Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka luoda XML-tiedosto tuloveroilmoitusta varten? Suorita vaiheet loppuun

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka luoda XML-tiedosto tuloveroilmoitusta varten? Suorita vaiheet loppuun

Tuloveroilmoituksen antaminen on tärkeä tehtävä, joka vaatii tarkkuutta ja huomiota yksityiskohtiin. Yksi tärkeä asia, joka on tiedettävä tästä prosessista, on kuinka luoda XML-tiedosto tuloveroilmoitusta varten, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot. Tässä artikkelissa opit myös avaamaan ja muokkaamaan ITR XML -tiedostoa ITR Excel -apuohjelman apuohjelmassa.

Kuinka luoda XML-tiedosto tuloveroilmoitusta varten? Suorita vaiheet loppuun

XML-tiedosto on eräänlainen jäsennelty tiedostomuoto, jota käytetään veroilmoitustietojen välittämiseen tuloverovirastolle sähköisesti. Vuodesta 2011 lähtien Intian veronmaksajia on vaadittu käymään läpi tämä prosessi. Ennen kuin opit luomaan XML-tiedoston tuloveroilmoitukselle, meidän on ensin ymmärrettävä XML-tiedosto.

Mikä on ITR XML -tiedosto?

XML (eXtensible Markup Language) on merkintäkieli, jota käytetään tietojen tallentamiseen ja siirtämiseen tietokoneiden välillä. Vaikka XML ei sinänsä ole ohjelmointikieli, sitä voidaan käyttää ilmaisemaan tietorakenteita, joita muut ohjelmointikielet voivat analysoida ja muokata.

Mikä sitten on ITR XML -tiedosto? Tämä on malli tuloveroilmoitusten jättämistä varten. Kun arkistointi on valmis offline-tilassa ja se on lähetettävä verkossa, sen vaihtaminen XML-muotoon helpottaa lähettämistä. IT-osasto on julkaissut uuden portaalin JSON-työkalulla, joka opastaa IT:tä, veronmaksajia, miten ITR XML -tiedosto rakennetaan esitäytetyillä tiedoilla ja validoidaan.

ITR-apuohjelman XML-tiedosto voi seurata lomakettasi 16, pörssikauppoja, korkotuloja ja muita tärkeitä tulonlähteitä. He voivat sitten paljastaa mahdolliset lisätulot tai oikaisut ja täyttää lomakkeen. Jos palautuksesi on epätäydellinen, lähetetään automaattinen järjestelmän tuottama ilmoitus U/S 143-2. Lue lisää ITR XML -tiedoston avaamisesta Excel-apuohjelmassa.

Kuinka luoda XML-tiedosto tuloveroilmoitusta varten?

Voit oppia luomaan XML-tiedoston tuloveroilmoitusta varten seuraavasti:

1. Kirjaudu tilillesi rekisteröitymisen jälkeen Tuloveroviraston sähköinen haku verkkosivustokäyttämällä PAN-numeroasi ja salasanaasi.

Kuvan tulotax.gov.in

2. Siirry nyt kohtaan ‘Ladata’ vaihtoehto ja valitse ITR-lomake ja Arviointivuosi, jolta haluat tehdä veroilmoituksen. Tätä kutsutaan offline-apuohjelmatiedostoksi tai ITR XML -tiedostoksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka arvostat yritystä: jos aiot ostaa tai myydä
Kuvan tulotax.gov.in

3. Kun olet ladannut ITR XML -tiedoston, täytä lomakkeen tarvittavat tiedot käyttämällä Ennakkotäytetty vaihtoehto. Tämän vaihtoehdon avulla voit täyttää tietosi, TDS-tiedot, verotiedot, tulotiedot ja niin edelleen. Tarkista aina tiedot ja täytä mahdolliset aukot.

4. Kun olet täyttänyt lomakkeen, napsauta ‘Laskea’ mahdollisuus laskea korko ja verovelka automaattisesti. Saat itsearvioinnin maksetun veron ja todellisuudessa maksettavan veron välisen saldon, jos olet verovelvollinen. Jos maksamasi vero ylittää vastuusi, saat veronpalautuksen.

5. Kun olet tallentanut tiedot, napsauta “Luo XML”-painiketta.

6. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua tallentamaan XML-tiedoston. Valitse sijainti tietokoneeltasi tallenna XML-tiedosto ja anna sille sopiva nimi.

7. Kun olet luonut laskennan XML-tiedostosta, tarkista, että siinä on kaikki lomakkeessa antamasi tiedot.

8. Jos XML-tiedosto on kelvollinen, voit lähettää sen Tuloveroviraston sähköisen arkistointisivuston kautta.

Jälkeen 120 päivää sähköisen palautuksen jättämisestälähetä allekirjoitettu laskentalomake ja ITR-V lomake osoitteeseen Keskitetty käsittelykeskus (CPC). CPC vahvistaa laskentataulukon ja ITR-V-lomakkeen vastaanottamisen, kun olet lähettänyt molemmat. Tämä kuittaus toimii vahvistuksena siitä, että olet jättänyt veroilmoituksesi.

Kuinka avata ITR XML -tiedosto ja luoda laskenta XML:stä Excel-apuohjelmassa?

On erittäin tärkeää pitää mielessä, että Excel-apuohjelma toimii vain tiettyjen Microsoft Excelin versioiden kanssa. Ennen kuin yrität käyttää ITR XML -tiedostoa työkalulla, varmista, että järjestelmään on asennettu sopiva versio. Jos haluat oppia avaamaan ITR XML -tiedoston excel-apuohjelmassa, suorita seuraavat vaiheet:

1. Lataa uusin versio Excel-apuohjelma ITR:n sähköiseltä arkistointisivustolta.

Kuvan tulotax.gov.in

2. Lataa ja asenna Excel-apuohjelma tietokoneellesi.

3. Käynnistä Excel-apuohjelma ja valitse “Tuonti” vaihtoehto.

4. Valitse ITR XML-tiedosto haluat avata.

5. Excel-apuohjelma tuo välittömästi tiedot ITR XML -tiedostosta apuohjelman lukuisiin laskentataulukoihin.

6. Laskentataulukoiden tietoja voidaan sitten analysoida ja käsitellä Excelin avulla kehittyneitä ominaisuuksia.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada nykyinen luokan nimi Magento 2:ssa

7. Tallenna tiedosto XML-tiedostona kun olet tehnyt tarvittavat muutokset tai lisäykset.

8. Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, voit lähettää XML-tiedoston IT-osaston sähköisen arkistointisivuston kautta. Lue lisää saadaksesi lisätietoja XML-tiedoston luomisesta tuloveroilmoitusta varten.

ITR-lomakkeen tyypit tiedostoon

Intian veronmaksajien on toimitettava useita erilaisia ITR-lomakkeettulolähteiden, yritystyypin ja muiden muuttujien perusteella. Virheiden tai seuraamusten estämiseksi veronmaksajien on valittava oikea ITR-lomake tulolähteensä ja yritystyyppinsä perusteella. Seuraavassa on monenlaisia ​​tuloveroilmoituslomakkeita:

 • ITR 1: Tämä lomake, joka tunnetaan myös nimellä Sahaj, on tarkoitettu henkilöille, joilla on tuloja palkasta, yhdestä asunnosta ja muista lähteistä.
 • ITR 2: Tämä lomake on tarkoitettu henkilöille ja HUF:ille (hindujen jakamattomille perheille), joilla on tuloja useista lähteistä, mukaan lukien myyntivoitot ja ulkomaiset varat.
 • ITR 3: Tämä lomake on tarkoitettu henkilöille ja HUF:ille, jotka ansaitsevat elantonsa yrityksensä tai ammattinsa kautta.
 • ITR 4: Tämä lomake on tarkoitettu yksityishenkilöille ja HUF:ille, joilla on tuloja spekulatiivisesta yrityksestä tai ammatista.
 • ITR 5: Kumppanuuksille, LLP:ille, AOP:ille ja BOI:ille.
 • ITR 6: Tämä lomake on tarkoitettu yrityksille, jotka eivät ole oikeutettuja pykälän 11 ​​mukaiseen poikkeukseen Vuoden 1961 tuloverolaki.
 • ITR 7: Tämä lomake on tarkoitettu yhteisöille, joiden on toimitettava ilmoituksia tuloverolain 1961 pykälien 139(4A), 139(4B), 139(4C) ja 139(4D) mukaisesti.

Eri henkilöiden ITR-lomakkeissa on erilliset palautuslomakkeet ja ITR XML -tiedostot. On tärkeää valita oikea muoto, koska ITR XML -muoto ei kelpaa, jos käytetään väärää muotoa. Jos et toimita tulovero-XML-tiedostoa tai ITR-tietoja lain edellyttämällä tavalla, saatat saada rangaistuksia. Aliilmoitetuista tuloista ja veroista määrätään nyt 50 %:n sakkomaksu. Vakavat epäjohdonmukaisuudet ja tulojen väärin ilmoittaminen johtavat 200 %:n sakkomaksuun aliilmoitetuista tuloista. Nyt tiedät kuinka luoda laskenta XML-tiedostosta.

🔥 Empfohlen:  Kuinka paljon rahaa tarvitset affiliate-markkinoinnin aloittamiseen?

ITR:n täyttämiseen vaadittavat asiakirjat

Seuraavassa on joitain asiakirjoja, jotka sinun on pidettävä valmiina, kun opit luomaan XML-tiedoston tuloveroilmoitusta varten.

 • Lomake 16: työnantajasi myöntämä todistus, josta käy ilmi palkkasi, TDS vähennetään ja muut korvaukset.
 • Tiliotteet: Nämä auttavat sinua laskemaan säästötilille, FD:lle tai RD:lle kertyneet korkotulot.
 • Lomake 26AS: Tämä on ilmoitus, joka osoittaa kaikki verot, jotka työnantajasi tai toinen kolmas osapuoli on vähentänyt puolestasi. Se kertoo myös, kuinka paljon on maksettu itsearviointiveroa, ennakkoveroa ja lähdeveroa.
 • Tietoja muista tulolähteistä: Ansaitsetpa rahaa muista lähteistä, kuten vuokrasta, freelance-työvoimasta tai säästötilien koroista, sinun on seurattava sitä.
 • Todiste investoinneista: Sijoituksiin liittyvät asiakirjat, kuten sijoitusrahastot, osakkeet, kiinteistöt ja vakuutukset, on säilytettävä.
 • Vähennystodistukset: Tallenna kaikki alla saatuja vähennyksiä koskevat asiakirjat Osat 80C80D ja 80G.
 • Aadhar kortti: Kun suoritat ITR:ää, sinun on linkitettävä Aadhaar-kortti PAN-korttiisi.
 • PAN-kortti: PAN-korttisi vaaditaan ITR:ää täytettäessä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tuloveroilmoituksen XML-tiedoston luomisen oppiminen on tärkeä askel veroilmoitusten jättämisessä Intiassa. Voit luoda XML-tiedoston nopeasti ilman virheitä tai ongelmia noudattamalla tässä lueteltuja toimenpiteitä. Rangaistusten tai oikeudellisten seurausten välttämiseksi käytä aina oikeaa ITR-lomaketta ja anna tarkat tiedot XML-tiedostoa tuottaessa.

Table of Contents