelleen. Voit kokeilla eri alustoja, kunnes löydät itsellesi parhaiten sopivan.

Jos haluat tarkempia tietoja markkinointikanavista, tutustu lopulliseen oppaaseemme.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents