Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka luoda XML-sivustokartta WordPress-sivustollesi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka luoda XML-sivustokartta WordPress-sivustollesi

Sivustosi helpon navigoinnin tekeminen ei ole vain hyödyllistä käyttökokemuksen kannalta. Se auttaa myös hakukoneita ymmärtämään, mistä verkkosivustollasi on kyse. Tämä puolestaan ​​tarkoittaa, että WordPress-sivustosi on indeksoitu oikein, indeksoitu asiaankuuluviin hakutuloksiin ja se näkyy Googlen ensimmäisellä sivulla.

Ongelmana on, että sillä ei ole väliä, kuinka helppoa on navigoida verkkosivustollasi, jos et kerro hakukoneille, kuinka se luokitellaan käyttäjien kannalta.

Ja koska useimmat ihmiset eivät koskaan vierii Googlen ensimmäisen sivun ohi, olet melko epäonninen, jos olet sivulla 2 tai sen jälkeen.

Siksi tänään näytämme sinulle kuinka luot XML-sivustokartan WordPress-verkkosivustollesi auttaa sinua indeksoimaan tarkasti ja sijoittumaan parhaisiin hakutuloksiin. Ja mikä parasta, se on erittäin helppoa!

Joten aloitetaan.

Mikä on XML-sivustokartta?

XML-sivustokartta toimii kuin verkkosivustosi tiekartta. Se näyttää sivuston indeksointiroboteille, missä sivustosi tärkein sisältö on, ja auttaa heitä tunnistamaan verkkosivustosi rakenteen.

Tietysti indeksointirobotit voivat indeksoida verkkosivustosi ilman XML-sivustokarttaa. Sivustokartta kuitenkin nopeuttaa indeksoinnin käsittelyä ja varmistaa, että sivustosi sijoittuu oikeisiin hakutuloksiin.

Mainitsematta, Google suosittelee ihmisillä on XML-sivustokartta, koska:

 • Sivustokartat auttavat pienemmät verkkosivustot, joilla on rajoitettu sisältö ja hyvin vähän sisäisiä linkkejä, sijoittumaan korkeammalle
 • Web-sivustot, joilla ei ole niihin takaisin johtavia ulkoisia linkkejä, voivat jäädä indeksointiroboteille huomaamatta, jos niillä ei ole sivustokarttaa
 • Suuria, paljon sisältöä sisältäviä verkkosivustoja ei välttämättä indeksoida kokonaan, koska niissä on “liian” paljon sisältöä
 • Kunnollinen XML-sivustokartta auttaa mitä tahansa runsaasti sisältöä sisältävää verkkosivustoa tai Google-uutisten paikkaa näyttämään hakukoneille lisätietoja, jotka auttavat heitä sijoittumaan korkeammalle.

Hakukoneoptimointiin ja sijoittumiseen osuvissa hakutuloksissa liittyy paljon. XML-sivustokartan käyttäminen verkkosivustolla auttaa kuitenkin. Ja koska sellaisen luominen on niin helppoa, ei ole mitään syytä olla tekemättä sitä.

🔥 Empfohlen:  Kuinka 11 asiaa muuttaa tapaa, jolla valitset oikean graafisen suunnittelutoimiston

Katsotaanpa, kuinka voit luoda XML-sivustokartan WordPress-verkkosivustollesi.

Kuinka luoda XML-sivustokartta WordPressissä

On olemassa useita tapoja luoda XML-sivustokartta WordPress-verkkosivustollesi. Näytämme kuitenkin sinulle, kuinka se tehdään käyttämällä markkinoiden suosituinta SEO-laajennusta: Yoast SEO.

Vaihe 1: Asenna ja aktivoi Yoast SEO -laajennus

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on asentaa ja aktivoida Yoast SEO -laajennus WordPress-sivustollesi. Voit tehdä tämän siirtymällä osoitteeseen Plugins > Lisää uusi WordPress-hallintapaneelissasi.

Etsi “Yoast SEO” ja napsauta Asenna nyt.

Napsauta sitten Aktivoida joten laajennus on valmis käytettäväksi.

Vaihe 2: Ota XML-sivustokartan luonti käyttöön

Kun Yoast SEO on asennettu ja aktivoitu WordPress-verkkosivustollesi, on aika luoda XML-sivustokartta.

Aloita siirtymällä kohtaan SEO > Kenraali WordPress-hallintapaneelissasi.

Napsauta sitten ominaisuudet -välilehti ja etsi ominaisuus XML-sivustokartat. Ota ominaisuus käyttöön ja anna Yoast SEO luoda automaattisesti XML-sivustokartta koko verkkosivustostasi.

Klikkaus Tallentaa tallentaaksesi muutokset.

Vaihe 3: Tarkastele äskettäin luotua XML-sivustokarttasi

Jos haluat nähdä verkkosivustosi XML-sivustokartan, napsauta lähellä olevaa ohjekuvaketta XML-sivustokartat ja sitten linkissä Katso XML-sivustokartta.

Kun teet sen, näet jotain tällaista:

Jos napsautat saatavilla olevaa sivustokarttaa () huomaat muutaman asian:

 • Sivustokartan käytettävissä olevat URL-osoitteet, jotka indeksoijat näkevät, indeksoivat ja luokittelevat
 • Kunkin rivin lopussa oleva päivämäärä, joka kertoo Googlelle, milloin sisältö on viimeksi päivitetty

Muista, että useimmat XML-sivustokartat on rajoitettu 50 000 URL-osoitteeseen. Jos verkkosivustollasi on enemmän kuin tämä, sinun on jaettava sivustokartta kahteen tai useampaan osaan.

Yoast SEO rajoittaa URL-osoitteiden määrän 1 000:een, mikä tarkoittaa, että suuret verkkosivustot tarvitsevat useita erillisiä sivustokarttoja näyttääkseen hakukoneiden indeksointirobotteja, jotta sivustosi latautuisi nopeasti.

Vaihe 4: Varmista, että kaikki sisältö näkyy hakutuloksissa

Kun Yoast SEO on luonut XML-sivustokartan verkkosivustosi sisällöstä, sinun tulee varmistaa, että . Loppujen lopuksi haluat, että potentiaaliset sivuston vierailijat näkevät kaiken, mitä verkkosivustostasi on nähtävissä, ennen kuin he napsauttavat sen läpi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka kirjoittaa kirjan luonnos

Voit tehdä tämän siirtymällä osoitteeseen SEO > Haun ulkoasu. Napsauta sitten merkittyjä välilehtiä Sisältötyypit ensin ja sitten Media.

Varmistamme esimerkiksi, että kaikki viestit sisältyvät sivustokarttaan ottamalla käyttöön ominaisuuden, jonka nimi on Näytä viestit hakutuloksissa.

Muista sisällyttää myös sivustosi sivut, media- ja tuotesivut () hakutuloksiin.

Vaihe 5: Anna Googlen löytää XML-sivustokarttasi

Ei riitä, että luot verkkosivustostasi XML-sivustokartan ja kutsut sitä päiväksi. Jos haluat Googlen löytävän XML-sivustokarttasi nopeammin, sinun on lisättävä se omaan Google Search Console -tili. Mutta älä huoli, tämä on helppo tehdä ja myös ilmainen!

Kun olet Google Search Console -tililläsi, siirry kohtaan Sivustokartat osio ja napsauta Lisää uusi sivustokartta.

Lisää sieltä sivustokarttasi URL-osoite ja napsauta Lähetä. Jos sivustokarttasi on jo lisätty, näet sen myös tässä näytössä.

Jos napsautat lähettämääsi sivustokarttaa, sinut ohjataan tältä näyttävään näyttöön:

Täältä löydät tietoja, kuten:

 • Löydettyjen URL-osoitteiden määrä
 • Sivustokartat, jotka on luettu
 • Viimeisimmän sivustokartan luettu päivämäärä
 • Onko sivustokartta indeksoitu oikein

Jos napsautat KATSO HAKEMISTOKATTAVUUS -linkkiä, näet myös, onko virheitä, jotka vaikuttavat negatiivisesti sivustosi kykyyn sijoittua tarkasti.

Jos havaitset virheitä, voit myös korjata ne välittömästi vähentääksesi virheen aiheuttamaa vahinkoa hakusi sijoituksissa.

Muita XML-sivustokarttalaajennuksia WordPress-sivustollesi

Vaikka Yoast SEO on todennäköisesti paras XML-sivustokarttalaajennusvaihtoehto, on syytä mainita muut saatavilla olevat ratkaisut:

 • Kaikki yhdessä SEO-paketissa – Lähetä sivustokarttasi, mukaan lukien kuvakartat, Googlelle ja Bingille parantaaksesi hakukoneoptimointiasi. Se on yhtä helppoa kuin napsauttaa yhtä painiketta ja antaa laajennuksen hoitaa loput. Sieltä voit hallita, mikä sisältö sisällytetään sivustokarttaan, kuinka usein sivustokartta päivitetään ja paljon muuta.
 • Googlen XML-sivustokartat Tämä laajennus auttaa sinua luomaan sivustokarttoja, jotka voidaan lähettää Googlelle, Bingille, Yahoo!:lle ja Ask.comille. Voit myös luoda HTML-sivustokartan, jonka avulla sivuston vierailijat näkevät saapuessaan verkkosivustollesi. Tämä auttaa navigoimaan sivustosi sisällössä. Erityisesti voit kuitenkin priorisoida sivustosi sisällön ja määrittää järjestyksen, jossa haluat sen indeksoitavan. Tämä varmistaa, että tärkein sisältösi on aina indeksoitu ja sijoittuu hakukoneissa.
 • Yksinkertainen XML-sivustokartan luontitoiminto – Tämä on ratkaisu sinulle, joka tarvitsee yksinkertaisen XML-sivustokartan luonnin. Tämä laajennus toimii heti käyttöönoton jälkeen ja päivittää sivustokarttasi automaattisesti aina, kun sivustosi sisältöä päivitetään.
🔥 Empfohlen:  Kuinka tulla SDM:ksi? Kelpoisuus, opetusohjelma, valmistelutiedot

Ja älä unohda, että Yoast ei ole markkinoiden ainoa SEO-laajennus. Muista tarkistaa Blogging Wizardin WordPress SEO -laajennusten kokoelma vaihtoehtoja varten.

Lopulliset ajatukset

Oikea hakukoneoptimointi vaatii paljon enemmän kuin XML-sivustokartan luominen verkkosivustollesi ja sen lähettäminen Google Search Consoleen. Mutta totuus on, että tämä yksinkertainen strategia voi auttaa parantamaan hakusi sijoitusta välittömästi. Ja lisäosien, kuten Yoast SEO, ansiosta sinulla ei tarvitse olla teknistä tietämystä luodaksesi sivustokartan verkkosivustollesi.

Joten jos olet valmis tehostamaan hakukoneoptimointitoimiasi, ohjaamaan lisää liikennettä verkkosivustollesi ja lisäämään tuloksia ilman paljon työtä, yritä luoda XML-sivustokartta WordPress-verkkosivustollesi jo tänään. Se kestää vain muutaman minuutin alusta loppuun, mutta tulokset kestävät eliniän.