Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Kuinka määrittää, onko yritys laillinen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka määrittää, onko yritys laillinen

Aiotpa ostaa tuotteen yritykseltä, sijoittaa sen tuotteisiin tai käyttää sen palveluita, sen laillisuuden määrittäminen on välttämätöntä. Perusteellinen aitouden tarkistus voi auttaa sinua tunnistamaan punaiset liput varhaisessa vaiheessa, mikä ehkäisee taloudellisia ja liiketappioita.

Nykyään kuka tahansa voi perustaa verkkosivuston ja alkaa mainostaa tuotettaan, joten sinun tulee tehdä due diligence etukäteen.

Kuinka voit selvittää, onko yritys laillinen? Mitkä ovat hämärän yrityksen merkit? Kuinka voit välttää joutumasta huijauksen uhriksi?

1. Tarkista Yrityksen rekisteröintitila

Jokaisessa maassa on organisaatio, joka vastaa yritysten rekisteröinnistä. Rekisteröinnin yhteydessä yrityksen rekisteröintitiedot ovat julkisesti saatavilla, jolloin kuka tahansa voi tutustua niihin. Jos epäilet, että yritys, jonka kanssa olet tekemisissä, ei ole laillinen, sen rekisteröintitilan tarkistaminen on erinomainen tapa vahvistaa se.

Selvitä, missä maassa yritys toimii, etsi siellä yritysrekisteröintiä käsittelevä organisaatio, käy organisaation verkkosivuilla ja suorita haku kyseisestä yrityksestä. Jos et löydä tietoja yrityksen rekisteröinnistä, saatat olla tekemisissä huijauksen kanssa. Jos yritys on rekisteröity, selvitä kuinka kauan se on toiminut.

2. Tarkista Yrityksen toimintahistoria

Se, että yritys on rekisteröity, ei tarkoita, että se on täysin laillinen. Varjoisat yritykset yleensä rekisteröityvät ja poistuvat paikalta vain muutaman kuukauden petollisten käytäntöjen jälkeen. Näin ollen yrityksen olemassaolon keston tietäminen voi auttaa sinua päättämään, luotatko siihen.

Voit määrittää verkkotunnuksen rekisteröintipäivän siirtymällä kohtaan WHOIS-verkkosivusto tai muilta verkkosivustoilta löytääksesi WHOIS-tietoja ja etsiäksesi verkkotunnuksen nimeä. Jos verkkotunnus on rekisteröity kauan sitten, se voi tarkoittaa, että yritys on luotettava ja luotettava. Jos yritys on kuitenkin vasta muutaman kuukauden ikäinen, siihen ei kannata luottaa.

3. Tarkista, onko yrityksellä fyysinen toimisto

Fyysinen toimisto osoittaa yritysten omistajien vakavuuden ja vahvistaa siten heidän uskottavuuttaan ja legitimiteettiään. Siksi sinun tulee tarkistaa, onko yrityksellä, jonka kanssa aiot tehdä liiketoimintaa, fyysinen läsnäolo.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada lisää vinkkejä palvelimena: 26 temppua

Etsi yrityksen osoite sen verkkosivuilta. Jos löydät sen, etsi verkossa yrityksen nimen ja osoitteen avulla nähdäksesi, näkyykö tietoja. Jos et löydä yrityksen listausta mistään, se on punainen lippu, koska useimmat yritykset rekisteröityvät verkossa näinä päivinä.

Tässä tilanteessa käy fyysisesti verkkosivustolla olevassa osoitteessa tai ota yhteyttä lähistöllä olevaan paikalliseen yritykseen varmistaaksesi, että annettu osoite kuuluu samalle yritykselle.

Huomaa, että millään yrityksellä ei tarvitse olla fyysistä toimistoa todistaakseen legitiimiytensä. On paljon verkkokauppoja, joiden henkilökunta työskentelee etänä, ei yhdessä fyysisessä paikassa. Todellisen toimiston läsnäolo lisää kuitenkin varmasti verkkoliiketoiminnan legitiimiyttä.

4. Tarkista, onko verkkosivustolla eroja

Lyhytaikaiset yritykset, joiden tarkoituksena on vain huijata ihmisiä, eivät investoi paljon verkkosivustojen suunnitteluun ja kehittämiseen. Useimmiten he keräävät sisältöä muista verkkosivustoista ja lähteistä ja laittavat sen verkkosivustoonsa säästääkseen aikaa ja rahaa.

Siksi virheiden etsiminen verkkosivustolta, kuten kielioppivirheitä, viittauksia muihin yrityksiin tietosuojakäytännössä ja epämääräisiä käyttöehtoja, voi auttaa sinua tunnistamaan hämärän yrityksen.

Jos huomaat merkkejä laittomasta verkkosivustosta, tämän pitäisi laukaista varoitus, että sinun tulee pysyä poissa tästä yrityksestä.

5. Katso mitä muut sanovat

Viimeaikaisten ostajien palautteen tarkistaminen voi myös antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka luotettava yritys on. Tutustu yritystietoihin ja selvitä, mitä muilla on sanottavaa kokemuksistaan. Voit myös tarkistaa yritystä koskevat arvostelut luotettavilta arvostelusivustoilta, kuten Trustpilot.

Jos arviot ovat myönteisiä, se osoittaa, että yrityksellä on hyvä maine ostajien keskuudessa, joten voit luottaa siihen. Jos luokitus on kuitenkin kauhea ja viimeaikaiset ostajien arviot ovat pääasiassa negatiivisia monien valitusten vuoksi, sinun tulee pysyä poissa siitä tulevien ongelmien välttämiseksi.

Jos et löydä verkosta arvosteluja yrityksestä, yritys on todennäköisesti aivan uusi. Siksi ei olisi viisasta ryhtyä siihen.

🔥 Empfohlen:  Tärkeimmät Chrome-laajennukset urheilun ystäville

6. Katso hyvityskäytäntö ja hyväksytyt maksutavat

Aidot yritykset hyväksyvät usein laajalti hyväksytyt maksutavat. Jos yritys, johon haluat ryhtyä, vaatii sinua maksamaan kryptovaluutalla eikä hyväksy luottokortteja, joilla voit saada hyvityksen nopeasti, se on todennäköisesti huijarit. Siksi tuntuu järkevältä pysyä erossa siitä.

Samoin lailliset yritykset, jotka tarjoavat arvokkaita tuotteita ja palveluita, tarjoavat puhtaan hyvityskäytännön. Näin tuotteeseen tyytymättömät ostajat voivat saada hyvityksensä ajoissa. Jos haluat olla tekemisissä yrityksen kanssa, joka ei tarjoa hyvityksiä, ota huomioon, että kyseessä voi olla huijaus.

Ottaen huomioon yleisön suuren koon sosiaalisen median alustoilla, ne ovat useimpien yritysten ensisijainen kohde. Jotta yritys tavoittaisi potentiaalisimmat asiakkaat, sillä on oltava vankka läsnäolo sosiaalisessa mediassa.

Useimmat luotettavat yritykset ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Joten jos yritys, jonka kanssa haluat asioida, toimii verkossa, mutta sillä ei ole sosiaalisen median tilejä, se voi olla merkittävä punainen lippu. Sitä vastoin yritys, jolla on vahva sosiaalisen median läsnäolo ja valtava seuraaja, on todennäköisesti luotettava (vaikka näin ei aina ole).

8. Ota yhteyttä ammattilaiseen

Jos olet edelleen epäilyttävä yrityksestä ja sen toiminnasta, eivätkä käytettävissä olevat tiedot riitä vahvistamaan sen laillisuutta, kannattaa harkita ammattimaisen taustantarkistuspalvelun palkkaamista tutkinnan suorittamiseksi.

Asiantuntijapalvelut antavat sinulle paljon syvällisemmän käsityksen yrityksestä ja sen toiminnasta, erityisesti sen taloudellisesta tilanteesta ja liiketoimintamallista. Näiden tietojen avulla voit selvittää, voitko luottaa yritykseen vai et.

Kuitenkin riippuen siitä, missä asut ja kuinka intensiivinen sekki on, joudut todennäköisesti maksamaan huomattavan palvelumaksun.

Tee yhteistyötä vain hyvämaineisten yritysten kanssa

Yrityksen legitiimiyden vahvistaminen ennen liiketoiminnan aloittamista on erittäin tärkeää suojautuaksesi tappioilta tulevaisuudessa. Toivottavasti sinulla on nyt parempi käsitys siitä, mitä sinun tulee ottaa huomioon yrityksen aitouden tarkistamisessa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka pitkä blogikirjoituksen tulisi olla? Ihanteellinen pituus vuodelle 2023

Älä ole tekemisissä yrityksen kanssa, ellei se ole laillisesti rekisteröity, sillä on vankka kokemus toiminnasta ja sillä on hyvä maine. Jos ei, vältä sitä ja etsi hyvämaineinen vaihtoehto.